Actuele ontwikkelingen binnen de deelmarkt Exceptioneel Transport

Friesland geeft N381 en N359 vrij voor 100 ton netwerk
Goed nieuws uit Friesland. De provincie heeft het laatste stuk van de N381 tussen Drachten en Oosterwolde vrijgegeven voor het 100 ton wegennetwerk. Ook de N359 tussen Workum - Bolsward is opengesteld voor het zware verkeer tot 100 ton. Beide wegen zijn al in de Digitale Wegenkaart Ontheffingen (DWO) verwerkt.
TLN is blij met het besluit. De deelmarkt Exceptioneel Transport zet zich in voor een landelijk dekkend netwerk van 100 ton wegen zodat voertuigen met een langlopende ontheffing daar optimaal gebruik van kunnen maken. De N381 tussen Drachten en Emmen is een belangrijke verbinding die zeker op de DWO hoort te staan. Ruim 2 jaar na de opening is dat na veel overleg met de RDW en de provincie Friesland nu ook gelukt.
Tot slot kunnen wij ook melden dat met ingang van 1 februari 2020 de verbindingsweg N384 tussen Winsum en Franeker voor 100 ton wordt vrijgegeven.

Nieuwe RDW-tarieven ontheffingen 2020 gepubliceerd
Eerder hebben wij al gemeld dat er een voorstel lag om de tarieven voor ontheffingen voor 2020 niet te verhogen. Dit voorstel is inmiddels goedgekeurd door de minister van IenW. Dat betekent dat de ontheffingstarieven voor 2020 dus ongewijzigd blijven. De nieuwe tarieven zijn gepubliceerd in de Staatscourant van 4 december.

Bron: Deelmarkt Exceptioneel Transport, 6 december 2019