Peter Sierat nieuwe voorzitter Vereniging Verticaal Transport

De ondernemer en adviseur in de logistiek Peter Sierat (62) is met ingang van
1 januari aanstaande de nieuwe voorzitter van Vereniging Verticaal Transport. Op de algemene ledenvergadering op 11 december 2019 is Peter Sierat gekozen tot nieuwe voorzitter van de brancheorganisatie voor kraanverhuurbedrijven. Peter Sierat heeft een ruime staat van dienst in de logistiek. Hij volgt Til Kroes op die ruim 9 jaar voorzitter is geweest voor de branche.

Op 28 jarige leeftijd is Peter Sierat overgestapt van een accountantskantoor naar Transportbedrijf Verachtert en heeft dit bedrijf later via een MBO overgenomen. In 2002 is Verachtert vervolgens overgenomen door De Rijke waar Peter 6 jaar lid was van de directieraad. Van 2009 tot en met 2015 was hij algemeen directeur van Transport en Logistiek Nederland. Peter Sierat heeft een ruime bestuurlijke ervaring als voorzitter en directeur van logistiek gerelateerde verenigingen en deelmarkten.

“Ik zie het als een belangrijke taak mij op inspirerende wijze in te zetten voor een toonaangevende en herkenbare brancheorganisatie in de sector van kraanverhuurbedrijven. Een branche met technisch hoogstaand materieel en deskundige mensen. Vakbekwaamheid en veiligheid voor mens en materieel staat hoog in het vaandel. Gezamenlijk met andere brancheorganisaties zullen wij de huidige problemen in de bouw, als gevolg van de stikstof en PFAS crisis, in goede banen moeten leiden. Ondernemers moeten kunnen ondernemen zonder belemmeringen die door de politiek worden veroorzaakt”, aldus Peter Sierat.

Het VVT-bestuur is zeer verheugd een bestuurlijk ervaren opvolger te hebben gevonden voor de huidige voorzitter, Til Kroes. Met Peter Sierat haalt de Vereniging een gepassioneerd ondernemer en bestuurder binnen, die de VVT verder kan versterken en in samenwerking met bestuur en organisatie toekomstbestendig kan maken.

Bron: Vereniging Verticaal Transport, 11 december 2019, te Culemborg