Transportbedrijf Martens toekomstbestendig met overname door zoon

Transport is wat de klok slaat bij de familie Martens. Meer dan 60 jaar geleden is Transportbedrijf Martens Best B.V. opgericht door de heer Jan Martens. Het stokje werd in 1982 overgedragen aan Kees Martens. Inmiddels is het florerende bedrijf alweer toe aan de derde generatie. Zoon Chiel Martens (1992) heeft onlangs het transportbedrijf overgenomen.

"Ondanks deze moeilijke tijden heb ik het volle vertrouwen in de toekomst. Door de diversiteit in ons wagenpark en in noviteiten die wij kunnen bieden met ons vakkundig personeel biedt dit veel perspectief voor de toekomst", zegt Chiel Martens. “De werkzaamheden in de bouw gaan nog altijd door en het is een groot voordeel dat wij in een specialistisch vakgebied actief zijn.”

“Ik ben erg trots dat mijn zoon Chiel het stokje van mij overneemt. Al wil dat niet zeggen dat ik helemaal uit beeld ben. Vanaf de zijkant blijf ik nauw betrokken en zal nog altijd dagelijks aanwezig zijn. Het was geheel zijn eigen keuze om het bedrijf over te nemen, als vader kun je dan alleen trots zijn wanneer je levenswerk een vervolg krijgt én in de familie blijft”, aldus Kees Martens.

Al ruim 60 jaar is Transportbedrijf Martens een begrip in de transport- en de autolaadkraan branche. Met de kraanwagens vervoeren en plaatsen we elk object op de plek waar de klant het wil hebben. Dat kan op 57 meter hoogte zijn, aan de achterkant van een woonhuis of op andere moeilijk bereikbare plaatsen. Transportbedrijf Martens heeft het materiaal en de ervaring om de klus te klaren. 

In 1978 schafte Martens Transport haar eerste autolaadkraan aan. In 1980 kwam er een tweede autolaadkraan van 15 meter, voor die tijd een enorme kraan. In 2000 schaft Martens Transport een grotere autolaadkraan aan van 25 meter. Vanaf dat moment begint het bedrijf met het plaatsen van glas met behulp van de kraan om zich 5 jaar later volledig te richten op transport met kraanwagens. In de tussentijd vernieuwt Martens Transport vanaf 2011 het complete wagenpark met een uitgebreid arsenaal aan kraanwagens, waaronder de grootste autolaadkraan van Nederland. Inmiddels is het wagenpark uitgebreid met hoogwerkers, glaszuigers en minikranen om voor iedere uitdaging een oplossing te bieden.

Bron: Transportbedrijf Martens Best B.V., 14 mei 2020