Twee ESTA Awards voor Wagenborg Nedlift!

Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de ESTA Awards op 22 april heeft Wagenborg Nedlift maar liefst twee Awards gewonnen! Het project ‘Kleine krachtpatsers maken groot werk’ sleepte de prijs in de wacht in de categorie tot 120 ton hijscapaciteit. Bij dit project werd met twee minikranen een filterpers van 10 ton op een bordes in een procesgebouw geplaatst. Een precisieklus met zeer beperkte hijshoogte en een erg kleine opstelruimte voor de kranen, waar het aankwam op doordachte voorbereiding van het projectteam en uitmuntend vakmanschap van de operators van de minikranen.

De tweede Award werd toegekend in de categorie SPMT job en betrof het transport van het achterschip voor de Maxima, het nieuwste EasyMax2 multipurpose schip van Koninklijke Wagenborg. Deze 650 ton zware kolos werd met minimale manoeuvreerruimte uit de hal gereden en tot op de millimeter nauwkeurig tegen de midsectie van het schip gepositioneerd. Ware stuurmanskunsten van de SPMT-operator!

Deze twee ESTA Awards zijn een mooie erkenning voor alle Wagenborg Nedlift medewerkers, die telkens weer bijzondere maatwerkoplossingen voor de meest uiteenlopende hijs- en transportuitdagingen ontwikkelen. We zijn dan ook enorm trots!

ESTA Europe
ESTA is de Europese branchevereniging voor de sector zwaar transport, hijswerk en kraanverhuur. De ESTA vertegenwoordigt de nationale brancheverenigingen in het vakgebied. Jaarlijks worden er ESTA Awards uitgereikt voor projecten die zich onderscheiden op gebied van technisch vernuft, innovatie of veiligheid. 

Bron: Wagenborg Nedlift, 7 mei 2021