De Liebherr groep draagt zijn verhuuractiviteiten van torenkranen in de regio’s Ile de France en Noord per 1 september 2021 over aan Hexagone Services S.A.S., dochteronderneming van de Nederlandse Van der Spek groep, handelaar in Liebherr torenkranen.

• De Liebherr Groep beschikt in Frankrijk over een verhuurvloot van honderden torenkranen.
  Een groot deel van deze vloot bevindt zich in het gebied Ile-de-France en Noord.

• Hexagone Services heeft zich in Frankrijk ontwikkeld tot een grote verhuurder en zal zijn
  activiteiten in de regio’s Ile-de-France en Noord verder uitbouwen. 

• Liebherr behoudt haar verkoopactiviteiten in Frankrijk evenals haar verhuuractiviteiten in de
  andere Franse regio’s. 

• Het technische steunpunt Liebherr-Grues à Tour te Fontenay-Trésigny wordt omgevormd tot het
  Nationaal Technisch Centrum voor Liebherr torenkranen.

Volgens Marco Guariglia, directeur verkoop bij Liebherr, heeft “Frankrijk voor Liebherr sinds het begin een bijzondere betekenis. Met deze stap zullen onze partners in de verhuur sterker worden en kan Liebherr zijn marktpositie verder uitbouwen”.

“Sinds het jaar 2000 zijn we als Hexagone in Frankrijk als verhuurder onderweg en bekend. In deze 20 jaar zijn we sterk gegroeid en we zien in deze uitbreiding van onze huurvloot een bevestiging van onze filosofie”, aldus Erik Van Audenrode, bedrijfsleider van Van der Spek België.

Christophe Zimmermann, bedrijfsleider van Liebherr-Grues à Tour SAS, ziet deze synergie tussen Liebherr en Hexagone als resultaat van een jarenlange, positieve samenwerking en ziet ook de mogelijkheid om zich verder te richten op de core business van kraanverkoop en premium service.

In deze context wordt de Liebherrafdeling in Fontenay-Trésigny uitgebouwd tot het Nationaal Technisch Centrum voor Liebherr torenkranen in Frankrijk. Van hieruit wordt de verdere ontplooiing van de activiteiten door service, scholingen en logistiek ondersteund en begeleid.

Bron: Van der Spek Vianen B.V., 7 juni 2021