Jos Blom Kraanverhuur gaat voor Spierings Zero-emission eLift & eDrive

Jos Blom Kraanverhuur B.V. uit Alkmaar heeft een order voor 3 nieuwe Spierings kranen geplaatst. Twee nieuwe SK597-AT4 eLift kranen en een SK487-AT3 eDrive, beter bekend als de City Boy. Blom zal deze kranen in 2021, 2022 en 2023 in gebruik nemen. Met deze order speelt Blom in op de toenemende vraag naar kranen waarmee emissie vrij gewerkt kan worden.

 

Richard Blom; ”De Spierings kranen van begin jaren 2000 konden ook al elektrisch werken, alleen vraagt dit wel een stroomaansluiting van 63 ampère. Met de eLift kranen die we nu kopen kunnen we al met 10 ampère een dag volledig elektrisch werken, dit maakt het elektrisch hijsen een stuk toegankelijker. Spierings heeft ervoor gekozen om een accupakket in te bouwen die als buffer dient om dit mogelijk te maken. Met de City Boy welke we in 2023 aan onze vloot zullen toevoegen maken we het ook nog mogelijk om emissie vrij de stad in en uit te rijden. De SK597-AT4 eLift is een compacte kraan met veel gieklengte, welke we breed kunnen inzetten.

 

Maarten van Brink (Sales Engineer bij Spierings Mobile Cranes); “We zijn erg blij dat Blom opnieuw het vertrouwen in Spierings uitspreekt met deze order. Blom heeft 20 Kranen van Spierings, en is een groot ambassadeur voor ons merk. We zien het laatste half jaar de vraag naar onze eLift modellen enorm toenemen. De kranen met alleen een conventionele diesel motor maken plaats voor de eLift kranen. Met steeds meer gebruikers van elektra op een bouwplaats moet een kraan ook zuinig omspringen met deze energie. Dankzij de ingebouwde accu trekken we geen pieken meer uit het netwerk waardoor het ongemak van trippende zekeringen bespaard blijft. Inmiddels zijn er al meer dan 30 eLift kranen uitgeleverd in Nederland maar ook daar buiten. De Nederlandse overheid geeft onze klanten nog een mooi extra steuntje in de rug met de MIA/Vamil regeling op deze kranen.”

 

Bron: Jos Blom Kraanverhuur B.V., 2 juli 2021