Nieuwbouw Saan bereikt hoogste punt

Op woensdagmiddag 25 augustus was er reden voor een bescheiden feestje: de nieuwbouw van de hoofdvestiging van Koninklijke Saan bereikte namelijk officieel het hoogste punt. De vlag werd gehesen en samen met de bouwers proostten de medewerkers van Saan op deze mijlpaal van de nieuwbouw. 

Op het bouwterrein aan de Overdiemerweg in Diemen, waar in het voorjaar de nieuwbouw van Saan is gestart, verrijzen in snel tempo de panden voor het kantoor, de technische dienst en de overslagloodsen. Ook zijn de contouren van de overkappingen voor de hijskranen al zichtbaar en wordt er intussen ook gewerkt aan de eigen waterzuiveringsinstallatie die op het terrein wordt aangelegd. Het hoogste punt is het dak van de loods, waarvan inmiddels de staalconstructie gereed is. Ter gelegenheid daarvan hesen Claudia van Heiningen-Saan en Linda Saan - leden van de 5e generatie van het familiebedrijf - de vlag en werd er volgens traditie in de bouw geproost met speciaal voor deze gelegenheid gebrouwen Pannenbier.

 

Koninklijke Saan verlaat na ruim 50 jaar de locatie aan de Weesperstraat in Diemen, waar de huidige panden niet meer voldoen aan de moderne eisen. De nieuwe locatie van het bedrijf aan de andere kant van de A1 biedt straks onderdak aan de medewerkers en het materieel van Saan, maar ook aan (bouw)materialen van relaties die daar opgeslagen kunnen worden. Deze nieuwe locatie, dichtbij de A1 en het water, is erg gunstig in de regio Groot Amsterdam en kan als hub fungeren voor klanten voor wie bouwmaterialen de binnenstad in moeten. Zeker gezien de steeds strengere regelgeving in Amsterdam voor vrachtverkeer, kan dit voor klanten een ideale oplossing zijn om opslag, just in time leveringen en transport over het water te combineren.

 

Na een lange voorbereidingstijd kon dit jaar eindelijk de bouw beginnen. Als alles volgens planning verloopt, verhuist Saan dit jaar nog van de oude locatie aan de Weesperstraat 78 in Diemen naar de Overdiemerweg. Het 125-jarig bestaan wordt dan gevierd op de nieuwe locatie. Intussen zijn ook de voorbereidingen in volle gang voor de ontwikkeling van de oude locatie. De familie Saan wil hier graag iets moois achterlaten voor gemeente Diemen en haar inwoners. Hun doel is daar het Hof van Saan te laten bouwen, met appartementen en verschillende typen woningen, omringd door fijne ontmoetingsplekken en veel groen. De gesprekken met gemeente Diemen hierover zijn in volle gang.

 

Bron: Koninklijke Saan B.V.,  26 augustus 2021