Duurzaam en sterk: de nieuwe composiet rijplaten van Wagenborg Nedlift!

Het rijplatenassortiment van Wagenborg Nedlift is onlangs uitgebreid met composiet rijplaten. Deze rijplaten van het type ISOTRACK X zijn gemaakt van hoogwaardig thermoplastisch materiaal, waardoor ze bijzonder sterk, duurzaam en licht van gewicht zijn. Ook kunnen ze aan elkaar gekoppeld worden met het handige connector pin systeem. Zo ontstaat een draagkrachtige aaneengesloten vloer die niet schuift. Bovendien beschikken de composiet platen over betere eigenschappen op gebied van drukverdeling dan de conventionele types rijplaten. 

Veelzijdig inzetbaar
De nieuwe composiet platen zijn voor velerlei toepassingen geschikt, zoals tijdelijke toegangswegen, het toegankelijk en begaanbaar maken van bouw- en projectlocaties, bescherming van de ondergrond of bestrating, lastverdeling bij zwaar transport- en hijswerkzaamheden en ga zo maar door. Ze zijn daarmee zeer goed inzetbaar voor allerlei uiteenlopende projecten van Wagenborg Nedlift, met name in Duitsland. 

Duurzaam en efficiënt
Het handige van de composiet rijplaten is ook dat er geen voorbereiding van de ondergrond met bijvoorbeeld zand nodig is. Dat scheelt veel tijd en transportkosten! Doordat composiet rijplaten licht van gewicht zijn, zijn er ook veel minder transporten nodig om de platen op locatie te brengen en weer op te halen. Een keuze voor composiet rijplaten is daarom een keuze voor duurzaamheid én efficiency. 
Wagenborg Nedlift & duurzaamheid

Met de investering in composiet platen geeft Wagenborg Nedlift verder invulling aan haar ambitieuze duurzaamheidsstrategie. Aanschaf van duurzaam hijs- en transportmaterieel, brandstof- en energiebesparing, innovatie en duurzaam personeelsbeleid vormen de pijlers van deze strategie. 

Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op met ons team Rijplaten! 

Bron: Wagenborg Nedlift, 3 december 2021