Nieuwe 800 tons kraan voor Kraanverhuur Boekestijn

Kraanverhuur Boekestijn heeft onlangs een nieuwe 800 tons Liebherr LTM 1750-9.1 in gebruik genomen. Deze nieuwe mobiele telesoopkraan heeft een hijscapaciteit van maximaal 800 ton en kan een hijshoogte van 154 meter bereiken. Dit maakt deze kraan uitermate geschikt voor overslag en installatie van zware objecten, alsmede het plaatsen of verwijderen van kleinere objecten op grote hoogtes of verre afstanden (tot 116 meter). Dankzij de gunstige transportafmetingen is de 800 tons kraan snel en flexibel inzetbaar.

 

De Liebherr LTM 1750-9.1 is een 9-assige kraan welke beschikt over een telescoopgiek van 52 meter, een Ypsilon-giekafspanningssysteem, 204 ton contragewicht en uitgebreid pakket aan giekverlengingsopties. Dankzij de Ypsilon-giekafspanning worden uitzonderlijk grote hijscapaciteiten bereikt.

 

Deze nieuwe LTM 1750-9.1 vervangt het voorgaande model van 2013 in de vloot. Naast nog grotere hijscapaciteiten, beschikt deze nieuwe kraan over verbeterde motorprestaties welke de emissie-uitstoot verder terugdringen. Het nieuwe Likufix® quick connection system biedt efficiencyvoordelen in het brandstofverbruik en verkort de benodigde tijd voor het mobiliseren/demobiliseren van de kraan aanzienlijk.

 

Kraanverhuur Boekestijn verzorgt haar dienstverlening onder andere in de sectoren bouw, telecom, haven, industrie en de windenergiemarkt. De kranen worden ingezet op de meest uiteenlopende projecten in de gehele Benelux. Tevens is onlangs een vrachtwagenhoogwerker met een werkhoogte van 56 meter aan het verhuurpakket toegevoegd.

 

Met de ingebruikname van de nieuwe 800 tons kraan is Kraanverhuur Boekestijn weer helemaal up to date en ziet het de toekomst met vertrouwen tegemoet. Door continu te blijven investeren in nieuw materieel kunnen werkzaamheden flexibel, efficiënt en onder de best mogelijke milieuprestaties worden uitgevoerd. Later dit jaar staan nog de levering van een nieuwe 300 tons kraan, 80 tons kranen en een 38,5 en 45 meter mobiele torenkraan gepland.

 

Bron: Kraanverhuur Boekestijn, 3 februari 2022