AUSA zet zijn zinnen op België om zijn assortiment compact machines in Europa uit te breiden

• Samen met partner Notenboom heeft zij een distributiecentrum opgezet voor machines, reserveonderdelen en haar after-sales service.
• Deze aanpak maakt deel uit van het strategische plan van AUSA om de omzet tegen 2026 te verdubbelen.

AUSA gaat op volle kracht verder met zijn strategisch globaal expansieplan en heeft daarvoor België geïdentificeerd als een belangrijk land voor deze groei. België is een van de Europese markten met de grootste vraag naar compacte machines, dus AUSA en zijn lokale partner hebben een distributiecentrum van 1.200 m2 opgezet, volledig voor de distributie van machines, de verkoop van reserveonderdelen en de after-sales service van de fabrikant uit Barcelona.

In dit nieuwe commerciële project zal AUSA samenwerken met Notenboom, een in Nederland gevestigd bedrijf waarmee het een langdurige zakelijke relatie heeft.

"Voor AUSA is het essentieel om haar aanwezigheid te vergroten in een van de grootste markten van compacte machines in Europa, waar een snelle en efficiënte service essentieel is voor klanten. Om deze reden zijn we er zeker van dat het openen van dit nieuwe kantoor een strategische stap is voor het merk. We hebben meer dan tien jaar gedeelde ervaring met Notenboom als partners in Nederland, waar we een sterk netwerk van dealers hebben opgebouwd met een uitstekende after-sales en een op maat gemaakte service die perfect zijn afgestemd op de behoeften van de markt", aldus Mario Torres, AUSA Country Manager.

"Nederland en België hebben vergelijkbare behoeften als het gaat om machines. Daarom zorgen de uitstekende resultaten die worden bereikt door de producten van AUSA, met een aanhoudende groei in het afgelopen decennium, ervoor dat we ook veel succes kunnen hebben in België, waar het merk zeer hoog wordt gewaardeerd vanwege zijn betrouwbaarheid, efficiëntie en design", aldus Richard Notenboom, CEO van Notenboom. "Ons doel is om de verkoop te stimuleren en het merk voor de AUSA- dumpers, vorkheftrucks en verreikers te versterken in de gebieden waar er een groeiende behoefte is aan compacte machines".

De nieuwe faciliteiten in Willemstad liggen op een strategische locatie in Nederland, op enkele kilometers van de grens met België. Het distributiecentrum zal het mogelijk maken om een grote voorraad AUSA-machines te huisvesten en het zal in staat zijn om binnen 24 uur reserveonderdelen te leveren en after-sales ondersteuning te bieden aan beide landen.

Met deze laatste stap zet AUSA zijn ambitieuze strategische plan voor wereldwijde expansie voort, gericht op een verdubbeling van de omzet tegen 2026. Dit plan omvat de groei van het merk, voornamelijk in de Noord-Amerikaanse, Aziatisch-Pacifische en Centraal-Europese markten.

Bron: Nooteboom Techniek, 21 maart 2022