Nieuwe 300 tonner voor Wagenborg Nedlift

Het kranenpark van Wagenborg Nedlift is onlangs uitgebreid met het nieuwste model in de 300 tons range uit de stal van Manitowoc: de Grove GMK6300L-1. Een mooie aanwinst!

 ‘Onze ervaringen van de afgelopen jaren met de Grove GMK6300L waren dermate positief dat we hebben besloten om te investeren in een tweede Grove van deze capaciteitsklasse’, aldus Johan Bakker, Manager Fleet & Maintenance bij Wagenborg Nedlift. ‘Het nieuwste 300 tons model van Grove, de GMK6300L-1, beschikt zelfs over nóg betere eigenschappen dan eerdere uitvoeringen. Zo is de hijscapaciteit flink verbeterd: bij een volledige mastlengte van 80 meter zelfs meer dan 10%! Ook is dit vernieuwde model uitgerust met handige tools om sneller op en af te bouwen.’

 ‘Bovendien beschikt deze nieuwe 6-asser over zeer zuinige en schone Stage V motoren. Dat scheelt in het brandstofverbruik en beperkt schadelijke uitstoot’, vervolgt Johan. ‘En aan de veiligheid is ook gedacht: de GMK6300L-1 heeft een lastzicht-camera, zijzichtcamera, achteruitrij-camera en extra werkverlichting aan de zij- en achterkant van de kraan. Zo hebben onze machinisten te allen tijde goed zicht op de hijswerkzaamheden en de directe omgeving rondom de kraan en dat komt de veiligheid ten goede. Ik wens onze machinisten Erik Damhuis en Sander Vollenbroek dan ook veel succes en veilige draaiuren met hun nieuwe kraan!’, zo besluit Johan.

Bron: Wagenborg Nedlift, 9 augustus 2022