SOMA College beste MBO-vakschool

SOMA College in Harderwijk is door de Keuzegids MBO-studies 2012 uitgeroepen tot beste MBO-school in de categorie 'vakcolleges'. Ook in de ranglijst van beste MBO-opleiding in de categorieën 'voertuigbouw' en 'bouwkunde' scoort het SOMA College hoog.

Anke van Bodegom, directeur/bestuurder: 'Wij zijn er heel trots op dat het SOMA College zulke goede resultaten boekt. We werken met zijn allen heel hard aan de kwaliteit van het onderwijs. Ons uitgangspunt is altijd om jongeren en volwassenen op te leiden tot echte vakspecialisten die via ons een stevige basis meekrijgen, maar vinden het ook belangrijk om ze een mooie en prettige tijd hier op school te geven.'

Vakmanschap met passie

Uit de metingen van de Keuzegids MBO-studies blijkt dat de individuele begeleiding op het SOMA College door de deelnemers als positief wordt ervaren. Voor alle deelnemers op de school is een persoonlijke tutor beschikbaar die hen begeleidt bij de studie.

Een onderdeel dat stevig meetelt in de beoordeling van de Keuzegids is het rendement. Dit rendement is bij het SOMA College hoog. Deelnemers zijn erg gemotiveerd en weten precies wat ze willen. Zowel deelnemers als medewerkers geloven in vakmanschap met passie.

Aansluiting bij de praktijk

SOMA College onderhoudt nauw contact met het bedrijfsleven. Anke van Bodegom: 'Wij proberen op vele manieren in verbinding te staan met bedrijven, zodat ons onderwijs zo goed mogelijk aansluit bij de ontwikkelingen van de bedrijfstak. Onze deelnemers vinden over het algemeen dan ook snel na hun opleiding een passende baan, waarvan een deel zelfs al tijdens hun stage (BPV).' De manier waarop het onderwijs in Harderwijk wordt vormgegeven wordt mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning van de bedrijfstak.

SOMA College

Het SOMA College in Harderwijk is een landelijke MBO-vakopleider voor de infra. In twee tot vier jaar leidt het SOMA College leerlingen op tot Machinist Grond-, Water- en Wegenbouw (GWW), Allround Monteur Mobiele Werktuigen, Uitvoerder of Straatmaker. De opleidingen worden aangeboden op niveau 2, 3 en 4. Leren in de praktijk staat bij het SOMA College centraal. Dit betekent praktijklessen met machines op het uitgebreide oefenterrein, practicumlessen in de werkplaatsen en beroepspraktijkvorming bij infrawerkgevers. Daarnaast krijgen deelnemers ook theoretische vakken. Hierdoor ontstaat een verantwoorde en stevige basis waarmee zij bij elk infrabedrijf aan de slag kunnen.

Bron: Bouwmaterieel, 30 januari 2012