Nieuwe kraan voor Kraanbedrijf Nederhoff

Begin februari heeft Kraanbedrijf Nederhoff een Liebherr LTM 1650-8.1 mobiele telescoopkraan in ontvangst genomen. De LTM 1650-8.1 zal de 650-tons Demag AC 650 vervangen.

Er is veel gebeurd in de tussentijd getuige de specificaties van deze nieuwe gigant. Ondanks dat de LTM 1650-8.1 één as minder heeft, heeft de machine een maximale capaciteit van 700 ton, maar liefst 50 ton meer dan de negenassige AC 650.

Daarnaast heeft de LTM 1650-8.1 de mogelijkheid tot giekverlenging waarmee de telescoopgiek kan worden verlengd van 54 meter naar maar liefst 80 meter. Deze optie maakt de machine breder inzetbaar. Zonder giekverlenging is de kraan ideaal voor zware lasten van enkele honderden tonnen zoals transformatoren of betonelementen. Mét giekverlenging gaat de maximale capaciteit weliswaar omlaag, maar kan de kraan in plaats van 'maar' 54 meter hoog of 52 meter ver een indrukwekkende 80 meter hoog of 78 meter ver hijsen. Ideaal voor zware lasten die op een hoog dak of ver moeten worden geplaatst.

Mocht dat alles niet voldoende zijn kan de kraan worden uitgerust met giekafspanning en/of een (beweegbare) jib. De giekafspanning zorgt voor meer hijsvermogen en de (beweegbare) jib maakt het mogelijk om nog hoger en verder te hijsen. Met giekverlening, giekafspanning, én de beweegbare jib kan de kraan een maximale haakhoogte van 158 meter halen!

Daarnaast zorgen VarioBase en VarioBallast dat de kraan ook op krappere locaties tot zijn recht komt. Met VarioBase kan de kraan variabiel worden gestempeld en met VarioBallast kan de ballast naar binnen of buiten worden gedraaid. Deze opties maken het mogelijk om het maximale uit een krappe locatie te halen.

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden voor uw project? Neem contact op via info@nederhoff.nl of bel 088-56 555 55.

Bron: Kraanbedrijf Nederhoff, 7 april 2021