Nieuws

20.10.2023 - Minimumloon omhoog en invoering uniform uurloon per 1 januari 2024

Het wettelijk minimumloon wordt twee keer per jaar geïndexeerd, namelijk per 1 januari en per 1 juli. Inmiddels is bekendgemaakt dat het wettelijk minimumloon op 1 januari 2024 omhooggaat met 3,75%. Per 1 januari 2024 bedraagt het wettelijk bruto minimumuurloon voor werknemers van 21 jaar en ouder € 13,27 per uur.
Lees meer

08.09.2023 - Belastingdienst verlengt coulance bij schuldsanering

De Belastingdienst verlengt tot 1 april 2024 de coulantere houding bij saneringsverzoeken. Dit is goed nieuws voor de vele ondernemers die door Corona, hoge energiekosten, inflatie, onvoldoende personeel, stijging van personeelskosten en grote stijgingen van huurkosten hun belastingschulden niet of moeizaam kunnen afbetalen.
Lees meer

30.08.2023 - Belastingdienst begint met innen coronaschuld

Belastingdienst begint met innen coronaschuld ondernemers Ondernemers die nog niets van hun coronaschuld bij de Belastingdienst hebben afbetaald, kunnen de komende periode een brief op de mat verwachten. De extra tijd die de Belastingdienst heeft gegeven eindigde maandag en nu gaat de overheidsinstantie beginnen met het innen van de schulden.
Lees meer

25.07.2023 - Minimumuurloon gaat in op 1 januari 2024

Op 1 januari 2024 wordt het wettelijk minimumuurloon ingevoerd en verdwijnen de vaste minimum maand-, week- en daglonen.
Lees meer

24.07.2023 - Heavy lift specialisten HEBO en Bonn & Mees fuseren

De Nederlandse maritieme heavy lift specialisten HEBO Maritiem Service en Bonn &; Mees zijn overeengekomen om hun krachten te bundelen in een fusie die zowel hun materieelvloten als andere middelen zal combineren.
Lees meer

04.07.2023 - SSVV nieuwsbericht

SSVV benoemt Inge Stegmann tot directeur.
Lees meer

21.06.2023 - Nieuwe TADANO AC 4.070 voor Van Elst Kraanverhuur B.V.

Van Elst Kraanverhuur B.V. uit Geldrop heeft onlangs een nieuwe Tadano AC4.070 toe mogen voegen aan hun vloot.
Lees meer

21.06.2023 - Nieuwe Tadano voor P&K Enter

Kraanbedrijf & Transportservice P&K uit Enter heeft een nieuwe TADANO AC 5.120-1 in haar verhuur vloot opgenomen. De kraan is geleverd door Tadano Nederland incl. 4 aluminium stempelschotten.
Lees meer

16.06.2023 - internationaal kader voor verantwoord ondernemen

Op 8 juni onderschreef Nederland, samen met nog 50 landen, de Update OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen. Met deze ‘update’ worden de Richtlijnen op verschillende plekken uitgebreid, verduidelijkt en gemoderniseerd. Zo behouden de OESO-richtlijnen hun status als hét internationale normenkader voor verantwoord ondernemen.
Lees meer

30.05.2023 - ATR jaarverslag 2022: te weinig aandacht voor regeldruk

Het lukt ministeries vaak niet om goed inzichtelijk te maken welke kosten bedrijven en mensen moeten maken om aan nieuwe wetgeving te voldoen. Voor driekwart van de getoetste voorstellen voor nieuwe regelgeving geldt dat die kosten niet of niet goed in beeld zijn gebracht. ATR adviseert in zeventien procent van zijn adviezen zelfs om het wetsvoorstel helemaal niet in te dienen. Dat is ruim twee keer zo veel als een jaar eerder. Dat schrijft het Adviescollege toetsing regeldruk (ATR) in het jaarverslag over 2022.
Lees meer

23.05.2023 - Wetsvoorstel invoering meldplicht arbeidsongevallen en vergewisplichten uitleners

Het kabinet wil het aantal arbeidsongevallen onder uitzend- en inleenkrachten verminderen. Het komt daarom met nieuwe meld- en vergewisplichten voor inleners en uitleners. De effectiviteit van deze nieuwe verplichtingen is niet onderbouwd. Het Adviescollege toetsing regeldruk (ATR) ziet bovendien een alternatief. Daarmee wordt voorkomen dat de regeldruk structureel met bijna € 30 miljoen toeneemt. Dit alternatief is om de huidige Arbo-normen en de bestaande meldplicht voor inleners consequent en strikt door de Nederlandse Arbeidsinspectie te laten handhaven. Dat schrijft ATR in een advies aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).
Lees meer

02.03.2023 - Spierings Mobile Cranes stopt met conventionele dieselkranen

Osse kranenbouwer kiest voor volledig elektrisch hijsen Spierings Mobile Cranes stopt met de bouw en de verkoop van conventionele dieselkranen. Voortaan produceert de Osse kranenbouwer alleen nog duurzame hybride modellen. Daarmee is Spierings het eerste bedrijf in de wereld dat uitsluitend kranen bouwt die volledig elektrisch hijsen. Daarnaast kan het nieuwste model de SK487-AT3 City Boy ook volledig elektrisch rijden, hiermee kan de lokale uitstoot volledig worden gereduceerd. Deze elektrische hijskraan maakt emissieloos werken in iedere stad mogelijk.
Lees meer

24.02.2023 - Eerste Kamer akkoord met invoering minimumuurloon

Brancheorganisaties pleiten voor verlagen werkgeverslasten en gefaseerde invoering De Eerste Kamer heeft op 14 februari ingestemd met het initiatiefvoorstel van de Tweede Kamer om een minimumuurloon in te voeren. De Wet invoering minimumuurloon moet ingaan per 1 januari 2024. Veel werkgevers zijn bezorgd over de verdere stijging van de loonkosten als gevolg van deze wetswijziging.
Lees meer

23.02.2023 - Primeur GreenInclusive: CO2-toeslag voor hennepteelt

In 2023 ontvangen agrariërs die samen met GreenInclusive vezelhennep telen een CO2-toeslag. GreenInclusive is hiermee de eerste partij ter wereld die agrariërs een CO2-toeslag gaat vergoeden voor het telen van natuurlijke grondstoffen waarvan biobased bouwproducten worden gemaakt.
Lees meer

20.02.2023 - Cepsa en ACE Terminal bundelen krachten om groene waterstof van Spanje naar Nederland te vervoeren

Cepsa en ACE Terminal hebben een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend waarbij het Spaanse energiebedrijf groene ammoniak zal leveren aan de geplande importterminal in de haven van Rotterdam, voor eindtoepassingen in de industrie na omzetting van de ammoniak in waterstof, of voor direct eindgebruik in de scheepvaart en andere industrieën in Noordwest-Europa.
Lees meer

17.02.2023 - Nieuwe Tadano AC4.070 in gebruik genomen door Verwijs Verhuur BV

Onlangs heeft Verwijs Verhuur BV uit Oosterland een nieuwe Tadano AC4.070 in gebruik genomen.
Lees meer

15.02.2023 - Vijf gloednieuwe MAN trucks voor Wagenborg Nedlift

Vorige week zette Gerard Bastiaansen, algemeen directeur van Wagenborg Nedlift, de officiële handtekening onder de eerder overeengekomen opdracht voor levering van maar liefst 5 nieuwe MAN zwaartransporttrekkers. Het gaat om het nieuwe model van de MAN TGX 6x4. Van de vier trucks van het vorige type maakt Nedlift sinds 2019 naar volle tevredenheid gebruik. Logisch dus dat er voor uitbreiding van de vloot opnieuw voor de MAN TGX 6x4 is gekozen.
Lees meer

08.02.2023 - Nieuwe Sales Engineers in het team van Spierings Mobile Cranes

Recent heeft Spierings Mobile Cranes twee nieuwe collega’s mogen verwelkomen in het verkoopteam, in de naam van Mark Oudshoorn en Ralph Disveld.
Lees meer

25.01.2023 - Cao is algemeen verbindend verklaard

Vrijdag 4 november 2022 hebben werknemerspartijen FNV, CNV en de Unie ingestemd met het eindbod van werkgeverspartijen TLN en VVT. Op 1 januari 2023 is de nieuwe cao Beroepsgoederenvervoer over de weg en de verhuur van mobiele kranen in werking getreden. De cao is op 9 januari 2023 algemeen verbindend verklaard. In deze e-mail geven we een korte update over de cao.
Lees meer

13.01.2023 - Nieuwe kraan voor P&K Kraanbedrijf en Transportservice

Ter uitbreiding heeft P&K Kraanbedrijf en Transportservice BV een nieuwe rijplatencombinatie toegevoegd aan haar vloot.
Lees meer

09.01.2023 - Transportbedrijf Bosch Hedel BV investeert in nieuwe Scania R540 met 95 ton/mtr HMF autolaadkraan

Transportbedrijf Bosch Hedel BV uit Hedel heeft deze week haar nieuwste aanwinst in gebruik genomen, een Scania R540 8x2*6 uitgerust met een HMF 95 ton/mtr autolaadkraan en frontstempel. De krachtige autolaadkraan heeft zes schuifdelen, is voorzien van een fly-jib met acht schuifdelen en een kabellier.
Lees meer

08.12.2022 - Doe mee met de Dag van de Vrachtwagenchauffeur op donderdag 8 december

Donderdag 8 december 2022 staat in het teken van de Dag van de Vrachtwagenchauffeur. Tijdens de Dag van de Vrachtwagenchauffeur willen werkgeversorganisaties en vakbonden een traditie in gang zetten om chauffeurs in een welverdiend zonnetje te zetten en tegelijkertijd de aantrekkingskracht van het beroep vergroten. De afgelopen twee edities waren een groot succes! Doen jullie dit jaar ook weer mee?
Lees meer

04.11.2022 - Definitief cao akkoord beroepsgoederenvervoer

Tijdens het cao-overleg van 14 oktober hebben TLN en VVT een eindbod gedaan. De vakbonden FNV, CNV en de Unie hebben ons eindbod voorgelegd aan de achterban. Deze achterbanraadpleging heeft inmiddels plaatsgevonden en heeft geleid tot instemming met het eindbod van werkgevers. Hiermee is er dus een nieuwe cao Beroepsgoederenvervoer over de weg en de verhuur van mobiele kranen tot stand gekomen!
Lees meer

29.09.2022 - Rapport ‘Kostenontwikkeling in het wegvervoer’ uitgesteld

De begeleidingscommissie “Kostenontwikkelingen in het wegvervoer” heeft, mede op advies van Panteia, besloten dat op 6 oktober a.s. door Panteia geen rapport ‘Kostenontwikkeling in het wegvervoer’ wordt uitgebracht. Op 6 oktober zal er ook geen webinar zijn. De rapportage 2022-2023 zal nu worden gepubliceerd op 10 november. Dit is ook de nieuwe datum voor het webinar. Er is op dit moment teveel onzekerheid om een betrouwbare raming op te stellen. Dit komt door het nog ontbreken van een cao-akkoord voor 2023 en een marktloonontwikkeling van het CPB die sterk afwijkt van de afspraken in recent afgesloten cao’s. Het uitstel is eenmalig en we hopen dat er in de tussentijd meer informatie beschikbaar komt.
Lees meer

29.09.2022 - TLN en VVT willen werkgevers en werknemers snel duidelijkheid bieden over loonontwikkeling 2023

Op woensdag 28 september heeft de tweede ronde van het cao-overleg plaatsgevonden. In de eerste overlegronde hebben TLN en VVT de vakbonden FNV, CNV en De Unie deelgenoot gemaakt van het dilemma om a) enerzijds de wens om te komen tot vernieuwing en toekomstbestendigheid van de cao en b) anderzijds de behoefte om voor werkgevers en werknemers zeer spoedig zicht te krijgen op de loonontwikkeling voor 2023. In het verlengde daarvan hebben TLN en VVT een praktisch en kansrijk aanbod aan de vakbonden gedaan om beide uitdagingen tot een goed einde te brengen.
Lees meer

20.09.2022 - Automatische prijscompensatie heeft desastreus effect

Bij de start van de cao-onderhandelingen voor het beroepsgoederenvervoer legde vakbond FNV direct zijn opvallendste eis op tafel: een automatische prijscompensatie (apc) om de pijn van de torenhoge inflatie weg te nemen. Nederland zou daardoor opschuiven naar het Belgische model, waar werkgevers inmiddels echter juist waarschuwen voor het ‘desastreuze’ effect van de apc.
Lees meer

29.08.2022 - Cees Oudshoorn (alg. directeur) wordt opgevolgd door Focco Vijselaar

Na meer dan 22 jaar in de directie van VNO-NCW te hebben gewerkt heeft Cees Oudshoorn (63) besloten te stoppen als algemeen directeur van VNO-NCW en de werkorganisatie van VNO-NCW en MKB-Nederland. Per 1 april 2023 wordt Cees opgevolgd door Focco Vijselaar, nu Directeur-Generaal Bedrijfsleven en Innovatie bij het ministerie van EZK.
Lees meer

16.08.2022 - Uniek boxvijzel-systeem voor Wagenborg

In de week van 8 augustus werd bekend dat Wagenborg opnieuw investeert in uitbreiding op het gebied van vijzeltechniek. Een uniek boxvijzel-systeem voor ultrazware vijzelprojecten werd afgeleverd op de vestiging in Hengelo.
Lees meer

09.08.2022 - Nieuwe 300 tonner voor Wagenborg Nedlift

Het kranenpark van Wagenborg Nedlift is onlangs uitgebreid met het nieuwste model in de 300 tons range uit de stal van Manitowoc: de Grove GMK6300L-1. Een mooie aanwinst
Lees meer

03.08.2022 - Economische activiteit eurozone krimpt onverwacht in juli

De economische activiteit in de eurozone is in juli voor het eerst sinds de coronalockdowns aan het begin van 2021 gekrompen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van marktonderzoeker S&P Global. De krimp wordt veroorzaakt door de hoge inflatie in het eurogebied die de koopkracht van consumenten onder druk zet. Ook worstelen bedrijven met hoge inkoopkosten en personeelstekorten. De kans op een recessie in de eurozone is daarmee toegenomen.
Lees meer

28.07.2022 - SOMA Bedrijfsopleidingen kiest voor Grove GMK3060

In samenwerking met Manitowoc Crane Group Netherlands heeft SOMA Bedrijfsopleidingen gekozen voor een vernieuwde telescoopkraan op haar opleidingscentrum in Harderwijk. De opvallende oranje gespoten 60tonner, is vanaf eind juli-2022 effectief opgenomen in het machinepark. Daarmee is afscheid genomen van de TEREX AC35L welke door de jaren heen altijd trouwe dienst heeft gedaan bij diverse (hijskraan)opleidingen.
Lees meer

08.07.2022 - Werken in de Bouw & Infra moet veiliger en gezonder!

Iedereen in de Bouw & Infra gezond en met plezier met pensioen? Dan moeten we nog veiliger en gezonder werken. Geen eenvoudige opgave met de oplopende werkdruk en blootstelling aan gevaarlijke stoffen. De uitdagingen zijn groot, maar de te behalen winst nog vele malen groter. De kansen die ontwikkelingen bieden voor de sector zijn op 8 juli gepubliceerd in het Bedrijfstakverslag 2021.
Lees meer

23.06.2022 - VTC Event: een kijk in de toekomst van verticaal transport!

Zaterdag 18 juni 2022 was het VTC event. De algemene ledenvergadering van VVT, de verschillende presentaties en workshops & de VTC-beursvloer waren een succes. Ondanks de warmte hebben we ruim 600 bezoekers mogen verwelkomen op het terrein in Ede. VVT en VTC kijken samen terug op een mooi evenement en tot een volgende keer.
Lees meer

22.06.2022 - Presentatie Cyclomedia Algemene Ledenvergadering

Afgelopen zaterdag 18 juni had de Vereniging Verticaal Transport zijn algemene ledenvergadering bij het Verticaal Transport Centrum in Ede. Als onderdeel hiervan heeft Cyclomedia een prachtige presentatie verzorgd. Met dank aan Cyclomedia mogen wij deze presentatie online zetten, zodat degenen die niet aanwezig konden zijn, alsnog de informatie tot zich kunnen nemen.
Lees meer

20.06.2022 - Haegens | horizontaal en verticaal transport viert 40-jarig bestaan

Zaterdag 11 juni vierde familiebedrijf Haegens | horizontaal en verticaal transport haar 40-jarig bestaan. 17 mei 1982 begonnen Toon en Ine Haegens met 1 kraan. Na een jaar was de 2e kraan een feit en in de loop der jaren werd ook transport toegevoegd als dienst. Inmiddels staat, sinds 2003, hun zoon Stijn met zijn vrouw Rianne aan het roer en is het pakket zo verbreed dat horizontaal en verticaal transport beter de lading dekt. Het weer werkte goed mee 11 juni. Want naar schatting is de enorme skyline van Elsendorp die dag door bijna 5.000 mensen bezocht. Van groot tot klein en van directie tot werkvloer. Iedereen was welkom om een kijkje te komen nemen bij de indrukwekkende opstelling van het blauwe, Elsendorpse materieel. “Ik zit nog steeds op een roze wolk”, vertelt Stijn Haegens trots. “Zo veel geweldige reacties. Ongelooflijk.”
Lees meer

17.06.2022 - Razendsnel akkoord over nieuwe bouw-cao: lonen met 5 procent omhoog

Vakbonden en werkgevers hebben een akkoord bereikt over een loonsverhoging van 5 procent voor werknemers die vallen onder de cao bouw en infra. Het is de hoogste loonstijging voor bouwvakkers ooit, aldus cao-partijen. De nieuwe cao gaat in op 1 januari 2023 en heeft een looptijd van een jaar. De eerste verhoging van 2,5 procent wordt uitbetaald op 1 januari. De tweede volgt op 1 juli. Het akkoord werd in een razend tempo, zonder maandenlange onderhandelingen, afgesloten. Dit had alles te maken met de wens en noodzaak om “duidelijkheid en zekerheid te bieden in deze onrustige periode vol uitdagingen als de woningbouwopgave, de energietransitie en arbeidsmarktkrapte”, aldus vakbonden en werkgevers.
Lees meer

01.06.2022 - VNO-NCW: leveringszekerheid olie en gas heeft topprioriteit

De leveringszekerheid van olie en gas moet de komende maanden topprioriteit zijn in het kabinetsbeleid om te borgen dat we ook komende winter geen problemen krijgen met de verwarming van onze huizen of het vervoer van goederen. Dat zeggen VNO-NCW en MKB-Nederland naar aanleiding van de olieboycot. 'Er moet een tandje bij', zegt voorzitter Ingrid Thijssen van VNO-NCW.
Lees meer

23.05.2022 - Wettelijk minimumloon per 1 juli 2022 verhoogd

Het wettelijk minimumloon gaat per 1 juli 2022 omhoog naar € 1756,20 bruto per maand, € 405,30 bruto per week en € 81,61 bruto per dag. Mogelijk gaat het minimumloon sneller omhoog naar € 14,00 per uur. Daarover wordt nog overleg gevoerd door het kabinet met de verschillende oppositiepartijen
Lees meer

20.05.2022 - 9 keer batterij aangedreven Spierings eLift voor Schot Verticaal Transport

Schot Verticaal Transport heeft onlangs de order geplaatst bij Spierings voor de levering van 3 stuks SK597-AT4 en 1 SK1265 AT6 allen voorzien van het Spierings zero-emission eLift systeem waarmee de kranen volledig op stroom kunnen draaien. Hiermee zet Schot verdere stappen in de verduurzaming van het kranenpark. Met de toevoeging van deze kranen zullen er tot en met 2024 totaal 9 eLift kranen bij Schot geleverd worden.
Lees meer

17.05.2022 - GRATIS webinar AllSolutions pakt door: de nieuwste ontwikkelingen voor verticaal transport

Weet je nog vorig jaar? Toen hebben we onze oplossing voor verticaal transportbedrijven geïntroduceerd. Sindsdien is er veel gebeurd, een aantal bedrijven heeft inmiddels gekozen voor onze oplossing en is bezig AllSolutions in te richten. En, we hebben veel ondernemers uit de branche gesproken van wie we ongelooflijk veel feedback en inspiratie hebben gekregen.
Lees meer

16.05.2022 - VS en EU werken samen aan tegengaan chiptekort

De Verenigde Staten en de Europese Unie komen maandag naar verwachting met een plan om de verstoringen in de keten van halfgeleiders aan te pakken. Die zijn belangrijk voor de productie van onder meer computerchips, waar een groot tekort aan is vanwege eerdere verstoringen door de pandemie.
Lees meer

16.05.2022 - Europese Commissie laat gevolgen oorlog voor economie zien

De Europese Commissie maakt maandag nieuwe prognoses voor de economie van de eurozone bekend. Daarin zal het dagelijks bestuur van de Europese Unie aangeven wat voor gevolgen de oorlog in Oekraïne en de hoge inflatie hebben op de groei van de economie, maar ook voor de inflatie.
Lees meer

09.05.2022 - Nieuwe elektrische autolaadkraan Transportbedrijf Martens Best B.V.

Op vrijdag 01-04-2022 is onze 100% elektrische autolaadkraan afgeleverd door Scania vestiging Eindhoven en Kluytmansservice Tilburg en Wierda hybrid uit Joure.
Lees meer

04.05.2022 - Bedrijfsoverdracht Kraanbedrijf Nederhoff

Het familiebedrijf Nederhoff werd in 1949 opgericht door de heer C. Nederhoff. In 1987 nam de tweede generatie het bedrijf over van hun vader. De vier broers (Pieter, Kees, Jan en Ron) hebben de onderneming uitgebouwd tot wat het nu is: een gerenommeerd bedrijf met drie vestigingen (Gouda, Vianen en Rotterdam), honderd collega’s en bijna net zoveel hijskranen, trekkende eenheden, en ander zwaar materieel.
Lees meer

29.04.2022 - Tarieven wegtransport naar record door dure diesel en truckerstekort

Het prijsniveau in het Europese wegtransport blijft maar stijgen. De tarieven stijgen al zeven kwartalen op rij en bereikten in het eerste kwartaal van dit jaar een nieuw record.
Lees meer

23.04.2022 - Saan VerhuisParade: kilometer lange optocht naar nieuwe locatie

Koninklijke Saan Diemen verhuisde in het weekend van 23 april naar de nieuwe hoofdvestiging in Diemen. De verhuizing werd op de zaterdagmiddag afgesloten met een spectaculaire optocht. De vrachtwagens, mobiele hijskranen en bestelwagens vormden samen de Saan VerhuisParade van maar liefst een kilometer lang. In de VerhuisParade reed het oudste nog levende Saan familielid (95 jaar) en de burgemeester van Diemen voorop.
Lees meer

15.04.2022 - Nieuwe blikvanger voor Wagenborg Nedlift!

Wat een feestelijke dag was het donderdag 14 april voor het team van Wagenborg Nedlift! Op deze mooie lentedag vond op de vestiging in Hengelo de officiële overdracht plaats van het nieuwe vlaggenschip in de kranenvloot: de LTM 1650-8.1.
Lees meer

08.04.2022 - Nieuw subsidieportaal van SOOB

Het nieuwe subsidieportaal van SOOB is live! Het is integraal aangepast aan de eisen van deze tijd, waarbij zowel het uiterlijk als de functionaliteiten flink zijn verbeterd. Jouw inloggegevens blijven hetzelfde als voorheen.
Lees meer

05.04.2022 - Nooteboom semidieplader met hydraulische verbreding

De nieuwste uitbreiding in het Nooteboom assortiment is de OSD-73-04 semidieplader met hydraulische verbreding voor de Europese markt. Deze semidieplader is speciaal ontwikkeld voor het vervoer van machines met een gewicht tot ca. 47 ton. Zelfs rupsgraafmachines met een spoorbreedte tot 2.900mm en met een rupslengte van minimaal 5.000mm kunnen hiermee efficiënt en veilig worden vervoerd.
Lees meer

21.03.2022 - AUSA zet zijn zinnen op België om zijn assortiment compact machines in Europa uit te breiden

AUSA gaat op volle kracht verder met zijn strategisch globaal expansieplan en heeft daarvoor België geïdentificeerd als een belangrijk land voor deze groei. België is een van de Europese markten met de grootste vraag naar compacte machines, dus AUSA en zijn lokale partner hebben een distributiecentrum van 1.200 m2 opgezet, volledig voor de distributie van machines, de verkoop van reserveonderdelen en de after-sales service van de fabrikant uit Barcelona. In dit nieuwe commerciële project zal AUSA samenwerken met Notenboom, een in Nederland gevestigd bedrijf waarmee het een langdurige zakelijke relatie heeft.
Lees meer

07.02.2022 - Nieuwste Mega Windmill Trailer XL voor Ter Linden Transport

Ter Linden Transport uit Doetinchem (NL) heeft als eerste de nieuwste MWT-XL Mega Windmill Trailer in ontvangst genomen, bestaande uit een 4-assige Jeepdolly met Liftadapter en een 7-assige naloopdolly met Liftadapter. De trend in windturbines is dat deze steeds grotere afmetingen krijgen. Zo worden vleugels alsmaar langer en krijgen torendelen een grotere diameter. Als gevolg daarvan zijn de basismasten van deze turbines breder geworden, van ongeveer 4,5 m enkele jaren geleden tot meer dan 6 m vandaag de dag.
Lees meer

03.02.2022 - Nieuwe 800 tons kraan voor Kraanverhuur Boekestijn

Kraanverhuur Boekestijn heeft onlangs een nieuwe 800 tons Liebherr LTM 1750-9.1 in gebruik genomen. Deze nieuwe mobiele telesoopkraan heeft een hijscapaciteit van maximaal 800 ton en kan een hijshoogte van 154 meter bereiken. Dit maakt deze kraan uitermate geschikt voor overslag en installatie van zware objecten, alsmede het plaatsen of verwijderen van kleinere objecten op grote hoogtes of verre afstanden (tot 116 meter). Dankzij de gunstige transportafmetingen is de 800 tons kraan snel en flexibel inzetbaar.
Lees meer

31.01.2022 - Operatie Julianaplein Groningen start op 11 februari

De werkzaamheden rond het Julianaplein in Groningen beginnen binnenkort. We zetten op een rij waar je als bedrijf op moet letten.
Lees meer

31.01.2022 - Stel invoering Mobility Package uit, en wees anders coulant met handhaving

Volgens branche-organisatie Transport en Logistiek Nederland is het onverteerbaar dat transportondernemers vanaf 2 februari voorbereid moeten zijn op nieuwe Europese wetgeving terwijl vrijwel alle lidstaten nog vele maanden nodig hebben om richtlijnen om te zetten in Nationale wetgeving. TLN vindt dat de druk van de ketel moet en pleit bij voorkeur voor uitstel, maar minimaal coulance in naleving en controle.
Lees meer

26.01.2022 - SSVV zet in op modernisering – René Schriemer kwartiermaker

De Stichting Samenwerken Voor Veiligheid (SSVV) en de 23 branches die hierbij zijn aangesloten, staan voor verandering. Zo staat het nieuwe jaar onder meer in het teken van de modernisering van VCA. De modernisering maakt het VCA-stelsel niet alleen completer en toekomstbestendig maar vraagt van bedrijven en branches vooral ook meer aandacht voor een veiliger houding en gedrag op de werkvloer.
Lees meer

12.01.2022 - Aanpassing artikel 7.23d Arbobesluit inzet werkbak


Lees meer

03.01.2022 - Hartman Logistics behaalt VCA-Petrochemie en ISO9001 certificaat!

Mooie mijlpaal voor het Hartman-team: de audits zijn positief verlopen met als resultaat dat Hartman Logistics het VCA-Petrochemie certificaat heeft behaald! Dit betekent dat de hijs- en transportspecialist uit Muntendam volgens de hoogste veiligheidsstandaard in de industrie en petrochemie werkt.
Lees meer

16.12.2021 - Nieuwkomers voor Nedlift

December is de feestmaand, ook bij Wagenborg Nedlift! In de afgelopen weken werden er maar liefst drie nieuwe Liebherr kranen afgeleverd bij de vestigingen in Groningen, Hengelo en het Duitse Hörstel. Allereerst rolde de LTM 1150-5.3, het nieuwste Liebherr model in de 150 tons klasse, het werfterrein in Hörstel op. Een veelzijdige machine, voorzien van een maar liefst 66 meter lang mast. In deze configuratie heeft de kraan een hijscapaciteit van ruim 9 ton. Ideaal voor zwaarder hijswerk op grote hoogte, waarmee deze nieuwkomer de concurrentie met modellen in de 200 tons klasse aankan! De 5-assige 150 tonner is net als de overige nieuwe types van Liebherr voorzien van een Stage V motor, waarmee een significante vermindering van uitstoot wordt gerealiseerd. Ook beschikt de nieuwe kraan over VarioBase®, variabele afstempeling waarmee veilig hijsen op elke opstellocatie mogelijk is. Met behulp van de ECOmode en ECOdrive worden zowel geluidsoverlast als brandstofverbruik beperkt.
Lees meer

03.12.2021 - Duurzaam en sterk: de nieuwe composiet rijplaten van Wagenborg Nedlift!

Het rijplatenassortiment van Wagenborg Nedlift is onlangs uitgebreid met composiet rijplaten. Deze rijplaten van het type ISOTRACK X zijn gemaakt van hoogwaardig thermoplastisch materiaal, waardoor ze bijzonder sterk, duurzaam en licht van gewicht zijn. Ook kunnen ze aan elkaar gekoppeld worden met het handige connector pin systeem. Zo ontstaat een draagkrachtige aaneengesloten vloer die niet schuift. Bovendien beschikken de composiet platen over betere eigenschappen op gebied van drukverdeling dan de conventionele types rijplaten.
Lees meer

27.11.2021 - Donderdag 9 december Dag van de Vrachtwagenchauffeur

Gaan jullie als bedrijf in transport en logistiek ook meedoen met de Dag van de Vrachtwagenchauffeur? Donderdag 9 december 2021 is het al zover! Laat zien dat je meedoet en meld je bedrijf aan!
Lees meer

26.11.2021 - Van Grinsven investeert in vier emissievrije eLift kranen van Spierings

De firma van Grinsven heeft onlangs haar vierde nieuwe eLift mobiele torenkraan van Spierings in ontvangst genomen. Van Grinsven heeft in de afgelopen 6 maanden relatief jonge kranen vervangen voor vier hybride eLift modellen die volledig elektrisch kunnen hijsen.
Lees meer

11.11.2021 - Ondernemers: “Alles op alles om nieuwe lockdowns te voorkomen”

‘Haal de corona-booster prik versneld naar voren in de tijd, schaf versneld COVID-medicatie aan en voer een gericht doelgroepenbeleid om de vaccinatiegraad te verhogen.
Lees meer

03.11.2021 - Nieuwbouw Transportbedrijf Bosch Hedel BV opgeleverd

Op vrijdag 1 oktober is de nieuwbouw van Transportbedrijf Bosch Hedel BV opgeleverd en in gebruik genomen.
Lees meer

01.11.2021 - Nieuw binnen: Liebherr LTM 1110

Onlangs heeft Van Ginkel BV zijn kranenpark uitgebreid met een nieuwe Liebherr LTM 1110. Met zijn 110 ton hefvermogen is deze krachtpatser een mooie toevoeging aan het assortiment.
Lees meer

19.10.2021 - 12 branches: “bundeling veiligheidsinitiatieven noodzaak”

Er heersen zorgen over het grote aantal verschillende veiligheidsinitiatieven. Dat bleek een breed gedragen standpunt van 12 brancheorganisaties die elkaar hierover onlangs ontmoetten. Zij pleiten er bij Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVidB) en SSVV (schemabeheerder VCA) voor dat een en ander efficiënter en minder belastend wordt georganiseerd. Wat er in hun optiek op neerkomt dat alle veiligheidsinitiatieven worden gebundeld tot één breed gedragen initiatief.
Lees meer

12.10.2021 - Marinka Nooteboom nieuwe Zakenvrouw van het Jaar 2022

Prix Veuve Clicquot naar topvrouw van Koninklijke Nooteboom Groep, één van de grootste trailerbouwers voor het uitzonderlijk wegvervoer in Europa Marinka Nooteboom, directeur van de Koninklijke Nooteboom Groep, is door de jury van de Prix Veuve Clicquot Bold Woman Award uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar 2022.
Lees meer

07.10.2021 - Accu-aanhanger maakt elektrische hijskranen Saan zelfvoorzienend

Koninklijke Saan investeert flink in de elektrificatie van haar voertuigenpark. Op 7 oktober werd alweer de 12e mobiele hijskraan die elektrisch kan draaien aan de vloot van het kraanverhuurbedrijf toegevoegd; een nieuwe Liebherr MK73-3.1 torenkraan. Daarmee is Saan koploper in de Nederlandse markt voor kraanverhuur. Om deze kranen elektrisch te kunnen laten opereren liep het kraanverhuurbedrijf wel tegen een uitdaging aan: niet overal kun je gebruikmaken van bouwstroom. Maar daar is nu een mooie oplossing voor. Saan werd namelijk eigenaar van een accu-aanhanger. Met deze aanhanger vol energie is Saan volledig zelfvoorzienend, op welke locatie dan ook.
Lees meer

07.10.2021 - Sectormonitor 2021 Q2 T&L

De laatste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt transport en logistiek zijn samengebracht in de sectormonitor 2021-Q2.
Lees meer

01.10.2021 - All-up levert nieuwste Klaas K1100 RHX autokraan aan Kraanverhuur T.Pater B.V uit ‘t Harde

Kraanverhuur T.Pater heeft onlangs een nieuwe autokraan van All-up in ontvangst genomen. Daarmee is deze allround kraanverhuurder een noviteit rijker. Het gaat namelijk om de levering van de nieuwe Klaas kraan K1100RHX. Een alleskunner…
Lees meer

21.09.2021 - Ondernemersorganisaties: ‘Belangrijkste is nu snel een stabiel kabinet’

‘Het allerbelangrijkste is dat er nu snel een stabiel kabinet komt’. Dat zeiden VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland op Prinsjesdag. ‘Hoewel het kabinet in de Miljoenennota enkele goede eerste stappen zet om meer te investeren in bijvoorbeeld klimaat en wonen staat het meeste beleid vrijwel stil. We kunnen ons dit niet permitteren gelet op de grote vraagstukken waar ons land voor staat,’ aldus de ondernemersorganisaties.
Lees meer

31.08.2021 - Liebherr schakelt over op duurzame HVO-brandstof voor nieuwe mobiele- en rupskranen uit Ehingen

Met ingang van september 2021 zal Liebherr Ehingen alle nieuwe mobiele- en rupskranen uitsluitend met zuivere HVO-brandstof aftanken. Liebherr doet dit omdat brandstoffen conform EN 15940 op basis van gehydrogeneerde plantaardige olieën (met de gebruikelijke afkorting "HVO", Hydrogenated Vegetable Oils) en synthetische brandstoffen op basis van hernieuwbare energiebronnen een belangrijke bijdrage leveren aan de beperking van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. Op die manier zet Liebherr weer een grote stap om de klimaatdoelstellingen in de komende jaren te halen.
Lees meer

26.08.2021 - Nieuwbouw Saan bereikt hoogste punt

Op woensdagmiddag 25 augustus was er reden voor een bescheiden feestje: de nieuwbouw van de hoofdvestiging van Koninklijke Saan bereikte namelijk officieel het hoogste punt. De vlag werd gehesen en samen met de bouwers proostten de medewerkers van Saan op deze mijlpaal van de nieuwbouw.
Lees meer

15.07.2021 - En we noemen haar: ‘Nederlandse Arbeidsinspectie’

De Inspectie SZW gaat vanaf 1 januari 2022 “Nederlandse Arbeidsinspectie” heten. De komst van de Europese toezichthouder, European Labour Authority, en het feit dat de naam Arbeidsinspectie in de praktijk gebruikelijker en veelzeggender is, hebben geleid tot dit besluit.
Lees meer

14.07.2021 - Koningin Máxima gaat tijdens werkbezoek in gesprek met vrouwen uit de sector transport en logistiek

Op 14 juli bracht Koningin Máxima op uitnodiging van Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) een werkbezoek aan Rijschool E&R Opleidingen in Nieuwegein. Het werkbezoek stond in het teken van ‘meer vrouwen in de sector.’ Tijdens diverse gesprekken werd gesproken met vrouwen in verschillende fases van hun carrière als vrachtwagenchauffeur.
Lees meer

02.07.2021 - Jos Blom Kraanverhuur gaat voor Spierings Zero-emission eLift & eDrive

Jos Blom Kraanverhuur B.V. uit Alkmaar heeft een order voor 3 nieuwe Spierings kranen geplaatst. Twee nieuwe SK597-AT4 eLift kranen en een SK487-AT3 eDrive, beter bekend als de City Boy. Blom zal deze kranen in 2021, 2022 en 2023 in gebruik nemen. Met deze order speelt Blom in op de toenemende vraag naar kranen waarmee emissie vrij gewerkt kan worden.
Lees meer

01.07.2021 - SOMA Bedrijfsopleidingen opnieuw CEDEO-erkend

Cedeo is de onafhankelijke certificerende instantie voor o.a. aanbieders van trainingen en opleidingen. De Cedeo-erkenning is hét keurmerk dat inkopers van opleidingen voorziet van kwaliteitsborging van het aanbod van bedrijfsopleidingen. Naar aanleiding van het laatste klanttevredenheidsonderzoek onder een variatie van inkopers uit verschillende branches van SOMA Bedrijfsopleidingen scoort SOMA Bedrijfsopleidingen 96% op maatwerk en 98,1% op de open inschrijvingen.
Lees meer

21.06.2021 - Lisette van Herk wordt nieuwe directeur STL

Lisette van Herk wordt de nieuwe directeur van Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL). Zij volgt per 1 september 2021 Willem de Vries op die met pensioen gaat. Hij was de afgelopen zes jaar directeur van STL. Hij stond aan de wieg van grote campagnes om vele vrachtwagenchauffeurs succesvol te laten zij-instromen in de sector. Van Herk neemt het stokje vol enthousiasme over om bij te dragen aan de mobiliteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers in de sector.
Lees meer

21.06.2021 - Wagenborg en Liebherr vergroenen kranenpark

Koninklijke Wagenborg en Liebherr Nederland B.V. slaan spreekwoordelijk de handen ineen om het kranenpark van Wagenborg Nedlift de komende jaren aanzienlijk te verjongen en te verduurzamen. Hiermee wordt de bestaande samenwerking tussen beide familiebedrijven flink geïntensiveerd.
Lees meer

10.06.2021 - DOEN Participaties en Koninklijke Saan investeren in Rederij KEES

Dankzij een investering van DOEN Participaties en een inhoudelijke samenwerking met Koninklijke Saan kan Rederij Kees het aantal werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de komende jaren vergroten.
Lees meer

08.06.2021 - Schaarste bouwmaterialen leidt tot beperkte productiebelemmeringen

Na twee jaar van lichte krimp, groeit de bouwproductie in 2022 weer
Lees meer

07.06.2021 - De Liebherr groep draagt zijn verhuuractiviteiten van torenkranen over

De Liebherr groep draagt zijn verhuuractiviteiten van torenkranen in de regio’s Ile de France en Noord per 1 september 2021 over aan Hexagone Services S.A.S., dochteronderneming van de Nederlandse Van der Spek groep, handelaar in Liebherr torenkranen.
Lees meer

31.05.2021 - Duitsland versoepelt grensregime voor verkeer uit Nederland

De Duitse overheid heeft Nederland van de lijst met ‘hoogincidentgebieden’ gehaald. Nederland geldt nu als ‘risicogebied’, waardoor de registratieplicht en de verplichting van een negatieve cortonatest vervallen.
Lees meer

27.05.2021 - Onderhandelingsresultaat over nieuwe cao

Werkgevers en vakbonden hebben op 27 mei een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe cao voor het beroepsgoederenvervoer over de weg en de verhuur van mobiele kranen.
Lees meer

26.05.2021 - ING: hoop voorlopig gevestigd op efficiëntere dieseltrucks

De CO2-uitstoot van het Nederlandse vrachtverkeer blijft stijgen. Voor realisatie van de klimaatdoelstellingen gaat de meeste aandacht uit naar zero-emissietrucks, maar deze zijn nu nog niet rendabel. Met efficiëntere inzet van het bestaande wagenpark en zijn op kortere termijn toch flinke stappen mogelijk.
Lees meer

26.05.2021 - TLN vraagt nieuw kabinet zekerheid terugsluis vrachtwagenheffing

De sector transport en logistiek staat klaar om bij te dragen aan het herstel en de verduurzaming van de economie.
Lees meer

25.05.2021 - Boeren, bouwers en milieuclubs hebben ‘oplossing’ stikstofcrisis

Boeren, milieuorganisaties en ondernemerspartijen als VNO-NCW en Bouwend Nederland hebben een gezamenlijk plan gemaakt om uit de stikstofcrisis te komen. Het voorstel zou de overheid tot 2030 jaarlijks zo’n 1,7 miljard euro kosten, maar dan zouden de problemen rond het verlenen van bijvoorbeeld bouwvergunningen en stalaanpassingen wel direct tot het verleden behoren. Dat zou goed zijn voor bijvoorbeeld het aanpakken van het grote huizentekort in Nederland en het vergroenen van de landbouw.
Lees meer

18.05.2021 - Bonden bereid tot voortzetting cao-overleg beroepsgoederenvervoer

De vakbonden hebben laten weten te zullen ingaan op de uitnodiging van werkgevers om in gesprek te willen gaan over de arbeidsvoorwaarden cao. Op donderdag 20 mei gaan partijen weer om de tafel om te spreken over een nieuwe cao voor het beroepsgoederenvervoer over de weg en de verhuur van mobiele kranen.
Lees meer

14.05.2021 - Eerste boorpaal aangebracht nieuwbouw Transportbedrijf Bosch Hedel BV

Op maandag 26 april is de eerste boorpaal aangebracht van de nieuwbouw van Transportbedrijf Bosch Hedel BV. In het nieuwe bedrijfspand wordt op de begane grond de werkplaats en stalling gerealiseerd. Op de eerste verdieping worden kantine, planning, administratie en spreekkamer gevestigd. De achterzijde van het dak wordt voorzien van 60 zonnepanelen om het eigen energieverbruik volledig zelf op te wekken.
Lees meer

07.05.2021 - Twee ESTA Awards voor Wagenborg Nedlift!

Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de ESTA Awards op 22 april heeft Wagenborg Nedlift maar liefst twee Awards gewonnen! Het project ‘Kleine krachtpatsers maken groot werk’ sleepte de prijs in de wacht in de categorie tot 120 ton hijscapaciteit.
Lees meer

15.04.2021 - Transportbedrijf Bosch Hedel BV breidt uit met een nieuwe Faymonville pendelas-dieplader

Op donderdag 14 april heeft Bosch Hedel BV bij Hertoghs Carrosserieën in Roosendaal een nieuwe Faymonville dieplader in gebruik genomen.De Faymonville Group is de toonaangevende full-range fabrikant van speciale voertuigen voor zwaar vrachtvervoer en speciaal transport. Hertoghs Carrosserieën heeft tevens de productie en levering van de klant-specifieke rongbatterijen, laadbokken en het kopschot verzorgd.
Lees meer

14.04.2021 - Eerste paal nieuwbouw Koninklijke Saan Diemen geslagen

Op woensdag 14 april is de eerste paal geslagen van de nieuwe vestiging van Koninklijke Saan aan de Overdiemerweg in Diemen. Piet Saan senior, oud-directeur en lid van de 3e generatie Saan, verrichtte samen met zijn jongste achterkleinzoon Lars (2) de symbolische handeling. Het is de officiële aftrap van de bouw van het nieuwe hoofdkantoor, technische dienst en opslagfaciliteiten van het inmiddels bijna 125 jaar oude familiebedrijf.
Lees meer

08.04.2021 - Adviescollege Toetsing Regeldruk: ‘Kwaliteit wetgeving moet omhoog’

De regeldruk is in 2020 met 1,7 miljard gestegen. Ook is de kwaliteit van wetgeving ondermaats. Dat blijkt uit het onlangs gepubliceerde jaarverslag van het Adviescollege Toetsing Regeldruk. De wetgever is volgens de regeldrukwaakhond in veel gevallen vaag over de doelen die hij nastreeft en te optimistisch over wat bedrijven en burgers aankunnen.
Lees meer

08.04.2021 - Samenwerking NBC Legal & Incasso en VVT

Elke ondernemer krijgt er vroeg of laat mee te maken: een factuur waarvoor hard is gewerkt, wordt helaas niet betaald. Ook niet na lang aandringen van uw kant. NBC Legal & Incasso kan u hiermee van dienst zijn. NBC Legal & Incasso is in contact gekomen met de VVT via Mick Volendam Groep. NBC Legal & Incasso en de VVT willen graag de samenwerking gaan zoeken op het gebied van algemene voorwaarden, contractvorming en incasso. De eerste voorwaarde voor een succesvolle incasso is een rechtmatige vordering. De komende jaren gaan NBC en de VVT hier invulling aan geven. Dit heeft ertoe geleid dat NBC Legal & Incasso de VVT gaat ondersteunen als geassocieerd bedrijf.
Lees meer

07.04.2021 - Emissieloos werken met de Liebherr MK-73-3.1 d.m.v. het Hybrid Power Concept

Eind Maart is het zover. Dan gaan de eerste MK-73-3.1 mobiele torenkranen in Nederland uitgeleverd worden. Met deze 3-assige kraan is zonder snelheidsverlies geheel emissieloos te werken d.m.v. een 32 of 63 Ampère bouwstroom aansluiting.
Lees meer

07.04.2021 - Nieuwe kraan voor Kraanbedrijf Nederhoff

Begin februari heeft Kraanbedrijf Nederhoff een Liebherr LTM 1650-8.1 mobiele telescoopkraan in ontvangst genomen. De LTM 1650-8.1 zal de 650-tons Demag AC 650 vervangen.
Lees meer

26.03.2021 - Duurzame mijlpaal voor Wagenborg Nedlift: het nieuwe computergestuurde vijzelsysteem

Onlangs heeft Wagenborg Nedlift een nieuw computergestuurd vijzelsysteem in gebruik genomen, bestaande uit vier klimvijzelboxen met een capaciteit van 600 ton per stuk. Met het nieuwe vijzelsysteem kunnen objecten tot maximaal 2400 ton omhoog of omlaag gebracht worden.
Lees meer

19.03.2021 - Heijmans tekent jaarovereenkomst bouwlogistiek met Saan

Heijmans en Koninklijke Saan hebben een jaarovereenkomst getekend voor bouwlogistieke diensten. Een bijzonder moment voor Saan, gezien het feit dat dit het eerste contract is met een bouwonderneming waarin de kraanverhuurtarieven onderdeel zijn van het complete scala aan bouwlogistieke diensten. Een bevestiging voor Saan dat het bedrijf met het verzelfstandigen van de activiteit Bouwlogistiek de juiste weg is ingeslagen!
Lees meer

12.03.2021 - Omgeschoold van chauffeur naar machinist mobiele (toren)kraan

De afgelopen jaren is er een tekort ontstaan aan goed geschoolde machinisten. Dit was dan ook de kans die Nienke Numan met beide handen aanpakte. Zij liet zich omscholen en werd machinist mobiele (toren)kraan. Op dit moment is ze de jongste vrouwelijke machinist bij Kielstra Kraanverhuur.
Lees meer

11.03.2021 - Overheidssubsidie beschikbaar bij aanschaf nieuwe eLift modellen van Spierings Mobile Cranes

De Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL) zijn fiscale regelingen die ondernemers een belastingvoordeel bieden bij de investering in een milieuvriendelijke techniek.
Lees meer

05.03.2021 - Bonden slaan toenadering TLN af en kondigen acties aan

De vakbonden FNV en CNV hebben vandaag laten weten niet in te gaan op de uitnodiging van TLN om in een ultieme poging alsnog tot een cao-resultaat te komen. De bonden zien onvoldoende aanknopingspunten voor zo’n overleg en geven aan acties voor te bereiden.
Lees meer

04.03.2021 - VVT gedwongen om ministerie van SZW te dagvaarden in werkbakdossier

Voor de Vereniging Verticaal Transport (VVT) is de maat vol. Al vier jaar probeert de VVT met normaal en onderbouwd overleg Arbobesluit 7.23d, het werken met werkbakken in hijskranen, aangepast te krijgen zodat er veiliger gewerkt kan worden. Het ministerie van SZW werkt hier niet aan mee. Hierdoor lopen nu dagelijks werknemers meer risico op valgevaar dan nodig is. De VVT wil dit stoppen en gaat het ministerie van SZW dagvaarden met als doel Arbobesluit 7.23d aan de hiervoor geldende Europese en Nederlandse Arbowet en -regelgeving aan te passen.
Lees meer

01.03.2021 - ‘Strafblad’ Erru treedt in werking, maar ILT-registratie start per april

Het overtredingenregister Erru is maandag in Nederland in werking getreden. Transportondernemers merken daar echter nog niets van, doordat de ILT de registraties start per 1 april.
Lees meer

26.02.2021 - Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA)

Op 1 januari 2021 is de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) in werking getreden. Deze wet, die onderdeel is van de Faillissementswet, biedt bedrijven in financieel zwaar weer nieuwe mogelijkheden om te herstructureren.
Lees meer

25.02.2021 - Nooteboom introduceert nieuwe uitschuifbare lichtgewicht semidieplader met wielkuilen

Nieuwste OSDS-48-03V(EBW) maakt het mogelijk om grotere en hogere wielladers en knikdumpers tot 39 ton gewicht op deze multifunctionele 3-assige semidieplader te vervoeren.
Lees meer

19.02.2021 - Nieuwe kraan voor J. Boeter Kraanverhuur en Speciaal Transport

Nieuwe kraan voor J. Boeter Kraanverhuur en Speciaal Transport
Lees meer

18.02.2021 - Woningtekort neemt ook dit jaar verder af

Ondanks een sterk jaar voor de woningmarkt, blijven de onzekerheden op de woningmarkt door de coronacrisis uitzonderlijk groot. Gemiddeld stegen de woningprijzen in 2020 met +7,8% op jaarbasis harder dan in 2019 (+6,9%). Het aanbod te koop staande woningen nam gedurende het jaar af en zorgde voor extra opwaartse prijsdruk. De krapte op de markt nam dus toe, maar de schaarste aan woningen nam juist met zo’n 30.000 woningen af (9% van het totale tekort). De groei van het aantal huishoudens was veel lager dan in andere jaren, terwijl de bouw slechts licht terugviel. Ook in 2021 is de verwachting dat er minder nieuwe huishoudens bij komen dan nieuwe woningen. Dit is een belangrijke reden om uit te gaan van enige afkoeling van de prijzen, zo stelt het ING Economisch Bureau in haar vandaag verschenen Vooruitzicht Woningmarkt. Toch zijn er ook plausibele scenario’s waarin de prijzen verder stijgen of juist sterker dalen dan in het ING basisscenario.
Lees meer

11.02.2021 - Aankondiging eWorks en Vereniging Verticaal Transport

Met deze virtuele handdruk hebben hijsbegeleiders en kraanmachinisten straks op hun (eigen) telefoon de beschikking over alle instructies uit het VVT Veiligheidshandboek. Overzichtelijk geordend en direct te vinden, te openen en toe te passen. Alles wat je moet weten voor het gebruik en onderhoud van al je hijsmiddelen.
Lees meer

10.02.2021 - Ondernemersverenigingen: Nieuw Rijnlands model met brede welvaart als kompas

VNO-NCW en MKB-Nederland presenteren vandaag hun nieuwe visie: 'Ondernemen voor Brede Welvaart'. Na een uitgebreide dialoog met hun leden en de samenleving kiezen zij voor een nieuw kompas. Dat richt zich op het bereiken van een samenleving met gelijke kansen en werk, een duurzame leefomgeving en voldoende economische groei om die brede welvaart mogelijk te maken. Bovendien wil het bedrijfsleven meer verantwoordelijkheid nemen voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Met 'Brede Welvaart' als leidraad en een nieuwe rol in het samenspel met de overheid en de samenleving willen de ondernemingsorganisaties vormgeven aan een nieuw Rijnlands model.
Lees meer

08.02.2021 - Nieuwe aanwinst voor het bijzondere kranenpark van Gerard de Nijs Transport en Kraanverhuur

De BG Lift 525 is een toekomstbestendige aanvulling in het autolaadkranen park. Het draait hier om een 52 ton/meter rupsautolaadkraan, die tevens ook uitvoerbaar is als hoogwerker (EN280). Deze zeer compacte kraan heeft de transport afmetingen van 560 x 185 x 262 cm (LxBxH). Niet alleen de afmetingen zijn interessant, maar ook de aandrijving. De BG lift kan zo wel op 16 als 32 ampère werken en waar de stroom niet voorhanden is kan hij ook op diesel draaien (stage V).
Lees meer

01.02.2021 - Nieuwe opslaglocatie voor Albert van de Scheur

Na ruim een jaar voorbereiding is op 1 februari de bouw gestart van de 3e opslaglocatie van Albert van de Scheur, de hijs- en transport specialist uit Apeldoorn.
Lees meer

28.01.2021 - SOMA Bedrijfsopleidingen lanceert multiplayer virtual reality veiligheidstraining

SOMA Bedrijfsopleiding heeft in samenwerking met het Utrechtse VR Owl een virtual reality applicatie ontwikkelt voor een veiligheidstraining. Het unieke aan deze training is het multiplayer aspect waardoor de cursist en trainer elkaar zien en kunnen communiceren via spraak en handgebaren. Op de virtuele bouwplaats worden drie handelingen geoefend; het selecteren van het juist persoonlijke beschermingsmateriaal, het controleren van hijsmateriaal en het hijsen van materiaal middels signalen.
Lees meer

18.01.2021 - Onderhandelingen transport-cao liggen stil door lockdown

De gesprekken tussen werkgevers en werknemers over de cao beroepsgoederenvervoer liggen stil door de lockdown. Een afspraak die stond voor 21 januari is afgeblazen.
Lees meer

13.01.2021 - Werkgevers en werknemers presenteren visie arbeidsmarkt

Het wegvervoer en de logistiek zijn hard geraakt door de coronacrisis, maar voor een toekomstbestendige sector met een gezonde arbeidsmarkt is het belangrijk dat sectorpartijen zich niet alleen richten op het omgaan met de gevolgen van die crisis, maar ook oplossingen bieden voor ontwikkelingen die al vóór de pandemie speelden. Zoals de opkomst van de digitale ‘platformeconomie’ en verduurzaming. De transportorganisaties TLN en VVT en vakbonden FNV en CNV hebben in een gezamenlijk visiedocument opgeschreven hoe zij dat voor zich zien. De aanpak van de sociale partners moet leiden tot slimmer werken met behoud van het fundament van de huidige sociale infrastructuur.
Lees meer

19.11.2020 - Nieuwe hoogwerker voor Kraanverhuurbedrijf Van Rattingen B.V.

Buiten het normale kranenpark van kraanverhuurbedrijf van Rattingen B.V. is nu een nieuwe tak toegevoegd, namelijk hoogwerkerverhuur. De nieuwe telg in het machinepark is de Bronto Skylift S78XDT. Een vrachtwagenhoogwerker met een maximale werkhoogte van 78 meter met een hefvermogen van maximaal 600 kg. De maximale reikwijdte is 37 meter. Het werkplatform is uitschuifbaar tot 3,5 meter. M.i.v. 23 november is hij te huur. De 5-assige MAN onderwagen zorgt voor een aslast van maximaal 10 ton.
Lees meer

17.11.2020 - 50% Werklast begrenzing op Liebherr MK 88 mobiele torenkranen

In navolging op de nieuwe regelgeving van het Arbobesluit artikel 7.23d aangaande het werken met een werkbak of werkplatform heeft Liebherr een software uitbreiding voor de Liebherr mobiele torenkraan MK 88 beschikbaar. Deze technische voorziening kan de werklast begrenzen op 50% of minder van de maximale werklast die met de kraan kan worden gehesen.
Lees meer

06.11.2020 - Het dak gaat eraf!

Een bijzonder schouwspel afgelopen week bij montessorischool ’t Ronde in Leusden: het complete dak ging eraf! Dat gebeurde allemaal vanwege een grote verbouwing die de school momenteel ondergaat. Bouwbedrijf Jansman Bouw zorgt voor een metamorfose waarbij het gebouw wordt uitgebreid en verbouwd tot een modern Montessori Kind Centrum, naar het ontwerp van architect StudioWA!.
Lees meer

30.10.2020 - Wagenborg Nedlift investeert in een duurzaam fundament!

Traditioneel wordt er gebruikt gemaakt van tropisch hardhout (Azobé) bij vijzelwerkzaamheden. Azobé hout is echter een schaars natuurproduct en daarmee geen duurzame oplossing. Vandaar dat Wagenborg Nedlift op zoek ging naar een beter alternatief.
Lees meer

28.10.2020 - Winnaars verkiezingen beste Leerbedrijf en Praktijkopleider Transport en Logistiek 2020 bekendgemaakt

Leren in de praktijk is een onmisbaar onderdeel van de opleiding voor de 500.000 mbo-studenten in ons land. Om het belang daarvan te onderstrepen heeft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de verkiezingen beste leerbedrijf en beste praktijkopleider ingesteld. Voor de sector transport en logistiek worden deze verkiezingen georganiseerd door Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL). De uitslag werd gisteren bekend gemaakt: NNRD is het beste leerbedrijf en Bob Beijer is de beste praktijkopleider.
Lees meer

27.10.2020 - AllSolutions gaat partnership aan met de Vereniging Verticaal Transport

AllSolutions is officieel geassocieerd lid van de Vereniging Verticaal Transport (VVT). De leverancier van online bedrijfssoftware en de brancheorganisatie voor bedrijven werkzaam in het verticaal transport hebben de komende anderhalf jaar een gezamenlijk doel: de sector helpen verder te professionaliseren.
Lees meer

02.10.2020 - Derde kniktelescoopkraan voor Wagenborg Nedlift afgeleverd!

Afgelopen week was het zover: de derde kniktelescoopkraan voor Wagenborg Nedlift werd afgeleverd op de vestiging Hengelo. Regiomanager Jeanet de Jong overhandigde op gepaste afstand de sleutels aan machinisten Willy Olde Dubbelink en Gerald Heskamp.
Lees meer

01.10.2020 - Code 95 en chauffeurs geboren voor 1 juli 1955

Geldigheid vervalt per 1 december 2020 Ben je chauffeur en geboren voor 1 juli 1955 en heb je nog een geldige code 95 op je rijbewijs zonder 35 uur nascholing te hebben gevolgd, dan zal deze per 1 december 2020 vervallen. Nederland moet een eerder toegekende vrijstelling ongedaan maken.
Lees meer

21.09.2020 - Werkgevers en vakbond vragen kabinet om overgangsregime pensioenstelsel

VNO-NCW en MKB-Nederland en vakbond FNV roepen het kabinet op om snel gezamenlijk een overgangsregime te ontwikkelen voor het nieuwe pensioenstelsel. ‘Terwijl nieuwe wetgeving op komst is, dreigen door de crisis met de huidige regels in de overgangsfase onnodige kortingen en verhogingen van premies. We moeten juist nu rust en perspectief bieden voor de jaren tot het nieuwe pensioenstelsel. Daar kan een nieuw overgangsregime in voorzien’, aldus de organisaties in een gezamenlijke oproep.
Lees meer

18.09.2020 - Ondernemers: ‘Met spoed sneltesten toelaten om virus in te dammen’

MKB-Nederland en VNO-NCW delen de zorgen van het kabinet over het oplopend aantal coronabesmettingen in met name de Randstad. Wel vinden ze de maatregelen ten aanzien van de horeca disproportioneel. Slechts een fractie van de besmettingen is terug te leiden naar cafés en restaurants. Volgens de ondernemersorganisaties onderstrepen de huidige ontwikkelingen opnieuw de noodzaak van het drastisch opschalen van de testcapaciteit en het bron- en contactonderzoek. Ook sneltesten moeten met spoed worden ingezet.
Lees meer

07.09.2020 - Compensatie loondoorbetaling tijdens thuisquarantaine

MKB-Nederland wil dat er een fonds komt dat werkgevers compenseert voor de loondoorbetaling van medewerkers tijdens preventieve thuisquarantaine. Voorzitter Jacco Vonhof heeft dat voorstel neergelegd bij minister Koolmees van SZW, zo zei hij vanochtend in het WNL-programma Goedemorgen Nederland.
Lees meer

04.09.2020 - Wegtransport remt flink af, maar geeft ook gas

Grote onzekerheid door Coronavirus In dit vooruitzicht zijn we uitgegaan van de uitgangspunten voor de ontwikkeling van de economie uit het ING basisscenario. Tegelijkertijd zijn de onzekerheden groot en zijn er ook scenario’s denkbaar waarin de economie sterker krimpt. De onzekerheidsmarge rondom de ramingen in dit bericht is daardoor ook groter dan gebruikelijk.
Lees meer

03.09.2020 - Ombouwen economie pas als virus onder controle is

De schatkist biedt nog meer dan genoeg ruimte voor tijdelijke steun aan de economie. De hogere staatsschuld hoeft niet, of pas op de lange termijn afgebouwd te worden, ruim nadat de coronacrisis voorbij is. Ook een complete saneringsslag van bedrijven en banen is meer op zijn plek als het virus onder controle is. Dat concludeert het ING Economisch Bureau in zijn rapport op basis van interviews met tien academische economen.
Lees meer

20.08.2020 - Volledig herstel Transportsector pas in 2022 verwacht

Volumes in logistieke sector krimpen dit jaar met 5,5 procent Internationaal transport zwaarst getroffen Post- en koeriersbranche realiseert volumegroei van 5 procent dankzij thuis winkelende consument
Lees meer

17.08.2020 - Nieuwe rij- en rusttijdenregeling gaat 20 augustus al in

Vanaf donderdag 20 augustus dienen werkgevers zich te houden aan de vernieuwde rij- en rusttijdenregeling die in het Mobility Package is vastgelegd. Eén van de belangrijkste wijzigingen houdt in dat chauffeurs eens in de drie of vier weken moeten terugkeren naar hun woonplaats.
Lees meer

13.08.2020 - Ondernemers minder pessimistisch in derde kwartaal 2020

Het ondernemersvertrouwen is aan het begin van het derde kwartaal van 2020 sterk toegenomen tot -19,3, tegen -37,2 in het vorige kwartaal. In de detailhandel zijn ondernemers overwegend positief gestemd, terwijl horecaondernemers nog altijd erg pessimistisch zijn over hun situatie. Ook in de bedrijfsresultaten van het afgelopen halfjaar zijn grote verschillen te zien tussen de bedrijfstakken. Ruim driekwart van de horecabedrijven meldt een verlies. Daarnaast geeft 43 procent van de niet-financiële bedrijven aan investeringen uit te stellen, stil te zetten of zelfs te schrappen als gevolg van de coronacrisis. Dit melden het CBS, KVK, het Economisch Instituut voor de Bouw, MKB-Nederland en VNO-NCW op basis van de Conjunctuurenquête Nederland. De gegevens voor dit onderzoek zijn verzameld in juli 2020.
Lees meer

12.08.2020 - Werkgevers: Snel en verplicht testen na brononderzoek

MKB-Nederland en VNO-NCW willen dat werknemers die in contact zijn gekomen met corona besmette mensen, meteen verplicht worden getest. Dat zeggen zij in reactie op de verplichte thuisquarantaine die minister De Jonge (Volksgezondheid) voor deze mensen voorstelt. MKB-Nederland en VNO-NCW vinden dat werkgevers de mogelijkheid moeten krijgen om medewerkers te verplichten zich te laten testen.
Lees meer

11.08.2020 - Nieuwe kranen voor Wagenborg Nedlift!

Wagenborg Nedlift investeert wederom in nieuw materieel van de zware categorie. Twee mobiele telescoopkranen van het type LTM1450-8.1 (450 ton hijscapaciteit) en LTM1650-8.1 (700 ton hijscapaciteit) worden binnenkort toegevoegd aan de vloot. Beide zijn ultramoderne Liebherr machines, voorzien van VarioBallast®. Hiermee is het mogelijk om de radius van de ballast te variëren, al naar gelang de beschikbare opstelruimte en de te hijsen last. Ook beschikken beide kranen over VarioBase®, variabele afstempeling waarmee veilig hijsen op elke opstellocatie mogelijk is. Met behulp van de €COmode worden zowel geluidsoverlast als brandstofverbruik beperkt.
Lees meer

06.08.2020 - 1700 tons kolos Sprendlingen ingeschoven

In 1870 werd het spoortraject tussen Bingen en Worms in gebruik genomen. De spooronderdoorgang naar het plaatsje Sprendlingen dateert ook uit die periode. De verouderde en bovendien erg smalle doorgang was inmiddels hard aan vervanging toe.
Lees meer

06.08.2020 - Duidelijke landelijke preventieve corona-maatregelen nodig

VNO-NCW en MKB-Nederland zijn net als het kabinet zeer bezorgd dat het coronavirus de ruimte krijgt voor een nieuwe gevaarlijke opmars. De ondernemingsorganisaties menen dat de preventieve maatregelen eenduidiger en effectiever moeten zijn. Dit hebben zij vandaag in een brief aan het kabinet laten weten.
Lees meer

06.08.2020 - BouwMonitor juli: kwart bouwers verwacht te moeten reorganiseren vanwege corona

De bouw lijkt de grootste klap te boven, toch verwacht een kwart van de bedrijven te moeten reorganiseren als gevolg van de coronacrisis. Dat blijkt uit het BouwMonitor-onderzoek van Cobouw en USP.
Lees meer

31.07.2020 - Faillissementsgolf in transportsector op komst

De transportsector wordt hard getroffen door de coronacrisis. Komend jaar vallen er in Nederland 633 transportondernemingen om. Dat is maar liefst 1 procent van de gehele branche, blijkt uit een raming van bedrijfsdataspecialist Altares Dun & Bradstreet
Lees meer

31.07.2020 - Herstel komt, maar we zijn er nog lang niet

Met minnen die oplopen in de dubbele cijfers krijgen economieën wereldwijd harde klappen door de coronacrisis. Voorzichtig optimisme is er ook: herstel wordt verwacht voor het derde kwartaal. Maar die tweede golf dreigt ook. "De cijfers worden beter, maar we zijn er nog lang niet." Frankrijk min 13,8 procent. Spanje min 18,5 procent. Italië min 12,4 procent. Duitsland min 10,1 procent. België min 12,2 procent en de VS min 9,5 procent.
Lees meer

31.07.2020 - Ondernemers wijzen op belang bewust reizen in vakantietijd

In navolging van het kabinet roepen ondernemingsorganisaties hun leden en hun werknemers op om voor vertrek naar vakantie goed de reisadviezen te raadplegen. Na bezoek aan een oranje of rood gebied is thuisquarantaine om verspreiding van het virus te voorkomen dringend aan te bevelen. Volgens VNO-NCW en MKB-Nederland is het belangrijk omdat we alleen zo een tweede golf van het coronavirus voorkomen. 'Voorkomen is beter dan genezen,' aldus de ondernemingsorganisaties.
Lees meer

08.07.2020 - Aantal personen in bedrijfsauto verruimd

Vanaf woensdag 1 juli geen beperkingen meer in de bezetting
Lees meer

30.06.2020 - Twee gloednieuwe Palfinger kniktelescoopkranen voor Wagenborg Nedlift!

Afgelopen vrijdag: een feestelijk moment voor Wagenborg Nedlift en Palfinger Nederland. De sleutels van de eerste twee gloednieuwe kniktelescoopkranen zijn overhandigd. Later volgt nog een nummer drie. Het gaat om het type Palfinger PK 92002-SH.
Lees meer

24.06.2020 - Eerste “32 Ampère” Liebherr MK 88-4.1 in Nederland voor Baetsen-groep

Baetsen-groep uit Veldhoven is sinds begin Juni de trotse eigenaar van een Liebherr MK 88-4.1 mobiele torenkraan. Hiermee zijn zij de eerste in Nederland met een mobiele torenkraan die volledig emissievrij kan draaien op 32 Ampère bouwstroom.
Lees meer

24.06.2020 - 41ste editie Truckstar Mack en Speciaal Transportdag verplaatst naar 2021

De 41ste editie van de Truckstar Mack & Speciaal Transportdag, die op zondag 11 oktober zou plaatsvinden op het Borchland-terrein in Amsterdam Zuid-Oost gaat niet door vanwege het coronavirus.
Lees meer

18.06.2020 - Nieuwe Liebherr kranen voor Kraan & Hoogwerkerverhuur van Ginkel B.V.

Van Ginkel B.V. te Barneveld heeft onlangs zijn kraanvloot versterkt met een nieuwe Liebherr LTM 1070 en een Liebherr LTR 1060.
Lees meer

09.06.2020 - Faillissementswet wordt aangepast

De Faillissementswet wordt aangepast. Als een bedrijf in financiële problemen is, kan het buiten faillissement een akkoord sluiten met de schuldeisers. De rechtbank kan overgaan tot homologatie (bevestiging) van dit akkoord. Schuldeisers of aandeelhouders die niet met het akkoord instemmen, worden er dan toch aan gebonden. Dat staat in de Wet homologatie onderhands akkoord in faillissement (WHOA), die naar verwachting op 1 oktober ingaat. Een ondernemer in financiële moeilijkheden heeft daarmee de mogelijkheid problematische schulden te herstructureren. Commentaar VNO-NCW en MKB-Nederland Wij zijn hier blij mee. De wet zorgt er namelijk voor dat schulden sneller geherstructureerd kunnen worden. Dat is belangrijk om faillissementen en baanverlies te voorkomen. Goed dus voor behoud van werkgelegenheid en voor de economie. De schuldenaar kan proberen om samen met de schuldeisers tot een akkoord te komen. Daarna wordt dat akkoord voorgelegd aan de rechter die de eerlijkheid van de procedure en de verdeling beoordeelt. Na het 'homologeren' van het akkoord door de rechter, die daarmee zijn goedkeuring geeft, wordt het akkoord ook opgelegd aan schuldeisers die in zijn ogen onterecht medewerking weigeren.
Lees meer

09.06.2020 - Conjunctuurinformatie: Afzetprijzen industrie onder druk door daling olieprijs

Producenten kregen in april gemiddeld 8,2 procent minder voor hun producten dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek. De prijsdaling van olie zorgde voor lagere afzetprijzen in de aardolie- en de chemische industrie. In april kostte een vat ruwe Brentolie bijna 25 euro: ruim 61 procent minder dan een jaar eerder. Producten van de aardolie-industrie waren in april bijna 58 procent goedkoper dan in april 2019, aldus het CBS.
Lees meer

08.06.2020 - Nieuwe Nooteboom trailers voor Mammoet Road Cargo

Mammoet Road Cargo heeft haar wagenpark versterkt met een reeks nieuwe Nooteboom trailers.
Lees meer

05.06.2020 - Nieuwe kraan voor Verwijs Verhuur B.V. te Oosterland

Onlangs heeft Verwijs Verhuur B.V. een nieuwe mobiele torenkraan, Spierings SK597-AT4 met 48M1 in gebruikt genomen.
Lees meer

03.06.2020 - Cao beroepsgoederenvervoer wordt verlengd tot 1 januari 2021

De cao voor werknemers in het beroepsgoederenvervoer en het verticaal transport wordt ongewijzigd verlengd tot 1 januari 2021. De leden van FNV, CNV en De Unie hebben hiermee ingestemd. Zij konden tot 1 juni hun mening over het voorstel kenbaar maken. Gisteren hebben de organisaties van werkgevers en werknemers in Gouda de overeenkomst ondertekend.
Lees meer

02.06.2020 - Kamer verkeerd geïnformeerd over veiligheid werkbakken

De VVT, Vereniging Verticaal Transport, heeft kennis genomen van de publicatie van het nieuwe Arbobesluit 7.23d werkbakken. De gevolgen van deze regelgeving zijn zelfs nog veel erger dan verwacht. ‘Als we de nota van toelichting aanhouden, dan betekent het praktisch gezien een verbod op het inzetten van werkbakken in kranen. Het gaat zeker ruim 40 miljoen euro extra kosten voor sectoren die hier gebruik van maken en zal mogelijk leiden tot uitval van cruciale infrastructuur zoals het mobiele netwerk in Nederland. Het allerergste is dat het ten koste gaat van de veiligheid van werknemers. Een terechte vrees is dat meer ongevallen zullen gaan plaatsvinden omdat er bij de keuze van een werkmethode de geschiktheid van het arbeidsmiddel belangrijker wordt dan de inzet van een werkbak met de laagste risico’s,’ aldus Lion Verhagen, directeur van de VVT.
Lees meer

01.06.2020 - Nieuw Arbobesluit 7.23d werkbakken leidt tot meer ongevallen


Lees meer

29.05.2020 - Spierings levert de 250e SK1265-AT6 Mighty Tiny af aan de firma Wiesbauer

Op 22 mei jl. heeft Spierings Mobile Cranes uit Oss haar 250e 6-asser afgeleverd aan de Duitse klant Wiesbauer. Wiesbauer is een van de eerste klanten van Spierings in Duitsland. Destijds gestart met de SK477-AT4 en nu een vloot Spierings kranen en de nieuwe SK1265-AT6 Mighty Tiny.
Lees meer

28.05.2020 - Roseboom viert 28 mei haar 75-jarig jubileum

Wat begon in 1945 met paard en wagen is in 2020 uitgegroeid naar een veelzijdig, landelijk opererend bedrijf. Veelzijdig op het gebied van infra, energie, transport, sloop en sanering.
Lees meer

26.05.2020 - Primeur voor Sijperda Verhuur met nieuwste Nooteboom semidieplader.

Eerste uitschuifbare semidieplader met hydraulische zwanenhalsoprit uit Nooteboom SMART programma. Sijperda Verhuur nam onlangs de nieuwste uitschuifbare Nooteboom MCOS hoogwerker semidieplader in gebruik. Als trekker fungeert een Volvo met een laadkraan. Hiermee krijgt Sijperda Verhuur de veelzijdige en betrouwbare combinatie die het zocht.
Lees meer

18.05.2020 - Transportbedrijf Martens toekomstbestendig met overname door zoon

Transport is wat de klok slaat bij de familie Martens. Meer dan 60 jaar geleden is Transportbedrijf Martens Best B.V. opgericht door de heer Jan Martens. Het stokje werd in 1982 overgedragen aan Kees Martens. Inmiddels is het florerende bedrijf alweer toe aan de derde generatie. Zoon Chiel Martens (1992) heeft onlangs het transportbedrijf overgenomen.
Lees meer

24.04.2020 - Teuben Oosterhout neemt nieuwe zware autolaadkraan in gebruik

Kraanverhuurbedrijf Teuben, onderdeel van de Martensgroep uit Oosterhout, heeft per 1 maart 2020 een nieuwe zware autolaadkraan in gebruik genomen.
Lees meer

23.04.2020 - Coronaprotocol Transport en Logistiek biedt duidelijkheid

De sector transport en logistiek heeft een Coronaprotocol Transport en Logistiek opgesteld in overleg met de rijksoverheid. Het protocol biedt duidelijkheid aan werkgevers, opdrachtgevers, zzp-ers en werknemers (ook uitzendkrachten en oproepkrachten) over hoe er in het wegtransport en logistiek veilig en gezond doorgewerkt kan worden ten tijde van de Coronacrisis en de anderhalve-meter-economie.
Lees meer

17.04.2020 - Transportbedrijven kampen met omzetverlies

Net als veel andere sectoren merkt ook de transportsector de gevolgen van de coronacrisis. Uit een onderzoek van TLN onder de leden blijkt dat vrijwel alle ondervraagde transportbedrijven kampen met een omzetverlies.
Lees meer

17.04.2020 - Dagelijkse economische update - 15 april 2020

IMF: Wereldwijde krimp door de ‘Grote Lockdown’ Sombere verwachtingen van het IMF: de Grote Lockdown zorgt voor de grootste economische terugval sinds de crisis in de jaren ‘30. Voor Nederland wordt een krimp van 7,5% voorzien. Wereldwijd wordt een krimp van 3% voorzien.
Lees meer

03.04.2020 - Derde bouwcrisis in twaalf jaar tijd

Voor de derde keer in twaalf jaar tijd dreigt de Nederlandse bouwsector in een crisis te belanden. De coronacrisis zorgt niet alleen voor een lockdown maar heeft ook sterke negatieve gevolgen voor investeringsplannen van particuliere en zakelijke klanten van de bouw. Gelet op de doorlooptijden in de bouw zal ook deze crisis zich naar verwachting uitstrekken over een periode van twee jaar. De bouwproductie zal in deze periode in totaal met ruim 15% dalen, waarbij 40.000 voltijdbanen verloren gaan. Ook als de Nederlandse economie komend jaar weer stevig herstelt, zal de bouw de negatieve gevolgen van de coronacrisis nog steeds sterk ervaren. In de periode 2022-2024 kunnen in de bouw vervolgens weer zeer hoge groeicijfers worden gerealiseerd, waarbij ook de arbeidscapaciteit weer sterk zal moeten toenemen. Dit concludeert het EIB in de zojuist verschenen notitie ‘Vooruitzichten voor de bouw na de coronacrisis’.
Lees meer

26.03.2020 - Enquête wijst uit: bedrijfsleven over hele linie getroffen door coronacrisis

Van het betaald voetbal tot de dierenpensions en van de recreatiesector tot de sierteelt: de pijn van de coronacrisis wordt overal gevoeld. En de komende drie maanden wordt dat er niet per se beter op, zo blijkt uit een enquête onder de leden van VNO-NCW en MKB-Nederland.
Lees meer

25.03.2020 - Coronavirus: Wat gebeurt er in de economie?

ING duidt actuele economische situatie en geeft inzichten op basis van pintransacties.
Lees meer

20.03.2020 - Sector slaat handen ineen om bedrijven en werknemers te helpen

De sector transport en logistiek slaat de handen ineen om bedrijven in de sector met slimme oplossingen te ondersteunen bij de continuïteit van de bedrijfsvoering en werknemers te helpen om aan het werk te blijven. Transport en Logistiek Nederland (TLN), VVT, FNV Transport & Logistiek, CNV Vakmensen en evofenedex zijn blij met de toegezegde overheidssteun maar er is meer nodig. De organisaties werken nauw samen om oplossingen voor actuele vraagstukken te ontwikkelen.
Lees meer

20.03.2020 - ‘Help elkaar als ondernemer om de coronacrisis door te komen’

‘Help elkaar maximaal om door de coronacrisis heen te komen.’ Die oproep doen MKB-Nederland en VNO-NCW aan hun leden. ‘Er gebeuren momenteel prachtige dingen in het land waarbij ondernemers elkaar helpen. Van uitstel van huurbetalingen tot het leveren van mondkapjes aan de zorg tot uitstel van aflossing door de banken. Grote bedrijven als Heineken en Shell tot de winkelier om de hoek: allemaal kijken ze hoe ze elkaar kunnen helpen en dat is mooi om te zien,’ aldus de ondernemersorganisaties.
Lees meer

20.03.2020 - Van Nieuwenhuizen versoepelt tijdelijk regels voor rij- en rusttijden voor bevoorrading supermarkten en apotheken

Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) versoepelt tijdelijk enkele onderdelen van de rij- en rusttijdenregeling. “In deze tijd van de Corona-uitbraak moet voorkomen worden dat de bevoorrading van essentiële goederen in het geding komt. In het bijzonder supermarkten en apotheken moeten bevoorraad blijven worden. Ik sta daarom in nauw contact met de vervoerssector en doe mijn uiterste best om hen te ondersteunen”, aldus de minister in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees meer

20.03.2020 - Gemeenten bereiden zich voor op steunaanvragen van zzp'ers

Gemeenten zetten alle zeilen bij om naar verwachting meer dan honderdduizend bijstandsaanvragen van zzp'ers te verstouwen. Hun ambitie is om maandag of later volgende week al een loket in de lucht te hebben, en dan te beginnen met het uitdelen van enkele miljarden euro's aan ondernemers die vanwege de coronacrisis zonder opdrachten zitten.
Lees meer

20.03.2020 - Banken geven mkb half jaar uitstel op aflossen leningen

Banken presenteerden donderdag een ongekende maatregel om mkb-bedrijven door de coronacrisis heen te loodsen. Kleinere ondernemingen die in de kern gezond zijn krijgen zes maanden uitstel van aflossing op hun lopende leningen. ABN Amro, ING, Rabobank, de Volksbank en Triodos Bank zeggen dit toe.
Lees meer

18.03.2020 - Coronavirus: VVT steunt maatregelen kabinet

De Vereniging Verticaal Transport (VVT), de brancheorganisatie van verhuurders van mobiele kranen in Nederland, ziet veel goeds in het afgekondigde steunmaatregelenpakket van het kabinet voor werkend Nederland om de coronacrisis ook economisch het hoofd te kunnen gaan bieden. Voor heel veel ondernemers kan deze coronacrisis een enorme impact krijgen. Dit geldt niet alleen voor ondernemers die direct geraakt worden, maar de klap kan voor veel ondernemers op een wat langere termijn voor gaan doen stelt de VVT. Het is voor ondernemers van belang dat ze proberen om dit aan te zien komen en tijdig gebruik gaan maken van het maatregelenpakket.
Lees meer

16.03.2020 - Conjunctuurinformatie: Export groeide in januari

Het volume van de goederenexport was in januari 3,7 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vooral de uitvoer van aardolieproducten en machines groeide. De groei is lager dan in de voorgaande maand. Het volume van de import was 1,2 procent groter dan een jaar eerder.
Lees meer

16.03.2020 - TLN: 'bedrijven, behandel vrachtwagenchauffeurs respectvol'

Transport en Logistiek Nederland roept op om chauffeurs in het beroepsgoederenvervoer respectvol te behandelen bij maatregelen tegen besmetting met het coronavirus. Chauffeurs krijgen steeds meer te maken met allerlei restricties op laad- en loslocaties.
Lees meer

13.03.2020 - Werkgevers beroepsgoederenvervoer vragen opschorting cao-onderhandelingen wegens coronavirus

UTRECHT - Werkgevers in het beroepsgoederenvervoer hebben de vakbonden gevraagd de onderhandelingen voor een nieuwe cao vanwege de ontwikkelingen rond het coronavirus op te schorten.
Lees meer

09.03.2020 - Bouwend Nederland: ‘De Tesla onder het bouwmaterieel’

Emissievrij werken met de eerste hybride mobiele hijskraan ter wereld Spierings Mobile Cranes heeft de eerste hybride mobiele hijskraan ter wereld op de markt gebracht. Met deze hijskraan – de SK487-AT3 City Boy – kan zowel emissievrij gereden als gewerkt worden. Daarmee is de hijskraan niet alleen een wendbare oplossing voor de binnenstedelijke omgeving, maar ook een belangrijke stap in de stikstofcrisis.
Lees meer

09.03.2020 - Nieuwe Liebherr voor J. Boeter Kraanverhuur en Speciaal Transport

Met trots wil J. Boeter Kraanverhuur en Speciaal Transport bekend maken dat zij een nieuwe Liebherr 1070 in gebruik hebben genomen.
Lees meer

27.02.2020 - Ingrid Thijssen volgt Hans de Boer op als voorzitter VNO-NCW

Ingrid Thijssen (51) is vanmiddag door het dagelijks bestuur van VNO-NCW benoemd tot nieuwe voorzitter van de vereniging VNO-NCW voor de komende drie jaar. Zij volgt per 1 juli aanstaande Hans de Boer op, die dan na twee termijnen afscheid neemt.
Lees meer

20.02.2020 - Manipuleren van tachograaf door vrachtwagenmonteurs strafbaar

Monteurs die tachografen manipuleren, en daarmee faciliteren dat er langer met vrachtwagens wordt doorgereden dan toegestaan, zijn aan te pakken via het strafrecht. Dat blijkt uit een uitspraak van de Rechtbank Rotterdam van 20 februari. Daarin is voor het eerst een monteur van een transportbedrijf bestraft voor gesjoemel met een tachograaf.
Lees meer

04.02.2020 - In 2020 SOOB subsidie opnieuw beschikbaar

In 2019 zijn 2.000 extra vrachtwagenchauffeurs ingestroomd in de sector via de campagne ikwordvrachtwagenchauffeur.nl. Dat is een mooi resultaat want de arbeidsmarkt in transport en logistiek is krap. De vraag naar goed opgeleide chauffeurs blijft onveranderd groot. Daarom heeft de sector besloten om ook voor 2020 subsidie beschikbaar te stellen voor het opleiden van nog eens 2.000 extra chauffeurs.
Lees meer

03.02.2020 - Aboma versterkt positie met overname Alfa Bureau voor Certificering B.V. en Arbo Advies Ruigewaard B.V.

Per 1 februari neemt Aboma de aandelen over van Alfa Bureau voor Certificering B.V. en Arbo Advies Ruigewaard B.V. Beide bedrijven, vallend onder één holdingstructuur, zijn actief in respectievelijk certificering en arbo-advies binnen de GWW-branche, in het bijzonder op het gebied van het werken met verontreinigde bodem.
Lees meer

30.01.2020 - Van Gool investeert in 350-tons kalibratiebank

Hijs- en hefmiddelenleverancier Van Gool uit Beverwijk is in afwachting van de levering van een kalibratiebank met een capaciteit van 350 ton, in maart 2020.
Lees meer

17.01.2020 - Nieuwe kraantrekker voor Transportbedrijf Bosch Hedel B.V.

Op zaterdag 11 januari 2020 heeft Transportbedrijf Bosch Hedel B.V. een nieuwe kraantrekker in ontvangst genomen. Het betreft een SCANIA R520 Euro 6 met een Palfinger PK 53002-SH autokraan.
Lees meer

16.01.2020 - Eerste staatsexamen TCVT W4-09 bij VTC afgenomen

Op 15 januari jl. heeft er bij het Verticaal Transport Centrum (VTC) te Ede een unieke gebeurtenis plaatsgevonden namelijk het allereerste staatsexamen voor de TCVT W4-09 Aanpikker Bouw. TCVT (stichting Toezicht Certificatie Verticaal Transport) heeft per 1 januari 2020 een nieuw certificatieschema gelanceerd speciaal voor de bouw. Het betreft TCVT W4-09 Aanpikker Bouw. Dit is een lichtere versie van TCVT W4-08 Hijsbegeleider. De Aanpikker Bouw assisteert bij hijswerkzaamheden met een hijskraan op de bouwplaats. De vakbekwaamheid van de aanpikker bouw betreft onder het certificatieschema TCVT W4-09 het aanslaan en afpikken van lasten, het begeleiden van lasten en het geven van signalen en aanwijzingen aan de machinist van de hijskraan, op de bouwplaats. Hiermee is de inhoud van het certificatieschema TCVT W4-09 Aanpikker Bouw minder uitgebreid dan het certificatieschema TCVT W4-08 Hijsbegeleider en sluit het vakbekwaamheidsprofiel beter aan op de kwalificaties van de aanpikker bouw.
Lees meer

15.01.2020 - Borgstellingsregeling voor door PFAS- en stikstofcrisis getroffen bedrijven

Staatssecretaris Mona Keijzer (EZK) stelt de Borgstellingsregeling sinds 1 januari van dit jaar open voor midden- en kleinbedrijven die kampen met de gevolgen van de PFAS- en stikstofproblematiek.
Lees meer

10.01.2020 - VVT ledenvergadering bij SOMA Bedrijfsopleidingen

Vele positieve reacties van de VVT-leden over het gebruik van blended learning en simulatoren in de lessen. Woensdag 11 december 2019 werd de laatste VVT ledenvergadering georganiseerd bij ons op het park. Er vond een besloten VVT ledenvergadering plaats en een geassocieerde ledenvergadering. In de besloten VVT ledenvergadering is de nieuwe voorzitter voor VVT gekozen. Tijdens de lunch konden de leden plaatsnemen op de simulator, een rondleiding krijgen en een demonstratie over blended learning bijwonen.
Lees meer

20.12.2019 - Baetsen Groep verkoopt milieubedrijven aan REMONDIS

Baetsen Groep heeft op 20 december 2019 een principeovereenkomst gesloten met het internationale recyclebedrijf REMONDIS over de verkoop van de milieubedrijven Baetsen Containers, Baetsen Recycling en Baetsen Bouwstoffen, Grond,- en Sloopwerken. Baetsen zal zelfstandig verder gaan met haar onderdelen Internationaal Transport en Kranen.
Lees meer

12.12.2019 - Sector geeft groots aandacht aan beroep met Dag van de Vrachtwagenchauffeur

“Vrachtwagenchauffeur is een mooi en belangrijk vak”, zegt Elisabeth Post, voorzitter van TLN. ‘Met een Dag van de Vrachtwagenchauffeur vragen we daarom aandacht voor dit fantastische beroep en voor de onmisbare bijdrage die vrachtwagenchauffeurs leveren’. Op 12 december staat de eerste Dag van de Vrachtwagenchauffeur op de rit. Honderden bedrijven nemen hieraan deel met een ‘Bedankt’ actie in hún bedrijf. Met deze dag willen werkgevers-organisaties en vakbonden een jaarlijkse traditie in gang zetten.
Lees meer

11.12.2019 - Peter Sierat nieuwe voorzitter Vereniging Verticaal Transport

De ondernemer en adviseur in de logistiek Peter Sierat (62) is met ingang van 1 januari aanstaande de nieuwe voorzitter van Vereniging Verticaal Transport. Op de algemene ledenvergadering op 11 december 2019 is Peter Sierat gekozen tot nieuwe voorzitter van de brancheorganisatie voor kraanverhuurbedrijven. Peter Sierat heeft een ruime staat van dienst in de logistiek. Hij volgt Til Kroes op die ruim 9 jaar voorzitter is geweest voor de branche.
Lees meer

09.12.2019 - ECOL opleiding machinist mobiele kraan gewaardeerd op mbo 3-niveau

De opleiding die moet worden gevolgd om het ECOL certificaat van vakbekwaamheid voor machinist mobiele kraan te kunnen behalen is door het NLQF gewaardeerd op EQF-niveau 3. ECOL staat voor European Crane Operators Licence. In Nederland is dat te vergelijken een vakopleiding die leidt tot een mbo 3 diploma. De VVT vindt dit een bijzonder mooi resultaat en heeft enorme waardering voor alle personen uit de landen die aan het ECOL project hebben meegewerkt, waaronder de VVT.
Lees meer

06.12.2019 - Actuele ontwikkelingen binnen de deelmarkt Exceptioneel Transport

Friesland geeft N381 en N359 vrij voor 100 ton netwerk Nieuwe RDW-tarieven ontheffingen 2020 gepubliceerd
Lees meer

25.11.2019 - ESTA `s Users Night and Awards Dinner 2020

De ESTA organiseert de “ESTA`s Users Night and Awards Dinner 2020” op: Datum: Donderdag 23 april 2020 Locatie: Postillion Hotel Amsterdam
Lees meer

12.11.2019 - Nooteboom introduceert op de Solutrans in Lyon de nieuwste generatie lichtgewicht uitschuifbare vlakke opleggers

De TELETRAILER LONGRUNNER is de nieuwste generatie lichtgewicht uitschuifbare vlakke opleggers van Nooteboom. Leverbaar met 2 of 3 hydraulisch gestuurde assen en met een enkel of dubbel uitschuifbare laadvloer tot een maximumlengte van 30m. De Longrunner is vooral geschikt voor het vervoer van lange zelfdragende ladingen, zoals staal- en betonconstructies maar ook voor het vervoer van containers.
Lees meer

05.11.2019 - Schot Verticaal Transport B.V. neemt de activiteiten van B.V. Kraanbedrijf BKF over per 1 januari 2020

Schot Verticaal Transport B.V., Europese aanbieder van oplossingen in hijswerk, neemt de activiteiten van B.V. Kraanbedrijf BKF over. Met deze overname versterkt Schot Verticaal Transport B.V. zijn marktpositie binnen Nederland en wordt het werkgebied uitgebreid in Noord- en Oost-Nederland.
Lees meer

30.10.2019 - Spierings Mobile Cranes klaar voor de toekomst

Mobiele Torenkranen producent Spierings Mobile Cranes uit Oss heeft gedreven en wereldwijde ambities voor de toekomst. Sinds mei 2019 is Koos Spierings verantwoordelijk als CEO binnen Spierings Mobile Cranes. Vanaf heden vormt hij samen met Gijs Delissen, Camiel Both en Cindy van Vugt de nieuwe directie van Spierings Mobile Cranes.
Lees meer

25.10.2019 - VVT steunt landelijke actiedag stichting Grond in Verzet op 30 oktober

Ook de VVT sluit zich aan bij de landelijke actiedag op 30 oktober a.s. van de Stichting Grond in Verzet. Zij heeft haar leden opgeroepen om bij de manifestatie aanwezig te zijn.
Lees meer

24.10.2019 - Recessie dreigt als stikstof- en PFAS-crisis niet snel wordt opgepakt’

De problemen rond stikstof in natuurgebieden en chemische stoffen in de grond hebben veel grotere economische gevolgen dan de politiek zich realiseert, stellen de voorzitters van VNO-NCW en MKB-Nederland donderdag in De Telegraaf.
Lees meer

18.10.2019 - Nieuwste en grootste Nooteboom 4+6 dieplader biedt Zwagerman Transport

Nooteboom heeft haar EURO-PX dieplader programma verder uitgebreid. De nieuwste aanwinst is de 4-assige IC Interdolly Compact, die in combinatie met 6 gestuurde pendelaslijnen aan de achterzijde nu de grootste dieplader combinatie in het Nooteboom EURO-PX dieplader programma is.
Lees meer

18.10.2019 - Transportsector claimt 4 miljard euro aan schade door kartelvorming

Alleen al in Nederland claimen transportbedrijven voor zo'n 4 miljard euro aan schade door verboden prijsafspraken tussen vrachtwagenbouwers. Dat blijkt uit een rondgang door BNR. De bedrijven zouden jarenlang fors te veel hebben betaald voor hun vrachtwagens. 'Het merendeel van die miljardenclaim komt bij DAF terecht', zegt Jeroen van Velzen, advocaat bij Transport en Logistiek Nederland (TLN).
Lees meer

11.10.2019 - Overweldigende opkomst op speciale Ladiesnight

In de sector transport en logistiek werken meer mannen dan vrouwen. Toch is deze sector écht iets voor vrouwen. Dat steeds meer vrouwen het beroep van vrachtwagenchauffeur een aantrekkelijk beroep vinden bleek tijdens een Ladies Night in Nieuwegein waar zo’n 200 (toekomstige) vrachtwagenchauffeurs aanwezig waren. Een speciale Ladies Night voor vrachtwagenchauffeurs vormt de kick-off van een campagne van werkgeversorganisaties TLN en VVT en vakbonden FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen om meer vrouwen voor de sector transport en logistiek te werven. De campagne past in het diversiteitsbeleid van de sector, is mogelijk dankzij de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer (SOOB) en wordt uitgevoerd door Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL). Meer diversiteit is goed voor de sector; het is van maatschappelijk én bedrijfseconomisch belang.
Lees meer

27.09.2019 - Uitstel invoering wijziging Arbobesluit werkbak in een kraan

Het ministerie SZW neemt meer tijd om na te denken over het advies van de Raad van State over de voorgenomen wijziging van de regels voor het gebruik en de inzet van de werkbak hangende in een hijskraan bij het verrichten van werkzaamheden op hoogte. Het is op dit moment nog niet zeker dat de voorgenomen wijziging per 1 januari 2020 van kracht zal worden.
Lees meer

27.09.2019 - Nieuwe Sales Engineer voor Nederland en Engeland voor Spierings Mobile Cranes

Sinds 1 juli is Maarten van Brink verantwoordelijk als Sales Engineer voor de Nederlandse en Engelse markt binnen Spierings Mobile Cranes.
Lees meer

24.09.2019 - Sectormonitor: Aantal werknemers stijgt, arbeidsmarkt blijft krap

Met een record aandeel van 41% ervaarden ondernemers, door een tekort aan personeel, belemmeringen voor hun bedrijfsactiviteiten in het tweede kwartaal dit jaar. Tegelijkertijd stijgt het aantal werknemers nu al 21 kwartalen op rij tot een totaal van 153.853. Dit blijkt uit de meest recente Sectormonitor transport en logistiek.
Lees meer

19.09.2019 - Aantal goede koerswendingen kabinet, verwaarloos ondernemingsklimaat echter niet

‘Het kabinet maakt een aantal terechte afslagen in de nieuwe begroting. Zo wordt 2 miljard uitgetrokken voor de bouw van nieuwe woningen en wordt onderzocht of ook meer geïnvesteerd kan worden in infrastructuur en nieuwe technologie. Het is verder goed dat het kabinet de wig verkleint en zorgt dat mensen netto meer van hun loon(stijging) overhouden in de portemonnee. Zorgen zijn er bij ondernemers over het ondernemingsklimaat door onder meer het fiscale jojobeleid. Ook de stikstof-impasse en de vele internationale onzekerheden zijn een bron van zorg die vragen om meer richting voor de toekomst, zeker nu de economie terugloopt.’ Dat zeggen VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland in een eerste reactie op de Prinsjesdagstukken.
Lees meer

16.09.2019 - Onderzoek: Korten subsidie praktijkleren kost meer dan het oplevert

De overheid snijdt zichzelf flink in de vingers als het zou schrappen in de subsidieregeling praktijkleren, de regeling die bedrijven tegemoetkomt in hun kosten voor het opleiden van studenten via de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL). In de BBL werken studenten uit het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) vier dagen en gaan zij één dag naar school. Uit onderzoek dat onderzoeksbureau SEO in opdracht van ondernemingsorganisaties, VNO-NCW en MKB-Nederland en twintig branches uitvoerde, blijkt namelijk dat de overheid zélf financieel het meest profiteert van de BBL.
Lees meer

16.09.2019 - Conjunctuurinformatie: Export groeit met 1 procent

Het volume van de goederenexport was in juli 1 procent groter dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat is ongeveer gelijk aan de voorgaande maand, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Lees meer

11.09.2019 - ICC Nederland lanceert Incoterms®2020 regels

De International Chamber of Commerce (ICC) heeft dinsdag 10 september 2019 de Incoterms® 2020 gelanceerd. Deze wereldwijd erkende leveringsvoorwaarden voor de koop van goederen verschaffen duidelijkheid en zekerheid aan bedrijven wereldwijd. “De Incoterms® 2020 zijn toegankelijker en makkelijker in het gebruik, ze bevatten meer gedetailleerde toelichtingen met illustraties die de verantwoordelijkheden van importeurs en exporteurs voor iedere Incoterms®-regel weergeven”, aldus Marijke Wolfs, directeur van ICC Nederland.
Lees meer

11.09.2019 - Nog zeker dertig jaar diesel

In het regionale en langeafstandsvervoer zal de dieselmotor nog zeker dertig jaar worden toegepast. Elektrische aandrijving zal beslist opkomen, maar heeft voorlopig haar beperkingen op het gebied van actieradius en zeker ook laadinfrastructuur.
Lees meer

10.09.2019 - Nederland per direct van het verstikkende stikstofslot

'De neerslag van stikstof heeft een bemestend effect op onze natuur, waardoor Europees beschermde soorten in het gedrang komen. Daar zijn structurele oplossingen voor nodig. Ondertussen kan het niet zo zijn dat woonwijken, spoorwegen, sportvelden en groene projecten als windmolens niet worden aangelegd door de PAS-uitspraak. Nederland moet dan ook per direct van het verstikkende stikstofslot door onder meer vergunningsvrijstellingen,' volgens VNO-NCW en MKB-Nederland. De ondernemingsorganisaties doen daarom vandaag -vooruitlopend op de Commissie Remkes- tien voorstellen om Nederland van het slot te halen. Ook doen ze voorstellen voor structurele oplossingen waarbij natuur en economie in balans worden gebracht.
Lees meer

15.08.2019 - SOMA Bedrijfsopleidingen opnieuw CEDEO-erkend

Cedeo heeft SOMA Bedrijfsopleidingen opnieuw haar erkenning afgegeven voor open en maatwerk bedrijfsopleidingen. Een Cedeo-erkenning betekent dat een ruime meerderheid (tenminste 80%) van de klanten tevreden of zeer tevreden is over de kwaliteit. De infra, het verticaal transport en de maritieme bedrijven hebben de dienstverlening van SOMA Bedrijfsopleidingen met hoge cijfers gewaardeerd.
Lees meer

05.08.2019 - OM over kraanongeval Alphen: 'Peinemann negeerde instructies fabriek'

Kraanbedrijf Peinemann heeft 'tegen de fabrieksinstructies in gewerkt' op het project in Alphen aan den Rijn waarbij in 2015 twee hijskranen omvielen en achttien woningen werden verwoest. 'Zo werd met een van de kranen gewerkt met een maximale scheefstand van 2 graden in plaats van de voorgeschreven maximale afwijking van 0,3 graden', schrijft het Openbaar Ministerie op zijn website.
Lees meer

30.07.2019 - Nieuwe MAN ballasttrekkers voor Wagenborg Nedlift

Onlangs heeft Wagenborg Nedlift vier nieuwe MAN ballasttrekkers in gebruik genomen voor het vervoer van ballast voor de zwaardere kranen.
Lees meer

26.07.2019 - Deskundig aanslaan van lasten

Er wordt door de stichting TCVT gewerkt aan een certificatieschema van vakbekwaamheid voor aanpikker in de bouw. Instabiliteit van de last, gerelateerd aan het aanslaan van de last, is waarschijnlijk nog steeds de grootste bron van ongevallen met kranen.
Lees meer

26.07.2019 - ProRail heroverweegt PGO-contracten

Veranderde marktomstandigheden vragen wellicht om een andere benadering van het dagelijks onderhoud van het spoor en de PGO-contracten (Prestatie Gericht Onderhoud) waarin deze zijn gegoten. “De situatie waarin onze contracten werden ontwikkeld in 2006 is niet meer die van vandaag”, aldus ProRail. De spoorbeheerder is een marktconsultatie gestart als voorbereiding op de vernieuwing van de contracten vanaf 2021.
Lees meer

25.07.2019 - Rotterdam werkt aan uitbreiding Tweede Maasvlakte

Het gaat zo goed met de containeroverslag in de Rotterdamse haven, dat het Havenbedrijf werkt aan een uitbreiding van de terminals op de Tweede Maasvlakte. Dat heeft Allard Castelein, de directeur van het Havenbedrijf Rotterdam op 25 juli jl. gezegd bij presentatie van de halfjaar cijfers.
Lees meer