Nieuws

25.03.2020 - Coronavirus: Wat gebeurt er in de economie?

ING duidt actuele economische situatie en geeft inzichten op basis van pintransacties.
Lees meer

20.03.2020 - Sector slaat handen ineen om bedrijven en werknemers te helpen

De sector transport en logistiek slaat de handen ineen om bedrijven in de sector met slimme oplossingen te ondersteunen bij de continuïteit van de bedrijfsvoering en werknemers te helpen om aan het werk te blijven. Transport en Logistiek Nederland (TLN), VVT, FNV Transport & Logistiek, CNV Vakmensen en evofenedex zijn blij met de toegezegde overheidssteun maar er is meer nodig. De organisaties werken nauw samen om oplossingen voor actuele vraagstukken te ontwikkelen.
Lees meer

20.03.2020 - ‘Help elkaar als ondernemer om de coronacrisis door te komen’

‘Help elkaar maximaal om door de coronacrisis heen te komen.’ Die oproep doen MKB-Nederland en VNO-NCW aan hun leden. ‘Er gebeuren momenteel prachtige dingen in het land waarbij ondernemers elkaar helpen. Van uitstel van huurbetalingen tot het leveren van mondkapjes aan de zorg tot uitstel van aflossing door de banken. Grote bedrijven als Heineken en Shell tot de winkelier om de hoek: allemaal kijken ze hoe ze elkaar kunnen helpen en dat is mooi om te zien,’ aldus de ondernemersorganisaties.
Lees meer

20.03.2020 - Van Nieuwenhuizen versoepelt tijdelijk regels voor rij- en rusttijden voor bevoorrading supermarkten en apotheken

Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) versoepelt tijdelijk enkele onderdelen van de rij- en rusttijdenregeling. “In deze tijd van de Corona-uitbraak moet voorkomen worden dat de bevoorrading van essentiële goederen in het geding komt. In het bijzonder supermarkten en apotheken moeten bevoorraad blijven worden. Ik sta daarom in nauw contact met de vervoerssector en doe mijn uiterste best om hen te ondersteunen”, aldus de minister in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees meer

20.03.2020 - Gemeenten bereiden zich voor op steunaanvragen van zzp'ers

Gemeenten zetten alle zeilen bij om naar verwachting meer dan honderdduizend bijstandsaanvragen van zzp'ers te verstouwen. Hun ambitie is om maandag of later volgende week al een loket in de lucht te hebben, en dan te beginnen met het uitdelen van enkele miljarden euro's aan ondernemers die vanwege de coronacrisis zonder opdrachten zitten.
Lees meer

20.03.2020 - Banken geven mkb half jaar uitstel op aflossen leningen

Banken presenteerden donderdag een ongekende maatregel om mkb-bedrijven door de coronacrisis heen te loodsen. Kleinere ondernemingen die in de kern gezond zijn krijgen zes maanden uitstel van aflossing op hun lopende leningen. ABN Amro, ING, Rabobank, de Volksbank en Triodos Bank zeggen dit toe.
Lees meer

18.03.2020 - Coronavirus: VVT steunt maatregelen kabinet

De Vereniging Verticaal Transport (VVT), de brancheorganisatie van verhuurders van mobiele kranen in Nederland, ziet veel goeds in het afgekondigde steunmaatregelenpakket van het kabinet voor werkend Nederland om de coronacrisis ook economisch het hoofd te kunnen gaan bieden. Voor heel veel ondernemers kan deze coronacrisis een enorme impact krijgen. Dit geldt niet alleen voor ondernemers die direct geraakt worden, maar de klap kan voor veel ondernemers op een wat langere termijn voor gaan doen stelt de VVT. Het is voor ondernemers van belang dat ze proberen om dit aan te zien komen en tijdig gebruik gaan maken van het maatregelenpakket.
Lees meer

16.03.2020 - Conjunctuurinformatie: Export groeide in januari

Het volume van de goederenexport was in januari 3,7 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vooral de uitvoer van aardolieproducten en machines groeide. De groei is lager dan in de voorgaande maand. Het volume van de import was 1,2 procent groter dan een jaar eerder.
Lees meer

16.03.2020 - TLN: 'bedrijven, behandel vrachtwagenchauffeurs respectvol'

Transport en Logistiek Nederland roept op om chauffeurs in het beroepsgoederenvervoer respectvol te behandelen bij maatregelen tegen besmetting met het coronavirus. Chauffeurs krijgen steeds meer te maken met allerlei restricties op laad- en loslocaties.
Lees meer

13.03.2020 - Werkgevers beroepsgoederenvervoer vragen opschorting cao-onderhandelingen wegens coronavirus

UTRECHT - Werkgevers in het beroepsgoederenvervoer hebben de vakbonden gevraagd de onderhandelingen voor een nieuwe cao vanwege de ontwikkelingen rond het coronavirus op te schorten.
Lees meer

09.03.2020 - Bouwend Nederland: ‘De Tesla onder het bouwmaterieel’

Emissievrij werken met de eerste hybride mobiele hijskraan ter wereld Spierings Mobile Cranes heeft de eerste hybride mobiele hijskraan ter wereld op de markt gebracht. Met deze hijskraan – de SK487-AT3 City Boy – kan zowel emissievrij gereden als gewerkt worden. Daarmee is de hijskraan niet alleen een wendbare oplossing voor de binnenstedelijke omgeving, maar ook een belangrijke stap in de stikstofcrisis.
Lees meer

09.03.2020 - Nieuwe Liebherr voor J. Boeter Kraanverhuur en Speciaal Transport

Met trots wil J. Boeter Kraanverhuur en Speciaal Transport bekend maken dat zij een nieuwe Liebherr 1070 in gebruik hebben genomen.
Lees meer

27.02.2020 - Ingrid Thijssen volgt Hans de Boer op als voorzitter VNO-NCW

Ingrid Thijssen (51) is vanmiddag door het dagelijks bestuur van VNO-NCW benoemd tot nieuwe voorzitter van de vereniging VNO-NCW voor de komende drie jaar. Zij volgt per 1 juli aanstaande Hans de Boer op, die dan na twee termijnen afscheid neemt.
Lees meer

20.02.2020 - Manipuleren van tachograaf door vrachtwagenmonteurs strafbaar

Monteurs die tachografen manipuleren, en daarmee faciliteren dat er langer met vrachtwagens wordt doorgereden dan toegestaan, zijn aan te pakken via het strafrecht. Dat blijkt uit een uitspraak van de Rechtbank Rotterdam van 20 februari. Daarin is voor het eerst een monteur van een transportbedrijf bestraft voor gesjoemel met een tachograaf.
Lees meer

04.02.2020 - In 2020 SOOB subsidie opnieuw beschikbaar

In 2019 zijn 2.000 extra vrachtwagenchauffeurs ingestroomd in de sector via de campagne ikwordvrachtwagenchauffeur.nl. Dat is een mooi resultaat want de arbeidsmarkt in transport en logistiek is krap. De vraag naar goed opgeleide chauffeurs blijft onveranderd groot. Daarom heeft de sector besloten om ook voor 2020 subsidie beschikbaar te stellen voor het opleiden van nog eens 2.000 extra chauffeurs.
Lees meer

03.02.2020 - Aboma versterkt positie met overname Alfa Bureau voor Certificering B.V. en Arbo Advies Ruigewaard B.V.

Per 1 februari neemt Aboma de aandelen over van Alfa Bureau voor Certificering B.V. en Arbo Advies Ruigewaard B.V. Beide bedrijven, vallend onder één holdingstructuur, zijn actief in respectievelijk certificering en arbo-advies binnen de GWW-branche, in het bijzonder op het gebied van het werken met verontreinigde bodem.
Lees meer

30.01.2020 - Van Gool investeert in 350-tons kalibratiebank

Hijs- en hefmiddelenleverancier Van Gool uit Beverwijk is in afwachting van de levering van een kalibratiebank met een capaciteit van 350 ton, in maart 2020.
Lees meer

17.01.2020 - Nieuwe kraantrekker voor Transportbedrijf Bosch Hedel B.V.

Op zaterdag 11 januari 2020 heeft Transportbedrijf Bosch Hedel B.V. een nieuwe kraantrekker in ontvangst genomen. Het betreft een SCANIA R520 Euro 6 met een Palfinger PK 53002-SH autokraan.
Lees meer

16.01.2020 - Eerste staatsexamen TCVT W4-09 bij VTC afgenomen

Op 15 januari jl. heeft er bij het Verticaal Transport Centrum (VTC) te Ede een unieke gebeurtenis plaatsgevonden namelijk het allereerste staatsexamen voor de TCVT W4-09 Aanpikker Bouw. TCVT (stichting Toezicht Certificatie Verticaal Transport) heeft per 1 januari 2020 een nieuw certificatieschema gelanceerd speciaal voor de bouw. Het betreft TCVT W4-09 Aanpikker Bouw. Dit is een lichtere versie van TCVT W4-08 Hijsbegeleider. De Aanpikker Bouw assisteert bij hijswerkzaamheden met een hijskraan op de bouwplaats. De vakbekwaamheid van de aanpikker bouw betreft onder het certificatieschema TCVT W4-09 het aanslaan en afpikken van lasten, het begeleiden van lasten en het geven van signalen en aanwijzingen aan de machinist van de hijskraan, op de bouwplaats. Hiermee is de inhoud van het certificatieschema TCVT W4-09 Aanpikker Bouw minder uitgebreid dan het certificatieschema TCVT W4-08 Hijsbegeleider en sluit het vakbekwaamheidsprofiel beter aan op de kwalificaties van de aanpikker bouw.
Lees meer

15.01.2020 - Borgstellingsregeling voor door PFAS- en stikstofcrisis getroffen bedrijven

Staatssecretaris Mona Keijzer (EZK) stelt de Borgstellingsregeling sinds 1 januari van dit jaar open voor midden- en kleinbedrijven die kampen met de gevolgen van de PFAS- en stikstofproblematiek.
Lees meer

10.01.2020 - VVT ledenvergadering bij SOMA Bedrijfsopleidingen

Vele positieve reacties van de VVT-leden over het gebruik van blended learning en simulatoren in de lessen. Woensdag 11 december 2019 werd de laatste VVT ledenvergadering georganiseerd bij ons op het park. Er vond een besloten VVT ledenvergadering plaats en een geassocieerde ledenvergadering. In de besloten VVT ledenvergadering is de nieuwe voorzitter voor VVT gekozen. Tijdens de lunch konden de leden plaatsnemen op de simulator, een rondleiding krijgen en een demonstratie over blended learning bijwonen.
Lees meer

20.12.2019 - Baetsen Groep verkoopt milieubedrijven aan REMONDIS

Baetsen Groep heeft op 20 december 2019 een principeovereenkomst gesloten met het internationale recyclebedrijf REMONDIS over de verkoop van de milieubedrijven Baetsen Containers, Baetsen Recycling en Baetsen Bouwstoffen, Grond,- en Sloopwerken. Baetsen zal zelfstandig verder gaan met haar onderdelen Internationaal Transport en Kranen.
Lees meer

12.12.2019 - Sector geeft groots aandacht aan beroep met Dag van de Vrachtwagenchauffeur

“Vrachtwagenchauffeur is een mooi en belangrijk vak”, zegt Elisabeth Post, voorzitter van TLN. ‘Met een Dag van de Vrachtwagenchauffeur vragen we daarom aandacht voor dit fantastische beroep en voor de onmisbare bijdrage die vrachtwagenchauffeurs leveren’. Op 12 december staat de eerste Dag van de Vrachtwagenchauffeur op de rit. Honderden bedrijven nemen hieraan deel met een ‘Bedankt’ actie in hún bedrijf. Met deze dag willen werkgevers-organisaties en vakbonden een jaarlijkse traditie in gang zetten.
Lees meer

11.12.2019 - Peter Sierat nieuwe voorzitter Vereniging Verticaal Transport

De ondernemer en adviseur in de logistiek Peter Sierat (62) is met ingang van 1 januari aanstaande de nieuwe voorzitter van Vereniging Verticaal Transport. Op de algemene ledenvergadering op 11 december 2019 is Peter Sierat gekozen tot nieuwe voorzitter van de brancheorganisatie voor kraanverhuurbedrijven. Peter Sierat heeft een ruime staat van dienst in de logistiek. Hij volgt Til Kroes op die ruim 9 jaar voorzitter is geweest voor de branche.
Lees meer

09.12.2019 - ECOL opleiding machinist mobiele kraan gewaardeerd op mbo 3-niveau

De opleiding die moet worden gevolgd om het ECOL certificaat van vakbekwaamheid voor machinist mobiele kraan te kunnen behalen is door het NLQF gewaardeerd op EQF-niveau 3. ECOL staat voor European Crane Operators Licence. In Nederland is dat te vergelijken een vakopleiding die leidt tot een mbo 3 diploma. De VVT vindt dit een bijzonder mooi resultaat en heeft enorme waardering voor alle personen uit de landen die aan het ECOL project hebben meegewerkt, waaronder de VVT.
Lees meer

06.12.2019 - Actuele ontwikkelingen binnen de deelmarkt Exceptioneel Transport

Friesland geeft N381 en N359 vrij voor 100 ton netwerk Nieuwe RDW-tarieven ontheffingen 2020 gepubliceerd
Lees meer

25.11.2019 - ESTA `s Users Night and Awards Dinner 2020

De ESTA organiseert de “ESTA`s Users Night and Awards Dinner 2020” op: Datum: Donderdag 23 april 2020 Locatie: Postillion Hotel Amsterdam
Lees meer

12.11.2019 - Nooteboom introduceert op de Solutrans in Lyon de nieuwste generatie lichtgewicht uitschuifbare vlakke opleggers

De TELETRAILER LONGRUNNER is de nieuwste generatie lichtgewicht uitschuifbare vlakke opleggers van Nooteboom. Leverbaar met 2 of 3 hydraulisch gestuurde assen en met een enkel of dubbel uitschuifbare laadvloer tot een maximumlengte van 30m. De Longrunner is vooral geschikt voor het vervoer van lange zelfdragende ladingen, zoals staal- en betonconstructies maar ook voor het vervoer van containers.
Lees meer

05.11.2019 - Schot Verticaal Transport B.V. neemt de activiteiten van B.V. Kraanbedrijf BKF over per 1 januari 2020

Schot Verticaal Transport B.V., Europese aanbieder van oplossingen in hijswerk, neemt de activiteiten van B.V. Kraanbedrijf BKF over. Met deze overname versterkt Schot Verticaal Transport B.V. zijn marktpositie binnen Nederland en wordt het werkgebied uitgebreid in Noord- en Oost-Nederland.
Lees meer

30.10.2019 - Spierings Mobile Cranes klaar voor de toekomst

Mobiele Torenkranen producent Spierings Mobile Cranes uit Oss heeft gedreven en wereldwijde ambities voor de toekomst. Sinds mei 2019 is Koos Spierings verantwoordelijk als CEO binnen Spierings Mobile Cranes. Vanaf heden vormt hij samen met Gijs Delissen, Camiel Both en Cindy van Vugt de nieuwe directie van Spierings Mobile Cranes.
Lees meer

25.10.2019 - VVT steunt landelijke actiedag stichting Grond in Verzet op 30 oktober

Ook de VVT sluit zich aan bij de landelijke actiedag op 30 oktober a.s. van de Stichting Grond in Verzet. Zij heeft haar leden opgeroepen om bij de manifestatie aanwezig te zijn.
Lees meer

24.10.2019 - Recessie dreigt als stikstof- en PFAS-crisis niet snel wordt opgepakt’

De problemen rond stikstof in natuurgebieden en chemische stoffen in de grond hebben veel grotere economische gevolgen dan de politiek zich realiseert, stellen de voorzitters van VNO-NCW en MKB-Nederland donderdag in De Telegraaf.
Lees meer

18.10.2019 - Nieuwste en grootste Nooteboom 4+6 dieplader biedt Zwagerman Transport

Nooteboom heeft haar EURO-PX dieplader programma verder uitgebreid. De nieuwste aanwinst is de 4-assige IC Interdolly Compact, die in combinatie met 6 gestuurde pendelaslijnen aan de achterzijde nu de grootste dieplader combinatie in het Nooteboom EURO-PX dieplader programma is.
Lees meer

18.10.2019 - Transportsector claimt 4 miljard euro aan schade door kartelvorming

Alleen al in Nederland claimen transportbedrijven voor zo'n 4 miljard euro aan schade door verboden prijsafspraken tussen vrachtwagenbouwers. Dat blijkt uit een rondgang door BNR. De bedrijven zouden jarenlang fors te veel hebben betaald voor hun vrachtwagens. 'Het merendeel van die miljardenclaim komt bij DAF terecht', zegt Jeroen van Velzen, advocaat bij Transport en Logistiek Nederland (TLN).
Lees meer

11.10.2019 - Overweldigende opkomst op speciale Ladiesnight

In de sector transport en logistiek werken meer mannen dan vrouwen. Toch is deze sector écht iets voor vrouwen. Dat steeds meer vrouwen het beroep van vrachtwagenchauffeur een aantrekkelijk beroep vinden bleek tijdens een Ladies Night in Nieuwegein waar zo’n 200 (toekomstige) vrachtwagenchauffeurs aanwezig waren. Een speciale Ladies Night voor vrachtwagenchauffeurs vormt de kick-off van een campagne van werkgeversorganisaties TLN en VVT en vakbonden FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen om meer vrouwen voor de sector transport en logistiek te werven. De campagne past in het diversiteitsbeleid van de sector, is mogelijk dankzij de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer (SOOB) en wordt uitgevoerd door Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL). Meer diversiteit is goed voor de sector; het is van maatschappelijk én bedrijfseconomisch belang.
Lees meer

27.09.2019 - Uitstel invoering wijziging Arbobesluit werkbak in een kraan

Het ministerie SZW neemt meer tijd om na te denken over het advies van de Raad van State over de voorgenomen wijziging van de regels voor het gebruik en de inzet van de werkbak hangende in een hijskraan bij het verrichten van werkzaamheden op hoogte. Het is op dit moment nog niet zeker dat de voorgenomen wijziging per 1 januari 2020 van kracht zal worden.
Lees meer

27.09.2019 - Nieuwe Sales Engineer voor Nederland en Engeland voor Spierings Mobile Cranes

Sinds 1 juli is Maarten van Brink verantwoordelijk als Sales Engineer voor de Nederlandse en Engelse markt binnen Spierings Mobile Cranes.
Lees meer

24.09.2019 - Sectormonitor: Aantal werknemers stijgt, arbeidsmarkt blijft krap

Met een record aandeel van 41% ervaarden ondernemers, door een tekort aan personeel, belemmeringen voor hun bedrijfsactiviteiten in het tweede kwartaal dit jaar. Tegelijkertijd stijgt het aantal werknemers nu al 21 kwartalen op rij tot een totaal van 153.853. Dit blijkt uit de meest recente Sectormonitor transport en logistiek.
Lees meer

19.09.2019 - Aantal goede koerswendingen kabinet, verwaarloos ondernemingsklimaat echter niet

‘Het kabinet maakt een aantal terechte afslagen in de nieuwe begroting. Zo wordt 2 miljard uitgetrokken voor de bouw van nieuwe woningen en wordt onderzocht of ook meer geïnvesteerd kan worden in infrastructuur en nieuwe technologie. Het is verder goed dat het kabinet de wig verkleint en zorgt dat mensen netto meer van hun loon(stijging) overhouden in de portemonnee. Zorgen zijn er bij ondernemers over het ondernemingsklimaat door onder meer het fiscale jojobeleid. Ook de stikstof-impasse en de vele internationale onzekerheden zijn een bron van zorg die vragen om meer richting voor de toekomst, zeker nu de economie terugloopt.’ Dat zeggen VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland in een eerste reactie op de Prinsjesdagstukken.
Lees meer

16.09.2019 - Onderzoek: Korten subsidie praktijkleren kost meer dan het oplevert

De overheid snijdt zichzelf flink in de vingers als het zou schrappen in de subsidieregeling praktijkleren, de regeling die bedrijven tegemoetkomt in hun kosten voor het opleiden van studenten via de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL). In de BBL werken studenten uit het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) vier dagen en gaan zij één dag naar school. Uit onderzoek dat onderzoeksbureau SEO in opdracht van ondernemingsorganisaties, VNO-NCW en MKB-Nederland en twintig branches uitvoerde, blijkt namelijk dat de overheid zélf financieel het meest profiteert van de BBL.
Lees meer

16.09.2019 - Conjunctuurinformatie: Export groeit met 1 procent

Het volume van de goederenexport was in juli 1 procent groter dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat is ongeveer gelijk aan de voorgaande maand, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Lees meer

11.09.2019 - ICC Nederland lanceert Incoterms®2020 regels

De International Chamber of Commerce (ICC) heeft dinsdag 10 september 2019 de Incoterms® 2020 gelanceerd. Deze wereldwijd erkende leveringsvoorwaarden voor de koop van goederen verschaffen duidelijkheid en zekerheid aan bedrijven wereldwijd. “De Incoterms® 2020 zijn toegankelijker en makkelijker in het gebruik, ze bevatten meer gedetailleerde toelichtingen met illustraties die de verantwoordelijkheden van importeurs en exporteurs voor iedere Incoterms®-regel weergeven”, aldus Marijke Wolfs, directeur van ICC Nederland.
Lees meer

11.09.2019 - Nog zeker dertig jaar diesel

In het regionale en langeafstandsvervoer zal de dieselmotor nog zeker dertig jaar worden toegepast. Elektrische aandrijving zal beslist opkomen, maar heeft voorlopig haar beperkingen op het gebied van actieradius en zeker ook laadinfrastructuur.
Lees meer

10.09.2019 - Nederland per direct van het verstikkende stikstofslot

'De neerslag van stikstof heeft een bemestend effect op onze natuur, waardoor Europees beschermde soorten in het gedrang komen. Daar zijn structurele oplossingen voor nodig. Ondertussen kan het niet zo zijn dat woonwijken, spoorwegen, sportvelden en groene projecten als windmolens niet worden aangelegd door de PAS-uitspraak. Nederland moet dan ook per direct van het verstikkende stikstofslot door onder meer vergunningsvrijstellingen,' volgens VNO-NCW en MKB-Nederland. De ondernemingsorganisaties doen daarom vandaag -vooruitlopend op de Commissie Remkes- tien voorstellen om Nederland van het slot te halen. Ook doen ze voorstellen voor structurele oplossingen waarbij natuur en economie in balans worden gebracht.
Lees meer

15.08.2019 - SOMA Bedrijfsopleidingen opnieuw CEDEO-erkend

Cedeo heeft SOMA Bedrijfsopleidingen opnieuw haar erkenning afgegeven voor open en maatwerk bedrijfsopleidingen. Een Cedeo-erkenning betekent dat een ruime meerderheid (tenminste 80%) van de klanten tevreden of zeer tevreden is over de kwaliteit. De infra, het verticaal transport en de maritieme bedrijven hebben de dienstverlening van SOMA Bedrijfsopleidingen met hoge cijfers gewaardeerd.
Lees meer

05.08.2019 - OM over kraanongeval Alphen: 'Peinemann negeerde instructies fabriek'

Kraanbedrijf Peinemann heeft 'tegen de fabrieksinstructies in gewerkt' op het project in Alphen aan den Rijn waarbij in 2015 twee hijskranen omvielen en achttien woningen werden verwoest. 'Zo werd met een van de kranen gewerkt met een maximale scheefstand van 2 graden in plaats van de voorgeschreven maximale afwijking van 0,3 graden', schrijft het Openbaar Ministerie op zijn website.
Lees meer

30.07.2019 - Nieuwe MAN ballasttrekkers voor Wagenborg Nedlift

Onlangs heeft Wagenborg Nedlift vier nieuwe MAN ballasttrekkers in gebruik genomen voor het vervoer van ballast voor de zwaardere kranen.
Lees meer

26.07.2019 - Deskundig aanslaan van lasten

Er wordt door de stichting TCVT gewerkt aan een certificatieschema van vakbekwaamheid voor aanpikker in de bouw. Instabiliteit van de last, gerelateerd aan het aanslaan van de last, is waarschijnlijk nog steeds de grootste bron van ongevallen met kranen.
Lees meer

26.07.2019 - ProRail heroverweegt PGO-contracten

Veranderde marktomstandigheden vragen wellicht om een andere benadering van het dagelijks onderhoud van het spoor en de PGO-contracten (Prestatie Gericht Onderhoud) waarin deze zijn gegoten. “De situatie waarin onze contracten werden ontwikkeld in 2006 is niet meer die van vandaag”, aldus ProRail. De spoorbeheerder is een marktconsultatie gestart als voorbereiding op de vernieuwing van de contracten vanaf 2021.
Lees meer

25.07.2019 - Rotterdam werkt aan uitbreiding Tweede Maasvlakte

Het gaat zo goed met de containeroverslag in de Rotterdamse haven, dat het Havenbedrijf werkt aan een uitbreiding van de terminals op de Tweede Maasvlakte. Dat heeft Allard Castelein, de directeur van het Havenbedrijf Rotterdam op 25 juli jl. gezegd bij presentatie van de halfjaar cijfers.
Lees meer

05.06.2019 - Pensioenakkoord maatschappelijke en economische winst

De gezamenlijke ondernemingsorganisaties zijn verheugd dat het is gelukt om met de vakbonden en het kabinet tot een principe pensioenakkoord te komen. ‘Zo zijn oplossingen gevonden om eerder te kunnen stoppen bij zwaar werk en stijgt de AOW-leeftijd minder snel. Ook ontstaat perspectief op het weer kunnen verhogen van de pensioenen. De maatregelen geven mensen vertrouwen en duidelijkheid. Het pensioenstelsel wordt bovendien eerlijker, transparanter en persoonlijker’, aldus de ondernemingsorganisaties.
Lees meer

05.06.2019 - SER bereikt overeenstemming over nieuw pensioenstelsel

De Sociaal-Economische Raad (SER) heeft overeenstemming bereikt over een nieuw, meer toekomstbestendig stelsel. Met de voorstellen in het SER-advies Naar een nieuw pensioenstelsel sluit het stelsel beter aan op de veranderende arbeidsmarkt, worden pensioenregelingen persoonlijker en transparanter en komt er eerder zicht op een koopkrachtig pensioen.
Lees meer

03.06.2019 - Persoonlijk ontwikkelbudget voor iedereen

Zowel werkenden als niet-werkenden kunnen straks een persoonlijk ontwikkelbudget voor scholing en ontwikkeling aanvragen. Zij kunnen dat inzetten om bijvoorbeeld een mbo-diploma te halen, maar ook om een sector-erkend certificaat te halen of om een cursus te volgen. Het doel is dat meer mensen zich gaan ontwikkelen tijdens hun loopbaan, en dat ze zo beter inzetbaar blijven op de arbeidsmarkt. Dat schrijven minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en minister Van Engelshovenvan Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aan de Tweede Kamer.
Lees meer

20.05.2019 - Vier Nooteboom Manoovr semidiepladers voor Ter Linden Transport

Ter Linden Transport uit Doetinchem (NL) heeft zich gespecialiseerd in het vervoer van windmolens door heel Europa. Jaarlijks transporteert het bedrijf meer dan 200 windturbines.
Lees meer

18.05.2019 - Verticaal Transport Centrum op tv

Zaterdag 18 mei om 17.00 uur is Verticaal Transport Centrum (VTC) te zien in het programma How it's done op RTLZ.
Lees meer

10.05.2019 - Verwijs Verhuur B.V. breidt uit met nieuwe autolaadkraan

De nieuwe autolaadkraan is een Scania R500 + HMF 9520 met een uitschuifbare 3 assige GS Meppel aanhanger. Deze combinatie is geleverd door AST Zeeland.
Lees meer

10.05.2019 - Bultena krijgt landelijke dekking door overname Tillemans

Jos en Til Tillemans en Erik Jansen hebben een akkoord gesloten over de overname van Tillemans door Bultena. Bultena neemt alle bedrijfsactiviteiten (Verreikerverhuur en Montage) over. De machines, het personeel en ook de lopende werken gaan mee over naar Bultena.
Lees meer

07.05.2019 - Gerritsen Projects B.V. gaat elektrisch met nieuwste aanwinst: de machtige en compacte JMG MC 580 pick-and carry kraan

Gerritsen Projects B.V. gaat elektrisch met haar nieuwste aanwinst: de machtige en compacte JMG MC 580 pick-and carry kraan.Deze robuuste machine kan maximaal 58 ton verplaatsen en is het groene alternatief voor kritische klanten en industrieën waar gas- en diesel kranen niet de eerste keuze zijn.
Lees meer

02.05.2019 - Vanaf 1 juli 2020 aanvullend geboorteverlof

Met ingang van 1 januari 2019 is de Wet invoering extra geboorteverlof (de “Wieg”) in werking getreden. Vanaf 1 januari 2019 hebben partners al aanspraak op geboorteverlof van eenmaal het aantal werkuren per week, maar vanaf 1 juli 2020 wordt dit geboorteverlof weer verder uitgebreid. Hieronder zetten we de regels op een rij.
Lees meer

26.04.2019 - Primeur voor Wagenborg Nedlift!

Woensdag 24 april: een mooi moment voor de machinisten van afdeling Grote Kranen van Wagenborg Nedlift. Ze kregen de sleutel overhandigd van hun nieuwe 160 tons en 500 tons mobiele telescoopkraan. Met de 160 tonner heeft Wagenborg Nedlift zelfs een primeur: het is de eerste kraan van dit type in Nederland!
Lees meer

12.04.2019 - Voorlopige dekkingsgraad Pensioenfonds Vervoer op 31 maart 2019

De dekkingsgraad van Pensioenfonds Vervoer is eind maart 2019 uitgekomen op 102,7%.
Lees meer

12.04.2019 - Wagenborg Nedlift voor het zesde jaar op rij winnaar ESTA award

Voor het zesde jaar op rij is Wagenborg Nedlift de trotse winnaar van een ESTA award! Op 11 april, tijdens de ‘ESTA’s Users Night 2019’, heeft de ESTA in München de winnaars bekend gemaakt.
Lees meer

08.04.2019 - Aboma versterkt positie met overname liftkeuringsactiviteiten SGS

Per 1 mei neemt Aboma de activiteiten van SGS op het gebied van liftkeuringen in Nederland over. Op 2 april jongstleden ondertekenden Jeroen Lammertse, algemeen directeur van Aboma, en Danny Boden, Business Manager Industrial van SGS, het contract.
Lees meer

01.04.2019 - E-learning voor TCVT

SOMA Bedrijfsopleidingen is de eerste opleider met een reeks e-learnings voor de Verticaal Transport sector.
Lees meer

29.03.2019 - Per 1 april GPI op bouwplaatsen verplicht

Om de veiligheid op bouwplaatsen te kunnen waarborgen heeft een aantal toonaangevende bouwondernemingen en opdrachtgevers (bouw, weg-/water-/spoorinfra en installatietechniek) de Governance Code Veiligheid in de bouw opgericht. Eén van de initiatieven op het gebied van veiligheid is de Generieke Poortinstructie (GPI).
Lees meer

28.03.2019 - Van TCVT-certificaat naar TCVT-registratie

Per 1 juli 2019 zal het Ministerie van SZW het systeem van persoonscertificatie vervangen door een systeem van persoonsregistratie. De huidige TCVT-certificaten worden van rechtswege omgezet in TCVT-registraties.
Lees meer

25.03.2019 - Conjunctuurinformatie: Consumentenvertrouwen daalt verder

Het vertrouwen van consumenten is verder afgenomen, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Hun oordeel over het economisch klimaat is negatiever en de koopbereidheid daalde een fractie. Het consumentenvertrouwen komt in maart uit op min 4; een maand eerder was het nog min 2.
Lees meer

22.03.2019 - Elisabeth Post wordt de nieuwe voorzitter van Transport en Logistiek Nederland

Post werd door de ledenraad van TLN benoemd voor een periode van vier jaar. Zij is nu nog gedeputeerde in de provincie Noord-Holland. Op 1 mei start ze bij TLN.
Lees meer

21.03.2019 - Hegmann Transit plaatst grote order bij Nooteboom

Hegmann Transit GmbH & Co. KG uit Sonsbeck (D) heeft haar wagenpark uitgebreid met een groot aantal Nooteboom diepladers en Manoovr semidiepladers. Hegmann Transit is een partner binnen de BigMove Gruppe, een samenwerkingsverband van 15 transporteurs met een specialisatie in exceptioneel transport.
Lees meer

20.03.2019 - Negental nieuwe mobiele toren- en telescoopkranen voor M.J. van Riel B.V.

M.J. van Riel heeft in de afgelopen weken haar kranenpark flink uitgebreid met een aantal nieuwe telescoopkranen, te weten drie 90-tons Liebherr LTM 1090-4.2’s. Daarnaast heeft M.J. van Riel de laatste twee van de recentelijk aangekochte 50-tons Liebherr LTM 1050-3.1 kranen inmiddels ook mogen ontvangen.
Lees meer

19.03.2019 - Wet afwikkeling massaschade in collectieve actie

Dit wetsvoorstel maakt het voor gedupeerden makkelijker om in een collectieve actie schade te verhalen. Hiermee wordt voorkomen dat er meerdere procedures worden gestart door verschillende belangenorganisaties over dezelfde gebeurtenis.
Lees meer

19.03.2019 - Nooteboom innovaties op BAUMA

De BAUMA, de grootste vakbeurs ter wereld, wordt nog groter. Voor Nooteboom een ideale gelegenheid om haar nieuwste ontwikkelingen voor het internationale uitzonderlijk vervoer en de laatste trends voor de bouwwereld te presenteren. De Nooteboom stand, nummer FN 721/10, is op het enorme buitenterrein.
Lees meer

26.02.2019 - Inspectie SZW roept bedrijven op meer te investeren in veiligheidscultuur

Werknemers raken steeds vaker betrokken bij ernstige ongevallen op het werk. Uit cijfers van de Inspectie SZW blijkt dat het aantal meldingen van een arbeidsongeval met vier procent is gestegen van 4212 in 2017 naar 4368 in 2018. Vorig jaar vielen bij 70 arbeidsongevallen 71 dodelijke slachtoffers, een stijging ten opzichte van de 54 dodelijke slachtoffers die vielen bij ongevallen in 2017. De meeste van deze fatale ongelukken vonden plaats in de sectoren bouw, vervoer en opslag, handel en industrie.
Lees meer

14.02.2019 - Diverse nepfacturen in omloop

De Fraudehelpdesk waarschuwt weer voor enkele spooknota's. Dat zijn bijvoorbeeld nepfaturen die verstuurd zijn uit naam van een bestaand bedrijf, waardoor de ontvanger geen argwaan koestert. Deze facturen zijn nauwelijks van echte facturen te onderscheiden.
Lees meer

13.02.2019 - Flitsmeister-app waarschuwt nu ook bij overwegen

Gebruikers van de app van Flitsmeister krijgen nu ook een melding als ze een spoorwegovergang naderen. Het gaat om proef van spoorbeheerder ProRail en Flitsmeister, waarmee ze de veiligheid bij overwegen willen verbeteren door automobilisten extra alert te maken.
Lees meer

05.02.2019 - Ondernemers blij met lage WW-premie scholieren en studenten in WAB

VNO-NCW, MKB-Nederland en de betreffende brancheorganisaties zijn verheugd dat jongeren tot 21 jaar met een bijbaan onder de lage WW-premie gaan vallen. Dat was een belangrijk doel van de campagne Zo werkt het niet! die de ondernemersorganisaties* sinds december voeren tegen enkele maatregelen in de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) die tijdelijk werk duurder maken, onder meer via premiedifferentiatie in de WW. De ondernemersorganisaties hadden graag ook gezien dat het lage WW-tarief voor seizoenswerk zou zijn geregeld. Dit blijkt uitvoeringstechnisch echter niet mogelijk, maar dankzij een motie is wel de deur voor een oplossing opengezet.
Lees meer

05.02.2019 - Nieuw kantoor en twee laadkranen voor Mick Volendam

Met trots heeft Mick Volendam Kraanverhuur twee nieuwe autolaadkranen in ontvangst mogen nemen. Vanwege uitbreiding van het bedrijf werd besloten om de nieuwe machines aan te schaffen. Daarnaast beschikt Mick inmiddels ook over een nieuw kantoor aan de Hamerstraat te Edam.
Lees meer

04.02.2019 - Europees patent voor Nooteboom Liftadaptoren Mega WIndmill Transporter

Eind vorig jaar is aan Nooteboom het Europees patent verleend (Nummer EP1558464) voor de LIFTAD, de speciale liftadaptoren voor de Mega Windmill Transporter. In korte tijd, na het toekennen van het patent voor de EURO-PX dieplader, is dit weer een belangrijk innovatie succes voor Nooteboom Trailers. Het toekennen van het patent heeft net als bij de EURO-PX dieplader lange tijd op zich laten wachten, en dit geval zelfs 13 jaar. Al in 2005 is de LIFTAD voor een internationaal patent aangemeld. Dit nieuwste patent voor Nooteboom blijft van kracht tot eind 2023.
Lees meer

30.01.2019 - WIDO kranenverhuur breidt wagenpark uit met nieuwe SK1265 AT6

Op vrijdag 25 januari jl. is officieel door Koos en Leo Spierings de nieuwe SK1265-AT6 overgedragen aan de heren van WIDO kranenverhuur. Deze nieuwe Spierings kraan is de 10e mobiele torenkraan die WIDO Kranenverhuur aan haar vloot toevoegt. Dat deze 10e mobiele torenkraan wederom een Spierings kraan is, is niet zonder reden.
Lees meer

29.01.2019 - Nieuw materieel voor Wagenborg Nedlift!

Wagenborg Nedlift investeert continu in haar materieel. Op maandag 21 januari is de derde van de vier nieuwe Spierings AT4 torenkranen afgeleverd bij Wagenborg Nedlift in Groningen. De vierde volgt in februari.
Lees meer

23.01.2019 - Ridderkerks Kraanwagenbedrijf B.V. breidt wagenpark uit met nieuwe LTM 1070-4.2.


Lees meer

21.12.2018 - Opleiding in 2019 met SOOB-subsidie

Vergroot de inzetbaarheid van jouw medewerkers met branchekwalificaties, opleidingen voor veiligheid en rijvaardigheid of nascholing. Met SOOB-subsidie is dat heel voordelig
Lees meer

21.12.2018 - Enthousiasme voor nieuwe aanpak duurzame inzetbaarheid

ALE Heavylift is een van de bedrijven die meedoet aan een nieuw pilotprogramma van Sectorinstituut Transport en Logistiek. Doel van het programma is de aandacht voor duurzame inzetbaarheid bij medewerkers te verhogen.
Lees meer

18.12.2018 - ESTA`s Users Night and Awards Dinner 2019

De ESTA organiseert de “ESTA`s Users Night and Awards Dinner 2019” op: datum: donderdag 11 april 2019 locatie: The Westin Grand Munich
Lees meer

11.12.2018 - Nooteboom introduceert NOVAB 3.0 Cloud - Aslast berekenings programma

NOVAB - Nooteboom Voertuig Aslast Berekeningsprogramma is ruim 20 jaar geleden speciaal door Nooteboom ontwikkeld voor haar klanten in het internationale exceptioneel vervoer. Het programma berekent nauwkeurig de optimale ladingpositie voor de te beladen voertuigcombinaties. Zo kunnen gebruikers in het programma kiezen uit een groot aantal vooraf gedefinieerde voertuigen zoals bakwagens, trekkers, aanhangwagens en opleggers.
Lees meer

07.12.2018 - Wagenborg Nedlift één van de eerste bedrijven met de nieuwe ISO 45001 en nieuwste VCA-P certificering!

Bij Wagenborg Nedlift staan kwaliteit en veiligheid voorop, altijd. In dit kader is Wagenborg Nedlift klaar voor de toekomst en blijft ze vooruitstrevend. Continu verbeteren met zorg voor mens en omgeving staat hoog op de agenda. Als één van de eerste bedrijven heeft Wagenborg Nedlift de certificering met betrekking tot de nieuwe ISO 45001:2018 en de nieuwste versie VCA-P 6.0/2017 succesvol afgerond.
Lees meer

03.12.2018 - Koninklijke Saan plaatst order voor 4 nieuwe Spierings kranen

Kraanverhuurder Koninklijke Saan uit Diemen heeft een order geplaatst voor 4 nieuwe Spierings kranen. Het betreft hierbij drie SK597-AT4 kranen, de populaire 4-assige mobiele torenkraan met 48 meter gieklengte. Naast de twee SK1265-AT6 die Saan in 2018 in gebruik heeft genomen, wordt er in 2019 nog een nieuwe SK1265-AT6 aan de vloot toegevoegd. Ook zal Saan als een van de eerste kraanverhuurders in Nederland begin 2019 de gloednieuwe SK487-AT3 Plug-in Hybrid eDrive City Boy in gebruik nemen.
Lees meer

19.11.2018 - M.J. van Riel investeert in vier nieuwe Liebherr kranen

M.J. van Riel investeert in vier nieuwe Liebherr LTM 1050-3.1 50-tons telescoopkranen, ter vervanging van de reeds dienstdoende kranen. Met deze investering is M.J. van Riel weer klaar voor meer toekomstig hijs-werk.
Lees meer

06.11.2018 - Kostenraming wegvervoer 2019 en meer

De verwachte kostenstijging in 2019 t.o.v. 2018 voor het binnenlands vervoer varieert tussen de 4,3% en 5,2%. Voor het ongespecialiseerd grensoverschrijdend vervoer wordt een kostenstijging van tussen de 3,6% en 4,5% geraamd. Van grote invloed op de totale kostenstijging zijn de loonkosten die komend jaar met 6,7% toenemen. Dit is inclusief de in oktober 2018 overeengekomen vermeerdering van de waarde van vakantiedagen met een structurele vergoeding van toeslagen en overuren. Naast deze kostenraming, is ook de kostenmutatie voor 2018 ten opzichte van 2017 berekend.
Lees meer

01.11.2018 - AOW-leeftijd in 2024 niet omhoog

De AOW-leeftijd gaat in 2024 niet omhoog. In 2024 hebben mensen recht op AOW met 67 jaar en drie maanden. Daarmee blijft de AOW-leeftijd gelijk in 2022, 2023 en 2024. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft dit vastgesteld op basis van de jaarlijkse raming van de levensverwachting door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en een wettelijk vastgelegde formule voor de vaststelling van de AOW-leeftijd.
Lees meer

25.10.2018 - Wettelijk minimumloon per 1 januari 2019

De brutobedragen van het wettelijk minimumloon en het minimumjeugdloon stijgen 1 januari 2019.
Lees meer

24.10.2018 - Spuiterij Gouweleeuw investeert in straalrobot

Bij Spuiterij Gouweleeuw in Emmeloord beschikt men sinds kort over een geheel geautomatiseerd straalproces door de investering in een straalrobot. Het bedrijf is de eerste private onderneming in Europa die in een dergelijke robot investeert. Eind vorig jaar werden hierover de eerste gesprekken gevoerd met Holland Mineraal uit Deventer, vertegenwoordiger van fabrikant Blastman Robotics uit Finland.
Lees meer

17.10.2018 - Cao-akkoord waarde vakantiedag

Op vrijdag 12 oktober is bekend geworden dat de cao-partijen van de arbeidsvoorwaarden cao voor het beroepsgoederenvervoer over de weg en de verhuur van mobiele kranen, te weten TLN, VVT, FNV, CNV en De Unie, hebben ingestemd met het bereikte onderhandelingsresultaat over de waarde van een vakantiedag.
Lees meer

09.10.2018 - LOW CRANE RENTAL RATES RISK LONG-TERM HARM

Current low crane rental rates in Europe are unsustainable and risk doing the industry and its clients long term damage by limiting investment in technology and skills, ESTA Director Ton Klijn has warned.
Lees meer

28.09.2018 - Van Ark verbetert regels asbestverwijdering

Asbest op een veilige en gezonde manier weghalen kan nog beter dan nu gebeurt. Dat geldt ook voor de naleving van de asbestregels. Staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid past daarom een aantal regels aan om te komen tot een zorgvuldiger asbestbeleid.
Lees meer

18.09.2018 - 2.000ste zij-instromer in Friesland aan de slag

Om aan de onverminderd grote vraag naar goed opgeleide chauffeurs te voldoen werft de sector extra chauffeurs via doorstroom en zij-instroom. Barry Logger (38) is de 2.000ste die dankzij de campagne http://www.ikwordvrachtwagenchauffeur.nl een baan vond in de transportsector. Onlangs trad hij in dienst bij Van der Werff Logistics in Heerenveen.
Lees meer

11.09.2018 - Nooteboom ontvangt Heavies Award voor 'Innovation of the Year'

In de categorie 'Trailer Medium Weight' (3-5 assen) heeft de jury Nooteboom gekozen als winnaar van de 'Innovation of the Year Award' voor de Manoovr semidieplader met gieksleuf en 80 tons opritten. Er was weer één inzending in deze categorie die de aandacht trok. Het werd ontwikkeld als antwoord op de behoefte aan een efficiëntere manier om grote bouwmachines te vervoeren. In de woorden van één van de juryleden: 'De volgende fase in de Manoovr productlijn. Een supersterke trailer die ideaal is voor het vervoer van zwaar materieel.' Het is de tweede keer in drie jaar dat The Heavies Innovation of the Year Award is toegekend aan Nooteboom.
Lees meer

11.09.2018 - DAF LF210 gereedschapswagen voor Saan industriële verhuizingen

Hij rolde afgelopen week de werkplaats uit, de nieuwe gereedschapswagen voor Saan Industriële Verhuizingen. Deze wagen, een DAF LF210 met gesloten opbouw en laadklep wordt door Saan ingezet als rijdende werkplaats bij het verplaatsen van machines en complete machinelijnen.
Lees meer

07.09.2018 - AVG is van toepassing op het personeelsdossier


Lees meer

07.09.2018 - Mag werkgever een negatieve referentie afgeven?

Bij het noteren van een referentie, mag de referent informatie verstrekken over de sollicitant. Maar wat mag u vertellen bij een negatieve referentie?
Lees meer

07.09.2018 - Wagenborg investeert wederom in nieuwe kranen

Na diverse investeringen in haar materieelvloot investeert Wagenborg Nedlift nu in een nieuwe DEMAG AC 500-8 en een DEMAG AC 160-5. Deze nieuwe 500 tonner en 160 tonner worden beiden naar verwachting geleverd in het eerste kwartaal van 2019. Beide kranen voldoen volledig aan de nieuwste milieu- en veiligheidseisen. De nieuwe Demag AC 500-8 en de AC 160-5 vormen een mooie aanvulling op de kraanvloot van Wagenborg Nedlift.
Lees meer

03.09.2018 - Nooteboom Academy® start samenwerking met V-TAS opleidingen voor cursussen Code95 en Chauffeur Exceptioneel Transport

V-TAS opleidingen uit Bladel en Nooteboom Trailers starten een exclusieve samenwerking voor specifieke trainingen en cursussen gericht op het uitzonderlijk wegvervoer. De nadruk ligt hierbij op Code95 alsmede ook opleidingen Chauffeur Exceptioneel Transport. De lesprogramma's zijn ontwikkeld in samenwerking met V-TAS, hetgeen heeft geresulteerd in een breed pakket aan gerichte opleidingen voor het exceptioneel vervoer. Het portfolio telt inmiddels 13 cursussen waaruit de chauffeur kan kiezen, variërend van 1-daagse tot 4-daagse cursussen waarmee de chauffeur van 7 tot maximaal 28 Code95 uren krijgt toegekend.
Lees meer

03.09.2018 - Aboma neemt liftkeuringsactiviteiten over van Bureau Veritas

Per 1 september neemt Aboma de activiteiten van Bureau Veritas op het gebied van liftkeuringen over. Op 30 augustus jongstleden ondertekenden Jeroen Lammertse, algemeen directeur van Aboma, en Yvo Jansen, Chief Executive The Netherlands van Bureau Veritas Inspection & Certification, het contract.
Lees meer

29.08.2018 - Werkkleding spoorwerkers wordt oranje

De kleur van de werkkleding voor spoorwerkers verandert vanaf 1 juli 2019 van geel naar oranje, meldt stichting RailAlert. De organisatie die zich bezighoudt met veilig werken op het spoor geeft hiermee gehoor aan geluiden uit de spoorsector om ook voortaan oranje werkkleding te dragen, zoals ook in de bouwsector gebeurt.
Lees meer

24.08.2018 - Nieuwe mobiele torenkraan voor Slootjes Kraanbedrijf B.V.

Op woensdag 22 augustus 2018 is een nieuwe Spierings SK1265-AT6 mobiele torenkraan afgeleverd en in gebruik genomen.
Lees meer

23.08.2018 - Nieuw materiaal voor J. Boeter Kraanverhuur

Met trots wil J. Boeter Kraanverhuur bekend maken dat zij een nieuwe vrachtwagen met autolaadkraan in gebruik hebben genomen. Het gaat om een HMF 8520OK6 met jib FJ2000K6 en laadbak op een Scania R450 met een reikwijdte van 33 meter.
Lees meer

22.08.2018 - Mammoet open dag 2018

Op zaterdag 22 september a.s. opent Mammoet haar deuren voor het publiek. Van 10.00 uur tot 16.00 uur is iedereen van harte welkom in Schiedam. De bezoekers worden getrakteerd op een aantrekkelijk en gevarieerd programma met diverse activiteiten en demonstraties.
Lees meer

16.08.2018 - Experts: Opkalefateren bruggen in Nederland is enorme klus

Minister van Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) spreekt na de ramp in Genua geruststellende woorden over de staat van de Nederlandse bruggen, maar volgens experts is grootschalig onderhoud nodig om Italiaanse toestanden in de toekomst te voorkomen.
Lees meer

16.08.2018 - Ondernemers ondanks personeelstekorten positief gestemd

In het derde kwartaal ondervond 25 procent van de ondernemers belemmeringen door een tekort aan arbeidskrachten. In de bouwsector meldt maar liefst 39 procent van de bedrijven dat ze hier last van hebben.
Lees meer

16.08.2018 - M.J. van Riel investeert in Scheuerle-Kamag diepbed en Vijzel & sledesysteem

Als aanvulling op de Scheuerle-Kamag K25-aslijnen heeft M.J. van Riel een extra laag Scheuerle-Kamag K25-diepbed aangeschaft. Dit biedt tal van mogelijkheden, bijvoorbeeld het over de openbare weg kunnen verplaatsen van hoge ladingen.
Lees meer

14.08.2018 - Monteur raakt ernstig gewond bij spoorwerkzaamheden

Bij spoorwerkzaamheden in de Drentse stad Coevorden is zondagmiddag een 23-jarige monteur ernstig gewond geraakt door een aanrijding met een krol, een soort graafmachine. Dat laten ProRail en hoofdaannemer BAM weten. Hij werd met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. ProRail en BAM doen nu gezamenlijk onderzoek naar de toedracht.
Lees meer

14.08.2018 - Wees voorbereid: Afsluiting Botlekbrug

Vooral in nacht van 22 op 23 augustus veel hinder voor wegverkeer.
Lees meer

10.08.2018 - Inspectie grijpt in bij ProRail en Strukton: onderhoud Kijfhoek stilgelegd

De Inspectie van Leefomgeving heeft het groot onderhoud op rangeerterrein Kijfhoek (Zwijndrecht) stilgelegd na reeks incidenten. Strukton en ProRail staan onder verscherpt toezicht. Onveilige situaties en een botsing hebben spoorwerkers in gevaar gebracht. Het werk mag pas weer beginnen als de veiligheidscultuur verbetert.
Lees meer

09.08.2018 - Rutten Hoogteservice gaat niet gauw op tilt na aankoop Scania P450 8×2*6

Rutten Hoogteservice in Wijchen nam recent een geheel luchtgeveerde Scania P450 8×2*6 met twee sturende voorassen en gestuurde naloopas in gebruik. Bijzonder aan de truck is dat deze een eigen laadvloer heeft en zowel een aanhanger kan trekken als via een schotel een semi-dieplader. In combinatie met de potige 92 tonmeter cabinekraan ontstaat zo een veelzijdig voertuig en hoeft Rutten nooit meer 'nee' te verkopen, ongeacht welke klus.
Lees meer

24.07.2018 - Beleef de "Hijsa Experience" bij Kraanverhuur D. Boekestijn B.V.

Kom zaterdag 22 september a.s. naar de open dag van Kraanverhuur D. Boekestijn en beleef de "Hijsa Experience"!
Lees meer

19.07.2018 - M.J. van Riel investeert in 300-tons hefportaal

M.J. van Riel heeft onlangs een elektrisch aangedreven, hydraulisch 4-punts hefportaal, type Enerpac SL300, in gebruik genomen met een hefvermogen van 300 ton.
Lees meer

12.07.2018 - Kuiphuis Kraanverhuur neem Pol Kraanbedrijf uit Hoogeveen over

Er waren al vijf vestigingen van Kuiphuis Kraanverhuur en vanaf 27 juli komt er een zesde vestiging bij. Het bedrijf Kuiphuis neemt Pol Kraanbedrijf, onderdeel van Jos Blom Kraanverhuur, uit Hoogeveen over. Op donderdag 12 juli werd de definitieve overeenkomst ondertekend. Kuiphuis neemt alle machinisten en al het materieel over.
Lees meer

10.07.2018 - Nieuwe Tadano 100G-4 voor Slootjes Kraanbedrijf B.V.

Maandag 9 juli 2018 is de nieuwe Tadano 100G-4 afgeleverd bij Slootjes Kraanbedrijf B.V. De tweede 100 tonner in haar vloot.
Lees meer

28.06.2018 - Bultena Verreikerverhuur BV neemt de failliete boedel van Karen van Oorschot Kranen bv over.

De failliete boedel van Karen van Oorschot Kranen bv is door de curator verkocht aan Bultena Verreikerverhuur BV. Tevens is er een akkoord gesloten met de holding waarin de machines zaten. De machines, het personeel en de lopende werken zijn overgenomen.
Lees meer

27.06.2018 - ECOL certificaat voor kraanmachinisten een feit

Europese certificaten voor kraanmachinisten, de best practice voor vakbekwaamheid in Europa Op 22 juni jl. zijn op de algemene ledenvergadering van de VVT door René van der Steen, voorzitter van HZC, maar ook lid van het bestuur van de stichting ECOL, de eerste ECOL certificaten uitgereikt aan Mammoet opleidingscentrum, als eerste opleider in Europa, en XY Masterclass als eerste exameninstelling in Europa. Dit zijn de eerste, in hopelijk een lange rij in Europa, die voldoen aan de strenge eisen die ECOL aan opleiders en exameninstellingen stelt. Hierdoor is het mogelijk geworden voor machinisten om een ECOL certificaat van vakbekwaamheid te behalen. Inmiddels zijn de eerste vier machinisten geslaagd voor hun ECOL examen; zij zullen binnenkort het ECOL certificaat machinist mobiele kraan ontvangen. Daarmee zullen ze in de toekomst in heel Europa hun beroep kunnen uitoefenen. Een mijlpaal voor de kraanverhuursector en een mooi voorbeeld van Europese samenwerking en harmonisatie van regelgeving van onderaf.
Lees meer

26.06.2018 - Juniorendag 2018 M.J. van Riel

Je kunt de jeugd van alle leeftijden niet vroeg genoeg laten kennismaken met het vak van kraanmachinist of chauffeur om ze wellicht te helpen met het maken van de juiste schoolkeuze en ze hopelijk later te kunnen begroeten als nieuwe collega.
Lees meer

20.06.2018 - Overname Neco Kraanverhuur door W. Herms & Zn. B.V.

W. Herms & Zn. B.V. neemt per 1 juli 2018 het onderdeel kraanverhuur van Neco Kraanverhuur uit Neede over. Met deze overname kan zij haar klanten in die regio nog beter tot dienst zijn. Het wagenpark van Kraanverhuur Neco zal vanaf Neede namens W. Herms & Zn. B.V. ingezet worden. Met deze overname komt er een vestiging bij voor W. Herms & Zn. B.V., namelijk naast Epe, Doetinchem, Amersfoort en Urk nu ook de vestiging Neede.
Lees meer

11.06.2018 - M.J. van Riel investeert in sterkste opvouwbare autolaadkraan van Nederland

M.J. van Riel zorgt dat haar materieelpark altijd de nieuwste technologische ontwikkelingen weerspiegelt. Daarom kondigt zij met trots haar nieuwste aanwinst aan: een Volvo 10x4 trekker met Effer 2055 6S Heavy Duty autolaadkraan met een capaciteit van 205 ton/meter.
Lees meer

07.06.2018 - Overleg met vakbeweging over 'waarde vakantiedag'

Op 22 juni aanstaande zitten de vakbonden FNV, CNV en de Unie met TLN en VVT om de tafel om te spreken over het onderwerp ‘waarde vakantiedag’.
Lees meer

28.05.2018 - Blansjaar B.V. investeert in nieuw materieel

Spierings 1265 AT-6 60 meter mobiele torenkraan In maart is onze 4e 60 meter mobiele torenkraan afgeleverd. De kraan is o.a. voorzien van - Euro 6 motor -Lastzichtcamera - Schottenkraan
Lees meer

28.05.2018 - Nieuwe Liebherr LTM 1130-5.2 voor Verticaal Transport Nederland B.V.

Een nieuwe Liebherr LTM 1130-5.2. is per afgelopen maart afgeleverd bij Verticaal Transport Nederland B.V., te Doetinchem.
Lees meer

18.05.2018 - Nieuwe Tadano kraan voor Kraanbedrijf P&K B.V.

Onlangs heeft P&K Kraanbedrijf BV een nieuwe Tadano ATF130G-5 toegevoegd aan haar vloot. Deze kraan volgt na 13 jaar trouwe dienst de Faun 110G-5 op.
Lees meer

17.05.2018 - Campagne ikwordvrachtwagenchauffeur.nl groot succes

xtra subsidie werkgevers en vakbonden voor werving 1.250 chauffeurs Vakbonden en werkgevers in transport en logistiek stellen een extra subsidie beschikbaar voor de opleiding van 1.250 nieuwe vrachtwagenchauffeurs, via de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer (SOOB). De sociale partners FNV, CNV, VVT en TLN weten dat de vraag naar goed opgeleide chauffeurs onveranderd groot blijft. En ze zien dat de wervingscampagne ikwordvrachtwagenchauffeur.nl van het Sectorinstituut Transport en Logistiek zeer succesvol is: nog geen twee maanden na de aftrap is de doelstelling van 750 zij-instromers al bijna gehaald. Ook het aantal doorstromers zit met meer dan 500 ruim boven de verwachtingen. “We hebben echt meer chauffeurs nodig”, zegt Jan Boeve, voorzitter van SOOB en directeur van TLN. “En in deze sector kunnen mensen échte banen krijgen en niet alleen maar losse opdrachten. Daarom stellen we dit extra geld beschikbaar.”
Lees meer

16.05.2018 - Snel en veilig laden en lossen met nieuw schuifhuifsysteem voor Teletrailer

Nooteboom opleggers kunnen met verschillende merken schuifhuifsystemen geleverd worden. De nieuwste ontwikkeling hierin is de Netcap schuifhuif.
Lees meer

15.05.2018 - CBR: nieuwe digitale vragenlijst voor rijbewijs C, D en E

Het CBR heeft met ingang van maandag 14 mei de digitale vragenlijst van de Gezondheidsverklaring rijbewijs C, D en E op mijncbr.nl vernieuwd. Met deze vernieuwde vragenlijst kan het CBR beter kan beoordelen of iemand rijgeschikt is of niet. De vragenlijst op papier blijft nog tot circa het derde kwartaal van dit jaar nog hetzelfde.
Lees meer

09.05.2018 - Nooteboom pakt uit op TKD

Op de komende TKD van 31 mei tot en met 2 juni pakt Nooteboom stevig uit met maar liefst 4 interessante transportoplossingen voor de bouwsector.
Lees meer

03.05.2018 - Europa beperkt e-learning voor Code 95 tot maximaal 12 uur

De Raad van de Europese Unie heeft onlangs nieuwe regels aangenomen voor de opleiding en nascholing van vrachtwagen- en buschauffeurs. Een belangrijke verandering ligt op het gebied van e-learning: van de 35 uur nascholing die chauffeurs elke vijf jaar moeten volgen, mag maximaal 12 uur via e-learning worden gevolgd. Ook moet het onderwerp van de nascholing aansluiten op de werkzaamheden van de chauffeur. Lidstaten hebben twee jaar de tijd om de nieuwe regelgeving door te voeren.
Lees meer

27.04.2018 - ESTA award winners 2018

Winners of the ESTA Users Night and Awards of Excellence were announced at the Hilton CDG in Paris in front of an audience of 360 crane and specialist transport professionals from Europe and around the world.
Lees meer

20.04.2018 - Oorzaak ongeval HEBO-Lift 2 bekend

Dinsdag 17 april heeft er tijdens het laden van brugdelen in Krimpen aan den IJssel een ongeval plaatsgevonden met de HEBO-Lift 2. De eerste inschatting was dat het waarschijnlijk ging om een technisch mankement.
Lees meer

16.04.2018 - Nieuwe 80 tons opritten voor Manoovr met gieksleuf

De Nooteboom Manoovr generatie heeft nieuwe maatstaven gezet voor het vervoer van zware machines. De nieuwste uitbreiding hierin zijn de 4-, 5-, en 6-assige uitschuifbare Manoovr semidiepladers met gieksleuf speciaal voor het vervoer van o.a. grondverzet- en bouwmachines.
Lees meer

27.03.2018 - Nieuwe eerste Liebherr LTM 1090-4.2. in Nederland geleverd bij

Op 7 maart jl. is bij Van der Heide Kraanverhuur, te Oostvoorne, een nieuwe Liebherr LTM 1090-4.2. geleverd. Deze nieuwe kraan is ter vervanging van de LTM 1060.
Lees meer

26.03.2018 - Fred van Vliet nieuwe Algemeen Manager Techniek

Vanwege de aanstaande pensionering van Hans Nijkamp wordt Fred van Vliet per 3 april 2018 benoemd tot Algemeen Manager Techniek bij Aboma. Hij neemt hiermee de verantwoordelijkheden over van Hans Nijkamp, die per gelijke datum terugtreedt uit die functie.
Lees meer

19.03.2018 - Sector start nieuwe campagne: ikwordvrachtwagenchauffeur.nl

Het aantal werknemers in de sector stijgt nu 15 kwartalen op rij tot een recordhoogte van 148.621 werknemers. De piek voor instroom ligt op 20 jaar en voor uitstroom op 66 jaar. Dit blijkt uit de nieuwste Sectormonitor die is uitgebracht door het Sectorinstituut Transport en Logistiek. Ook blijft het aantal vacatures in de sector transport en logistiek stijgen. Het aantal openstaande vacatures lag eind 2017 bijna 50% hoger dan in het jaar daarvoor. Daarom start de sector een nieuwe wervingscampagne voor 1.500 extra vrachtwagenchauffeurs.
Lees meer

19.03.2018 - M.J. van Riel B.V. voegt Liebherr LTM 1450-8.10 toe aan materieelpark

In december heeft M.J. van Riel B.V. haar vloot van zware kranen verder uitgebreid met een nieuwe 450-tons mobiele telescoopkraan, de Liebherr LTM 1450-8.1. Deze mobiele telescoopkraan zal onder andere worden ingezet bij het hijsen van prefab elementen, constructiewerken, machineverplaatsingen, industriële projecten en onshore-werkzaamheden voor de offshore-industrie.
Lees meer

07.03.2018 - Van Santen Transport B.V. neemt nieuwe Kobelco CKE 900G in gebruik

Bij van Santen Transport B.V. uit Haarlem is onlangs een Kobelco CKE900-2 aan het kanenpark toegevoegd. Door de compacte afmetingen van de 100t rupskraan kan deze kraan bijna compleet worden vervoerd. De kraan beschikt over 61,0 m. hoofdmast en kan worden uitgerust met 18,3 m. Jib.
Lees meer

26.02.2018 - 40e nieuwe Spierings kraan voor Verschoor Sassenheim

De firma Verschoor uit het Zuid-Hollandse Sassenheim heeft zijn 40e nieuwe Spierings kraan in ontvangst genomen. Voor de kraanverhuurder met een rijke historie is het ook alweer de 8e SK1265-AT6 die ze afnemen. Het was Verschoor die in 2003 het prototype van deze kraan in gebruik nam.
Lees meer

15.02.2018 - Wagenborg breidt wederom haar kraanvloot verder uit!

Wagenborg Nedlift, specialist op het gebied van horizontaal, verticaal en zwaar transport heeft opnieuw haar kraanvloot verder uitgebreid. Dit keer voegt Wagenborg 3 nieuwe Tadano’s toe aan haar kraanvloot. Het gaat twee Tadano’s HK40 en om één Tadano ATF70G-4.
Lees meer

13.02.2018 - Eén veilige chauffeurspas weer stap dichterbij

Onlangs hebben Cor Stolk, algemeen directeur van Secure Logistics, en Jan Boeve, algemeen directeur van Transport en Logistiek Nederland (TLN), een intentieverklaring getekend om de identiteits- en toegangscontrole in de sector te uniformeren. Het gecontroleerd toelaten van medewerkers, bezoekers en contractors op bedrijfsterreinen is steeds belangrijker. Ook chauffeurs moeten dagelijks aantonen wie zij zijn en wat zij komen doen.
Lees meer

05.02.2018 - Nieuwe kraan voor Van Ginkel BV

Van Ginkel B.V. uit Barneveld heeft onlangs geïnvesteerd in de nieuwe Spierings SK597-AT4. Het voordeel van deze kraan is de gieklengte van 48 meter in combinatie met het snelle opbouw concept. Deze voordelen zijn voor de kraanverhuurder belangrijke eigenschappen. Door de aankoop van deze kraan kan Van Ginkel B.V. zijn klanten nóg beter en flexibeler van dienst zijn.
Lees meer

31.01.2018 - Nooteboom Manoovr ideale transportoplossing voor Liebherr LTM 1450-8.1

Voor het vervoer van kraanballast binnen de 100 tons wetgeving biedt Nooteboom twee ideale transportoplossingen: De vlakke Ballasttrailer met countersteering en de nieuwste Manoovr Ballasttrailer. Sinds de introductie van deze 6-assige Manoovr Ballasttrailer medio vorig jaar, kiezen steeds meer kraanverhuurders voor de Manoovr Ballasttrailer bij een mobiele telescoopkraan in plaats van een traditionele vlakke Ballasttrailer. De belangrijkste overwegingen om te kiezen voor de Manoovr Ballasttrailer zijn de lage laadvloer van 780mm, wat bijdraagt aan een betere veiligheid bij werken op hoogte. En vooral ook de hogere aslast van 12 ton/as, de hoogteslag van 500mm en de grote stuuruitslag van 60 graden. Dit alles vanwege de toegepaste pendelassen.
Lees meer

17.01.2018 - Nieuwe versie VCA is een feit

De Raad voor Accreditatie (RvA, de toezichthouder op het VCA-systeem), heeft de nieuwe VCA-versie 2017/6.0 geaccepteerd. VCA 2017/6.0 stelt veiligheid nog meer centraal, bevat verbeteringen op het gebied van de werkplek en veilig gedrag en zorgt voor meer duidelijkheid en betrouwbaarheid voor de keten. Ook is er nu één schema voor Nederland en België, zonder eigen accenten.
Lees meer

11.01.2018 - Examen doen moeilijk? Vul de enquête in

Het SSVV ontvangt vanuit de markt regelmatig berichten dat mensen moeite hebben met het behalen van het VCA-diploma. Zij is een onderzoek gestart om te bekijken waardoor dit zou kunnen komen.
Lees meer

10.01.2018 - V.O.F. Tuk Kraanverhuur neemt nieuwe mobiele torenkraan in gebruik

V.O.F. Tuk Kraanverhuur heeft per december 2017 een nieuwe mobiele torenkraan in gebruik genomen. De nieuwe aankoop betreft een Spierings kraan type SK597-AT4.
Lees meer

09.01.2018 - To-Increase neemt HGH over

To-Increase versterkt haar marktpositie in de machinebouw en diensten industrie met software oplossingen gericht op verhuur en leasing van apparatuur. Veenendaal, Nederland – 9 januari 2018: Vandaag heeft To-Increase overeenstemming bereikt over de overname van HGH, een bedrijf dat Microsoft Dynamics verrijkt met software voor verhuur en leasen van apparatuur. Met de overname breidt To-Increase haar software portfolio uit om klanten in de productie industrie en diensten sector een nog completer aanbod te kunnen bieden.
Lees meer

04.01.2018 - Wagenborg plaatst order voor 2 nieuwe Spierings SK1265-AT6

Wagenborg heeft een order geplaatst voor 2 nieuwe Spierings torenkranen. Naast de 4 reeds bestelde Spierings SK597-AT4 investeert Wagenborg ook in haar vloot van het grootste type mobiele torenkraan.
Lees meer

22.12.2017 - Bouwbedrijven introduceren Generieke Poortinstructie

De leden van de Governance Code 'Veiligheid in de Bouw' gaan hun veiligheidsinstructies bij het betreden van bouwplaatsen in Nederland standaardiseren door een Generieke Poortinstructie in te voeren. Op 19 december ondertekenden de initiatiefnemers, waaronder de SSVV, hiervoor een gezamenlijke intentieverklaring.
Lees meer

19.12.2017 - Stel werkzekerheid centraal in arbeidsmarktbeleid

'De vernieuwing van de arbeidsmarkt moet gericht zijn op werkzekerheid en inzetbaarheid in plaats van baanzekerheid. Dat is nodig in het licht van alle veranderingen die op ons afkomen.' Dat zeggen VNO-NCW en MKB-Nederland aan de vooravond van de begrotingsbehandeling van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Lees meer

18.12.2017 - Wagenborg tekent voor vier nieuwe Spierings SK597-AT4 torenkranen

Begin december heeft Wagenborg de overeenkomst met Spierings getekend voor maar liefst vier nieuwe SK597-AT4 torenkranen. Met deze prachtige investering in de nieuwste generatie van de Spierings hydraulische mobiele kranen versterkt Wagenborg haar kraanvloot.
Lees meer

08.12.2017 - BOVAG kiest AMTeK keuringssysteem van Aboma

Leden van brancheorganisatie BOVAG kunnen equipment, gereedschap en materieel gaan keuren volgens het AMTeK-systeem van Aboma, te beginnen met laadkleppen. Concreet betekent dit dat het bestaande BOVAG Laadklepkeurmerk vanaf 1 januari volgens het AMTeK-systeem wordt gevoerd. Op 6 december 2017 ondertekenden Jeroen Lammertse van Aboma en Peter Niesink van BOVAG daartoe een overeenkomst.
Lees meer

04.12.2017 - Mobiele hijskraanfabrikant Spierings pakt groots uit met lancering werelds eerste hybride mobiele kraan

Mobiele hijskraanfabrikant Spierings Mobile Cranes uit het Brabantse Oss heeft onder grote belangstelling van de internationale kraanwereld de eerste hybride mobiele hijskraan te wereld gepresenteerd. Op spectaculaire wijze werd dit nieuwe type hijskraan ten tonele gebracht in een pakkende show.
Lees meer

28.11.2017 - Goud Transport transporteert historische Whitcomb locomotief voor SGB museum

Onder toeziend oog van genodigde sponsors en de media vond op 7 november een uitzonderlijk transport van een historische locomotief plaats. Het betrof een Whitcomb diesellocomotief uit 1944, die in de tweede wereldoorlog gebouwd is in opdracht van het Amerikaanse leger. Het transport van Antwerpen naar de Stoomtrein Goes-Borsele, kortweg SGB, in Goes werd uitgevoerd door Goud Transport B.V uit Waarde die hiervoor hun specialist Hans Hoogesteger inschakelde. Met zijn 4-assige Scania P450 trekker en 4-assige Nooteboom Euro 86-14IFP met 1-assige Interdolly leverde Hans de ruim 65 ton zware locomotief probleemloos af in Goes.
Lees meer

27.11.2017 - ESTA`s Users Night and Awards Dinner 2018

De ESTA organiseert de “ESTA`s Users Night and Awards Dinner 2018” op:
Lees meer

17.11.2017 - Omgevingswet treedt 1 januari 2021 in werking

Voor de zomer heeft minister Schultz van Haegen aangekondigd de planning van de Omgevingswet opnieuw te gaan bezien. De nieuwe datum van inwerkingtreding is nu bekend en wordt 1 januari 2021. Deze datum is in goed overleg met de provincies, gemeenten en waterschappen vastgesteld. De datum heeft geen gevolgen voor de einddatum van de transitie. Deze is en blijft 2029.
Lees meer

15.11.2017 - Spanning op de arbeidsmarkt vraagt om nog méér chauffeurs

2600 zij-instromers hebben een baan gevonden als vrachtwagenchauffeur in het kader van het sectorplan transport en logistiek 2016/2017. Dit resultaat werd bekend gemaakt op de bijeenkomst 'Méér chauffeurs voor de sector'. Een geweldig resultaat. Tegelijkertijd blijkt uit arbeidsmarktonderzoek dat de spanning op de arbeidsmarkt zodanig gaat oplopen dat er in de komende jaren nog veel meer chauffeurs nodig zijn. De sector vraagt daarbij de dringende hulp van de overheid om samen in 2018-2019 3000 mensen te laten instromen.
Lees meer

14.11.2017 - Teuben Oosterhout neemt nieuwe mobiele 48 meter torenkraan in gebruik

Kraanverhuurbedrijf Teuben B.V., onderdeel van de Martensgroep uit Oosterhout, heeft per 13 november 2017 een nieuwe mobiele toren-kraan in gebruik genomen.
Lees meer

13.11.2017 - Sectorplan succesvol: 2600 nieuwe vrachtwagenchauffeurs

2600 zij-instromers hebben een baan gevonden als vrachtwagenchauffeur in het kader van het sectorplan transport en logistiek 2016/2017. Dit resultaat werd bekend gemaakt op de bijeenkomst ‘Méér chauffeurs voor de sector’. Een geweldig resultaat. Tegelijkertijd blijkt uit arbeidsmarktonderzoek dat de spanning op de arbeidsmarkt zodanig gaat oplopen dat er in de komende jaren nog veel meer chauffeurs nodig zijn. De sector vraagt daarbij de dringende hulp van de overheid om samen in 2018-2019 3000 mensen te laten instromen.
Lees meer

09.11.2017 - Publicatie ISO 45001 in zicht

De internationale norm ISO 45001 voor arbomanagementsystemen wordt eind november voor de laatste ronde, de FDIS-stemming, gepubliceerd. Het is dan niet meer mogelijk om inhoudelijk commentaar te geven, maar er kan door de leden wel worden aangegeven of zij voor publicatie van de norm zijn of niet. Deze stemming duurt 8 weken. De norm ISO 45001 'Occupational health and safety management systems - Requirements with guidance for use' vervangt OHSAS 18001.
Lees meer

30.10.2017 - Eigen verklaring wordt Gezondheidsverklaring

Vanaf 1 november geven we de Eigen Verklaring een nieuwe naam: Gezondheidsverklaring. Met deze verklaring geven kandidaten informatie over hun lichamelijke en geestelijke gezondheid, zodat het CBR kan bepalen of iemand rijgeschikt is en/of er nog een aanvullende verklaring of oordeel van een arts nodig is. De naam wijzigt op aangeven van klanten. Mensen vinden de term ‘gezondheidsverklaring’ duidelijker. Het geeft beter aan wat het is: een formulier met vragen over je gezondheid.
Lees meer

30.10.2017 - Conjunctuurinformatie: Meer uitgaven aan onderzoek en ontwikkeling

Nederlandse bedrijven, instellingen en universiteiten hebben vorig jaar een recordbedrag van bijna 14,3 miljard euro uitgegeven aan eigen onderzoek en ontwikkeling (r&d). Dat is 4 procent meer dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Lees meer

27.10.2017 - Herstel bouwsector zet door: INTERMAT 2018 presenteert oplossingen voor toekomstige uitdagingen

De vooruitzichten voor de aankomende beurseditie van de INTERMAT Paris, die plaatsvindt van 23 t/m 28 april 2018, zijn positief. Tussen nu en 2030 zal de gemiddelde groei van de internationale bouwmarkt naar verwachting 3,9% per jaar bereiken.¹ Ook Frankrijk verwacht herstel, met in 2017 +3,4%² groei voor de bouwsector en +1,7%³ voor de sector openbare werken. In deze dynamische context vormt de INTERMAT straks dé gelegenheid bij uitstek voor alle marktspelers uit het EMEA gebied (Europa, Midden-Oosten Afrika): bouwondernemingen, fabrikanten en leveranciers van bouwmaterieel en oplossingen kunnen uitwisselen en hun projecten uiteenzetten die bijdragen aan gebiedsontwikkeling.
Lees meer

26.10.2017 - Werkgevers houden rekening met gevolgen nachtwerk

Werkgevers houden wel degelijk rekening met de belasting van werknemers door nachtdiensten, bijvoorbeeld door slimmer te roosteren of werktijden aan te passen. Dat zeggen VNO-NCW en MKB-Nederland in reactie op een onderzoek van de Gezondheidsraad.
Lees meer

25.10.2017 - Oudere werknemers minder duur maken

Werkgevers zien wel degelijk het belang in van de duurzame inzetbaarheid van oudere werknemers, maar dan moeten ouderen wel goedkoper worden ten opzichte van hun jongere collega's. Dat zeggen
Lees meer

19.10.2017 - Virtueel hijsen bij Wagenborg tijdens de Promotiedagen!

Wagenborg is ook dit jaar weer aanwezig tijdens de Promotiedagen Noord-Nederland in de Martiniplaza in Groningen. De promotiedagen vinden plaats op 7 en 8 november. Wagenborg biedt bezoekers dit jaar de mogelijkheid om zelf een (virtuele) hijsactie uit te voeren en te beleven hoe het is om zelf een kraan te besturen.
Lees meer

19.09.2017 - ‘Kabinet legt basis voor investeringen in de toekomst. Nu doorpakken!’

'Het (demissionaire) kabinet sluit op Prinsjesdag na 1780 dagen de boeken met een keurige begroting. De overheidsfinanciën staan er netjes bij en de werkloosheid daalt onder de 400.000. Met de rugwind van de economische groei trekken ook de lonen en inflatie weer aan. Daarnaast zijn de afgelopen jaren belangrijke hervormingen doorgevoerd en akkoorden gesloten.
Lees meer

14.09.2017 - VTN Investeert in nieuwe Spierings kraan

Kraanverhuurder Verticaal Transport Nederland heeft onlangs geïnvesteerd in een nieuwe SK 597-AT4. VTN had al ervaring met het mobiele torenkraan concept maar had nog geen Spierings kraan in haar vloot. Spierings Mobile Cranes is dan ook verheugd de eerste Spierings kraan te mogen leveren aan VTN.
Lees meer

08.09.2017 - DSM Dyneema feliciteert FEM met eerste richtlijn over toepassingkunststofkabels in mobiele kranen

Er zijn grote stappen gemaakt in het gebruik van kunststof kabels van het merk Dyneema® met betrekking tot toepassingen bij mobiele kranen.
Lees meer

05.09.2017 - OM vervolgt bestuurder hoogwerker van treinongeluk Dalfsen

Het Openbaar Ministerie gaat de 23-jarige bestuurder van de hoogwerker vervolgen die 23 februari 2016 een treinongeluk veroorzaakte bij Dalfsen. Bij dit ongeluk kwam de machinist van de passagierstrein van Arriva om het leven en raakten zes mensen gewond. De man wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval met dood en letsel als gevolg.
Lees meer

04.09.2017 - Gerard Bastiaansen algemeen directeur van Wagenborg Nedlift

Met ingang van 1 september 2017 is de heer Gerard Bastiaansen aangesteld als algemeen directeur van Wagenborg Nedlift. Gerard is sinds 1982 actief binnen de branche voor zwaar transport en kraanverhuur. De afgelopen vijf jaar heeft hij zich ingezet als project directeur in Canada, Australië en New-York.
Lees meer

30.08.2017 - Kraanverhuurbedrijven uit Oost- en West-Nederland slaan handen ineen

Kuiphuis Kraanverhuur (oa Oldenzaal) en Blansjaar (Wateringen) zoeken de samenwerking en starten samen een nieuw kraanverhuurbedrijf in Utrecht: Kuiphuis-Blansjaar. Op die manier kunnen beide bedrijven hun klanten in het midden van het land beter van dienst zijn.
Lees meer

30.08.2017 - NIEUW: Manoovr Ballasttrailer

De nieuwste uitbreiding in het Ballasttrailer programma is de MPL-97-06 met pendelassen. Deze Manoovr semidieplader met vaste 780mm lage laadvloer heeft standaard 12 ton/as en is daarmee internationaal een belangrijk alternatief voor het vervoer van kraanballast binnen het 100-tons netwerk. De laadvloerhoogte speelt binnen de kraanbranche een steeds belangrijkere rol. In verband met veilig werken op hoogte hebben al diverse kraanbedrijven, waaronder Wagenborg Nedlift en Peinemann Kranen, ingezet op deze nieuwste Manoovr Ballasttrailer. Moderne mobiele telescoopkranen hebben, afhankelijk van de configuratie, tot 9 opleggers nodig om alle ballast en giekdelen te vervoeren.
Lees meer

10.08.2017 - Wagenborg plaatst tunnelelementen en kabelkoker Esperantokruising Groningen

De voorbereidende werkzaamheden voor het project Aanpak Ring Zuid zijn inmiddels gestart. Aanpak Ring Zuid is een enorm project om het verkeer in en om Groningen vlotter en veiliger te laten doorstromen. Het project wordt uitgevoerd door aannemer Combinatie Herepoort, die Wagenborg heeft geselecteerd als kraanleverancier tijdens het project.
Lees meer

10.08.2017 - Minder faillissementen in juli

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is gedaald. In juli 2017 zijn er 34 bedrijven minder failliet verklaard dan in juni, meldt het CBS.
Lees meer

07.08.2017 - Nieuwe Enerpac SL300 gantry voor Jozef Hermans B.V.

Met al meer dan 35 jaar ervaring in gantry systemen, heeft Jozef Hermans wederom geïnvesteerd in een nieuw gantry systeem.
Lees meer

25.07.2017 - CAO-lonen 2016, de definitieve cijfers

In 2016 lagen de cao-lonen 1,8 procent hoger dan een jaar eerder. Dit is de hoogste loonstijging in de afgelopen zes jaar.
Lees meer

14.07.2017 - Saan viert geboorte Giraffe MK140 torenkraan

Op donderdag 13 juli 2017 vond er een bijzondere 'geboorte' plaats in ARTIS. Koninklijke Saan vierde hiermee de komst van haar nieuwe Liebherr MK140 mobiele torenkraan. De MK140 is een bijzondere verschijning in kraanverhuurland, want hij is volledig bestickerd als een Giraffe.
Lees meer

11.07.2017 - Afronding project '2.000 chauffeurs gezocht'

Sinds begin 2016 kunt u via het project '2.000 chauffeurs gezocht' nieuw chauffeurs opleiden met extra hoge subsidies en rijopleidingen. De einddatum van het project is 31 maart 2018. Dat lijkt nog ver weg, maar kandidaten die nu instromen, moeten nog opgeleid worden en ook de administratieve afhandeling van de subsidies kost tijd. In aanloop naar de afronding van dit zij-instroom project zijn er belangrijke data waar rekening mee gehouden dient te worden. Deze data houden verband met het aanvragen van subsidie en het indienen van bewijslast voor de subsidiedossiers, zodat de subsidie uitbetaald kan worden.
Lees meer

10.07.2017 - De sector profiteert van de groeiende Nederlandse economie:

Sectorinstituut Transport en Logistiek volgt in de ‘Sectormonitor' ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in transport en logistiek. Opvallend in het eerste kwartaal van 2017 is de hoge instroom in vergelijking met voorafgaande jaren; 8.410 nieuwe werknemers (6.337 in 2016-Q1). Sinds begin 2009 waren er nog nooit zoveel mensen werkzaam in de sector.
Lees meer

05.07.2017 - Bultena Verreikerverhuur B.V. en Manitou ontwikkelen Dutch Rooferswerkbak

Voor werkzaamheden op onder andere daken en gevels heeft Manitou in samenwerking met Bultena Verreikerverhuur B.V. de Dutch Rooferswerkbak voor de Manitou MRT 2550 plus ontwikkeld.
Lees meer

03.07.2017 - Nieuwe Spierings SK597 voor Kraanbedrijf & Transportservice P&K

Onlangs heeft Kraanbedrijf P&K uit Rijssen een nieuwe Spierings SK597 at4 in gebruik genomen.
Lees meer

30.06.2017 - Nieuwe voorloopas trekkers voor Wagenborg

De nieuwe voorloopas trekkers van Wagenborg zijn binnen. Het gaat om twee MAN TGX 26.460 6x2 BLS trekkers. De trekkers zijn geleverd door Sommerauer Trucks Westerbroek b.v. uit Westerbroek.
Lees meer

27.06.2017 - J. Boeter Kraanverhuur en Speciaal Transport breidt autolaadkraan uit met fly jib

Nieuw bij J. Boeter Kraanverhuur en Speciaal Transport is de autolaadkraan met jib. Zij heeft de Scania bakwagen met HMF 5020 autolaadkraan uitgebreid met een fly jib.
Lees meer

21.06.2017 - Eerste van 3 nieuwe 60 meters geleverd aan Jos Blom Kraanverhuur B.V.

Met een vloot van 23 Spierings kranen mag Blom zich met recht een van de grootste Spierings gebruikers noemen. De laatste jaren heeft het bedrijf zich sterk toegelegd op de Mobiele torenkranen. Maar liefst vijf SK1265-AT6 kranen vinden hun parkeerplaats in de avond op een werf van Blom.
Lees meer

20.06.2017 - Wagenborg plaatst verbindende spanten Pontsteiger Amsterdam

Wagenborg heeft ten behoeve van de bouw van de Pontsteiger in Amsterdam 4 enorme stalen spanten getransporteerd en geplaatst. De spanten, gefabriceerd door Buiting Staalbouw (www.buitingstaalbouw.nl) in Almelo, verbinden de twee woontorens van de Pontsteiger met elkaar.
Lees meer

14.06.2017 - Komat: “Richtlijn torenkranen voorkomt constructiefouten in materieel niet”

De nieuwe richtlijn torenkranen beschermt bouwers niet tegen materieelpech. Dat zegt Anne-Fokke de Vries secretaris van de Kontactgroep Materieel (Komat) naar aanleiding van het kraanincident maandagmiddag 12 juni jl. in Harderwijk. “Dit is een kwestie van de aannemer, de kraaneigenaar en de verzekeringsmaatschappij.”
Lees meer

14.06.2017 - Klantbeoordeling van 9,88 en 9,2 voor SOMA Bedrijfsopleidingen

De infra, het verticaal transport en de maritieme bedrijven hebben de dienstverlening van SOMA Bedrijfsopleidingen met hoge cijfers gewaardeerd. Op een schaal van 1 tot en met 10 is SOMA Bedrijfsopleidingen door klanten beoordeeld met een 9,88 voor open en 9,2 voor maatwerk bedrijfsopleidingen.
Lees meer

30.05.2017 - Koninklijke Saan: Erkende Project Verhuizer van het Jaar 2017

Verhuisbedrijf Koninklijke Saan uit Diemen is bekroond met de prijs en titel Erkende Project Verhuizer van het Jaar. De award werd uitgereikt op dinsdag 22 mei jl. tijdens de jaarlijkse vakbijeenkomst van de Erkende Project Verhuizers.
Lees meer

24.05.2017 - Sectorinstituut plaatst 1.500ste zij-instromer

Onlangs trad Maurice Toonen in dienst bij Van Rooijen Logistiek in Eindhoven en sprong de teller voor het zij-instroomproject op 1.500. Een mooie mijlpaal.
Lees meer

03.05.2017 - Tweede Grove GMK6300L voor Peinemann

Manitowoc Breda heeft een gloednieuwe 300 tonner geleverd aan de firma Peinemann uit Hoogvliet. De Grove GMK6300L is uitgevoerd met 80 meter hoofdmast en een 21 meter hydraulische verstelbare jib die eventueel verlengd kan worden tot 37 meter.
Lees meer

21.04.2017 - Nieuwe Code 95-nascholing

De Europese Commissie presenteerde in februari een voorstel voor nieuwe richtlijnen voor de opleiding en nascholing (Code 95) van autobus- en vrachtautochauffeurs. In de beleving van de Europese Commissie zijn de huidige regels momenteel niet voldoende afgestemd op de behoefte van de bestuurders.
Lees meer

20.04.2017 - CO2-uitstoot Saan met 38% gedaald

In 2012 werd logistiek dienstverlener Koninklijke Saan gecertificeerd op niveau 3 op de CO2-Prestatieladder. In het kader van dit certificaat presenteert het bedrijf jaarlijks haar voetafdruk en stippelt maatregelen uit om de CO2-uitstoot actief te verminderen. Onlangs publiceerde Saan de Voetafdruk van het jaar 2016. Ten opzichte van de allereerste voetafdruk in 2011 is de totale CO2-uitstoot in 2016 met 38% gedaald. Dat is maar liefst 2.470 ton CO2-uitstoot minder dan in 2011.
Lees meer

19.04.2017 - Verwijs Verhuur B.V. breidt uit met een nieuwe 100 tons telescoopkraan

Onlangs heeft Verwijs Verhuur B.V. uit Oosterland een nieuwe Tadano 100G-4 in gebruik genomen. Deze kraan is geleverd door Waterland-Trading B.V. met een ballastwagen, camerasystemen en afstandsbediening.
Lees meer

07.04.2017 - ESTA Award voor Wagenborg Nedlift!

Tijdens de 'ESTA Users Night and Award dinner' op donderdag 6 april 2017 zijn de winnaars van de ESTA awards 2017 bekendgemaakt. In de categorie 'Kranen tot 120 ton' is Wagenborg uitgeroepen tot winnaar met haar inzending 'plaatsing loopbrug en lift Zoetermeer'.
Lees meer

29.03.2017 - SER-advies: leren tijdens loopbaan nu echt in praktijk brengen

Werkenden zijn er zelf primair voor verantwoordelijk dat zij aantrekkelijk blijven voor de arbeidsmarkt. Daartoe moeten ze beter in de gelegenheid worden gesteld met maatregelen en instrumenten die passen bij wat zij al kennen en kunnen. Dat is volgens VNO-NCW en MKB-Nederland de rode draad in het advies dat de Sociaal-Economische Raad (SER) vandaag heeft uitgebracht.
Lees meer

29.03.2017 - Nieuwe 60 meter Spierings voor Haegens Kraanverhuur & Transport B.V.

Onlangs is er door Spierings Kranen te Oss een nieuwe Spierings SK 1265-AT6 afgeleverd bij Haegens Kraanverhuur B.V.. Deze mobiele snelopbouwtorenkraan met een gieklengte van maar liefst 60 meter is de vervanger van een ouder model.
Lees meer

28.03.2017 - OC Verhulst en Saan verlengen samenwerking voor 3 jaar

Vandaag hebben dhr. William Baars (directeur OC Verhulst) en mevr. Sandra Smits (Manager Industriële verhuizingen) de overeenkomst tussen beide bedrijven ondertekend. Daarmee wordt de samenwerking voor zeker 3 jaar voortgezet.
Lees meer

23.03.2017 - Saan finalist Ondernemersverkiezing Noord-Holland

Logistiek dienstverlener Koninklijke Saan, gespecialiseerd in Kraanverhuur, Industriële Verhuizingen, Verhuizingen, Bouw- en Evenementenlogistiek, is finalist bij de Ondernemersverkiezing Noord-Holland 2016-2017. Saan werd door de jury samen met negen andere bedrijven geselecteerd voor de categorie ‘Grootbedrijf’. De titel ‘Beste Onderneming van Noord-Holland’ betekent dé erkenning voor ondernemerschap in de provincie Noord-Holland.
Lees meer

16.03.2017 - DM Kraanverhuur Breda investeert in mobiele torenkraan Liebherr MK63

Door de groei en ontwikkeling in het bedrijf, en de toenemende vraag naar mobiele torenkranen in de bouwsector, heeft DM Kraanverhuur Breda besloten in te spelen op deze vraag.
Lees meer

16.03.2017 - Haegens Kraanverhuur BV neemt Willems Compact Lifting over

Vanaf 1 januari jl. heeft Haegens Kraanverhuur BV uit Elsendorp de bedrijfsactiviteiten van Willems Compact Lifting uit Helmond overgenomen. De werkzaamheden zullen, mede door Ted Willems, worden voortgezet onder de naam van Haegens Kraanverhuur BV. Naast de activiteiten hebben we tevens onze vloot, zowel in de breedte als in de diepte, uitgebreid met het nodige werkmaterieel. Hierbij kunt u denken aan een 3,5 tons elektrische heftruck, een vrachtwagen en diverse hijs- en hulpmaterialen.
Lees meer

10.03.2017 - Schot Verticaal Transport B.V. breidt uit!

In een reeks van 5 nieuwe rupskranen, ter uitbreiding van onze vloot, is de eerste Liebherr LR 1160 afgeleverd. De uitbreiding staat in het teken van het verder differentiëren van ons kranenpark voor alle marktsegmenten. Het eerste project van deze indrukwekkende kraan betreft een project van de firma Heijmans, project Kanaleneiland te Utrecht, hier worden 235 appartementen gerealiseerd voor starters.
Lees meer

15.02.2017 - Zesde cao onderhandelingsronde

De zesde onderhandelingsronde heeft dinsdag 14 februari plaatsgevonden. Met de vakbonden is gesproken over een nieuwe cao voor de sector.
Lees meer

09.02.2017 - Uitbreiding wagenpark Kraanbedrijf P&K

Volvo dealer Nijwa-Rijssen heeft recent de 2e nieuwe Volvo FH500 6x2 naloper afgeleverd. Deze trekker zal hoofdzakelijk in de rijplaten &draglineschottenverhuur zijn werk gaan doen en is daarom ook voorzien van radiografische bediening.
Lees meer

26.01.2017 - T. Pater Kraanverhuur B.V. neemt eerste van vijf nieuwe Spierings kranen in ontvangst

Kraanverhuurder T. Pater uit ’t Harde heeft een bestelling voor vijf nieuwe Spierings kranen geplaatst. De eerste van deze serie, een SK1265-AT6, is in juli van 2016 geleverd. Dit jaar zullen er drie nieuwe SK 597-AT4 kranen volgen en nog een SK 375-AT3. Directeur Harry Pater legt uit: “We hebben sinds lange tijd een sterke relatie met de firma Spierings en ons torenkranen park willen we graag up-to-date houden. Daarom wilden we een aantal kranen vervangen, hiervoor zijn we met Spierings in gesprek gegaan. De SK 597-AT4 kranen zijn een welkome aanvulling in ons kranenpark. Met een vlucht van 48 meter en de zeer compacte onderwagen zijn ze flexibel inzetbaar in de verhuur. De reeds geleverde SK 1265-AT6 heeft onze oude SK 1265-AT6 van bouwjaar 2006 vervangen. Dit is een machine die niet meer uit ons kranenpark weg te denken is. Onze oude SK 1265-AT6 hebben we, na een inspectie van Spierings, aan een trouwe relatie in Polen verkocht.”
Lees meer

26.01.2017 - Ayoub voor één dag de ‘Baas van Morgen’ bij Saan

Tijdens ‘Jinc Baas van Morgen’ kreeg Ayoub van het Calandlyceum in Amsterdam een bliksemstage bij Koninklijke Saan. Kinderen die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand hebben ook dromen en talenten, maar vaak geen goede rolmodellen. Door een dagje mee te lopen bij Saan kan Ayoub kennismaken met een nieuwe omgeving. En krijgt hij meer inzicht of zijn talent in het bedrijfsleven ligt of niet. Verder krijgt hij een duwtje in de rug om uit te vinden wat zijn talent is, kan hij deze kans gebruiken om de juiste contacten te leggen of meer zelfvertrouwen op te bouwen. Saan investeert graag in het talent van morgen en mede daardoor krijgt Ayoub een eerlijke kans op een goede start op de arbeidsmarkt.
Lees meer

26.01.2017 - Nieuwe 60 meter Spierings voor Winder Limmen

Begin 2017 is het machinepark van Winder Limmen uitgebreid met een imposante mobiele torenkraan; de SK1265-AT6 van Spierings. Deze kraan heeft een maximale vlucht van 60 meter en maximale hijshoogste van 66,2 meter. De verkoop kwam in de eerste helft van 2016 tot stand nadat Spierings interesse toonde in de 7 jaar oude SK599-AT5 van Winder Limmen waarbij de beslissing wel in 1 week genomen diende te worden en deze zou wel per september beschikbaar moeten zijn. Winder ging akkoord en kreeg in de tussenliggende periode de beschikking over een 48 meter torenkraan. Een mooie oplossing waar beide partijen uiterst tevreden over zijn. De SK 599-AT5 heeft Spierings geleverd naar Zweden.
Lees meer

24.01.2017 - Grote opdracht voor Convoi in Zwitserland

Industriemontage, industriële verhuizingen en projectverhuizingen. Door de jarenlange groei en toename van internationale projecten is Convoi een wereldspeler geworden op het gebied van industriemontage, industriële verhuizingen en projectverhuizingen. Dit heeft geleid tot vestigingen in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Slowakije, Tsjechische Republiek, Zwitserland en India.
Lees meer

24.01.2017 - Tweede GMK5095 voor A. Hak Transportbedrijf en Werktuigenverhuur B.V.

Hak is een modern familiebedrijf met een prachtig bedrijfspand in Ridderkerk. De dagelijkse leiding ligt bij Piet en Cees Hak. Inmiddels is de derde generatie ook actief in het bedrijf.
Lees meer

19.01.2017 - EVO en Fenedex vormen evofenedex

De belangenorganisaties EVO (verladers) en Fenedex (exporteurs) vormen vanaf donderdag 19 januari een nieuwe ondernemersvereniging: evofenedex. Ze wil dé vereniging voor bedrijven met een logistiek of internationaal belang zijn. Met ruim 15.000 leden is evofenedex een krachtig collectief van handelaren, producenten en exporteurs.
Lees meer

18.01.2017 - Vijfde cao onderhandelingsronde

Woensdag 18 januari vond de vijfde cao onderhandelingsronde plaats. Er is gesproken over de vernieuwingsvoorstellen van TLN, de financiële paragraaf en diverse secundaire voorstellen. Tijdens het overleg werd duidelijk dat, hoewel op een aantal punten enige voortgang is geboekt, er op een groot aantal onderdelen van zowel financiële als secundaire aard nog dusdanig grote verschillen bestaan dat de TLN/VVT delegatie haar achterban zal raadplegen. De volgende onderhandelingsronde vindt plaats op 14-02-2017
Lees meer

10.01.2017 - Nieuwe Liebherr 1070-4.2 voor Kraanverhuur Mieremet

Onlangs heeft kranenfabrikant Liebherr een nieuwe LTM 1070-4.2 geleverd aan Kraanverhuur Mieremet. De kraan is ter vervanging van de huidige kraan en biedt de mogelijkheid om zwaardere projecten aan te kunnen. De kraan beschikt over een 6-delige telescooparm van 50 meter. De kraan is voorzien van radiografische besturing , vario base en camera’s. Inmiddels draait de kraan alweer een tijdje naar tevredenheid. Op de foto is de Liebherr ingezet voor zijn eerste klus!
Lees meer

22.12.2016 - Vierde cao onderhandelingsronde

Op woensdag 21 december vond de vierde cao onderhandelingsronde plaats. Tijdens dit overleg is met de vakbonden gesproken over een 3-jarige cao met een looptijd van 1 januari 2017 tot en met 31 december 2019. De onderhandelingsdelegatie van Transport en Logistiek Nederland (TLN) heeft een loonbod gedaan voor een 3-jarige cao van 1,25% per 1 juli 2017, 1,25% per 1 januari 2018 en 1,25% per 1 januari 2019. Verder heeft de onderhandelingsdelegatie van TLN voorgesteld om een extra trede toe te voegen aan alle loonschalen. In stappen van 1/3 trede (1,33%) per jaar.
Lees meer

22.12.2016 - TCVT Autolaadkraan blijft voorlopig in Code 95

Voorlopig handhaaft het CBR de nascholing rondom het werken met de TCVT autolaadkraan binnen de Code 95. Op verzoek van het ministerie van I&M is de door het CBR voorgestelde wijziging uitgesteld en wordt er een overgangsregeling tot 1 maart 2018 ingericht.
Lees meer

14.12.2016 - Nieuwe 7-assige Nooteboom Ballasttrailers voor Jos Blom Kraanverhuur

Jos Blom Kraanverhuur uit Alkmaar heeft zijn trailervloot uitgebreid met 2 stuks 7-assige Nooteboom Ballasttrailers. De eerste Ballasttrailer voor Jos Blom is onlangs in gebruik genomen en binnenkort volgt de levering van de tweede 7-assige Ballasttrailer. Nooteboom is verheugd dat ook Jos Blom Kraanverhuur zijn keuze heeft gemaakt voor de Nooteboom Ballasttrailer met unieke countersteering.
Lees meer

14.12.2016 - Leerzaam seminar over hijsongeval in Alphen aan den Rijn

Bijna 140 leden van de VVT en relaties van Aon zijn getrakteerd op een leerzame middag tijdens het seminar 'Het hijsongeval in Alphen; een jaar na dato'. Een grote opkomst. De kern van de leermomenten en tips die door een select gezelschap van sprekers zijn gegeven is dat de keten beter moet gaan functioneren.
Lees meer

09.12.2016 - Modelovereenkomsten in de wacht

De staatssecretaris heeft aangekondigd dat de handhaving rondom de Wet DBA in ieder geval is uitgesteld tot 1 januari 2018. Dit betekent dat opdrachtgevers en opdrachtnemers tot die tijd geen naheffingen en boetes krijgen, tenzij sprake is van kwaadwillende opdrachtgevers. De Belastingdienst heeft op haar website aangegeven hoe u voorlopig om kunt gaan met de modelovereenkomsten.
Lees meer

02.12.2016 - Verwijs Verhuur B.V. uit Oosterland breidt uit met 2 kranen

Onlangs heeft Verwijs Verhuur B.V. uit Oosterland een Faun HK40 en een Spierings SK488 AT4 in gebruik genomen.
Lees meer

02.12.2016 - Derde cao onderhandelingsronde

Op donderdag 1 december heeft de derde onderhandelingsronde plaatsgevonden met de vakbonden over een nieuwe gemoderniseerde cao voor de sector.
Lees meer

29.11.2016 - ESTA`s Users Night and Awards Dinner 2017

De ESTA organiseert de “ESTA`s Users Night and Awards Dinner 2017” op:
Lees meer

23.11.2016 - VTC houdt open dag op 10 december 2016

Het Verticaal Transportcentrum biedt praktijkgerichte opleidingen voor kraanmachinisten. Met zijn jarenlange expertise staat VTC voor een gedegen kennis- en praktijkvorming. Het is van levensbelang dat kraanmachinisten accuraat en veilig leren werken.
Lees meer

18.11.2016 - Tweede cao onderhandelingsronde

Op donderdag 17 november heeft de tweede onderhandelingsronde plaatsgevonden over een nieuwe cao voor de toekomst. Tijdens het overleg
Lees meer

15.11.2016 - RKB breidt vloot uit met een LTM1095

RKB heeft haar vloot uitgebreid met een LTM1095. Deze kraan heeft 58 meter hoofdmast en 19 meter jib.
Lees meer

14.11.2016 - Een spectaculaire klus: 14 keer in de haak!

Op zaterdag 5 oktober 2016 heeft Wagenborg met behulp van 14 mobiele telescoopkranen twee buizen onder het Twentekanaal doorgetrokken. Deze aan- en afvoerbuizen, maar liefst 410 meter per stuk, maken deel uit van Warmtenet Hengelo. Warmtenet Hengelo zal woningen en bedrijven op duurzame wijze verwarmen. Het warme water dat door de buizen heen zal lopen is afkomstig van AkzoNobel in Hengelo.
Lees meer

02.11.2016 - Nooteboom wint belangrijke Europese patentzaak

Van de eerste uitzwenkbare dieplader met pendel-as tot de MANOOVR: de toch al lange lijst met innovaties bij Nooteboom groeit nog altijd. Daarmee groeit ook het belang van een goede bescherming van slimme uitvindingen. Patenten vormen een belangrijke manier om intellectueel eigendom te beschermen en zorgen ervoor dat onze klanten altijd de meest innovatieve producten mogen verwachten.
Lees meer

25.10.2016 - Schot Verticaal Transport vestiging Heerenveen per 1 november verhuisd

Schot Verticaal Transport vestiging Heerenveen is per 1 november verhuisd van de Opslach naar het bedrijventerrein "De Kavels" te Heerenveen.
Lees meer

14.10.2016 - Uitbreiding machinepark Blansjaar B.V.

In september hebben wij ons machinepark uitgebreid met een tweetal rupskranen, een LR1160 en een LR1200 . Beide rupskranen zijn in te zetten op hoofdmast en met beweegbare jib. De kranen zijn voorzien van lastzicht-, ballast- en zijzichtcamera om de veiligheid op het bouwterrein te vergroten.
Lees meer

11.10.2016 - Geen vrachtverkeer over Merwedebrug A27 Gorinchem

Uit het nader onderzoek naar haarscheurtjes in de draagbalken van de zuidelijke boog van de Merwedebrug blijkt dat de situatie hier ernstiger is dan bij de noordelijke boog.
Lees meer

06.10.2016 - Asscher: samen op weg naar eerlijk goederenvervoer

De Tweede Kamer wil nu ook dat Nederlandse vrachtwagenchauffeurs beter worden beschermd tegen oneerlijke concurrentie uit het buitenland. De Kamer stemde vandaag in met ketenaansprakelijkheid in het goederenvervoer van minister Asscher. Daarmee kunnen niet alleen transportbedrijven, maar ook alle opdrachtgevers die chauffeurs uitbuiten worden aangepakt.
Lees meer

28.09.2016 - Spierings Mobile Cranes klaar voor de toekomst

Spierings Mobile Cranes B.V. uit Oss, opgericht in 1987, heeft een duidelijke strategische keuze gemaakt voor de lange termijn. De afgelopen jaren was een deel van de aandelen in handen van de toenmalige directie van Spierings en er is besloten om een andere richting te kiezen. ‘Deze keuze is gemaakt om de groeiambities vorm te geven en de organisatie de continuïteit te geven die het verdient’, licht Leo Spierings toe.
Lees meer

28.09.2016 - Nieuwe Manoovr met gieksleuf

De Manoovr technologie van Nooteboom is in één jaar tijd een begrip geworden in het internationale uitzonderlijk wegvervoer. De nieuwste noviteit binnen het Manoovr programma, is de uitvoering met gieksleuf. Deze optie maakt de semidieplader nog breder inzetbaar vooral bij het transport van graaf- en sloopmachines, waarbij de giekarm in de sleuf geplaatst kan worden.
Lees meer

12.09.2016 - Sectorinstituut brengt transport en logistiek op school tot leven

Praktische Sectororiëntatie (PSO) is een inspirerend programma waarbij vmbo-leerlingen in de onderbouw kennis maken met de sector transport en logistiek. In dit kader heeft het Sectorinsituut Transport en Logistiek de PSO-box "Let's Go. Op weg naar een baan in transport en logistiek" ontwikkeld. Op deze manier maken honderden vmbo- leerlingen kennis met de sector en kunnen ze een bewuste studiekeuze maken. Deze PSO-box is vanaf nu beschikbaar.
Lees meer

16.08.2016 - Aanscherping aansprakelijkheid aannemer

De wettelijke aansprakelijkheid van aannemers in de bouw wordt per 1 januari 2018 aangescherpt. Zij worden eindverantwoordelijk voor de complete bouwkwaliteit. Tevens wordt de aannemer het aanspreekpunt namens alle partijen die betrokken zijn bij de bouw.
Lees meer

16.08.2016 - Nieuwe Liebherr MK88 voor Van Santen Transport B.V.

De Liebherr MK 88 Torenkraan is de nieuwste toren-kraan in de vloot van Van Santen Transport B.V. uit Haarlem.
Lees meer

15.08.2016 - 500 nieuwe chauffeurs aan het werk

De vraag naar chauffeurs neemt door de aantrekkende economie snel toe. De behoefte aan instroom van nieuwe chauffeurs is groot. De samenwerkende partners in de sector spelen daar sinds eind vorig jaar op in met het zij-instroom project '2000 chauffeurs gezocht'. En met succes. Inmiddels hebben door dit project al 500 nieuwe chauffeurs werk gevonden.
Lees meer

11.08.2016 - TGE, de eerste bestelauto van MAN

MAN heeft informatie naar buiten gebracht over de al eerder aangekondigde bestelauto. De 'TGE' gaat het bedrijfswagenassortiment 'aan de onderkant' aanvullen met bestelauto's met een GVW van 3 ton.
Lees meer

09.08.2016 - Wijziging bedrijfsgegevens Bridgestone Nederland

De bedrijfsgegevens van Bridgestone Nederland zijn per 1 juli jl. gewijzigd.
Lees meer

08.08.2016 - Hef & Hijs Nederland gaat verhuizen!

Hef & Hijs Nederland B.V. gaat per 1 september verhuizen naar een nieuwe en grotere locatie.
Lees meer

26.07.2016 - Overname Verreiker Verhuur Sonnema

Per 1 augustus zijn de bedrijfsactiviteiten van Verreiker Verhuur Sonnema overgenomen door Bultena Verreikerverhuur BV. Erik Jansen is eigenaar van Bultena Verreikerverhuur BV met vestigingen in Berlikum (frl), Groningen & Alphen a/d Rijn. Ook is hij eigenaar van Siderius Heftrucks BV werkend vanuit de locaties: Berlikum & Groningen. De huidige activiteiten van Verreiker Verhuur Sonnema komen overeen met de voornoemde bedrijven.
Lees meer

21.07.2016 - Ondernemersvertrouwen in het mkb stabiel ondanks Brexit

De ING OndernemersIndex staat in het derde kwartaal van 2016 op 113 punten. Hiermee is het ondernemersvertrouwen in het mkb sinds begin 2015 vrij stabiel.
Lees meer

20.07.2016 - Nieuwe Spierings AT4 voor Wagenborg

Wagenborg heeft geïnvesteerd in een nieuw type torenkraan van Spierings, de SK597-AT4. De SK597-AT4 is de vierde en nieuwste generatie van de 4-assige hydraulische mobiele torenkranen van Spierings. Een unieke, veelzijdige en toch compacte machine met een gieklengte van maar liefst 48 meter. Inmiddels is de kraan geleverd aan Wagenborg en operationeel.
Lees meer

08.07.2016 - Het beheren van een TCVT-boekje en daarin tijdig bijhouden van de bijscholing is de verantwoordelijkheid van de machinist zelf.

Vergelijkbaar met het rijbewijs: je moet er zelf voor zorgen dat het verlengd wordt,anders mag je niet rijden. Gelukkig tonen de meeste kraanmachinisten hun verantwoordelijkheid en zorgen dat de administratie piekfijn in orde is.
Lees meer

07.07.2016 - VVT ontwikkelt branche RI&E

Elke werkgever is bij Arbowet verplicht om een arbeidsomstandighedenbeleid te voeren waarbij in een inventarisatie en evaluatie schriftelijk wordt vastgelegd welke risico`s de arbeid voor de werknemer(s) met zich meebrengt. Daarnaast wordt in deze risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) de aan de risico`s ten grondslag liggende (preventieve) beheersmaatregelen opgenomen. De VVT (Vereniging Verticaal Transport) heeft in samenwerking met het Sector Instituut Transport en Logistiek de branche RI&E Verticaal Transport opgesteld om de bedrijven te ondersteunen in het voldoen aan deze wettelijke verplichtingen. De branche RI&E Verticaal Transport is voor bedrijven uitermate geschikt als basis voor een bedrijfs-RI&E en is erkend door het Steunpunt RI&E (www.rie.nl). Bedrijven met maximaal 25 werknemers komen in aanmerking voor toetsingsvrijstelling.
Lees meer

05.07.2016 - Verzelfstandiging HHC/DRS Inspecties

Per 10 juni jongstleden heeft Aboma haar dochteronderneming losgekoppeld en gaat HHC/DRS Inspecties zelfstandig verder. Als onderdeel van Aboma heeft HHC/DRS Inspecties onder eigen naam, vanuit de eigen vestiging in Noord- Scharwoude de keurings- en inspectiemarkt bediend.
Lees meer

01.07.2016 - Certificaatuitreiking cursus Meewerkend Voorman

Afgelopen jaar heeft de SEVT twee groepen van de cursus Meewerkend Voorman verzorgd. De geslaagde cursisten en hun begeleiders werden voor de certificaatuitreiking uitgenodigd om onder het genot van een lunch dit heugelijke feit te vieren. Ook waren leden van de VVT opleidingscommissie en docenten van de cursus aanwezig. De geslaagden ontvingen het certificaat uit handen van mevr. C. Versteeg, directrice van exameninstantie XY Masterclass. Dhr. Verhagen sprak in zijn hoedanigheid van de SEVT de geslaagden toe en overhandigde hen een presentje.
Lees meer

29.06.2016 - Reactie bouwcombinatie Julianabrug Alphen aan den Rijn

Op 3 augustus 2015 zou een nieuw brugdeel worden gehesen in de Koningin Julianabrug in Alphen aan den Rijn. Tijdens de uitvoering van deze opdracht, zijn twee kranen en het brugdeel omgevallen en zijn daardoor 6 panden onbewoonbaar geworden. Alle inspanningen van de bouwcombinatie zijn er sindsdien op gericht om de impact voor betrokken bewoners en bedrijven te verzachten. Dat gebeurde onder meer met de inrichting van een noodfonds, intensieve voorlichting over de berging en steun van buurtinitiatieven. Op 18 mei jongstleden is het betreffende brugdeel alsnog succesvol en onder toeziend oog van gespannen omwonenden op zijn plaats gehesen. Inmiddels is de brug ook weer geopend voor doorgaand verkeer.
Lees meer

29.06.2016 - Omvallen hijskranen Alphen aan den Rijn onvermijdelijk

De voorbereiding op het plaatsen van het nieuwe brugdek van de Koningin Julianabrug in Alphen aan den Rijn, schoot ernstig tekort. De uitvoerende bedrijven onderschatten de complexiteit van de werkzaamheden en geen enkele partij realiseerde zich dat het hijsen van het brugdeel risico’s had voor de omgeving. Dit blijkt uit het vandaag gepubliceerde rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid naar aanleiding van het omvallen van de hijskranen in Alphen aan den Rijn in de zomer van 2015. Door de lage stabiliteit van de hijsopstelling was het omvallen van de kranen onvermijdelijk. Zelfs een vlekkeloze uitvoering van de geplande werkzaamheden had dit niet kunnen voorkomen.
Lees meer

24.06.2016 - Minimumarbeidsvoorwaarden voor gedetacheerde werknemers

Buitenlandse bedrijven die hun werknemers tijdelijk werk in Nederland laten verrichten, zijn verplicht om bepaalde minimumarbeidsvoorwaarden toe te kennen. Deze werknemers hebben recht op gelijk loon voor gelijk werk op dezelfde werkplek als Nederlandse werknemers.
Lees meer

24.06.2016 - VVT Ledenvergadering voorjaar 2016

Op vrijdag 24 juni jl. heeft de VVT Algemene ledenvergadering voorjaar plaatsgevonden bij Het Spoorwegmuseum te Utrecht.
Lees meer

17.06.2016 - Miljarden extra voor infrastructuur

Een eerste succes voor de brede coalitie van 31 Nederlandse organisaties: de regering zet ongeveer 10 miljard euro opzij voor de verbetering van de infrastructuur. Het gaat dan om de jaren 2028 tot 2030.
Lees meer

16.06.2016 - Ondernemingsorganisaties starten campagne NL Next Level

Een nieuw perspectief voor Nederland. Onder die noemer presenteren VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland vandaag in Nieuwspoort de campagne NL Next Level. Nederland staat in de wereldtop qua economische prestaties, geluk en duurzaam ondernemen, maar bevindt zich tegelijkertijd ook op een belangrijk kruispunt, aldus de ondernemingsorganisaties. 'Vraagstukken dienen zich aan over veiligheid, verstedelijking, werkloosheid, de druk op grondstoffen, de energietransitie, maar ook hoe de kansen van digitalisering en nieuwe technologie te benutten. Bestaande systemen worden uitgedaagd. Dat leidt tot onzekerheid bij mensen.'
Lees meer

16.06.2016 - RI&E en verlenging Arbocatalogus voor Verticaal Transport

Het RI&E instrument Verticaal Transport is erkend door Steunpunt RI&E. Dit betekent dat het Sectorinstituut nu een RI&E aanbiedt specifiek voor bedrijven in het Verticaal Transport. Ook is de Arbocatalogus Verticaal Transport onlangs positief getoetst door Inspectie SZW. Daarmee is de Arbocatalogus Verticaal Transport verlengd tot juni 2021.
Lees meer

15.06.2016 - Investering ExxonMobil is goed voor vertrouwen in Nederland

VNO-NCW is blij met de investering van ExxonMobil in een nieuwe zogenoemde hydrocracker op de raffinaderij in Rotterdam. Dit is een teken van vertrouwen in Rotterdam en in Nederland in een tijd dat het investeringsklimaat onder druk staat, zei VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer, die mede de eerste schep in de grond heeft gezet voor de hydrocracker.
Lees meer

10.06.2016 - Verplaatsen van lasten wordt nóg veiliger

De brancheorganisatie voor dienstverlenende bedrijven in de procesindustrie VOMI presenteert met trots de vernieuwde opleiding Veilig Verplaatsen van Lasten (VVL). Deze vernieuwde opleiding sluit beter aan bij de dagelijkse praktijk en draagt bij aan het terugdringen van incidenten bij hijswerkzaamheden. Daarnaast introduceert men een geheel nieuwe opleiding: die van Begeleid Verplaatsen van Lasten (BVL).
Lees meer

06.06.2016 - Nieuwe aanwinst voor de Firma van Elst BV

Van Elst BV heeft haar wagenpark uitgebreid met een Grove 5130-2 met 60 meter hoofdmast, verlengbaar met hydraulische jip tot 98 meter hijshoogte. De kraan is voorzien van camera’s en op afstand bedienbaar middels radiografische (afstands-) bediening.
Lees meer

01.06.2016 - Saan-directie met nieuwe operationeel directeur compleet

Op 1 mei 2016 is Matthijs Vooijs aangesteld als Operationeel directeur van Koninklijke Saan. Matthijs Vooijs is 41 jaar en was de laatste jaren manager operations bij een groot beveiligingsbedrijf. Met zijn komst is het management team van Saan, dat onder leiding staat van Rutger Alferink (algemeen directeur), Matthijs Vooijs en Niels Wouters (controller), compleet.
Lees meer

24.05.2016 - SOMA Bedrijfsopleidingen tekent Green Deal tijdens TKD

De Green Deal beoogt samenwerking tussen organisaties om CO2 besparend werken in de bouw en infra te stimuleren. In de Green Deal leggen de vertegenwoordigers concrete acties vast met als doel ‘Het Nieuwe Draaien’ te stimuleren. BMWT, rijksoverheden, BAM, Shell en SOMA Bedrijfsopleidingen zijn o.a. partners bij de Green Deal ‘Het Nieuwe Draaien’ die op 26 mei 2016 jl. is ondertekend tijdens de TKD in Almere.
Lees meer

09.05.2016 - Twee nieuwe Grove GMK3060 voor Schot Alkmaar

De Grove GMK3060 is de opvolger van de succesvolle GMK3055. Specificaties Grove GMK3060: Mastlengte 43 meter. Afmetingen lxbxh 10895x255x3263. Ballast totaal 13.6 ton.
Lees meer

09.05.2016 - Nieuwe Kobelco CKE900G2 voor Blansjaar B.V.

Op 28 april is bij Blansjaar de nieuwe Kobelco CKE900G2 afgeleverd. De kraan is voorzien van een Tier 4 motor met ADBLUE toevoeging. De totale gieklengte is 48.8 meter en met montage van de snavel kan met 2 lieren afzonderlijk worden gewerkt. De kraan heeft 14 ton centraal en 32 contraballast.
Lees meer

29.04.2016 - Tweede Tadano ATF 400G-6 voor Wagenborg

Na tevredenheid over de eerste in gebruik genomen Tadano ATF 400G-6, heeft Wagenborg een identieke tweede Tadano aangeschaft. Deze tweede ATF 400-G6 van Wagenborg is geleverd met een beweegbare jib, waarmee de 60 meter lange hoofdmast
Lees meer

20.04.2016 - M. Verschoor B.V. breidt wagenpark uit

M. Verschoor B.V. heeft haar wagenpark uitgebreid met een nieuw GMK 6300 L en haar vierde nieuw Volvo zwaar transporttrekker.
Lees meer

15.04.2016 - WAGENBORG WINT ESTA AWARD 2016!

Op 14 april 2016, tijdens de ‘ESTA Users Night and Award dinner’, heeft de jury van de ESTA de winnaars van de ESTA awards 2016 bekendgemaakt. Wagenborg is de trotse winnaar van de award in de categorie Transport: ‘Trailer load over 120t GCW (Gross weight)’ met het project Kruisvaartbrug Utrecht.
Lees meer

14.04.2016 - Esta Award winnaars 2016

De ESTA Awards 2016 hebben op 14 april 2016 plaatsgevonden. Onder de winnaars bevinden zich twee leden van de VVT; Mammoet Europe B.V. en Wagenborg B.V.
Lees meer

14.04.2016 - Samenwerking ANWB, Code 95 Nederland en SOMA Bedrijfsopleidingen leidt tot concrete actie

ANWB Drivers Academy, Code 95 Nederland en SOMA Bedrijfsopleidingen gaan samenwerken om vervoersondernemers in Nederland te ondersteunen bij de praktijktrainingen voor de verplichte nascholing van hun chauffeurs. 10 september is het zover, dan moeten alle beroepschauffeurs in het goederenvervoer Code 95 hebben bijgeschreven op het rijbewijs.
Lees meer

06.04.2016 - Dodehoekles vergroot veiligheid van scholieren op de weg

Elke vrachtwagen heeft een aantal dode hoeken, die het zicht van de vrachtwagenchauffeur beperken. Fietsen, scooters, brommers en motoren, niet alleen van kinderen, maar ook van volwassenen, worden in die hoek volledig onttrokken aan het zicht van de chauffeur. In het kader van de Europese Unie regelgeving zijn alle Europese vrachtauto’s vanaf 2011 verplicht uitgerust met extra zichtveldvoorzieningen, zoals de dodehoekspiegel. Nederland liep voorop in Europa, hier was de dodehoekspiegel al sinds 2003 verplicht. Naast de dodehoekspiegel worden ook camerasystemen gebruikt om de dode hoek zoveel mogelijk weg te nemen.
Lees meer

01.04.2016 - Nieuwe Grove GMK5130-2 voor Blansjaar Wateringen

Grove GMK5130-2 is een populaire 130 tons mobiele telescoopkraan. Deze 5 assige Grove GMK5130-2 heeft een 60 meter hoofdmast met een 18 meter dubbele mechanische jib.
Lees meer

30.03.2016 - Nieuwe verreiker voor Scheepsma

Door Jan Smedes BV in Suameer is een nieuwe Manitou Roterende verreiker MRT 2150 Privilege Plus Tier 4 final geleverd aan Scheepsma Logistiek. Voor Scheepsma is dit de 4e verreiker.
Lees meer

25.03.2016 - Blansjaar B.V. breidt kranenpark uit!

Op maandag 21 maart 2016 heeft Blansjaar B.V. haar vijfde 60 meter mobiele torenkraan in gebruik genomen!
Lees meer

22.03.2016 - 10.000e inzetbaarheidscheck sectorplan transport en logistiek

Ruim 10.000 mensen hebben een check gedaan die als doel heeft om de inzetbaarheid in transport en logistiek te verbeteren. Dat is een mooi succes. De sector transport en logistiek wil werknemers bewust maken van het belang van een goede gezondheid, werkbeleving, leefstijl en loopbaan. Via een online ‘Inzetbaarheidscheck’ in het kader van het Sectorplan Transport en Logistiek kunnen werknemers voor zichzelf nagaan hoe het met hun inzetbaarheid staat.
Lees meer

17.03.2016 - Eerste chauffeurs bekend die mét baangarantie groot rijbewijs kunnen halen

Er bestaat enorme belangstelling voor de 2.000 nieuwe banen uit het nieuwe Sectorplan Transport en Logistiek. Willem de Vries, directeur Sectorinstituut Transport en Logistiek: “We bieden werkzoekenden die professioneel chauffeur willen worden een diploma met een gegarandeerde baan." Eén van de eerste zij-instromers is Guido van Veen die aan de slag gaat bij Van Vliet Transport uit IJsselstein.
Lees meer

15.03.2016 - Last minute: de Belgische tol nadert

Het is bijna 1 april. Vanaf dat moment gaat België tol heffen op alle belangrijke wegen. Ondernemers die geen tolkastje hebben krijgen van EVO het advies om gebruik te maken van de service-points in België. Mocht een bedrijf te laat zijn met het bestellen van de OBU (On Board Unit, het ‘tolkastje’ in de volksmond) of slechts eenmalig of sporadisch door België rijden, dan kunnen truckchauffeurs via een fast-trackprocedure een OBU krijgen bij een servicepunt.
Lees meer

14.03.2016 - VTC legt spoortraject aan in Ede voor praktijktoets GMCN

Er bestaat de mogelijkheid voor Kraanmachinisten om de Praktijkbeoordeling Gereedschap Machinist voortaan niet meer op het werk zelf te doen. VTC in Ede heeft een unieke trainingslocatie, waar gereedschapmachinisten de test kunnen afleggen.
Lees meer

14.03.2016 - Eerste internationale Green Deal gesloten ter bevordering van circulaire economie

Nederland heeft samen met Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Vlaanderen, het bedrijfsleven en milieuorganisaties op 3 maart de eerste internationale Green Deal ondertekend. Met de North Sea Resources Roundabout (NSRR) willen de betrokken partijen de regelgeving voor het winnen van grondstoffen uit afvalresten stroomlijnen.
Lees meer

10.03.2016 - Positief resultaat eerste Sectorplan Transport en Logistiek

Het eerste sectorplan Transport en Logistiek zit in de afrondende fase en dus kan de balans worden opgemaakt. Vrijwel alle projecten hebben het gewenste resultaat opgeleverd. Zo is met succes ingezet op de begeleiding van ontslagen werknemers naar nieuw werk, blijvende inzetbaarheid van medewerkers en extra leerwerkplekken voor jongeren. Ruim één op de tien werknemers heeft van een van de maatregelen gebruik gemaakt.
Lees meer

08.03.2016 - Arentis Terneuzen breidt uit

Jean-Paul Heijens heeft een tweede Grove GMK4080-1 aangekocht als uitbreiding voor zijn kranenvloot. Deze sterke 80 tonner past goed bij het werk dat we doen. Een kraan met een 51 meter lange mast in combinatie met een sterke tabel. We zijn druk bij onze grote industriële klanten maar ook in de bouw trekt het werk gelukkig weer aan aldus Jean-Paul. De GMK4080-1 van Arentis is rijk uitgevoerd met o.a. luxe toolbox, airco, extra werkverlichting, vangmuilkoppeling en trekhaak en een handige lastzichtcamera voor veilig werken.
Lees meer

07.03.2016 - Nederland hoort bij verst gedigitaliseerde landen ter wereld

Nederland staat op de tweede plaats van twee ranglijsten van de mate van digitalisering van landen. Op de Connectedness Index van het adviesbureau McKinsey Global Institute komt Nederland na Singapore. De Digital Economy and Society Index van de Europese Commissie plaatst ons land eveneens op de tweede plaats, maar dan na Denemarken.
Lees meer

07.03.2016 - Conjunctuurinformatie: Omzet postorderbedrijven en webwinkels stijgt

In het vierde kwartaal van 2015 heeft de detailhandel 1,3 procent meer omgezet dan in dezelfde periode een jaar eerder. De omzetstijging komt vooral voor rekening van de foodsector en webwinkels, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Lees meer

07.03.2016 - Brief voor zzp'er over verdwijnen VAR

Nu de VAR verdwijnt, is er bij veel zzp'ers onzekerheid over de nieuwe regels. Staatssecretaris Wiebes van Financiën belooft daarom een brief met extra uitleg.
Lees meer

03.03.2016 - Gevolgde nascholing 2015

Nascholing voor beroepschauffeurs Tot en met 2015 zijn er 190.907 chauffeurs die één (of meerdere) nascholingscursussen hebben gevolgd. Dit is een toename van 16.348 chauffeurs ten opzichte van het totaal tot en met 2014 (174.559).
Lees meer

29.02.2016 - Nieuwe Reedyk Compact Crane C3412 voor Tuk Kraanverhuur

Sinds zaterdag 27 febuari is Tuk Kraanverhuur in het trotse bezit van de Reedyk Compact Crane C3412. Deze innovatieve compacte mobiele minikraan is speciaal ontwikkeld en gebouwd voor zwaar hijswerk in kleine ruimtes.
Lees meer

25.02.2016 - Mammoet plaatst order voor 5 nieuwe Spierings kranen

Recentelijk heeft Mammoet Nederland BV een order geplaatst voor 5 nieuwe mobiele torenkranen van kraanfabrikant Spierings. Het gaat hierbij om het nieuwste model van Spierings, de SK 597-AT4 met 48 meter gieklengte.
Lees meer

25.02.2016 - Schot Verticaal Transport breidt uit!

In een reeks van 16 nieuwe mobiele tele- en torenkranen, ter uitbreiding en/of vervanging, is de eerste Liebherr 1300-6.2 van Nederland afgeleverd op onze vestiging in Amsterdam. De LTM 1300-6,2 is de langverwachte opvolger van de populaire en beproefde LTM 1.250-6,1. Deze nieuwe mobiele kraan is de meest krachtige 300-tonner in de wereld; het is ook zeer veelzijdig te wijten aan de 78 meter lange telescoopgiek met variabele jib. Simpel gezegd, de LTM 1300-6.2 biedt alle voordelen van zijn voorganger, maar met een veel langere giek en veruit superieure capaciteiten. Uniek voor deze kraan een innovatief aandrijfconcept: de motor in de onderwagen drijft de bovenwagen door middel van een mechanische as.
Lees meer

22.02.2016 - Transport = Teamwork: Zwatra sluit aan bij de Boerman Groep

Al ruim twee jaar werkt Zwatra Transport uit Delft samen met de Boerman Groep (locaties in Hardinxveld-Giessendam en Rozenburg). Zowel Zwatra als de Boerman Groep denken met een bundeling van kracht en kennis hun klanten nog beter te kunnen bedienen. Ook zijn continuïteit, kwaliteit, ruimte voor innovatie en een brede inzetbaarheid bepalende factoren om een volgende stap in de onderlinge relatie te zetten.
Lees meer

18.02.2016 - Nieuwste Nooteboom Manoovr semidieplader

Rinus van Wijgerden is al 30 jaar een trouwe klant bij Nooteboom Trailers. Van Wijgerden loopt altijd voorop met zijn investeringen in innovatieve transportoplossingen. Dat was bij de EURO-PX dieplader, de MULTI-PX semi-dieplader en ook nu weer bij de Manoovr semidieplader. Enkele maanden geleden werd de eerste 6-assige Manoovr afgeleverd en een 4-assige volgt binnenkort. Rinus: “De Manoovr is de enige semidieplader waarop wij ook in Nederland daadwerkelijk 12 ton aslast krijgen. Naast deze twee Manoovr semidiepladers staat ook nog een 2-assige Pendel-X in bestelling. Op deze laatste is onze eerste, 30 jaar oude, Nooteboom ingeruild. De inruilprijs? Rinus: “Daar ben ik uitermate tevreden over.”
Lees meer

17.02.2016 - Lancering digitale rekenhulp voor werkgevers

Staatssecretaris Klijnsma van Sociale zaken en Werkgelegenheid heeft een digitale rekenhulp voor werkgevers gelanceerd. Met de tool kunnen werkgevers snel en makkelijk bepalen of ze recht hebben op premiekortingen als zij iemand in dienst nemen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Lees meer

14.02.2016 - Subsidieregeling Behoud vakbekwaamheid succesvol

2.000 werkzoekende chauffeurs, kraanmachinisten en logistiek medewerkers hebben hun vakbekwaamheid kunnen behouden dankzij het sectorplan transport en logistiek 2014-2015. Hierdoor kunnen zij makkelijker een nieuwe baan vinden en werkgevers kunnen direct gebruik maken van beschikbare, goed gekwalificeerde medewerkers. Willem de Vries, directeur Sectorinstituut Transport en Logistiek, is trots op het succes van de maatregel. “Wie werkloos is, en daardoor geen werkgever meer heeft om samen te zorgen voor het onderhoud van vakbekwaamheid en kwalificaties, heeft vaak onvoldoende middelen om hierin zelf te voorzien. De subsidieregeling Behoud vakbekwaamheid uit het sectorplan transport en logistiek 2014-2015 bood werkloze chauffeurs, kraanmachinisten en logistiek medewerkers de mogelijkheid om tijdens hun werkloosheid met volledige subsidie opleidingen te volgen. Hierdoor hebben we het vakmanschap van deze medewerkers kunnen behouden voor de sector.”
Lees meer

12.02.2016 - Vertrouwen mkb-ondernemers onveranderd

Mkb'ers zijn in het eerste kwartaal 2016 optimistisch over het ondernemersklimaat. Dit blijkt uit de ING OndernemersIndex. Maar ondanks dat alle seinen op groen staan voor economisch herstel is het vertrouwen dit kwartaal niet verbeterd ten opzichte van eind 2015. Zo verloopt het herstel in het kleinbedrijf relatief langzaam. Middelgrote
Lees meer

10.02.2016 - Uitbreiding wagenpark M. Verschoor B.V.

Het wagenpark van M. Verschoor B.V. is uitgebreid met een aantal machines, waaronder een nieuwe LR 1600, een nieuwe Noteboom 7 assige ballast trailer voor de LTM 1500 en een GMK 6300.
Lees meer

05.02.2016 - Snelste groeiers in 2016: bouw en zakelijke diensten

Alle Nederlandse bedrijfssectoren groeien in 2016. Met een volumegroei van vier procent zijn de bouw en de zakelijke dienstverlening koplopers. De detailhandel en horeca profiteren van de toenemende koopkracht en het vertrouwen onder consumenten. De zorg laat als enige sector geen groei zien en
Lees meer

03.02.2016 - VAR definitief ten einde

Na enkele malen uitstel is het er dan toch van gekomen. Op dinsdag 2 februari 2016 heeft de Eerste Kamer ingestemd met de afschaffing van de VAR en de invoering van een nieuw stelsel van model- en voorbeeldovereenkomsten.
Lees meer

27.01.2016 - ESTA appointment signals transport expansion

The European association for abnormal transport and mobile cranes (ESTA) is accelerating its expansion plans with the appointment of a new transport executive. Lukasz Chwalczuk is the current president of the board at the Polish heavy transport association OSPTN. He will retain this position while taking on additional responsibilities on behalf of ESTA.
Lees meer

26.01.2016 - Werving en opleiding nieuwe chauffeurs draait op volle toeren

In november 2015 zijn wij gestart met het project ‘2000 chauffeurs’, met de ambitie om in 2016/2017 2000 zij-instromers voor de sector te werven, op te leiden en aan een baan te helpen. Een flinke uitdaging, waar wij voortvarend mee aan de slag zijn gegaan!
Lees meer

22.01.2016 - Unilever leidt industrie-breed consortium om LNG-gebruik te bevorderen

Unilever en het Innovation & Network Executive Agency (INEA) hebben namens de Europese Commissie een driejarig contract ondertekend voor het verder ontwikkelen van een Europese infrastructuur voor LNG als schonere brandstof voor zwaar internationaal wegvervoer. LNG staat voor Liquefied Natural Gas en wordt op dit moment gezien als het meest geschikte, duurzame alternatief voor diesel.
Lees meer

21.01.2016 - Nog te veel overtredingen op kleine bouwplaatsen

Het aantal overtredingen op kleinere bouwlocaties neemt de afgelopen jaren langzaam af van 84% naar 74%. De Inspectie SZW zet echter wel steeds zwaardere handhavingsinstrumenten in. Duidelijk is dat ondanks alle acties in deze sector het aantal overtredingen en ongevallen nog steeds hoog is. Veilig werken op hoogte in de bouw en het voorkomen van valgevaar vraagt om continue aandacht en alertheid van alle betrokken partijen.
Lees meer

21.01.2016 - De fiscale toekomst van uw auto

Fiscaal vriendelijk rijden. Is dat nog mogelijk nu wederom de autobelastingen voor 2016 zijn aangescherpt? Het kan nog steeds, maar de voordelen worden wel steeds minder. In deze advieswijzer een blik op de fiscale toekomst van de auto. Reed u de afgelopen jaren in een milieuvriendelijke auto dan heeft u kunnen genieten van een groot aantal fiscale voordelen. Hoewel steeds beperkter, kunt u ook in 2016 nog gebruikmaken van een aantal fiscale voordelen.
Lees meer

18.01.2016 - BKF vestiging in Heerhugowaard per 1 januari 2016 overgenomen door Jos Blom Kraanverhuur uit Alkmaar

De marktontwikkelingen gedurende de laatste jaren hebben de directie van B.V. Kraanbedrijf BKF doen besluiten om de werkzaamheden meer te gaan concentreren in de regio Noord-Nederland, vanuit de vestigingen Franeker, Drachten, Groningen en Kampen.
Lees meer

15.01.2016 - Duurzaamheidstrend in cao's zet door

In vier van de vijf (77 procent) vorig jaar afgesloten cao’s is een afspraak gemaakt over duurzame inzetbaarheid van werknemers. Dat meldt werkgeversvereniging AWVN in haar maandelijkse bericht over het verloop van de cao-onderhandelingen.
Lees meer

14.01.2016 - Mammoet gaat over op schonere brandstof

Mammoet stapt voor zijn activiteiten in Nederland over op Shell GTL Fuel. Verwacht wordt dat hiermee de uitstoot vermindert, de lokale luchtkwaliteit verbetert en ook het motorgeluid afneemt.
Lees meer

13.01.2016 - Niet publiceren matigingsbeleid door Belastingdienst onacceptabel

n december 2015 publiceerde het Hof 's-Hertogenbosch twee arresten waaruit volgt dat het niet publiceren van het matigingsbeleid voor de boetes op grond van de Wet Belasting zware motorvoertuigen (bzm) onacceptabel is.
Lees meer

11.01.2016 - Nieuwe Volvo bakwagen met 95 tonmeter autolaadkraan

M.J. van Riel heeft medio januari 2016 een nieuwe bakwagen met autolaadkraan in gebruik genomen. Er is gekozen voor een Volvo FH460 met euro 6 motor, aandrijving 8 x 4 met een 10 Tons vooras, en achter een gestuurde naloop as.
Lees meer

06.01.2016 - Investeringsaftrek 2016 uitgekristalliseerd

Als uw organisatie dit jaar in bedrijfsmiddelen investeert, kan er onder voorwaarden worden geprofiteerd van drie soorten investeringsaftrek. Onlangs zijn deze drie regelingen uitgekristalliseerd. Welke voorwaarden mag uw organisatie niet uit het oog verliezen?
Lees meer

21.12.2015 - Joop Saan draagt leiding Koninklijke Saan over

Na 25 jaar het familiebedrijf te hebben geleid draagt Joop Saan op 1 januari 2016 het stokje over aan Rutger Alferink. Rutger Alferink
Lees meer

14.12.2015 - Tarieven blijven achter, hijskraanverhuur in de lift

Door de aantrekkende woningbouw neemt de bezettingsgraad bij kraanverhuurders weer toe. Kraanverhuurders gaan naar verwachting in 2016 in nieuwe kranen investeren. Het gaat hierbij nog vooral om vervangingsinvesteringen. Ondanks de toenemende vraag is de concurrentie nog dusdanig groot dat uurtarieven nog niet stijgen. De trend van prefab bouwen zorgt voor vraag naar grotere kranen en meer hijsuren per woning.
Lees meer

14.12.2015 - Bouwkraanverhuur zit weer in de lift

Na jarenlange krimp neemt de bezettingsgraad bij kraanverhuurders weer toe. Het Economisch bureau van ING verwacht dat verhuurders vanaf 2016 ook weer voorzichtig gaan investeren in nieuw materieel.
Lees meer

11.12.2015 - Rotterdam breidt milieuzone uit op 1 januari

Rotterdam vergroot de milieuzone per 1 januari. De toegangseisen die nu gelden voor vrachtverkeer blijven onveranderd: vrachtauto’s met een dieselmotor van Euroklasse I, II of III mogen de zone niet in.
Lees meer

10.12.2015 - Wijzigingen en acties ISO 9001:2015

In september 2015 is de nieuwe ISO 9001:2015 norm gepubliceerd. Deze norm is gebaseerd op de High Level Structure (HLS) en zorgt voor veel flexibiliteit in het aanbieden van veelzijdige voordelen aan organisaties.
Lees meer

10.12.2015 - Run op nieuwe banen in transportsector

Er bestaat enorme belangstelling voor de 2.000 nieuwe banen uit het nieuwe Sectorplan Transport en Logistiek. Willem de Vries, directeur Sectorinstituut Transport en Logistiek: “We bieden werkzoekenden die professioneel chauffeur willen worden een diploma met een gegarandeerde baan. De afgelopen dagen hebben we de eerste informatiebijeenkomsten gehouden. De overweldigende belangstelling bevestigt dat we op het goede spoor zitten en de sector een krachtige impuls kunnen geven. Het is geweldig om te zien dat zoveel mensen geïnteresseerd zijn in het vak van chauffeur. Tegelijkertijd melden zich steeds meer werkgevers die een of meerdere chauffeurs zoeken. Dit sectorplan komt op het goede moment”.
Lees meer

10.12.2015 - Omzet transportsector neemt toe met twee procent

In het derde kwartaal nam de omzet in de transportsector met 2 procent toe ten opzichte van dezelfde periode in 2014. Vanaf het tweede kwartaal 2010 is de omzet gestegen. Hoewel het aantal faillissementen in het derde kwartaal in vergelijking met een jaar eerder daalde, gingen er nog 54 bedrijven failliet. De stemming onder de ondernemers in de transportsector is licht gegroeid ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat blijkt uit de kwartaalmonitor Transport en Logistiek van CBS.
Lees meer

10.12.2015 - Dieselprijs blijft maar dalen

Handels- en productiebedrijven spinnen garen bij de almaar kelderende dieselprijs. Dit constateert verladersorganisatie EVO. Het afgelopen jaar daalde de prijs al zo’n tien procent vergeleken met vorig jaar en de prijs die ondernemers vandaag betalen, is in heel 2015 nog niet zo laag geweest.
Lees meer

23.11.2015 - Bent u voorbereid op de Wet flexibel werken?

Vanaf 1 januari 2016 beschikken werknemers over het wettelijke recht om eens per jaar een verzoek te doen voor wijziging van hun werktijden of werkplek. Heeft uw organisatie hiervoor al maatregelen genomen?
Lees meer

20.11.2015 - Soepel verlopen van verdwijnen VAR

De overgang van de huidige verklaring arbeidsrelatie (VAR) naar het nieuwe stelsel van voorbeeldovereenkomsten zal in drie fases plaatsvinden. Recent heeft staatssecretaris Wiebes van Financiën daarvoor het nieuwe transitieplan gepubliceerd.
Lees meer

18.11.2015 - Eerste Kamer stemt in met pensioenregels zzp

Onlangs is de Eerste Kamer akkoord gegaan met de Wet vrijlating lijfrenteopbouw en inkomsten uit arbeid en bevordering vrijwillige voortzetting pensioenopbouw. Hierdoor wijzigt de pensioenwetgeving voor zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) per 1 januari 2016.
Lees meer

10.11.2015 - Nieuwe Volvo met Effer autolaadkraan voor M.J. van Riel B.V.

M.J. van Riel B.V. heeft medio oktober jl. een nieuwe Volvo VH 460 in gebruik genomen met een 68,5 tons Effer autolaadkraan.De Volvo heeft een euro 6 motor met 460 pk, met een unieke 10 tons vooras, en is van alle luxe voorzien voor langdurige ritten zoals, koelkast, magnetron, koffiezetapparaat enz.
Lees meer

05.11.2015 - Veel sectoren profiteren van hoge groei bouwproductie

Alle Nederlandse bedrijfssectoren groeien in 2015 en 2016. Vooral de bouwproductie herstelt dit jaar met zes procent flink en dit werkt positief uit op andere sectoren zoals de groothandel, het wegtransport en de binnenvaart. Ook de zakelijke dienstverlening groeit dit en volgend jaar stevig door. De detailhandel en horeca profiteren van toenemende koopkracht en vertrouwen onder consumenten. Door de afkoeling van opkomende economieën blijft de groei van de industrie gematigd.
Lees meer

05.11.2015 - Unieke begeleiding tijdens pilot vangnetters

Op verzoek van de sociale partners voer STL een pilot uit om vangnetters op een andere manier te begeleiden dan gebruikelijk is bij UWV. In september 2014 zijn aan STL 60 vangnetters overgedragen door het UWV, 10 maanden later is 2/3 hersteld en is de helft aan het werk! De STL adviseurs verzuim kiezen interventies die bijdragen aan herstel en mogelijkheden op het vinden van werk vergroten. Eén van de vangnetters was arbeidsongeschikt ten gevolge van een ongeval. Door middel van een rijcapaciteitentest in de simulatieomgeving werd het rijgedrag van de chauffeur in allerlei omstandigheden, veilig en zonder risico voor andere weggebruikers, getraind. De betreffende chauffeur is weer aan het werk.
Lees meer

04.11.2015 - Helft logistieke bedrijven meet duurzaamheid

Een derde van de logistieke bedrijven heeft een duurzaamheidsstrategie. De helft van de logistiek dienstverleners en verladende organisaties meet ook daadwerkelijk duurzaamheid in harde kpi’s.
Lees meer

02.11.2015 - Filezwaarte stijgt in oktober met 16 procent

Het aantal files op de Nederlandse wegen is in de afgelopen maand opnieuw gestegen. Vergeleken met oktober 2014 groeide de filezwaarte (lengte x duur file) met 16 procent. Dit blijkt uit de cijfers volgens de ANWB, die dagelijks de weggebruikers informeert.
Lees meer

26.10.2015 - Voortaan gaan uw medewerkers fluitend omhoog

Werken op (grote) hoogte is een specialisme, waarbij veiligheid zwaar telt. Een geruststellend idee als uw medewerkers op dat gebied het beste in huis hebben. Met het GWO-certificaat gaan uw mensen voortaan fluitend omhoog. In een tweedaagse training van hoog niveau leren ze werken volgens de strengste veiligheidsnormen en met de juiste persoonlijke beschermingsmaterialen.
Lees meer

23.10.2015 - Ontwikkelingen langlopende ontheffingen

Landelijk dekkend netwerk 100 ton op 1 januari van start! Na vele malen van uitstel is het op 1 januari dan echt zover. Vanaf die datum krijgen we de beschikking over een landelijk dekkend netwerk van wegen waar we met 100 ton GWV met één ontheffing terecht kunnen.
Lees meer

21.10.2015 - Unieke compactkraan geleverd aan Wagenborg

Onlangs is bij Wagenborg de nieuwe Palfinger PK 27002-SH compactkraan geleverd. De kraan is, met haar beperkte afmetingen van slechts 5,4 x 2,4 x 2,3 meter, uitermate geschikt voor het werken in krappe ruimtes.
Lees meer

19.10.2015 - CBS: Meer trekkers dan vrachtauto’s

Voor het wegtransport van goederen zijn meer trekkers dan vrachtauto's in gebruik. Trekkers worden intensiever gebruikt en zijn doorgaans jonger dan vrachtauto's. Dat maakt CBS bekend.
Lees meer

19.10.2015 - Transportbedrijven kopen 30 procent meer trucks

De terugkeer van volumegroei in het wegtransport heeft transporteurs in beweging gezet. Investeringen in trucks zijn in 2015 flink losgekomen. Het aantal registraties stijgt dit jaar naar verwachting tot 13.000. Dat is een stijging van ruim 30 procent, waarmee het hoogste niveau sinds 2008 is bereikt. Ook na correctie van de Euro 6 dip begin 2014 blijft naar verwachting nog een stijging van 11 procent over. Volgend jaar doet de afzet slechts een kleine stap terug. Dit blijkt een analyse van ING Economisch Bureau ter gelegenheid van de BedrijfsautoRAI.
Lees meer

16.10.2015 - Tractors krijgen kenteken

Tractors hebben in de toekomst een kenteken nodig om op de openbare weg te mogen rijden. De ministerraad heeft op voorstel van minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu ingestemd met de invoering van de kentekenplicht voor tractoren en mobiele machines.
Lees meer

13.10.2015 - Saan investeert in nieuwe kranen

Door de toename van bouwprojecten in met name binnenstedelijke gebieden, is er steeds meer vraag naar hijskranen die ook in krappere ruimtes goed en veilig hijswerk uit kunnen voeren: de mobiele torenkranen en minikranen. Om hierop in te spelen heeft Koninklijke Saan besloten het assortiment uit te breiden met drie Liebherr mobiele torenkranen van het type MK88 Plus en een minihijskraan, de Jekko SPX 1275CDH. Deze kranen worden volgens planning vanaf week 46 van 2015 bij Saan geleverd.
Lees meer

13.10.2015 - Peinemann neemt als eerste in Nederland 2 Terex-Explorers 5500 in gebruik

Deze compleet nieuwe 130 tonners hebben een mastlengte van 59.8 meter, te verlengen met 21 meter klapjib. De kranen zijn uitgerust met een Scania 6 cilinder 500PK onderwagenmotor, welke ook de bovenwagen aandrijft.
Lees meer

09.10.2015 - Open dag Manitowoc Breda op zaterdag 10 oktober

Manitowoc in Breda opent op zaterdag 10 oktober haar deuren voor belangstellenden. Publiekstrekker is de nieuwe 250 tons telekraan Grove GMK5250L met een 70 meter hoofdmast.
Lees meer

08.10.2015 - Nieuwe manager Kranen voor Koninklijke Saan Tilburg

Koninklijke Saan heeft in Tilburg ambitieuze plannen. Naast Industriële verhuisprojecten, zoals machineverplaatsingen en bedrijfsverhuizingen in o.a. de sectoren medisch en food, zullen ook de kraanverhuuractiviteiten van het bedrijf vanuit de stad in het hart van Brabant verder worden uitgebreid. Saan komt daarmee in het zuiden van Nederland nog beter op de kaart te staan. Om die ambitie waar te maken ging Saan op zoek naar een gedreven en klantgerichte manager Kranen en deze is gevonden in de persoon van Tom van den Broek.
Lees meer

01.10.2015 - Rijverbod Duitsland op 3 oktober

In Duitsland geldt op zaterdag 3 oktober een rijverbod in verband met de viering van de dag van de Duitse eenheid. Het rijverbod is van kracht voor voertuigen met een maximum toegestaan totaalgewicht van meer dan 7,5 ton en voor alle vrachtauto’s met aanhangwagen, ongeacht het totaalgewicht. Dit rijverbod geldt van 0.00-22.00 uur.
Lees meer

01.10.2015 - Nieuwe ISO 9001 nu in Nederlands

De Nederlandse vertaling van de nieuwe NEN-EN-ISO 9001:2015 is nu verkrijgbaar. Drie jaar lang hebben 95 landen aan de herziening gewerkt. De wijzigingen ten opzichte van de 2008-versie zijn dan ook aanzienlijk.
Lees meer

30.09.2015 - Ruim baan voor de AOW-gerechtigde werknemer

Het wordt voor werkgevers aantrekkelijker om een AOW-gerechtigde werknemer in dienst te houden of te nemen. Een aantal drempels wordt weggehaald per 1 januari 2016.
Lees meer

30.09.2015 - Nieuwe editie AI-17 Hijs- en hefmiddelen

Veilig werken in het verticaal transport staat volop in de belangstelling. Aan welke regelgeving moet je voldoen en hoe doe je dat? Het boek Hijs- en hefmiddelen geeft inzicht in de nationale en Europese regels en voorschriften, die door de wetgever zijn opgesteld om gevaarlijke situaties tijdens hijs- en hefwerkzaamheden te voorkomen. Op praktische wijze wordt uitgelegd hoe aan deze eisen kan worden voldaan.
Lees meer

28.09.2015 - Groep truckers heeft alsnog recht op nachttoeslag

Een onbekend aantal vrachtwagenchauffeurs heeft alsnog recht op uitbetaling van een nachttoeslag. Per individuele chauffeur kan het gaan om vele honderden euro's.
Lees meer

28.09.2015 - Bedrijfscultuur sleutel bij beroepsziekten

Bedrijfscultuur is de belangrijkste sleutel tot preventie van beroepsziekten. Minister Asscher wil daarom dat werkgevers en werknemers meer weten over de invloed van 'de bedrijfscultuur op de werkvloer' op het voorkomen van beroepsziekten. Asscher schrijft dit in zijn aanbiedingsbrief aan de Tweede Kamer bij het onderzoeksrapport 'Preventie van beroepsziekten, mogelijkheden van beleidsintensivering' van VHP Human Performance en Panteia. Het onderzoek brengt in kaart hoe werkgevers en werknemers meer aandacht kunnen geven aan de preventie van beroepsziekten.
Lees meer

25.09.2015 - Zware vrachtwagens uit voorzorg niet meer over Waalbrug Nijmegen

Vanaf woensdag 30 september mogen zware vrachtwagens niet meer over de Nijmeegse Waalbrug rijden. Uit recent onderzoek van Rijkswaterstaat naar de actuele draagkracht van de brug kwam naar voren dat het betonnen wegdek niet langer voldoet aan de wettelijke minimumeisen. Dat levert geen acute veiligheidsproblemen op. Maar om verdere verslechtering van het wegdek te voorkomen, mag zwaar vrachtverkeer tot na het groot onderhoud geen gebruik maken van de brug.
Lees meer

25.09.2015 - Bouw wacht flinke investeringen

De komende jaren kan de bouw forse investeringen tegemoet zien in vooral energiebesparing en energie-infrastructuur. Dat voorspelt de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) in zijn advies ‘Rijk zonder CO2’ met als ondertitel ‘Naar een duurzame energievoorziening in 2050’.
Lees meer

24.09.2015 - Nieuwe ISO 9001: 2015 gepubliceerd

Met meer dan 1,1 miljoen uitstaande certificaten is de ISO 9001 de grootste kwaliteitsnorm. Op woensdag 23 september is de nieuwe versie, de ISO 9001:2015, definitief gepubliceerd.
Lees meer

24.09.2015 - Subsidie praktijkleren

Voor wie? De Subsidieregeling Praktijkleren is een regeling vanuit het Ministerie OC&W voor financiële tegemoetkoming voor werkgevers in de kosten die zij maken voor het begeleiden en opleiden van een leerling of student die onderwijs volgt aan het (v)mbo, hbo of wo. Bent u een Leerbedrijf Transport en Logistiek en heeft u één of meer leerling-werknemers in dienst, dan komt u voor deze regeling in aanmerking. Per leerwerkplek kunt maximaal € 2.700,- subsidie ontvangen op basis van een periode van 40 weken.
Lees meer

22.09.2015 - Drie nieuwe semihuiftrailers voor M.J. van Riel

M.J. van Riel uit Tilburg heeft begin dit jaar drie nieuwe semihuiftrailers in gebruik genomen. Twee zijn er ter versterking van de sterk in ontwikkeling zijnde afdeling Industrial Movements, de andere is voor al het transport van interne transportmiddelen van Van Riel Forklifts.
Lees meer

21.09.2015 - Flexarbeid is belangrijk voor de werkgelegenheid

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat flexibele arbeid in onze aantrekkende economie van groot belang is voor de werkgelegenheid, aldus VNO-NCW en MKB-Nederland. De dynamiek op de arbeidsmarkt zou veel minder zijn als we zouden aangewezen zijn op vaste contracten, stellen zij.
Lees meer

17.09.2015 - Spierings onthult primeur op Matexpo: de “SK 597-AT4”

Tijdens de Matexpo in het Belgische Kortrijk heeft Spierings Mobile Cranes B.V. letterlijk een tipje van de nieuwe SK 597-AT4 opgelicht. Vol trots presenteerde Spierings de laatste twee delen van de nieuwe 48 meter giek. De huidige, zeer succesvolle generatie SK 498-AT4 kranen met een gieklengte van 44 meter, zullen vanaf heden plaats gaan maken voor de nieuwe SK 597-AT4.
Lees meer

16.09.2015 - Inspectie SZW pakt te hoge werkdruk aan

De aanpak van te hoge werkdruk, agressie en pesten van collega’s. Dat zijn komend jaar enkele van de speerpunten van de Inspectie SZW, zo is te lezen in haar Jaarplan 2016. Het plan is aangeboden aan de Tweede Kamer.
Lees meer

15.09.2015 - Advocaat wapen tegen lastige inspecteur

Het toezicht op veilig en eerlijk werk wordt steeds meer een juridisch gevecht. Niet zelden worden inspecteurs van de Inspectie SZW tijdens hun controles opgewacht door een advocaat. Dat meldt de Inspectie SZW in haar Jaarplan 2016.
Lees meer

14.09.2015 - Risicomanagement vraagt om kennis

Gemeentefunctionarissen moeten over de benodigde kennis beschikken om de risico's van een evenement te kunnen inschatten voor zij een vergunning verlenen. Ook moeten zij in staat moeten zijn om hierover het gesprek met de evenementenorganisator aan te gaan. Dat schrijft minister Plasterk van Binnenlandse Zaken in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees meer

08.09.2015 - Levering 250 tons Kobelco rupskraan bij Blansjaar B.V.

Op 19 augustus jl. is bij Blansjaar B.V., te Wateringen de nieuwe 250 tons rupskraan, Kobelco CKE 2500G afgeleverd.
Lees meer

08.09.2015 - Convoi neemt Imtech Industrial Services Zuid Oost over.

The Relocation Engineers van Convoi hebben met de curatoren van het gefailleerde Imtech Industrial Services BV overeenstemming bereikt met betrekking tot het overnemen van de elektrotechnische en automatiseringsactiviteiten van Zuid Oost. Met deze overname blijft de werkgelegenheid voor 80 Imtech medewerkers behouden en breidt Convoi haar expertise aanzienlijk uit. Het voormalige Imtech Industrial Services Zuid Oost zal verder gaan als ‘Convoi Electrical & Automation’ vanuit de hoofdvestiging van Convoi te Maastricht-Airport.
Lees meer

02.09.2015 - Koninklijke onderscheiding voor Joop Saan

Op dinsdag 1 september heeft burgemeester Erik Boog van Diemen de versierselen die horen bij de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau opgespeld bij dhr. J.Th.M. (Joop) Saan. Hij deed dat op de bijeenkomst ter gelegenheid van het 25-jarige jubileum van de heer Saan als directeur van het familiebedrijf Koninklijke Saan in Diemen.
Lees meer

27.08.2015 - Hijsbegeleider W4-08

Het bestuur TCVT heeft op 24 juni jl. het gereviseerde schema Hijsbegeleider vastgesteld. Het schema treedt per 1 september 2015 in werking.
Lees meer

21.08.2015 - Investeringen in Nederland fors gestegen

De investeringen in Nederland zijn in juni met 22,2 procent gestegen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.
Lees meer

19.08.2015 - Vóór 1 oktober buitenlandse btw terugvragen

Ondernemers kunnen uiterlijk 30 september 2015 een teruggaafverzoek indienen bij de Belastingdienst voor de btw die zij in 2014 in andere EU-landen hebben betaald. Deze datum is bindend.
Lees meer

19.08.2015 - Groot aanbod van kranen beschikbaar op aankomende veilingen Ritchie Bros. Auctioneers

Bekijk het aanbod van kranen dat tijdens de aankomende veilingen verkocht zal worden.
Lees meer

18.08.2015 - Ongeval Alphen schokt sector, VVT wacht onderzoek af

Op maandag 3 augustus jl. zijn twee bouwkranen bij het hijsen van een brugdeel in Alphen a/d Rijn omgevallen. Er mag van een groot geluk gesproken worden dat hierbij geen slachtoffers zijn gevallen.
Lees meer

18.08.2015 - Steunfonds van 1,25 miljoen voor gedupeerden kraanongeluk Alphen

Bewoners en winkeliers die slachtoffer zijn geworden van het kraanongeluk in Alphen aan den Rijn kunnen vanaf 18 augustus jl. een beroep doen op een steunfonds. De drie bouwbedrijven die betrokken waren bij het ongeluk, Mourik, BSB Staalbouw en Peinemann, storten daar samen 1,25 miljoen euro in. Dat bevestigt een woordvoerder van Mourik na berichtgeving van de NOS.
Lees meer

17.08.2015 - Sterke stijging orderportefeuille woningbouw

In de woningbouw steeg de orderportefeuille met drie tiende maand naar 8,0 maanden, nadat deze in de maanden mei en april stabiel was gebleven. De orderportefeuille in de utiliteitsbouw bleef voor de tweede opeenvolgende maand stabiel op 7,1 maanden. Per saldo nam in de burgerlijke en utiliteitsbouw de totale orderportefeuille in juni met twee tiende maand toe tot 7,6 maanden.
Lees meer

17.08.2015 - Woningbouwers hebben het weer drukker

De orderportefeuille voor woningbouwers is in juni met drie tiende maand gestegen naar acht maanden. In de voorgaande twee maanden bleef deze stabiel. Dat meldt het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid (EIB).
Lees meer

13.08.2015 - Opruimen Alphen net mikado

Het opruimen van de ravage van het kraanongeval in Alphen aan den Rijn moet uiterst voorzichtig gebeuren om te voorkomen dat er nieuwe schade ontstaat. Een soort mikado, vindt hoofdaannemer Mourik. Bijna twee weken geleden ging het helemaal mis bij de werkzaamheden aan de Julianabrug.
Lees meer

11.08.2015 - Wagenborg OHSAS 18001 gecertificeerd

Recentelijk heeft bij Wagenborg Nedlift de certificeringsaudit voor OHSAS 18001 plaatsgevonden. Deze werd uitgevoerd door certificeringsbureau Aboma. De audit is met positief resultaat en zonder problemen afgesloten. Alle vestigingen van Wagenborg Nedlift zijn nu ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 en VCA-P gecertificeerd.
Lees meer

11.08.2015 - Meeste sectoren in 2015 weer terug op niveau van voor crisis

De meeste sectoren in het Nederlandse bedrijfsleven zijn in 2015 in omvang weer terug op het niveau van voor de crisis. Dat meldt het economisch bureau van ABN Amro in een prognose.
Lees meer

11.08.2015 - ING: robuuste groei in vrijwel alle bedrijfssectoren

Hoogste groei in bouw, zorg krimpt De bouw is dit jaar de snelst groeiende sector in Nederland. De groei van 5% wordt vooral gestuwd door de toename van de woningbouw. In de industrie zijn het met name de machine- en transportmiddelenindustrie die het goed doen en in de detailhandel stijgen de omzetten in de supermarkten. De doe-het-zelf zaken en schoenenwinkels laten nog wel een daling zien en ook de zorgsector krimpt. Dit stelt het ING Economisch Bureau in het vandaag verschenen Vooruitzicht Sectoren.
Lees meer

07.08.2015 - Duitsland voert Mautplicht in voor lichte vrachtauto’s

Duitsland verlaagt de ondergrens voor de Mautplicht van 12 naar 7,5 ton. Het gaat om het maximaal toegelaten gewicht van de combinatie en dat betekent dat ook lichte vrachtauto’s die met een aanhangwagen rijden Mautplichtig kunnen zijn. De maatregel gaat in op 1 oktober.
Lees meer

06.08.2015 - Gemeente Alphen kende risico’s hijsklus

De gemeente Alphen aan den Rijn wist dat er ongelukken konden gebeuren tijdens de hijsklus van het brugdeel. Dat blijkt uit het VGM-plan van 18 april 2014, bericht de NOS.
Lees meer

06.08.2015 - Rabobank ziet woningmarkt verder groeien

De groei van de Nederlandse koopwoningmarkt zet door. Na een sterke eerste helft van 2015 zal de markt in de rest van 2015 en 2016 verder aantrekken. Dat schrijven economen van de Rabobank in hun donderdag verschenen kwartaalbericht over de woningmarkt.
Lees meer

06.08.2015 - Hijskraanbranche geschokt door ongeval

Vereniging Verticaal Transport, de vereniging van de hijskraanbranche, is geschokt door het ongeval en voorziet wellicht ingrijpende gevolgen voor de sector na het kraanongeval in Alphen aan den Rijn. “We zijn niet blij met de negatieve publiciteit.”
Lees meer

06.08.2015 - Nieuw sollicitatiesysteem MCt

Sinds week 32 biedt het MobiliteitsCentrum transport haar werkzoekenden een nieuw inschrijf- en sollicitatiesysteem: Mijn MCt.
Lees meer

05.08.2015 - Ongeval Alphen schokt sector, VVT wacht onderzoek af

Op maandag 3 augustus jl. zijn twee bouwkranen bij het hijsen van een brugdeel in Alphen a/d Rijn omgevallen. Er mag van een groot geluk gesproken worden dat hierbij geen slachtoffers zijn gevallen.
Lees meer

04.08.2015 - Onderzoeksraad start met kraanongeval

De Onderzoeksraad voor Veiligheid start een onderzoek naar het kraanongeval met de omgevallen bouwkranen bij de Julianabrug in Alphen aan den Rijn. Wat ging er mis?
Lees meer

24.07.2015 - Bouwvergunning op 55,3 procent hoger plan

De afgifte van bouwvergunningen voor woningen ligt 55,3 procent hoger dan een jaar geleden. Vooral het westen en het zuiden van het land bruisen van de bouwplannen.
Lees meer

16.07.2015 - Eerste T-rijbewijs uitgereikt

Op 15 juli jl. werd door het CBR het allereerste T-rijbewijs uitgereikt aan een 16-jarige kandidaat die het rijexamen op een tractor succesvol aflegde. De jongen liet tijdens het examen zien dat hij deze zogenoemde 'zware voertuigcombinatie' veilig door het verkeer kan loodsen.
Lees meer

15.07.2015 - Eerste Grove GMK voor Kraanverhuur T. Pater B.V.

Kraanverhuur T. Pater B.V. neemt zijn eerste Grove GMK in gebruik. De kraan heeft een mast lengte van 60 meter en een hydraulische verstelbare jib van 17 meter.
Lees meer

15.07.2015 - Baetsen Kraanverhuur bv behaalt certificeringsupgrade naar VCA Petrochemie

Recentelijk heeft Baetsen Kraanverhuur bv de certificering VCA* weten te upgraden naar VCA Petrochemie. Een audit van certificeringsinstantie BSI heeft aangetoond dat het kraanbedrijf in zijn werkzaamheden de aspecten veiligheid, gezondheid en milieu dusdanig goed beheerst, dat deze aan de hoogste VCA-norm voldoen.
Lees meer

13.07.2015 - Wetten verlagen drempel voor doorwerken na 65

Maatregelen die het voor werkgevers makkelijker maken om AOW'ers na hun 65ste te laten doorwerken, zijn drempelverlagend voor werkgevers en werknemers. Maar in veel gevallen komen die nu ook al uit met tijdelijke contracten of losse opdrachten. Dat zeggen VNO-NCW en MKB-Nederland over AOW-onderdelen van de Wet werk en zekerheid die deze maand zijn ingegaan. Per 1 januari komt daar de Wet werken na AOW-gerechtigde leeftijd bij.
Lees meer

13.07.2015 - Winder Limmen bv kiest voor Scania met Palfinger kranen

De passie voor techniek wordt gedeeld door de medewerkers van Winder Limmen BV en Scania. “Ik werk al 41 jaar in het bedrijf en ik werk al even lang samen met de Scania service organisatie,” zegt Joep Winder, wagenparkbeheerder. De goede relatie met Scania Alkmaar en het uiterst zuinige brandstofverbruik van de huidige Scania Euro 6 voertuigen hebben de doorslag gegeven bij de aanschaf van 5 G450 trekkers en bakwagens en 1 R580 zwaartransport trekker. Alle 6 voertuigen zijn rondom luchtgeveerd en uitgerust met diverse RVS kisten. Drie van de zes zijn voorzien van Palfinger kranen.
Lees meer

08.07.2015 - Nieuwe erkenning via SBB

Hoewel de formele overdracht van wettelijke taken van VTL Kenniscentrum Transport en Logistiek naar SBB op 1 augustus plaatsvindt, kunt u een nieuwe erkenning al per 1 juli aanvragen via SBB.
Lees meer

08.07.2015 - Arbocatalogus Verticaal Transport ondertekend

Vertegenwoordigers van FNV Transport & Logistiek, CNV Vakmensen en Vereniging Verticaal Transport (VVT) hebben hun handtekening gezet onder de verlenging van de Arbocatalogus voor het Verticaal Transport. Hiermee geven de sociale partners invulling
Lees meer

08.07.2015 - Nooteboom MANOOVR: baanbrekende innovatie beleeft wereldprimeur op BedrijfsautoRAI

De MANOOVR generatie van Nooteboom beleeft zijn wereldprimeur op de komende BedrijfsautoRAI, die van 20 t/m 24 oktober plaatsvindt in Amsterdam. De MANOOVR is volledig nieuw ontwikkeld en is vanwege zijn laadvloerhoogte van slechts 780mm in combinatie met 12 ton aslast op kenteken zo uniek dat hiervoor inmiddels in Nederland
Lees meer

03.07.2015 - Tweede Kamer akkoord met vervanging VAR

De Tweede Kamer is op donderdag 2 juli 2015 akkoord gegaan met het plan om de huidige Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) te vervangen door een systeem van modelovereenkomsten. Als ook de Eerste Kamer het plan straks goedkeurt, komt er een einde aan de VAR en kan er vanaf 1 januari 2016 worden gewerkt met modelovereenkomsten.
Lees meer

02.07.2015 - Wijziging schema systematiek

SZW heeft besloten om het systeem van Beoordelen fasegewijs af te bouwen en om te zetten naar een systeem van accreditatie. Op 19 juni jl. was er een informatiebijeenkomst bij SZW voor CKI's en CCvD-leden.
Lees meer

01.07.2015 - M.J. van Riel Industrial Movements investeert in 7 nieuwe heftrucks

Door de groei van de activiteiten van de industriële verhuizingen heeft M.J. van Riel Industrial Movements geïnvesteerd in vijf nieuwe Doosan heftrucks, met een capaciteit van 1,5 t/m 16 ton, en twee 10 Tons Mora elektrische heftrucks.
Lees meer

27.06.2015 - Veranderingen Wet Werk en Zekerheid per 1 juli 2015

Per 1 juli 2015 zorgt de Wet Werk en Zekerheid (Wwz) ervoor dat mensen met tijdelijke contracten meer rechten krijgen, het ontslagrecht eerlijk wordt en mensen die gaan werken vanuit de WW netto meer overhouden. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is verheugd dat de nieuwe regels zorgen voor een rechtvaardige en eerlijke arbeidsmarkt. 'Nu hebben mensen met tijdelijke contracten geen of nauwelijks rechten, krijgen sommigen bij ontslag een zak vol geld mee en anderen helemaal niets. Aan die ongelijke behandeling komt nu een einde.'
Lees meer

22.06.2015 - BKV investeert in reusachtige 600 tons-rupskraan

Begin juli arriveert de nieuwste aanwinst van kraanverhuurbedrijf BKV: een enorme rupskraan. De splinternieuwe Liebherr LR 1600/2 heeft een hijsvermogen van 600 ton. BKV zet de kraan in voor het (de)monteren van onder meer grote windturbines.
Lees meer

04.06.2015 - 5.000e inzetbaarheidscheck Sectorplan Transport en Logistiek

De sector transport en logistiek wil werknemers faciliteren om zo lang mogelijk productief en met plezier door te werken. Via een online ‘Inzetbaarheidscheck’ in het kader van het Sectorplan Transport en Logistiek kunnen werknemers voor zichzelf nagaan hoe het met hun inzetbaarheid staat. Ruim 5.000 mensen hebben inmiddels de check gedaan die als doel heeft om de inzetbaarheid van mensen die werken in transport en logistiek te verbeteren. Dat is een mooi succes.
Lees meer

03.06.2015 - Twee nieuwe Liebherr MK88plus torenkranen voor M.J. van Riel B.V.

Begin dit jaar heeft M.J. van Riel B.V. twee nieuwe Liebherr MK 88 torenkranen in gebruik genomen. De Liebherr mobiele torenkraan heeft een gieklengte van 45 meter en in horizontale stand een haakhoogte van 30.2 meter.
Lees meer

29.05.2015 - Kuiphuis Kraanverhuur breidt uit

2015 begint goed voor Kuiphuis Kraanverhuur. Het ‘kranenpark’ is uitgebreid met maarliefst vijf nieuwe kranen: De aanschaf is geen overbodige luxe: het aantal aanvragen uit de oostelijke regio vertoont een duidelijk stijgende lijn. De aanschaf noodzakelijk is om optimaal aan alle vraag te kunnen voldoen.
Lees meer

20.05.2015 - Nooteboom EURO-PX 2+5 en Volvo FM 5-assige zwaartransport trekker en voor Boer B.V.

Boer B.V. uit Meerkerk heeft onlangs de eerste Volvo FM 5-assige zwaartransport trekker met 540 pk en een GCW van 150 ton in gebruik genomen. De trekker is rondom luchtgeveerd en voorzien van een 9-tons luchtgeveerde en hefbare as waardoor de combinatie bijzonder wendbaar is. De truck wordt ingezet voor het vervoer van onder andere heimachines. Hiervoor is gekozen voor een extra lage cabinehoogte. De Volvo FM werd geleverd door Volvo Group Truck Center uit Gorinchem.
Lees meer

20.05.2015 - Nieuwe Mercedes Actros SLT voor M.J. van Riel

M.J. van Riel heeft sins januari 2015 een nieuwe vier assige Mercedes Actros SLT in gebruik genomen speciaal voor het zwaar en exceptioneel transportwerk. Deze vier assige trekker beschikt over 625 pk en is uitgerust met een turbo-retarder-koppeling.
Lees meer

11.05.2015 - Instructiefilm Wagenborg Nedlift ladingzekeren

Het Groningse transportbedrijf Wagenborg Nedlift heeft samen met de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) een instructiefilm over ladingzekeren ontwikkeld. In de film wordt een goed beeld gegeven over de wetgeving rond ladingzekeren en de praktische invulling daarvan. Stapsgewijs ziet men welke aspecten er allemaal spelen en hoe daar mee om moet worden gegaan. De film geeft ook een kijkje in de wereld van de chauffeur en waar hij bij ladingzekeren mee te maken krijgt. De film kan worden gedownload via de link: https://www.youtube.com/watch?v=IdZ2hOKB5fE
Lees meer

08.05.2015 - Modelovereenkomsten gaan VAR vervangen

De Beschikking geen loonheffingen (BGL) als beoogde opvolger van de VAR-verklaring is van de baan. Er is een nieuw alternatief gevonden. De Belastingdienst gaat naar alle waarschijnlijkheid per 1 januari 2016 werken met voorbeeldovereenkomsten. Bedrijven en zzp'ers kunnen die gebruiken en invullen. Mits in de praktijk volgens de overeenkomst wordt gewerkt, heeft een bedrijf zekerheid vooraf dat er geen loonheffingen hoeven te worden afgedragen.
Lees meer

08.05.2015 - 7 nieuwe mobiele kranen voor Wagenborg Nedlift

Op 28 april 2015 overhandigt Murk Lamminga, Business Unit Manager van Wagenborg Nedlift, de sleutel van de eerste nieuw binnengekomen 70 tonner aan Méjid Hamrit, machinist van de nieuwe K0711. Deze kraan is de eerste in een rij van 7 nieuwe mobiele kranen, een mooie aanvulling op het mobiele kranenpark van Wagenborg Nedlift.
Lees meer

01.05.2015 - ING kwartaalbericht sectoren: Economische sectoren komen op stoom

Het herstel van de Nederlandse bedrijfssectoren zet dit jaar flink door. De aantrekkende binnenlandse vraag zorgt voor grotere volumes in het wegtransport. Ook de overslag in de Rotterdamse haven groeit. In de bouw en de zakelijke dienstverlening is de groei naar verwachting 3,0%. In de industrie zijn het vooral de machine- en transportmiddelenindustrie die grote plussen laten zien. De detailhandel profiteert van de toegenomen koopbereidheid.
Lees meer

23.04.2015 - Wagenborg Nedlift wint ESTA Award 2015

Tijdens de 'ESTA Users Night and Award dinner' op 23 april 2015 heeft de ESTA de winnaars van de ESTA awards 2015 bekendgemaakt. De ESTA jury heeft een project van Wagenborg Nedlift uitgeroepen tot 'Crane job of the year' en is hiermee de winnaar van de ESTA award 2015 in de categorie 'telescoopkranen met een hefvermogen ≤ 120 ton'.
Lees meer

21.04.2015 - MobiliteitsCentrum transport plaatst 2.500e chauffeur

Het MobilteitsCentrum transport (MCt) van het Sectorinstituut Transport en Logistiek blijft een goedlopende banenmotor. Onlangs trad René Brand in dienst bij CARGOBOSS en van daalen transport in Maasdijk. Hij is daarmee de 2.500ste chauffeur die via het MCt een andere baan heeft gevonden in het transport. CARGOBOSS en van daalen transport heeft bij het MCt nog meer vacatures uitstaan. Leeftijd is daarbij onbelangrijk. Via het Sectorinstituut kunnen BBL’ers hier ook terecht voor leer-werkplekken. Daarna blijven ze vaak en zo ontstaat een mooie mix in het personeelsbestand.
Lees meer

16.04.2015 - Mammoet kiest de Grove GMK5130-2

Voor gebruik in Nederland heeft Mammoet een aantal 130 tonners besteld. De eerste werd op donderdag 5 maart door Giuseppe Pompeo (Sales Director Manitowoc BE-NL) overgedragen aan Mammoet machinist Reginald van der Wal. De GMK5130-2 is uitgevoerd met hydraulische jib.
Lees meer

16.04.2015 - GMK5130-2 voor MJ van Riel Tilburg

De 130 tons klasse is voor MJ van Riel een belangrijke klasse. In de praktijk zien we dat een dergelijke kraan als eenmans kraan steeds vaker de weg opgaat. De GMK5130-2 die in februari is afgeleverd aan Martin van Riel heeft een 27 tons vangmuilkoppeling voor een 3-assige middenasaanhanger.
Lees meer

16.04.2015 - De mooiste van Belgie ?

Michielsens heeft haar vloot recent uitgebreid met een nieuwe GMK6300L. Wij hebben de GMK6300L gekocht vanwege de eenvoud en de lange mast aldus eigenaar Johan Michielsens.
Lees meer

16.04.2015 - 2 x GMK5130-2 voor Blansjaar

Eind vorig jaar heeft de firma Blansjaar uit Wateringen twee nieuwe GMK’s 5130-2 in gebruik genomen.
Lees meer

16.04.2015 - 2 x GMK5110 voor Wagenborg

Voor de uitbreiding in het middensegment heeft Wagenborg Nedlift Groningen geïnvesteerd in een tweetal nieuwe 5-assige 110 tonners. Deze multifunctionele kraan is uitgevoerd met een hoofdmast van 51 meter en een mechanische jib verlenging van 11-18 mtr. Met 11 ton op de kraan blijft het geheel binnen de gestelde aslasten van 12 ton.
Lees meer

16.04.2015 - GMK4080-1 voor Arentis

Arentis verhuurt een totaalpakket aan industriële machines en gereedschappen, uiteenlopend van kranen tot gereedschapskisten. Het machinepark bestaat uit onder andere hydraulische hijskranen, vrachtwagencombinaties, hoogwerkers en schaarliften, verreikers, heftrucks, diesel aangedreven lichtmasten, stroomaggregaten (inclusief bekabeling en verdeelkasten), rolsteigers en compressoren.
Lees meer

13.04.2015 - Uitbreiding verhuurvloot Peinemann met 2 x TEREX Challenger 3160 - 55 tons class

Peinemann Kranen BV heeft haar verhuurvloot uitgebreid met 2 stuks TEREX Challengers 3160. Deze kranen behoren tot het 55 tons segment en hebben een hoofdmast van 50 meter, tevens zijn deze kranen zeer compact. Er is specifiek gekozen voor dit type kraan met een lange hoofdmast en geen jib. Beide kranen zijn uitgevoerd met een remote control voor het uitleggen en oprapen van de stempelschotten (indien gewenst).
Lees meer

13.04.2015 - Peinemann is genomineerd voor de ESTA Safety Award

Ieder jaar worden voor verschillende categorieën de ESTA awards uitgereikt. Peinemann is dit jaar genomineerd voor de ESTA Safety Award met het volgende project: Uitwisselen bundel E 1758 te Exxon Mobil
Lees meer

09.04.2015 - Nieuwe Semi dieplader voor Gebr. Vermeer Industrial Movements BV

Gebr. Vermeer Industrial Movements BV heeft sinds kort een speciale semi-dieplader voor het vervoer van heftrucks en machines in hun wagenpark opgenomen. De trailer is voorzien van een dubbele hydraulische oprijdklep, verbreedbare achterportalen en elektrische lier voor maximale inzetbaarheid.
Lees meer

03.04.2015 - Nieuwe Scania HMF 8520 voor Johan van de Scheur

Op 27 maart j.l. heeft Johan van de Scheur de sleutels in ontvangst genomen van de nieuwe Scania. Deze truck met kraan biedt voor Albert van de Scheur mogelijkheden om de transportwerkzaamheden van machines of installaties voor de opdrachtgevers te combineren met zware hijswerkzaamheden. De HMF 8520 met Jib maakt het mogelijk om zwaardere machinedelen van de eigen truck of van andere trucks te laden en te lossen en tevens om op een langere afstand of een grotere hoogte wat lichtere hijswerkzaamheden uit te voeren. In praktijk zal dit gebruikt worden wanneer installaties op een verdieping of een dak worden geplaatst, of in bedrijfshallen waar inpandig montagewerkzaamheden worden uitgevoerd.
Lees meer

03.04.2015 - Gereedschapwagen voor Haegens Kraanverhuur en Transport B.V.

Na de nodige aanpassingen aan zowel het uiterlijk als de inrichting/uitrusting aan de binnenzijde van de Mercedes Antos kan Haegens Kraanverhuur en Transport B.V. u mededelen dat de nieuwe gereedschapwagen compleet is en klaar voor gebruik.
Lees meer

31.03.2015 - Werkakkoord: 1.000 nieuwe BBL- leerwerkplekken in transport en logistiek

In het kader van het Werkakkoord heeft het Sectorinstituut Transport en Logistiek namens de branche afspraken gemaakt met Lodewijk Asscher, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Jet Bussemaker, minister Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Mirjam Sterk, ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid voor 1.000 nieuwe BBL-leerwerkplekken.
Lees meer

31.03.2015 - JONG TALENT IN DE STARTBLOKKEN

Geachte relatie, U bent erkend leerbedrijf transport en logistiek. Door jong talent een kans te bieden kunt u meewerken aan de toekomst van onze sector. Sectorinstituut Transport en Logistiek bemiddelt en begeleidt leerling-werknemers voor een groot aantal bedrijven. Het talent dat u in huis haalt bij het creëren van een leerwerkplek, kunt u zelf opleiden tot een waardevolle werknemer voor de toekomst.
Lees meer

31.03.2015 - SEVT organiseert cursus VCA All in

Binnenkort organiseert de SEVT in samenwerking met H.S. Management een cursus VCA All-in.
Lees meer

23.03.2015 - Samenwerking Wagenborg Nedlift en Sitech Services

Onlangs hebben Sitech Services en Wagenborg Nedlift een raamovereenkomst afgesloten. Wagenborg Nedlift gaat diensten leveren voor horizontaal en verticaal transport, rigging, projectmanagement en engineering aan diverse fabriekslocaties op de Chemelot site in Geleen.
Lees meer

18.03.2015 - De Handsaver behoudt grip in uw vingers

Wie kent niet het probleem van de vastgeroeste bou-ten, de slagsleutel, de vuisthamer en de vingers die er tussen zitten. Een pijnlijk en veel voorkomend ongeval. Arentis ontwikkelde het gereedschap dat een einde maakt aan dit pijnlijke probleem.
Lees meer

16.03.2015 - Open dag M.J. van Riel groep op 29 maart

Op zondag 29 maart openen M.J. van Riel en Van Riel Forklifts hun deuren voor relaties en publiek.
Lees meer

13.03.2015 - Wido Kraanverhuur BV heeft een nieuwe Faun ATF 130 G in gebruik genomen

Voor de machinist Gradje, een welbekende onder de kraan machinisten, is de nieuwe Faun ATF 130 G toch even wennen.
Lees meer

12.03.2015 - Veiling Ritchie Bros in Casper, USA

Graag brengen we u op de hoogte van een uitzonderlijke veiling die door Ritchie Bros. in Casper, Wyoming (USA) gehouden wordt op woensdag 25 maart. Op deze dag verkoopt het gerenommeerde Amerikaanse kraanbedrijf Energy Transportation haar gehele vloot van kranen, trucks, trailers en bouwmaterieel aan de hoogste bieders. Het gaat hier om een uitzonderlijk aanbod van kranen en materieel dat in uitstekende conditie verkeert – en, zoals altijd bij Ritchie Bros., wordt alles op de veilingdag verkocht.
Lees meer

04.03.2015 - Aanpak schijnconstructies werknemers krijgt steun hele Kamer

De Tweede Kamer is het unaniem eens met de aanpak van uitbuiting en onderbetaling van arbeiders uit vooral Midden- en Oost-Europa. De
Lees meer

02.03.2015 - 30e Spierings kraan voor Kuiphuis Kraanverhuur

In februari van dit jaar heeft kranenfabrikant Spierings een nieuwe SK498-AT4 geleverd aan Kuiphuis Kraanverhuur. Dit is de 30e Spierings kraan voor de in Oost-Nederland gevestigde kraanverhuurder. De eerste Spierings kraan voor Kuiphuis kocht Piet Bruijsten in 1994, dat was een SK345-AT3. In de afgelopen 21 jaar bouwde Spierings in totaal 30 kranen voor Kuiphuis. Op dit moment zijn er nog 23 kranen hiervan operationeel bij Kuiphuis.
Lees meer

19.02.2015 - Vrachtvervoer in EU gehinderd door nieuwe regels lidstaten

De Europese werkgeversorganisatie BusinessEurope maakt zich zorgen over nieuwe nationale regelgeving van lidstaten die een obstakel vormen voor de internationale transportsector. Volgens BusinessEurope staat bijvoorbeeld de controle van het wegvervoer op het naleven van het minimumloon in Duitsland op gespannen voet met de beginselen van het vrij verkeer en de interne markt. Dat staat in een brief aan De Europese Commissie. VNO-NCW en Nederlandse werkgeversorganisaties in de transportsector hebben hierop aangedrongen.
Lees meer

19.02.2015 - Bedrijven niet laten betalen voor inspectie

VNO-NCW en MKB-Nederland willen dat minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stopt met het voorbereiden van een voorstel om bedrijven in de zwaarste risicocategorie te laten betalen voor inspecties. Handhaving van wet- en regelgeving is in het algemeen belang en moet dus uit de algemene middelen worden betaald, vinden de ondernemingsorganisaties. Het kabinet moet geen nieuwe bedrijvenbelasting opleggen om de eigen bezuinigingen op het toezicht te compenseren, schrijven zij in een brief aan Asscher.
Lees meer

17.02.2015 - Werkgevers ontkennen stakingsrecht niet

De suggestie van de FNV dat de Nederlandse werkgeversorganisaties het recht om te staken zouden ontkennen is feitelijk onjuist. VNO-NCW en MKB-Nederland erkennen dat het recht om te staken onderdeel is van evenwichtige arbeidsverhoudingen, maar er zijn wel voorwaarden aan verbonden. Zo mag er bijvoorbeeld pas gestaakt worden als het uiterste is geprobeerd om er met onderhandelingen uit te komen. Ook mogen de belangen van derden niet onevenredig worden geschaad.
Lees meer

12.02.2015 - Kuiphuis Kraanverhuur breidt uit met nieuwe kraan

Het jaar begint goed voor Kuiphuis Kraanverhuur. Het ‘kranenpark’ is uitgebreid met een nieuwe kraan: de Tadano ATF130G-5.
Lees meer

12.02.2015 - Wijziging aanmeldingsprocedure VCA-examens

Afgelopen jaar is het examenbureau Checkbase opgegaan in IBEX Instituut voor Beroepsexamens. In samenwerking met dBaz, te Druten is de SEVT in de gelegenheid geweest de examens bij Checkbase tegen aantrekkelijke voorwaarden af te nemen voor de leden van de VVT. Door de overname van het examenbureau Checkbase
Lees meer

12.02.2015 - Meer laadvermogen en lagere kosten met de nieuwe 7-assige Nooteboom Ballasttrailer

Nooteboom Trailers zet met de OVB-95-07 Ballasttrailer de nieuwe standaard voor het vervoer van kraanballast op de weg. Deze 7-assige oplegger is het antwoord op de lagere aslasten, die door Nederland en Duitsland worden ingevoerd. Door de verlaging van 12 naar 10 ton per as wordt de schade aan de wegen beperkt. De lagere aslasten gaan echter niet ten koste van het laadvermogen. Nooteboom gebruikt slimme technieken en hoogwaardig staal om het eigen gewicht te beperken. Bovendien is de OVB-95-07 berekend voor een 6x4 trekker, terwijl voor oudere Ballasttrailers een 8x4 trekker werd gebruikt. Het resultaat: een hoog laadvermogen en lagere kosten.
Lees meer

12.02.2015 - Sectorplan wil inzetbaarheid laaggeschoolden verbeteren door aanbieden scholingsvouchers

Het Sectorplan Transport en Logistiek wil met scholingsvouchers laaggeschoolde medewerkers de mogelijkheid bieden om hun inzetbaarheid te vergroten door scholing. Werkgevers en werknemers kunnen de scholingsvouchers aanvragen om met subsidie opleidingen te volgen waarmee ze vaardigheden kunnen aanleren of verbeteren. Een goed geschoolde werknemer is gemotiveerder, productiever en breder inzetbaar.
Lees meer

11.02.2015 - Opleiding Transport & Logistiek

Haal het beste uit uzelf en uw leerling Bent u verantwoordelijk voor de praktijkbegeleiding van leerlingen bij uw erkend leerbedrijf? Of wordt u er binnenkort verantwoordelijk voor? Meld u dan aan voor de opleiding Praktijkopleider Transport & Logistiek!
Lees meer

10.02.2015 - Willem de Vries nieuwe directeur Sectorinstituut Transport en Logistiek

Per 1 maart 2015 treedt Willem de Vries in functie als directeur Sectorinstituut Transport en Logistiek en volgt daarmee interim-directeur Ineke Strijp op. De Vries heeft een rijke ervaring in de
Lees meer

10.02.2015 - Nieuwste Nooteboom MCOS semi-dieplader maakt overstap naar hydraulisch besturing eenvoudig

De nieuwste generatie MCOS semi-diepladers met hydraulische besturing is de optimale transportoplossing om middelzware machines tot ca. 47 ton snel, kosteneffectief en veilig te vervoeren. Tot voor kort betekende de stap van naloop besturing naar hydraulische besturing een aanzienlijk hogere investering. Nooteboom heeft dit nu binnen haar SMART programma veel aantrekkelijker gemaakt. Sinds de succesvolle introductie van de MCOS semi-diepladers is het marktaandeel hierin sterk toegenomen en neemt de belangstelling hiervoor verder toe. Recentelijk heeft ook KWS Infra zijn eerste 4-assige MCOS-58-04(EB) hydraulische gestuurde semi-dieplader in gebruik genomen.
Lees meer

09.02.2015 - Loondoorbetaling bij ziekte terug naar één jaar

Loondoorbetaling bij ziekte van een werknemer moet terug van twee naar één jaar. De werkgever neemt daarbij de premielasten voor het eerste halfjaar voor zijn rekening en de werknemer voor het tweede. Dat is een van de voorstellen die VNO-NCW en MKB-Nederland doen in 'Kansrijk – de groeiagenda voor ondernemerschap in het mkb'. De agenda wordt op 11 februari overhandigd door MKB-Nederland voorzitter Michaël van Straalen aan minister-president Mark Rutte in de Markthal in Rotterdam.
Lees meer

05.02.2015 - Participatiewet zet in op een baan voor iedereen

Transport en logistiek biedt baankansen voor Wajongers De sector transport en logistiek biedt mogelijkheden voor werkzaamheden van Wajongers*. Uit de jaarlijkse bedrijfsenquete van het Sectorinstituut Transport en Logistiek blijkt dat 7% van de bedrijven in de sector een Wajonger in dienst heeft. Daarnaast ziet 16% mogelijkheden voor werkzaamheden voor Wajongers. Om ondernemers hierbij op weg te helpen heeft het Sectorinstituut een whitepaper gepubliceerd met onderzoeksresultaten, cases en een handige checklist.
Lees meer

04.02.2015 - Financiering bedrijven niet te veel aan banden leggen

Nu de economie zich lijkt te herstellen en de bedrijfsinvesteringen aantrekken, is het essentieel dat er genoeg externe financiering beschikbaar is voor mkb-bedrijven, stellen VNO-NCW en MKB-Nederland in een brief aan de Tweede Kamer. Die overlegt op 5 februari over de kredietverlening. Naast de banken moeten bedrijven ook terecht kunnen bij andere aanbieders van financiering. Die moeten niet te veel worden gehinderd door toezicht en regelgeving, aldus de ondernemingsorganisaties.
Lees meer

04.02.2015 - Duits minimumloon bezorgt NL-ondernemers slapeloze nachten

De Duitse grens over? Prima, maar of je wel even wilt aantonen dat je voldoet aan de Duitse wet op het minimumloon. In VNO-NCW-opinieblad Forum vertellen ondernemers over de gevolgen van die wet. ‘Een fout kan je al snel op een boete van 30 mille komen te staan. Dat is toch absurd?’
Lees meer

03.02.2015 - Acquisitiefraude eindelijk serieus genomen

VNO-NCW en MKB-Nederland zijn blij dat de Tweede Kamer het initiatiefwetsvoorstel dat acquisitiefraude strafbaar stelt, dinsdag 3 februari met algemene instemming heeft aangenomen. De wet van Kamerleden Sharon Gesthuizen (SP) en Foort van Oosten (VVD) geeft aan dat deze vorm van fraude een serieus probleem is. ‘Slachtoffers worden eindelijk voor vol aangezien’, stellen de ondernemingsorganisaties.
Lees meer

26.01.2015 - De Boer: Niet meer sparen, maar meer gaan spenderen

'We moeten niet te veel meer sparen in dit land. Er is al genoeg gespaard. We moeten vooral meer spenderen en investeren.' Volgens Hans de Boer, voorzitter van ondernemingsorganisatie VNO-NCW, is dat nodig om de Nederlandse economie weer aan te zwengelen. Zijn oproep is gericht aan burgers, maar ook aan de overheid die hij zaterdag in het radioprogramma Kamerbreed opriep tot een (gefaseerde) verlaging van de belastingtarieven.
Lees meer

26.01.2015 - Alle subsidies op een rij

Veel chauffeurs, planners en kraanmachinisten die bij het MCT staan ingeschreven, zijn buiten hun schuld werkloos geworden. De overheid stimuleert werkgevers op diverse manieren om hen snel weer aan de slag te helpen, onder meer met aantrekkelijke financiële maatregelen. In dit artikel zetten we alle subsidies voor u op een rij.
Lees meer

21.01.2015 - Wie bied er meer? - Ritchie Bros.' eerste veiling van 2015 in Moerdijk

Op 26 & 27 februari zal 's werelds grootste materieelveiler Ritchie Bros. op haar Nederlandse terrein weer honderden machines aan de hoogste bieders verkopen. De veilingen in Moerdijk worden een aantal keer per jaar gehouden en door vele Nederlandse en internationale bieders bezocht. Bieders kunnen zowel
Lees meer

13.01.2015 - Minimumloon in Duitsland nieuwe aanmeldingsformulieren voor alle branches

Sinds 1 januari 2015 geldt in Duitsland het wettelijk minimumloon. Vanaf heden moeten bedrijven uit alle branches in heel Duitsland hun werknemers een minimumloon van € 8,50 bruto betalen. De regeling verplicht tevens alle buitenlandse werkgevers
Lees meer

12.01.2015 - TUV Rheinland stopt per 1-1-2015 met persoonscertificatie TCVT

TUV Rheinland stopt per 1-1-2015 met persoonscertificatie TCVT
Lees meer

12.01.2015 - Brug Bochum aan de haak geslagen

De anders zo rustige Von-Walthausen-Straße in Bochum was afgelopen weekend het toneel van een spectaculaire hijs-actie. De oude brug over het spoor werd vervangen door een nieuw exemplaar.
Lees meer

06.01.2015 - Koninklijke Saan schaalt op naar VCA-P

Eind december 2014 heeft Koninklijke Saan het traject van de opschaling van VCA** naar VCA-Petrochemie succesvol afgerond. Aboma heeft de audits uitgevoerd en geconstateerd dat er voldaan wordt aan de eisen die vermeld staan in de VGM Checklist Aannemers (VCA).
Lees meer

06.01.2015 - SOOB-subsidie in 2015

De topsector Transport en Logistiek is sterk in beweging, waardoor we steeds hogere eisen stellen aan de medewerkers in de sector. Het verhogen van de vakbekwaamheid wordt daarmee steeds belangrijker.
Lees meer

19.12.2014 - Herstel Nederlandse economie met kans op scherpe bewegingen

Het herstel van de Nederlandse economie wint in 2015 aan kracht. Door betere afzetverwachtingen investeren bedrijven meer en daarnaast geven consumenten meer uit. De grootste trekker van de groei is volgend jaar de binnenlandse vraag en niet langer de export. Overheidsmaatregelen zorgen voor een licht remmend effect, voornamelijk door bezuinigingen in de zorgsector. Het zijn vooral notarissen, de flexbranche en de automotive sector die het goed doen in 2015. Het verwachte herstel is traag, maar de kans op scherpe en onverwachte bewegingen in de economische omstandigheden is groot. Dit staat in de vandaag verschenen publicatie ‘Ondernemen in 2015’, waarin het ING Economisch Bureau de belangrijkste economische ontwikkelingen voor 2015 voor 60 sectoren beschrijft.
Lees meer

18.12.2014 - Peinemann Hoogwerksystemen breidt vloot uit met nieuwe Genie SX-180

Peinemann heeft geïnvesteerd in een nieuwe Genie SX-180. De Genie SX-180 is de grootste zelfrijdende telescoop hoogwerker in de markt en specifiek gebouwd om gebruikers veilig en snel op hoogte te brengen. Deze machine is met een hefcapaciteit van 340 KG en een werkhoogte van bijna 57 meter ideaal voor toepassingen in de olie- en gasindustrie, utiliteitsbouw, industrie, bouw en de onderhoudsindustrie.
Lees meer

01.12.2014 - Flinke decemberveiling voor Ritchie Bros. in Moerdijk

Mensen die voor de aankomende kerstdagen nog een mooie graafmachine, hijskraan, truck of andere machine willen bemachtigen, kunnen op 11 en 12 december in Moerdijk hun slag slaan bij veilinghuis Ritchie Bros. Het veilingterrein van 25 hectare is dan weer rijkelijk gevuld met
Lees meer

01.12.2014 - Sectorinstituut Transport en Logistiek verhuist naar Gouda

Per 1 december 2014 is het Sectorinstituut Transport en Logistiek verhuisd naar Gouda. Het Sectorinstituut is opgericht per 1 juli 2014 door sociale partners in de sector: TLN, VVT, FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen. Er werken ongeveer 100 mensen bij het Sectorinstituut.
Lees meer

24.11.2014 - Vier machinisten halen als eerste in Nederland het verplichte TCVT persoonscertificaat Machinist Krol

Op vrijdag 21 november jl. hebben vier kandidaten examen afgelegd voor de opleiding Machinist Krol. Als eersten in Nederland beschikken zij over het binnenkort verplichte TCVT/W5-02-certificaat. Opleiding en examen vonden plaats bij het opleidingscentrum van VTC in Ede.
Lees meer

10.11.2014 - MAN showt nieuwe zwaar transport trekker op Construction Days

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 november organiseert MAN op het Bouw & Infrapark in Harderwijk de Construction Days 2014. Tijdens deze dagen biedt MAN bezoekers de gelegenheid kennis te maken met al hun voertuigen in het bouw- en zwaartransport. Er zullen onder meer allerlei demonstraties en productpresentaties worden gehouden.
Lees meer

07.11.2014 - Nieuwe Liebherr LTM 1400 voor Herpertz Kraanverhuur B.V.

Nieuwe Liebherr LTM 1400 voor Herpertz Kraanverhuur B.V.
Lees meer

06.11.2014 - Gastlessen geven gehoor aan vraag van scholen

Lancering gastlessen Transport en Logistiek voor het VMBO-onderwijs Sectorinstituut Transport en Logistiek lanceert vandaag de mogelijkheid voor VMBO-scholen om gastlessen transport en logistiek aan te vragen. De gastlessen helpen docenten en decanen bij de invulling van de beroepsoriëntatie. VMBO-leerlingen leren hierbij van vakmensen uit de sector welke beroepsmogelijkheden er zijn en wat er allemaal bij komt kijken. Ter promotie van de lancering is er een filmpje beschikbaar.
Lees meer

04.11.2014 - Saan investeert in volledig elektrische Nissan e-NV200’s

Met de aanschaf van twee Nissan e-NV200’s vergroent het wagenpark van Koninklijke Saan weer verder. Deze volledige elektrische bestelauto is zeer recent op de markt geïntroduceerd en gebaseerd op de standaard NV200 bestelwagen die voorzien is van de aandrijflijn van de Nissan Leaf.
Lees meer

03.11.2014 - Groei in alle marktsectoren

In 2015 zullen de marktsectoren voor het tweede jaar op rij groeien. De industrie en transport sloegen door de exportgroei al eerder het groeipad in. Nu vertonen ook binnenlands georiënteerde sectoren plusjes. Meer vertrouwen bij consumenten en producenten, de aantrekkende woningmarkt en langzaam herstel op de arbeidsmarkt zorgen voor deze omslag. Zorg en overheid krimpen als enige sectoren nog wel door een sterke focus op uitgavenbeperkingen.
Lees meer

27.10.2014 - 2e kwartaal 2014: vraag naar goed opgeleid personeel neemt toe

Het Sectorinstituut Transport en Logistiek concludeert voor het tweede kwartaal van 2014 dat door de voorzichtige groei van de economie de vraag naar goed opgeleid personeel verder toeneemt. De economie herstelt zich en de sector Transport en Logistiek volgt. Er lijkt zelfs sprake van voorzichtige groei. Was tot dusver de groei vooral te danken aan de export, nu lijkt ook de binnenlandse vraag naar goederen weer op te leven. Door de toenemende bedrijvigheid neemt de vraag naar goed opgeleid personeel toe.
Lees meer

24.10.2014 - VTC introduceert nieuwe opleiding voor machinisten van railgebonden hijskranen

VTC gaat volgende maand starten met de bouw van de opleidingslocatie voor de opleiding TCVT W5-02 machinisten van railgebonden hijskranen. Vanaf december kan VTC dan de opleiding aanbieden voor machinisten van railgebonden hijskranen. Na het volgen van deze opleiding voldoen machinisten aan de strengere vakbekwaamheidseisen die in 2016 verplicht wordt.
Lees meer

24.10.2014 - Arbeidsveiligheid verdient alle aandacht, juist nu

Arbeidsveiligheid en gezond werken vergroot uw omzetkansen door te voldoen aan de eisen van potentiële opdrachtgevers en bespaart kosten door minder ziekteverzuim en het voorkomen van uitval en andere schade. Ook spelen bedrijven met veilig en gezond werken in op de verhoging van de pensioenleeftijd, de hogere arbeidsdruk en nieuwe technologische middelen. Kortom, veilig en gezond werken leidt tot meer efficiency en een beter rendement.
Lees meer

23.10.2014 - Stimulans lager btw-tarief lijkt uitgewerkt

Ondanks hapering verder herstel in bouw ING Economisch Bureau verwacht dat de bouwproductie dit jaar en volgend jaar met 2,5% groeit. Ondanks een terugval van het bouwvolume in het 2e kwartaal raken de orderboeken beter gevuld en worden bouwondernemers optimistischer. De renovatiesector profiteert nog van het verlaagde btw-tarief tot halverwege 2015. Het lijkt er wel op dat het effect van de lagere btw al grotendeels is uitgewerkt. Steeds vaker plaatsen particulieren hun klusopdrachten op internet. Voor kleine bouwbedrijven en zzp’ers zijn kluswebsites een welkome manier om hun netwerk uit te breiden.
Lees meer

17.10.2014 - Sector transport en logistiek: versneld doorpakken op ingeslagen weg verbetering arbeidsomstandigheden

"Versneld doorpakken op de ingeslagen weg" zo is de reactie van de sociale partners in de sector transport en logistiek. Uit het vandaag gepubliceerde rapport van de inspectie SZW blijkt dat werkgevers in de sector op belangrijke onderdelen bewuster met veiligheid omgaan waardoor het aantal arbeidsongevallen afneemt. Tegelijkertijd hebben nog niet alle werkgevers de risico's in beeld en nemen daarom niet altijd de juiste maatregelen.
Lees meer

13.10.2014 - Hydraulisch verbreedbare ketelbed dieplader afgeleverd bij Van Grinsven B.V.

Met toevoeging van deze nieuwe ketelbed dieplader aan het toch al zeer ruime wagenpark van Van Grinsven B.V., zijn wij in staat om nog beter aan de vraag van onze klanten te voldoen.
Lees meer

09.10.2014 - Veiling aanbod kranen wereldwijd Ritchie Bros. Auctioneers

Op donderdag 11 december en op vrijdag 12 december a.s. organiseert Ritchie Bros. Auctioneers een veiling met een aanbod van kranen te Moerdijk. Houdt u hiervoor www.rbauction.com in de gaten.
Lees meer

05.10.2014 - Nieuwe Scania/Liebherr LTF 1060 4.1.voor Jan Zuidema Kraanverhuur

Na 13 Jaar was de 60 tons telekraan aan vervanging toe en daarom heeft Jan Zuidema Kraanverhuur afgelopen winter geïnvesteerd in een nieuwe truckkraan, een Scania/Liebherr LTF 1060 4.1.
Lees meer

02.10.2014 - Overname TRW door ZF Services Nederland B.V.

U heeft het in de pers al kunnen lezen; ZF is van plan TRW Automotive Holdings Corp. over te nemen. Uiteraard moet eerst aan een hele lijst voorwaarden worden voldaan voordat de transactie definitief voltrokken kan worden, de verwachting is dat dit nog tot in de eerste helft van 2015 duurt. Eenmaal samengevoegd ontstaat een van de leidende toeleveranciers aan de auto-industrie met 138.000 medewerkers en 30 miljard Euro omzet.
Lees meer

02.10.2014 - Ondernemers leveren kritiek op belastingplan van kabinet

Schrap de verhoging van de energiebelasting, laat de lasten van directeur-eigenaren met rust, draai de accijnsverhogingen terug en voorkom dat de we onze eigen afvalverwerkingsindustrie schade berokkenen. Dat en meer is het commentaar van VNO-NCW en MKB-Nederland op het belastingplan voor 2015. In een brief roepen zij de Tweede Kamer op hier nota van te nemen.
Lees meer

02.10.2014 - Forum-enquête: ondernemer beloont werknemer met 7,5

Werkgevers worden soms helemaal gek van ze, maar belonen ze toch met een ruime 7,5. Dat is de uitkomst van een enquête van Forum, het opinieblad van VNO-NCW, onder 336 ondernemers. Daarin werd nu eens niet aan werknemers gevraagd hoe ze over hun baas denken, maar aan werkgevers wat ze waarderen en minder waarderen in hun personeel.
Lees meer

19.09.2014 - Overheid en ondernemers ondertekenen arbeidsmarktconvenant

Logistieke groeiregio Midden-Brabant jaagt op uitbouwen toonaangevende positie als logistieke hotspot
Lees meer

04.09.2014 - Unieke pilot: Gezond Transport i.p.v. UWV begeleidt vangnetters in de sector

Als mensen ziek uit dienst gaan heten ze ‘vangnetters’. Ze blijven in onze sector gemiddeld 10 maanden in de Ziektewet als ze door UWV worden begeleid. Gezond Transport denkt dat dat korter kan en gaat de uitdaging aan.
Lees meer

21.08.2014 - Ondernemersvertrouwen blijft positief voor derde kwartaal

Het vertrouwen onder ondernemers is het afgelopen kwartaal iets lager uitgekomen, maar blijft per saldo positief. Deze afname volgt na vijf sterke kwartalen van groeiend vertrouwen. Dat blijkt uit de nieuwste Conjunctuurenquête Nederland (COEN) van onder meer VNO-NCW en MKB-Nederland. Ten opzichte van het tweede kwartaal is er sprake van een stabiel ondernemerssentiment voor de investeringen en de winstgevendheid.
Lees meer

19.08.2014 - Een custom-made Scania voor Winder Limmen B.V.

Bij Winder Limmen B.V. is onlangs een nieuw voertuig door Scania uit Alkmaar geleverd. Het betreft een Scania 8 x 2 euro 6 (450 PK) trekker.
Lees meer

14.08.2014 - Wet kan onnodige faillissementen voorkomen

Minister Opstelten van Justitie wil een sanering van schulden van een onderneming buiten faillissement mogelijk maken door crediteuren en aandeelhouders die hierbij onredelijk dwarsliggen, te dwingen mee te werken. Dit blijkt uit een wetsvoorstel dat voor advies naar verschillende instanties is gestuurd. VNO-NCW en MKB-Nederland staan in beginsel positief tegenover dit plan.
Lees meer

01.08.2014 - Nu dan echt over op IBAN

Vanaf vandaag zijn huidige rekeningnummers onbruikbaar en moet iedereen de IBAN-code gebruiken, een rekeningnummer van achttien cijfers en letters. De invoering van het IBAN-nummer moet grensoverschrijdend betalingsverkeer makkelijker maken.
Lees meer

01.08.2014 - Bouw en industrie koplopers in economisch herstel

Voor de Nederlandse economie springen steeds meer seinen op groen. Terwijl eerder vooral industrie en transport door exportgroei vaart maakten, slaan nu ook de overige bedrijfssectoren het groeipad in.
Lees meer

28.07.2014 - Nieuwe Spierings SK498-AT4 voor Vrieswijk

Kraanverhuurder Vrieswijk uit het Friese Surhuisterveen heeft recentelijk een nieuwe Spierings SK498-AT4 in gebruik genomen. De 99ste kraan die Spierings van dit succesvolle type bouwde.
Lees meer

24.07.2014 - Nieuwe zware jongen voor Wagenborg Nedlift

Onlangs is het kranenpark van Wagenborg Nedlift uitgebreid met een nieuwe 700 tons mobiele kraan. Met deze machine wordt de vloot in het zwaardere segment aanzienlijk versterkt. Voorzien van de modernste voorzieningen, zowel op het gebied van techniek als veiligheid, is deze kraan uiterst geschikt voor de inzet in de petrochemie, olie & gas en energiesector.
Lees meer

17.07.2014 - Van Eerd Groep genomineerd voor de Business Succes Award 2014

Met gepaste trots wil de Van Eerd Groep (waaronder Van Eerd Grondverzet bv, Van Eerd Spoorwegmaterialen bv, Van Eerd Projecten bv, Van Eerd Railinfra bvba en Geo Totaal BV) u mededelen dat de Van Eerd Groep is genomineerd voor de Business Succes Award 2014.
Lees meer

16.07.2014 - Overheid betaalt mee aan inzetbaar houden van werknemers

Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werk-gelegenheid maakt 22 miljoen euro vrij voor projecten om werknemers gezonder en langer aan het werk te houden. In oktober start een nieuwe ESF-regeling (Europees Sociaal Fonds) voor bedrijven. Gezond Transport, onderdeel van Sectorinstituut Transport en Logistiek, ondersteunt bedrijven bij het aanvragen.
Lees meer

14.07.2014 - Volvo FH16 krachtpatser voor Mammoet

Specialist in zwaar hijswerk en multimodaal transport Mammoet heeft onlangs een Volvo FH16 zwaartransport trekker aangeschaft. Het voertuig kan af fabriek een GVW bieden van 180 ton zonder gebruik te maken van een koppelomvormer. De truck wordt ingezet voor het transport van Mammoet materiaal door heel Europa en werd geleverd aan de Nederlandse vestiging van Mammoet in Schiedam door Volvo Group Truck Center Rotterdam.
Lees meer

09.07.2014 - LOXAM neemt Workx over en versterkt haar aanwezigheid in Nederland

Loxam, De Europees leider in verhuur van machines en gereedschappen voor de bouw, civiele techniek en industrie, kondigt de overname aan van Workx van investeringsmaatschappij H2 Equity Partners.
Lees meer

09.07.2014 - Samenwerking onderwijs en bedrijfsleven efficiënter georganiseerd

Ministerraad stemt in met wetsvoorstel over overgang van wettelijke taken De wettelijke taken van de kenniscentra in Nederland worden ondergebracht in één samenwerkingsorganisatie: de stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). De ministerraad van 4 juli 2014 heeft op voorstel van minister Bussemaker van OCW ingestemd met een wetsvoorstel waarin dit wordt geregeld. Het wetsvoorstel heeft tot doel de complexiteit voor mbo-scholen en bedrijfsleven te verminderen. De beoogde invoering van de overgang van de wettelijke taken naar SBB is op 1 augustus 2015.
Lees meer

03.07.2014 - Blansjaar eerste bedrijf met succesvolle afronding traject uit Sectorplan Transport en Logistiek

Het eerste afgeronde adviestraject in het kader van het Sectorplan Transport en Logistiek is een feit. Blansjaar BV uit Wateringen is onder begeleiding aan de slag gegaan met de inzetbaarheid van hun personeel in het kader van het project Duurzaam Werkgeverschap. André van der Dussen, directeur Blansjaar BV: “Door goed bezig te zijn met Duurzaam werkgeverschap zorgen wij bij Blansjaar voor voldoende gezonde, gemotiveerde en productieve medewerkers. Nu en in de toekomst”.
Lees meer

01.07.2014 - VTL, Fuwa Wegvervoer en Gezond Transport bundelen krachten in Sectorinstituut Transport en Logistiek

Per 1 juli 2014 fuseren VTL, FUWA Wegvervoer en Gezond Transport tot het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL). Door het aanbieden van geïntegreerde dienstverlening op het gebied van werk, gezondheid en opleiding kan de nieuwe organisatie krachtig inspelen op snel veranderende omstandigheden op de arbeidsmarkt in de sector transport en logistiek. Het Sectorinstituut Transport en Logistiek is opgericht per 1 juli 2014 door sociale partners in de sector: TLN, VVT, FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen.
Lees meer

27.06.2014 - Verhagen bepleit stimulans nieuwbouw

”Een stimulans voor de nieuwbouw is het beste banenplan”, stelt Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen vandaag in de Telegraaf. „Met het slinkende begrotingstekort heeft het kabinet ruimte voor lastenverlichting. Als je die dun uitsmeert, dan merkt niemand daar veel van. Veel beter is het om de lastenverlichting specifiek in te zetten.”
Lees meer

26.06.2014 - Veel aandacht voor RI&E op Veilig Werkt Beter 2014

Het vakevent Veilig Werkt Beter draait om ‘Meer winst met veilig en gezond werken’. Een positieve invalshoek dus, en het vakevent trok vorig jaar meer dan 4.000 bezoekers. Op de eerste editie bleek een grote behoefte te zijn aan meer informatie over de RI&E die meer dan 50% van de bedrijven niet op orde heeft. Er is een spreekuur voor eerstelijns advies en er zijn specifieke voordrachten waar ook thema’s als psychosociale arbeidsbelasting, gedrags- en cultuurverandering en gezondheid & preventie aan bod komen. Veilig Werkt Beter 2014 vindt plaats van 4 t/m 6 november a.s. in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch.
Lees meer

26.06.2014 - MobiliteitsCentrum transport breidt dienstverlening uit naar logistieke functies

Het MobiliteitsCentrum transport breidt haar dienstverlening in een pilot uit naar logistieke functies voor hoger opgeleiden. Als de pilotperiode tot en met eind september 2014 succesvol verloopt, kunnen werkgevers en werkzoekenden landelijk van deze bemiddeling gebruikmaken. De uitbreiding van de dienstverlening maakt onderdeel uit van het Sectorplan Transport en Logistiek.
Lees meer

24.06.2014 - Huizen 'onder water' drukken groei nog '5 tot 10 jaar'

Het hoge aantal huizen waarvan de hypotheek hoger is dan de waarde van het huis, zal de Nederlandse economie nog 'vijf tot tien jaar' drukken. Dat zegt Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank.
Lees meer

20.06.2014 - Verruiming erkenningsmogelijkheden leerbedrijven pakt stage knelpunten aan

De op 20 juni uitgebrachte SBB Barometer laat in sommige sectoren stageknelpunten zien. Dat sluit aan op recente berichtgeving in de media. Om het aantal stages en leerbanen te vergroten, heeft SBB de minister geadviseerd over de verruiming van de erkenning van leerbedrijven. Met dit advies beoogt SBB meer gebruik te maken van de leermogelijkheden in bestaande leerbedrijven en bij zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers).
Lees meer

17.06.2014 - Mansveld vult 1,1 miljard aan spoorinvesteringen in

Staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu steekt samen met de regio’s 1,1 miljard euro in betere perrons op Amsterdam CS en verbeteringen aan het spoor in Noord-Brabant en Gelderland. Al het geld komt uit al bestaande budgetten voor de spoorwegen. "Met deze investering maken we het spoor klaar voor de toekomst", aldus de bewinsdsvrouw.
Lees meer

02.06.2014 - Mammoet Training Center introduceert cursus "Vervoer van hoogwerkers"

Hoogwerkers, zowel telescopische- als schaarplatforms hebben de veiligheid en efficiëntie in de bouw en andere sectoren aanmerkelijk verbeterd, omdat er nu minder met ladders moet worden gewerkt. Maar dit betekent wel dat het nu veel vaker nodig is hoogwerkers veilig te transporteren tussen locaties. De vrachtwagenchauffeurs moeten de hoogwerkers ook bedienen om ze de vrachtwagens op en af te rijden. Dit zijn tijdenlang onvoldoende gecontroleerde activiteiten geweest, die in het verleden regelmatig tot gevaarlijke situaties hebben geleid.
Lees meer

01.06.2014 - Kraanverhuur Jos Blom B.V. opent nieuwe vestigingen

Wij hebben afgelopen maanden hard gewerkt om onze service- en dekkingsgraad naar een hoger niveau te brengen. Om dit te realiseren hebben wij vanaf heden naast onze vertrouwde vestigingen te Alkmaar en Amsterdam nu ook vestigingen in Hoogeveen en Rotterdam geopend.
Lees meer

20.05.2014 - Zeer wendbare 5-assige Volvo FH tridem voor Gaffert B.V.

Gaffert B.V. uit Veghel heeft onlangs een 5-assige Volvo FH 500 tridem met een Cormach 150 ton-meter kraan in gebruik genomen. De truck heeft een bijgeplaatste tweede gestuurde as en een gestuurde naloopas. Hierdoor is het voertuig uiterst wendbaar. De FH wordt ingezet voor het plaatsen van machines en bovenloopkranen in grote hallen en loodsen en werd geleverd door BAS Groep uit Veghel.
Lees meer

13.05.2014 - J.A. Boer B.V. - Meerkerk breidt haar wagenpark uit

J.A. Boer B.V. - Meerkerk heeft haar wagenpark uitgebreid met een Liebherr LTM 1400 (400 tons kraan). De kraan heeft een hoofdmast van 60 meter en kan uitgerust worden met een spanbok en verlengd met een beweegbare jib van 84 meter.
Lees meer

13.05.2014 - Drie nieuwe Tadano Faun ATF 70-G4 voor M.J. van Riel B.V.

M.J. van Riel B.V. heeft het eerste kwartaal van dit jaar drie nieuwe Tadano Faun ATF 70-G4 in gebruik genomen. Deze kranen zullen worden ingezet voor alle werkzaamheden vanuit de vestigingen Tilburg en Oss.
Lees meer

01.05.2014 - Veiling Ritchie Bros. Auctioneers

Op 8 & 9 mei a.s. vindt de openbare veiling zonder voorbehoud van Ritchie Bros. Auctioneers te Moerdijk plaats. De kijkdagen zijn vanaf maandag 5 mei tot de dag van de veiling, van 08:00u tot 17:00u
Lees meer

23.04.2014 - Verbreding A27 en extra Merwedebrug tegen fileleed

Minister Melanie Schultz van Infrastructuur gaat de files tussen Breda en Utrecht bestrijden door de A27 te verbreden en een tweede Merwedebrug aan te leggen. Bouwend Nederland is verheugd dat er na jaren van onduidelijkheid nu een beginselbesluit ligt. De organisatie hoopt dat marktpartijen zo snel mogelijk bij de uitwerking betrokken worden, om tot een optimale uitvoering te komen.
Lees meer

23.04.2014 - Een nieuwe TADANO ATF 70 G4 voor Winder Limmen

Winder Limmen heeft vanaf maart een nieuwe TADANO ATF 70 G4 in gebruik.
Lees meer

17.04.2014 - Stroomversnelling kan bouw enorme boost geven

In juni vorig jaar werd de green deal Stroomversnelling Huurwoningen gesloten. Vier bouwers en zes woningcorporaties legden hiermee vast om 111.000 woningen uit de periode 1950 - 1970 te renoveren naar nul-op-de-meterwoningen. Nu wordt hard gewerkt aan de Stroomversnelling voor koopwoningen. “Het belangrijkste doel is om de bewoners – zowel huurders als kopers – zonder koopkrachtgevolgen de beschikking te laten krijgen over comfortabel en duurzaam wonen”, zegt Leen van Dijke, voorzitter van het kernteam Stroomversnelling.
Lees meer

09.04.2014 - Werkloze vrachtwagenchauffeurs kunnen vakbekwaamheid gesubsidieerd op peil houden

Beroepschauffeurs moeten voor de uitoefening van hun beroep voldoen aan eisen van vakbekwaamheid. Om het vakmanschap van chauffeurs die recent werkloos zijn geworden te behouden voor de sector, kunnen zij vanaf juni kosteloos verplichte nascholing volgen om hun vakbekwaamheid toch op peil te houden. Hierdoor krijgen werkloze chauffeurs meer kansen op de arbeidsmarkt.
Lees meer

09.04.2014 - Strandpaviljoen De Stern in Callantsoog wordt elk jaar weer op het strand gezet door BKF.

Op 4 april werden de verschillende units van het paviljoen uit de opslag gehaald. Dave Schreuders stond met zijn 100 tonner klaar om ze op de vrachtwagen te hijsen.
Lees meer

09.04.2014 - Kraanverhuur Nederland – KVN

Sinds november 2011 vormt BKF samen met kraanbedrijven Nederhoff, Baetsen, Van Grinsven, Kuiphuis en Heeren het samenwerkingsverband Kraanverhuur Nederland – afgekort KVN.
Lees meer

31.03.2014 - Windows XP wordt niet meer ondersteund

Op 8 april stopt Microsoft met de ondersteuning van Windows XP. Het besturingssysteem wordt na elf jaar trouwe dienst afgedankt. Voor een op de tien computergebruikers in Nederland betekent dat overstappen naar een nieuw systeem.
Lees meer

28.03.2014 - Haegens Kraanverhuur en Transport BV neemt TBT van Cruchten BV over

Na bijna 50 jaar met veel plezier in de kraanverhuur- en transportwereld actief te zijn geweest heeft TBT van Cruchten BV besloten haar bedrijfsactiviteiten per 1 maart jl. onder te brengen bij Haegens Kraanverhuur en Transport BV uit Elsendorp. De laatste decennia verzorgde Haegens al de meeste kraanverhuur- en transportactiviteiten voor Van Cruchten.
Lees meer

27.03.2014 - Complexe zware hijs succesvol uitgevoerd


Lees meer

25.03.2014 - Koninklijke Saan neemt huifwagen met 9 tons laadklep in gebruik

Koninklijke Saan heeft onlangs een nieuwe huifwagen met een 9 tons Dhollandia laadklep in gebruik genomen. De eerste Europese opdracht waarbij deze unieke vrachtwagen werd ingezet, werd uitgevoerd in opdracht van Gailing Duisburg.
Lees meer

25.03.2014 - VTL MobiliteitsCentrum transport plaatst 2.000ste chauffeur

Het VTL MobilteitsCentrum transport (MCt) blijft een goedlopende banenmotor. Onlangs trad Dion Vlasblom in dienst bij containervervoerder Lintex in Dordrecht. Hij is daarmee de 2.000ste chauffeur die via het MCt een andere baan heeft gevonden.
Lees meer

17.03.2014 - Amsterdam heft venstertijden op tijdens nucleaire top

Amsterdam heft de venstertijden, de tijden dat bedrijven hun goederen mogen af- en aanleveren, tijdens de Nuclear Security Summit (NSS) tijdelijk op. Volgens EVO en TLN is dit goed nieuws voor bedrijven die filialen in Amsterdam moeten bevoorraden. Eerder versoepelden Rotterdam en Den Haag de regels voor de bevoorrading tijdens de top.
Lees meer

12.03.2014 - Transport & Logistiek aan de slag met sectorplan

Het sectorplan voor de Transport- en Logistiek is voor in totaal 30 miljoen goedgekeurd. Het geld gaat voornamelijk naar (om)scholing van medewerkers, begeleiding van ontslagen werknemers naar nieuw werk, extra leerwerkplekken voor jongeren en mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, zoals Wajongers en langdurig werklozen.
Lees meer

10.03.2014 - Nuclear Security Summit (NSS)

Houd van 23 tot 26 maart rekening met zeer ernstige verkeershinder Nederland verwelkomt op 24 en 25 maart 58 wereldleiders en 5.000 delegatieleden in Den Haag tijdens de Nuclear Security Summit (NSS). Voor een goed verloop van deze wereldtop, de grootste ooit in Nederland georganiseerd, worden veiligheids- en verkeersmaatregelen getroffen die van invloed zijn op de bereikbaarheid.
Lees meer

06.03.2014 - Meester-gezel route uitgebreid naar nieuwe sectoren

Middeleeuws opleidingsprincipe in modern jasje Goed vakmanschap moet zichtbaarder worden, daarom wordt de meester en gezel formule verder uitgebreid in het beroepsonderwijs. Dit opleidingsprincipe wordt sinds de middeleeuwen succesvol gehanteerd om vakkennis over te dragen van meester naar leerling. Op dit moment zijn het vooral ambachtelijke branches die er mee werken. Binnenkort starten ook studenten van nieuwe mbo-opleidingen met dit traject, zoals media- en gameontwikkelaars. Dat maakte minister Jet Bussemaker (Onderwijs) vandaag bekend. Doel is meer aandacht voor talentontwikkeling in het beroepsonderwijs en meer waardering van ambachtelijke vaardigheden. Het voorstel van de bewindsvrouw is één van de uitkomsten uit haar MBO Tour en maakt deel uit van een breder excellentieprogramma voor talentvolle mbo-studenten. Bussemaker stelt hiervoor een bedrag van €25 miljoen beschikbaar.
Lees meer

04.03.2014 - Ulferts & Wittrock breidt uit met nieuwste 8-lijner Nooteboom MCO-PX met Multidolly

Voor haar uitzonderlijk vervoer activiteiten heeft Ulferts & Wittrock, met hoofdzetel in Oldenburg (D), haar wagenpark uitgebreid met diverse Nooteboom speciaal transport opleggers. Ulterts & Wittrock is een toonaangevende onderneming in kraanwerken en uitzonderlijk wegvervoer. Het voertuigenpark bestaat onder meer uit zo'n 120 Autokranen en 40 zwaar- en speciaaltransport voertuigen. De nieuwste uitbreiding bestaat uit een aantal 6-assige Nooteboom uitschuifbare semi-diepladers met daarnaast ook de nieuwste generatie Nooteboom 8-aslijnen MCO-PX semi-dieplader met afneembare Multidolly.
Lees meer

04.03.2014 - Ondernemers: 'Economische groei door lagere belastingen'

De Nederlandse economie is uit de crisis. Het voorzichtige herstel wordt nog steeds gedragen door de export. De werkloosheid stijgt niet verder door, het begrotingstekort daalt snel. Dat stellen VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland gezamenlijk vast, naar aanleiding van de recent gepresenteerde cijfers van het Centraal Planbureau (CPB).
Lees meer

27.02.2014 - Workshop Risicomanagement eigenrisicodrager Ziektewet en WGA

De Wet Modernisering Ziektewet heeft nogal wat gevolgen voor u als werkgever. Per 1 januari 2014 bent u geconfronteerd met een gedifferentieerde Ziektewet premie. Door uit het publieke bestel te stappen en eigenrisicodrager voor de Ziektewet te worden, kunt u flink besparen op uw kosten. Dit kan ook voor de Regeling Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA).
Lees meer

27.02.2014 - Hans de Boer nieuwe voorzitter VNO-NCW

Hans de Boer (59) volgt op 1 juli Bernard Wientjes op als voorzitter van VNO-NCW. Het dagelijks bestuur van de ondernemingsorganisatie heeft hem vanmiddag formeel benoemd. De Boer is ondernemer en commissaris, en was van 1997 tot 2003 voorzitter van MKB-Nederland. Hij is nu nog president-commissaris bij de Sperwer Groep (Plus- en Spar-supermarkten) en ArboNed, en commissaris bij Siemens Nederland en de Greenport Ontwikkelingsmaatschappij.
Lees meer

24.02.2014 - VNO-NCW en MKB-Nederland halen banden met zzp'ers aan

VNO-NCW en MKB-Nederland gaan de krachten bundelen met het Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO). Het is de bedoeling om de groeiende positie van zelfstandigen zonder personeel in de Nederlandse economie verder te versterken. Voorzitters Esther Raats-Coster (PZO), Bernard Wientjes (VNO-NCW) en Michael van Straalen (MKB-Nederland) ondertekenden daartoe maandag een samenwerkingsovereenkomst.
Lees meer

20.02.2014 - Nieuwe Liebherr ECOmode LTC 1045 - 3.1 voor Van Grinsven B.V. uit Schaijk

Vanaf januari 2014 is het kranenpark van Van Grinsven B.V. uit Schaijk uitgebreid met een Liebherr ECOmode LTC 1045 - 3.1. Met deze kraan erbij zijn wij in staat om onze klanten nog beter te bedienen en leveren we hiermee tevens een positieve bijdrage aan het milieu.
Lees meer

20.02.2014 - Ondernemers weer positief over economisch klimaat

Ondernemers hebben voor het eerst sinds de zomer van 2011 weer een positieve verwachting van het economisch klimaat. Zij verwachten niet dat het meteen weer goed gaat met de economie, maar ze gaan er in elk geval van uit dat het klimaat niet zal verslechteren. Dat blijkt uit de Conjunctuurenquête Nederland (COEN) van onder meer VNO-NCW en MKB-Nederland. De stemming van ondernemers ligt in lijn met de verwachte economische groei in 2014.
Lees meer

20.02.2014 - TCVT wijziging wetgevingmachinisten

Recent is duidelijk geworden dat het ministerie van SZW de door TCVT gevraagde wijzigingen in de certificatieschema machinisten (W4) al eind december 2013 heeft gepubliceerd en per 1 januari 2014 inwerking heeft laten treden.
Lees meer

19.02.2014 - Brandstofaccijns niet snel omlaag

Staatssecretaris Wiebes zegt dat er geen sprake van is dat de brandstofaccijnzen op korte termijn worden verlaagd. Hij wil eerst de effecten in kaart brengen en dat kan pas in mei.
Lees meer

19.02.2014 - Kleinere bedrijven ontzien in nieuwe ontslagstelsel

VNO-NCW en MKB-Nederland zijn blij dat het amendement om kleinere bedrijven in problemen te ontzien in het nieuwe ontslagstelsel is aangenomen. Als het bedrijfseconomisch slecht gaat met een bedrijf met minder dan 25 werknemers en er vallen ontslagen, dan hoeft het bedrijf minder transitievergoeding mee te geven. Over het wetsvoorstel Werk en Zekerheid van minister Asscher en dit amendement daarop werd gisteren gestemd. De Wet werd uiteindelijk met brede steun in de Kamer aangenomen.
Lees meer

17.02.2014 - Zwatra neemt activiteiten DDM Transport over

Zwatra in Delft neemt de zwaartransport-activiteiten van DDM in De Meern over. De transportactiviteiten van DDM variëren van het verplaatsen van bouwketen, het transport van zware heistellingen tot het speciaal (al dan niet begeleid) transport van groot materieel.
Lees meer

17.02.2014 - Blij met schot in aanpak acquisitiefraude

VNO-NCW en MKB-Nederland zijn blij dat de initiatiefwet van Sharon Gesthuizen (SP) en Foort van Oosten (VVD) die acquisitiefraude aanpakt binnenkort in de Tweede Kamer zal worden besproken. De afwachtende houding in eigen land is eindelijk afgeschud. Een snelle invoering van deze wet geeft een duidelijk signaal dat fraude hard dient te worden bestreden, aldus de ondernemingsorganisaties. Acquisitiefraude is uitgegroeid tot een professionele en georganiseerde vorm van criminaliteit die leidt tot hoge kosten voor het bedrijfsleven. De schade is de afgelopen jaren opgelopen naar 480 miljoen euro.
Lees meer

14.02.2014 - Cao-overleg van 18 februari afgezegd

Op maandag 10 februari jl. heeft het tweede overleg plaatsgevonden tussen TLN, FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en de Unie over de cao voor het beroepsgoederenvervoer over de weg 2014. Na afloop van dit overleg is de datum voor het volgende cao-overleg vastgesteld op 18 februari a.s. TLN heeft de vakbonden vandaag schriftelijk op de hoogte gesteld van het feit dat de onderhandelingen op 18 februari a.s. niet zullen worden voortgezet. De brief gericht aan de vakbonden met daarin de reden van afzegging is hier te downloaden. (PK, bron TLN d.d. 14-02-2014)
Lees meer

14.02.2014 - Over op IBAN

De invoering van het nieuwe Europese betalingssysteem SEPA wordt uitgesteld tot 1 augustus.
Lees meer

14.02.2014 - Absorber kolom op fundatie geplaatst bij OCI in Geleen


Lees meer

11.02.2014 - BKF introduceert CO2-neutraal hijsen!

Binnen B.V. Kraanbedrijf BKF wordt al enige jaren aandacht besteed aan verschillende aspecten van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. In 2012 werd besloten een gestructureerd MVO beleid te formuleren en de opstap hiertoe was deelname aan het Koploperproject Westergozone.
Lees meer

11.02.2014 - Het Nieuwe Hijsen

Ook bij onze brancheorganisatie Vereniging Verticaal Transport (VVT) en het samenwerkingsverband waar BKF deel van uitmaakt, Kraanverhuur Nederland (KVN), brengen wij ons MVO beleid onder de aandacht en proberen we via deze kanalen andere bedrijven uit de branche aan te moedigen ook een dergelijk beleid te implementeren.
Lees meer

10.02.2014 - VVT en TLN en vakbonden komen niet tot CAO akkoord

Vandaag heeft het tweede overleg plaatsgevonden tussen VVT en Transport en Logistiek Nederland en FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en de Unie over de cao voor het beroepsgoederenvervoer over de weg 2014. De onderhandelaars zijn niet tot een akkoord gekomen. Een volgend overleg staat gepland op 18 februari a.s.
Lees meer

31.01.2014 - BKF introduceert CO2-neutraal hijsen!

Vanaf februari 2014 biedt BKF haar relaties de mogelijkheid om, tegen een geringe meerprijs, hun opdrachten CO2-neutraal uit te voeren. Binnen ons MVO-beleid zoeken wij steeds naar mogelijkheden om CO2 uitstoot te beperken en de belasting die uiteindelijk overblijft, te compenseren. CO2-neutraal hijsen is een goede aanvulling op dit beleid.
Lees meer

21.01.2014 - Wagenborg wisselt koeler uit op BP raffinaderij in Lingen, Duitsland

In 2006 heeft Wagenborg een rotatiekoeler uitgewisseld bij BP in Lingen, Duitsland. Na 7 jaar trouwe dienst was deze weer aan vervanging toe. Vanwege onze eerdere ervaring met deze uitwisseling kreeg Wagenborg de opdracht gegund om de koeler te vervangen. De koeler is 24,55m lang, heeft een diameter van 3,5m en weegt 103T.
Lees meer

20.01.2014 - Nieuwste Nooteboom 3+6 Pendel-X dieplader

De 9 aslijnen PXE dieplader, in de uitvoering 3-aslijnen ICP Interdolly en 6-aslijnen Pendel-X dieplader, is het nieuwste paradepaard uit het Nooteboom dieplader programma. De eerste combinatie is onlangs uitgeleverd aan het Deense bedrijf Bomholt en biedt een treingewicht van ca. 155 ton (bij 80km/u) binnen het Europese wegennet. Momenteel zijn al meerdere van deze nieuwste combinaties verkocht en worden binnenkort uitgeleverd. Deze allergrootste Nooteboom dieplader combinatie is de ideale transportoplossing voor zeer zware ladingen met een treingewicht tot zelfs 196 ton bij lage snelheid. Bovendien biedt het belangrijke voordelen – waaronder lagere operationele kosten - in vergelijking met de complexere, zwaardere en duurdere moduletrailers.
Lees meer

16.01.2014 - Ondernemers geven kabinet-Rutte dikke onvoldoende

Het beleid van het kabinet-Rutte-Asscher kan op weinig enthousiasme rekenen bij ondernemers. Het kabinet moet het doen met een rapportcijfer van 4,9. Premier Rutte zelf krijgt een 5,4. Ondernemers zijn met name ontevreden over de hoge belastingdruk, het lage consumentenvertrouwen en de overmaat aan regels, zo blijkt uit de Forum-nieuwjaarsenquête. Aan dit onderzoek, dat gehouden werd tussen 10 en 20 december, deden 471 ondernemers mee.
Lees meer

14.01.2014 - Uitkijken voor lastendruk ketenaansprakelijkheid

Voor VNO-NCW en MKB-Nederland is de manier waarop uitbreiding van ketenaansprakelijkheid tot het cao-loon wordt uitgewerkt cruciaal voor de acceptatie ervan. In het Sociaal Akkoord is afgesproken dat opdrachtgevers aansprakelijk worden voor betaling van het cao-loon door degenen die zij inschakelen voor uitvoering van de opdracht. Uitbreiding van de aansprakelijkheid tot alle betrokkenen in de keten is volgens de ondernemingsorganisaties niet acceptabel. De afspraak om de ketenaansprakelijkheid uit te breiden is gemaakt vanwege de strijd tegen zogenoemde schijnconstructies.
Lees meer

14.01.2014 - Eerst randvoorwaarden regelen voor arbeidsgehandicapten

Het opnemen van mensen met een arbeidshandicap in ondernemingen heeft pas kans van slagen als er aan een aantal randvoorwaarden wordt voldaan. Eerst moeten er volgens Bernard Wientjes, voorzitter van VNO-NCW, voldoende jobcoaches zijn en moet de subsidie op de loonkosten worden geregeld, als ook een no-riskpolis, zodat werkgevers bij ziekte van de werknemer geen financieel risico lopen.
Lees meer

13.01.2014 - NL Ondernemingsfonds geeft groter mkb perspectief

Banken en institutionele beleggers hebben een nieuw kredietfonds opgericht voor bedrijven. Het NL Ondernemingsfonds is voor het grotere midden- en kleinbedrijf (mkb) goed nieuws, stelt VNO-NCW. Ook is het een goede stap dat pensioenfondsen het vizier op het mkb richten en willen investeren, aldus de ondernemingsorganisatie.
Lees meer

11.01.2014 - Wientjes: 'Kabinet heeft heel slecht beleid gevoerd'

Het kabinet heeft volgens VNO-NCW-voorzitter Bernard Wientjes een heel slecht beleid gevoerd waar het de lasten betreft. 'De ene verzwaring volgde op de andere. De greep van de overheid in de portemonnee van burger en bedrijven is in korte tijd gegroeid van rond de 45 procent naar meer dan 50 procent van wat er in Nederland verdiend wordt, terwijl dat in Duitsland nog onder de 45 procent ligt', aldus Wientjes vandaag in De Telegraaf.
Lees meer

10.01.2014 - Echte debat moet over de kosten van arbeid gaan

Als we een fundamenteel debat over de arbeidsmarkt van morgen starten, moeten daar ook de werkgeversrisico’s, verplichtingen en lasten bij betrokken worden. Dat stellen VNO-NCW en MKB-Nederland in reactie op het nieuwjaarsartikel van Maarten Camps, de hoogste ambtenaar van het ministerie van Economische Zaken. Het debat over de inrichting van de arbeidsmarkt, de kosten van arbeid en hoe Nederland concurrerend kan blijven, moet absoluut gevoerd worden, aldus de ondernemingsorganisaties.
Lees meer

17.12.2013 - Veel extra aanmeldingen bij MobiliteitsCentrum transport na uitzending RTL TransportWereld

Eind oktober en begin november besteedde RTL Transport Wereld in hun uitzending aandacht aan het VTL MobiliteitsCentrum transport. Een mooie uitzending met een mooi resultaat. Want naar aanleiding van de uitzending konden veel nieuwe CV’s van werkzoekende chauffeurs worden geregistreerd, voor wie het MCT hard aan de slag gaat!
Lees meer

17.12.2013 - Uitdagingen voor de arbeidsmarkt van morgen

De VTL Arbeidsmarktrapportage 2013 is beschikbaar. In deze rapportage geeft VTL een actueel en realistisch beeld van de arbeidsmarkt in het beroepsgoederenvervoer en de logistiek. U krijgt inzicht in de ontwikkelingen van het afgelopen jaar en leest over de relevante trends en ontwikkelingen voor werkgevers en werknemers. U kunt hier de rapportage downloaden.
Lees meer

17.12.2013 - Medewerkers opleiden of nascholen? SOOB geeft subsidie!

De komende jaren zijn er in de sector Transport & Logistiek veel goed opgeleide medewerkers nodig om te kunnen voldoen aan de vraag naar personeel als gevolg van het economisch herstel en de vergrijzing.
Lees meer

17.12.2013 - Handhaving code 95 in het buitenland

Chauffeurs die internationaal rijden worden gevraagd naar de code 95 op hun rijbewijs. Hoewel in Europa afspraken zijn gemaakt dat deze vanaf 2016 op het rijbewijs moet staan, worden chauffeurs in andere lidstaten toch beboet als deze ontbreekt.
Lees meer

12.12.2013 - Graaien in snoepdoos werkgevers moet stoppen

VNO-NCW en MKB-Nederland zijn woest dat minister Asscher het wettelijk vaderverlof bij geboorte van twee naar vijf dagen brengt. 'De overheid moet eens stoppen met eindeloos in de snoepdoos van de werkgevers te graaien' aldus VNO-NCW en MKB-Nederland. 'Hoe is het mogelijk dat politici in een tijd dat zoveel ondernemers omvallen zelfs maar denken aan het uitbreiden van verlofrechten.'
Lees meer

10.12.2013 - Uitvoering 100.000 banen-afspraak uit het Sociaal Akkoord- werkgevers gaan inclusief

Mensen met een beperking aan een baan helpen- 5.000 banen in 2014 en nog eens dat aantal in 2015. Anders treedt op 1 januari 2016 de quotumwet in werking. Elk bedrijfmoet dan aan een vastgesteld quotum voldoen of jaarlijks een boete betalen.
Lees meer

09.12.2013 - VTC introduceert nieuwe opleiding

VTC gaat met ingang van volgend jaar opleidingen aanbieden voor machinisten van railgebonden hijskranen. Na het volgen van deze opleiding voldoen machinisten aan de strengere vakbekwaamheidseisen die in 2016 verplicht worden.
Lees meer

06.12.2013 - Sociale partners: 'Als proef niet lukt, waarom wet dan wel?'

De pilot om langdurige zieke uitzendkrachten en flexwerkers weer te laten re-integreren is mislukt. Het UWV kan namelijk geen namen leveren van deze groep 'vangnetters'. Dat stellen werkgevers- en werknemersorganisaties verbaasd vast in een brief aan minister Asscher. De sociale partners vrezen nu voor gebrekkige wetgeving.
Lees meer

02.12.2013 - Tijdelijk extra SOOB-subsidie voor praktijktrainingen code 95

Vanaf 1 december 2013 kunnen werkgevers extra subsidie krijgen voor de praktijktrainingen als onderdeel van de verplichte nascholing (code 95). Deze extra subsidie wordt mogelijk gemaakt door SOOB, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de sector transport & logistiek.
Lees meer

29.11.2013 - Nieuwe Volvo FH16 750 voor Haegens Kraanverhuur & Transport BV

Door BAS Volvo Trucks uit Veghel is bij Haegens Kraanverhuur & Transport BV een nieuwe Volvo FH16 750 afgeleverd.
Lees meer

26.11.2013 - Ontslagrecht wordt sneller en goedkoper

VNO-NCW en MKB-Nederland vinden de opmerkingen van arbeidsjuristen in het Financieele Dagblad van dinsdag voorspelbaar en onjuist. In een artikel stellen deze arbeidsjuristen dat het nieuwe ontslagrecht niet soepeler zal worden dan het huidige systeem. Ondernemingsorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland zien dit anders. 'Het ontslagrecht wordt sneller en goedkoper', stellen zij. 'De bedragen komen in de wet te staan. De kosten worden gemaximeerd op 75.000 euro of een jaarsalaris. Dat is een enorme daling ten opzichte van de huidige situatie.'
Lees meer

23.11.2013 - Recept van hogere loonkosten verergert de kwaal

Dat de lonen al jaren worden gematigd en ondernemingen daar maar mooi mee wegkomen, klopt niet. Dat schrijven de voorzitters van VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland vandaag in een brief in de Volkskrant. Volgens hen herkent geen onderneming zich in het beeld dat de loonkosten de afgelopen jaren zo gematigd zijn. Integendeel, hun loonkosten zijn sneller gestegen dan wat zij verdienden.
Lees meer

22.11.2013 - 'Vertrouwen in economisch herstel groeit voorzichtig'

Net als het bescheiden economisch herstel, groeit het vertrouwen bij ondernemers voorzichtig. Zij zijn voor het vierde kwartaal minder negatief dan in voorgaande kwartalen, blijkt uit de nieuwste COEN-enquête. De uitkomsten sluiten aan op de aarzelende economische groei in het derde kwartaal. Volgens VNO-NCW en MKB-Nederland biedt dat hoop dat de kleine groei ook in het vierde kwartaal wordt voortgezet.
Lees meer

22.11.2013 - Geen rem op investering in infrastructuur

De aangekondigde verlaging van het budget voor infrastructuur kan vergaande gevolgen hebben, stelt ondernemingsorganisatie VNO-NCW voorafgaand aan het overleg over de meerjarenbegroting Infrastructuur, dat op 25 november plaatsvindt. ‘Als de economische groei doorzet, loopt het verkeer op de Nederlandse wegen vast.’
Lees meer

19.11.2013 - VTL Factsheets

De sector transport en logistiek is voortdurend in be-weging en dat geldt ook voor de arbeidsmarktontwikke-lingen. Als kennisinstituut op het gebied van arbeids-markt en mobiliteit informeren wij u over de stand van zaken op landelijke en regionale arbeidsmarkt voor alle branches.
Lees meer

18.11.2013 - Heftrucks breken records

Wellicht sneuvelt er eind 2013 een record. Want alleen al de eerste 7 maanden van dit jaar turfde de Inspectie SZW bijna 100 ongevallen met heftrucks. Wat gaat hier toch mis? Op de site heftruckhelden.nl staat een bijna slapstickachtig filmpje. Een heftruck wurmt zich door een te nauwe doorgang en komt daarbij in contact met een stellage. Eén staander begeeft het, en razendsnel storten ook alle andere ter aarde. Als het stof weer is gaan liggen, staat alleen de heftruck nog overeind.
Lees meer

15.11.2013 - Nieuwe Bedrijfsregeling Brandregres

Per 1 januari 2014 verandert de Bedrijfsregeling Brandregres van het Verbond van Verzekeraars. Dit kan ingrijpende gevolgen hebben voor ondernemers. In de nieuwe regeling komt het beperkte regres tot 500.000 euro op ondernemingen die de schade veroorzaken te vervallen als er sprake is van onzorgvuldig handelen. Dat heeft tot gevolg dat ondernemingen vanaf 1 januari 2014 een verhoogd aansprakelijkheidsrisico lopen.
Lees meer

14.11.2013 - Transportindex duidt op economisch herstel

Dat het met de economie beter lijkt te gaan, is ook aan de Transportindex af te lezen. De index steeg in de voorbije week bijna zes punten en kwam woensdag uit op 92,51. Dat was ook aanzienlijk hoger dan in voorgaande jaren rond deze tijd. Vooral het wegvervoer laat een flink toenemende bedrijvigheid zien.
Lees meer

14.11.2013 - Ondernemers: 'CBS-cijfers zijn hoopvol'

VNO-NCW en MKB-Nederland zien positieve aanknopingspunten in de nieuwste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het zijn de eerste tekenen van pril herstel, aldus de ondernemingsorganisaties. De cijfers laten zien dat de economische groei aan de export te danken is, dat dit niet alleen door de wederuitvoer komt, maar dat dit ook aan binnenlands geproduceerde goederen te danken is.
Lees meer

14.11.2013 - Mediatorsfederatie Nederland opgericht

De grote landelijke verenigingen van mediators hebben zich verenigd in de 'Mediatorsfederatie Nederland'. Daarmee is een belangrijke stap gezet in de organisatie en de professionalisering van het mediatorsberoep. Met als missie de kwaliteit van mediation te bevorderen en namens het mediationveld als gesprekspartner voor de overheid op te treden.
Lees meer

14.11.2013 - Duitsers openen discussie 44 ton

Het Duitse Bundesverband Wirtschaft, Verkehr und Logistik (BWVL) wil dat Duitsland gaat nadenken over 44 ton. Op dit moment is veertig ton het maximale gewicht voor trucks in Duitsland, met uitzondering van trucks die in het multi-modale verkeer rijden - in combinatie met spoorvervoer of de binnenvaart. Die trucks mogen al 44 ton zijn.
Lees meer

13.11.2013 - Wet voor beter toezicht stichtingen en verenigingen

Er komt wetgeving om de kwaliteit van bestuur bij stichtingen en verenigingen te verbeteren. Dat kondigt minister Opstelten van Veiligheid en Justitie aan in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees meer

13.11.2013 - SOMA Bedrijfsopleidingen start FttH training

SOMA Bedrijfsopleidingen heeft samen met Liander, Enexis, Stedin, Fiber4All, VolkerWessels Telecom, BAM, A. Hak en Reggefiber de nieuwe training ‘Graafschade voorkomen in FttH-projecten’ ontwikkeld. In één dag worden de deelnemers klaargestoomd voor de praktijk en zijn zij in staat zorgvuldig te graven en het aantal graafschades te reduceren. De aannemers Van Gelder Telecom, Gebr. Van der Donk en Spitters werken ook mee aan dit project. Door de betrokkenheid vanuit de hele keten is het een training geworden waar wij trots op zijn!
Lees meer

13.11.2013 - ‘Herstel woningmarkt essentieel voor herstel economie’

Het is essentieel voor de Nederlandse economie dat het juiste beleid wordt gevoerd om het herstel op de woningmarkt te stimuleren en de bouw en aanverwante sectoren perspectief te bieden. Dat stellen VNO-NCW en MKB-Nederland in een brief aan de Commissie Wonen en Rijksdienst, voorafgaand aan de behandeling van de begroting Wonen.
Lees meer

11.11.2013 - Mammoet breidt haar SPMT-vloot uit met 650 aslijnen

Mammoet, wereldleider in oplossingen voor hijsen, transport, installatie en decommissioning van grote en zware constructies, heeft een contract gesloten met SCHEUERLE voor de levering van 650 aslijnen aan SPMTs (Self-Propelled Modular Transporters). Dit brengt het totale aantal aslijnen dat Mammoet wereldwijd in gebruikt heeft op meer dan 3000.
Lees meer

11.11.2013 - De nieuwe troef van …. Van Roon Railinfra

Van Roon Railinfra kocht bij Hans van Driel een Atlas 180WSR spoorwegkraan. De 25 ton wegende kraan is door Hans van Driel voorzien van extra functies die het mogelijk maken met specifieke spoorbouwuitrustingen te werken. Bijzonder aan deze machine is het tram-snelwisselsysteem, een primeur in Nederland.
Lees meer

11.11.2013 - Aantal bemiddelingen via VTL MobiliteitsCentrum transport fors gestegen

Ongeveer 50 chauffeurs vinden elke maand een nieuwe baan via het VTL MobiliteitsCentrum transport. Een forse toename van bijna 50% ten opzichte van vorig jaar dankzij een betere vindbaarheid van het VTL MobiliteitsCentrum transport door werkgevers met vacatures en chauffeurs op zoek naar een baan. De nieuwe website zal dit nog verder vergemakkelijken.
Lees meer

07.11.2013 - ILT pakt handhaving cabotageregels op

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft samen met politiediensten gedurende drie dagen een verkennende inspectie-actie uitgevoerd in het Rotterdams Havengebied naar overtredingen van de cabotage-regels. Cabotage is vervoer van goederen over de weg in het binnenland voor rekening van buitenlandse vervoerders. Dat is slechts beperkt toegestaan. De inspectie-actie leverde een groot aantal overtredingen op.
Lees meer

05.11.2013 - Nieuwe regeling praktijkleren

Op 5 november is de nieuwe regeling praktijkleren gepubliceerd, de vervanger van de Wet vermindering afdracht, per 1 januari 2014. Deze regeling is belangrijk voor de bedrijven die een MBO-BBL leerling in dienst hebben.
Lees meer

01.11.2013 - Saan investeert in twee 65 tons autokranen

Op 1 november 2013 werden bij Koninklijke Saan in Diemen twee nieuwe autokranen afgeleverd. Deze 65 tons autokranen zijn een mooie uitbreiding op het kraanassortiment van Saan. Vanaf 4 november zijn ze operationeel.
Lees meer

31.10.2013 - Vakbonden verliezen 52.000 leden

Het aantal mensen dat lid is van een vakbond blijft teruglopen. Eind maart telden de vakbonden in Nederland bij elkaar bijna 1,8 miljoen leden, 52.000 minder dan een jaar eerder. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend.
Lees meer

29.10.2013 - Keuring en levering van hijs- en sjormiddelen en valbeveiliging

De Barnevelder Elbert Deij is recent zijn eigen bedrijf begonnen. Onder de naam Deij Hijstechniek gaat hij hijsmiddelen, sjormiddelen en valbeveiliging leveren en keuren. Deij Hijstechniek wil zich onderscheiden met een 24 uurs-service, levering uit voorraad en in-company keuringen.
Lees meer

29.10.2013 - Code 95 check in RTL Transportwereld

RTL TransportWereld is een informatief televisieprogramma over transport en logistiek. Komend weekend gaat de uitzending onder andere over het belang van tijdige nascholing in het kader van Code95. De opnames werden gemaakt bij Hoyer in de Botlek/Rotterdam, met medewerking van VTL.
Lees meer

28.10.2013 - Uitbreiding: Scheepens Verreikers in Venlo

Scheepens Verreikers heeft in juli haar nieuwe depot in Venlo in gebruik genomen.
Lees meer

25.10.2013 - De SEVT start met opleiding Meewerkend Voorman

De SEVT gaat weer van start met de opleiding Meewerkend Voorman.
Lees meer

24.10.2013 - Brusselse standaard voor aangifte btw is gemiste kans

Om de btw-aangifte binnen de EU eenvoudiger te maken, heeft Eurocommissaris Šemeta (Belastingen) een standaard gelanceerd. Maar volgens VNO-NCW en MKB-Nederland is het gekozen model teleurstellend. EU-landen kunnen in de gekozen modelaangifte nog uit vele optionele boxen kiezen, met als gevolg dat er nog steeds grote verschillen tussen de lidstaten blijven. Van een echte standaard is dus geen sprake. Een gemiste kans, aldus de ondernemingsorganisaties.
Lees meer

22.10.2013 - Interesse kleine bedrijven voor ONL van Biesheuvel

Van de ondernemers met minder dan tien mensen in dienst, overweegt veertig procent een lidmaatschap van de nieuwe belangenvereniging Ondernemend Nederland (ONL) van Hans Biesheuvel. Onder bedrijven tot honderd man is dat een derde. Dat blijkt dinsdag uit onderzoek van TNS Nipo in opdracht van Het Financieele Dagblad.Biesheuvel stapte deze zomer op als voorzitter van MKB-Nederland. Hij vindt dat de ondernemersbelangen, vooral van kleine bedrijven, niet goed worden vertegenwoordigd door zijn voormalige werkgever. Vorige maand richtte hij daarom ONL op.
Lees meer

21.10.2013 - Bouwend Nederland gaat "vernieuwend verbinden"

Samen Bouwend Nederland doorontwikkelen naar een sterkere en meer ondernemende vereniging waar je je als lid mee verbonden voelt. Onze acties en diensten maken we meer marktgericht en op jouw maat. We komen naar je toe, laat van je horen en wordt actiever in onze vereniging. Het gaat er om dat we voor jou de goeie dingen op de goeie manier doen. Het wordt weer meer jouw club.
Lees meer

19.10.2013 - Bouwend Nederland wil sectorkosten halveren

Bouwend Nederland wil de sectorkosten (bedrijfstakeigen regelingen) halveren. FNV Bouw spreekt van een “idioot” voorstel.
Lees meer

17.10.2013 - Samenwerking bouw en waterschappen biedt goede kansen en perspectieven

De waterbouwmarkt staat de komende jaren voor grote opgaven. Dat staat te lezen in rapport ‘Waterbouw en waterschappen tot 2020’ van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB). Vooral de eerstkomende jaren is er sprake van een belangrijk groeiperspectief, vooral op het gebied van waterkeringen.
Lees meer

17.10.2013 - CNV en de Unie bundelen krachten

Het CNV en De Unie/Unie van Onafhankelijke Vakorganisaties (UOV) bundelen de krachten. Ze onderzoeken de komende tijd hoe ze het beste de handen ineen kunnen slaan.
Lees meer

17.10.2013 - Bouw verwacht personeelstekort, maar nog niet in 2014

De bouw verwacht op termijn moeite te hebben met het vinden van voldoende en gekwalificeerde werknemers. Maar niet al volgend jaar, zoals het adviesbureau Berenschot in een nieuw onderzoek voorspelt. ''We herkennen de trend uit het rapport, maar niet het tijdspad”, reageert Joba van den Berg, directeur Sociale Zaken & Ledenservice van Bouwend Nederland.
Lees meer

17.10.2013 - De nieuwe Mammoet Terminal Crane 15 (MTC15): een technische doorbraak

Mammoet, wereldleider in oplossingen voor hijsen, transport, installatie en decommissioning van grote en zware constructies, heeft vandaag de afronding bekendgemaakt van de ontwikkeling en het testen van de Mammoet Terminal Crane 15 (MTC15). Met deze kraan kan een normale haven de mogelijkheden van een heavy lift-terminal bieden. De MTC15 is een mobiele terminalkraan met een capaciteit van 600 ton en een lastmoment van 15.000 ton-meter, dus 500 ton bij een vlucht van 30 meter. Geen enkele andere oplossing combineert de sterke kanten van de MTC15 met de hoge hijscapaciteit en de potentieel lagere exploitatiekosten.
Lees meer

16.10.2013 - Overhandiging sectorplan bouw & infra aan minister

De sociale partners overhandigden het Sectorplan Bouw & Infra, dat 120 miljoen investeringen in de arbeidsmarkt bevat, aan minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De overhandiging vond plaats op een drukke bouwlocatie in Den Haag, die op maar enkele blokken van de Tweede Kamer af ligt.
Lees meer

15.10.2013 - Minister Bussemaker positief over SBB voorstel voor centrale organisatie samenwerking onderwijs-bedrijfsleven

Minister Jet Bussemaker is positief over het voorstel van de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) om de wettelijke taken van de huidige kenniscentra in Nederland onder te brengen in één centrale organisatie. De nieuwe organisatie moet gaan zorgen voor een meer efficiënte afstemming tussen onderwijs en het sectorale en regionale bedrijfsleven. Hierdoor kunnen mbo-scholen beter inspelen op de ontwikkelingen binnen de regionale arbeidsmarkt en (aankomend) studenten goed adviseren over hun kansen op een baan.
Lees meer

08.10.2013 - Nederlandse beroepsbevolking behoort tot internationale top

Nederland doet het in vergelijking met andere ontwikkelde landen goed tot zeer goed in taalvaardigheid, rekenvaardigheid en probleemoplossend vermogen. Op al deze kernvaardigheden behoort Nederland tot de wereldtop.
Lees meer

30.09.2013 - Afhandelen van internationale boetes kan via Transport in Nood B.V.

Transport In Nood B.V. is gespecialiseerd in het afhandelen van internationale boetes. Binnen een uur, en met de unieke betaalkaart zelfs binnen 5 minuten, is de chauffeur weer op weg. Ondertussen tekent Transport in Nood tegen de boete bezwaar aan.
Lees meer

24.09.2013 - Eerste plan werkgelegenheid: transportsector zet in op vakmanschap

Werkgevers- en werknemersorganisaties in de sector Transport en Logistiek hebben als eerste sector overeenstemming bereikt over een sectorplan met maatregelen voor de komende twee jaar. Meer dan tweeduizend jongeren worden de komende jaren opgeleid en kunnen na een tweejarige opleiding aan de slag bij een onderneming in deze sector. Het vakmanschap van werkloze chauffeurs wordt ondertussen op peil gehouden. De voorstellen van Transport en Logistiek Nederland, FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen, zijn vandaag aan minister Asscher (SZW) gepresenteerd en kosten 40 miljoen euro.
Lees meer

24.09.2013 - Dubbele première voor Wagenborg Nedlift

Onlangs werd een nieuwe 750 tons rupskraan, type Liebherr LR1750 aan de Wagenborg vloot toegevoegd (zie Nieuwe 750 tonner voor Wagenborg Nedlift). Deze nieuweling viel de eer te beurt om de eerste heavy lift-opdracht van Wagenborg Nedlift bij Thyssen Krupp in Duisburg-Bruckhausen uit te voeren.
Lees meer

23.09.2013 - 60 meter voor Melis

Kraanverhuur bedrijf Melis uit Middelburg heeft recentelijk een Spierings mobiele vouwkraan met 60 meter vlucht van het type SK 1265-AT6 Mighty Tiny aan haar vloot toegevoegd. Met deze kraan verwacht Melis een grotere en nieuwe groep klanten aan te spreken.
Lees meer

20.09.2013 - BKV neemt nieuwe 750-tons mobiele kraan in gebruik

Het Barneveldse kraanverhuurbedrijf BKV heeft vanaf 28 augustus een 750-tons mobiele kraan in gebruik ge-nomen. Met de splinternieuwe LTM 1750 voorziet BKV in de toenemende vraag naar hijscapaciteit op hoogte. De kraan zal zowel binnen als buiten Nederland worden ingezet.
Lees meer

19.09.2013 - Herinnering - Uitnodiging vakevent Veilig Werkt Beter

Van dinsdag 24 tot donderdag 26 september a.s. is het zover. Dan vindt Nederlands grootste vakevent over arbeidsveiligheid en gezond werken plaats. Veilig Werkt Beter 2013 toont u nieuwe mogelijkheden om winst te maken met veilig en gezond werken. Bezoek naast de vele stands ook het theater met o.a. presentaties over best practices, de RI&E, nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied en rollenspel.
Lees meer

17.09.2013 - Hijsen en heffen op bouwplaatsen gemiddeld genomen veilig

Uit inspecties in de bouw gericht op veilig hijsen en heffen met hijskranen blijkt dat er bij ruim de helft van de bezochte bouwlocaties sprake was van overtredingen. Van de geconstateerde overtredingen had ongeveer 40% betrekking op het ontbreken van keuringsbewijzen en deskundigheidscertificaten.
Lees meer

16.09.2013 - Nieuwe Grove GMK5130-2 voor Wagenborg Nedlift

Onlangs is een nieuwe 130 tons mobiele telescoopkraan aan de vloot van Wagenborg Nedlift toegevoegd. De 5-assige Grove GMK5130-2 heeft een 60 meter hoofdmast en een 18 meter dubbele mechanische jib.
Lees meer

12.09.2013 - Wagenborg Nedlift AEO gecertificeerd!

Wagenborg Nedlift heeft de status AEO (Authorised Economic Operator) verkregen. De douane heeft de logistieke dienstverlener met vestigingen in Nederland en Duitsland aangemerkt als een veilige internationale logistieke partner.
Lees meer

06.09.2013 - Lange termijn vooruitzichten nieuwbouwwoningen matig

Zowel in 2013 als in 2014 blijft de bouwproductie krimpen. Door de recessie staan investeringen in bedrijfsgebouwen op een laag pitje. Gemeenten en provincies bezuinigen op hun uitgaven voor infrastructuur en de vastgelopen woningmarkt zorgt voor minder verkopen van nieuwbouwwoningen. Bij een aantrekkende economie en herstel van de woningmarkt kan op middellange termijn de vraag naar nieuwbouwwoningen wel weer aantrekken. Na 2020 neemt door een lagere groei van het aantal huishoudens de uitbreidingsvraag naar nieuwbouw echter sterk af. Dit stelt het ING Economisch Bureau in het vandaag verschenen kwartaalbericht bouw
Lees meer

04.09.2013 - Saan verhuist laatste objecten van het Legermuseum

In de eerste twee weken van september worden de laatste objecten uit het Legermuseum in Delft door Koninklijke Saan verhuisd. En het zijn niet zomaar objecten, het gaat hier om voertuigen, tanks, kanonnen en wagens van groot formaat die niet meer kunnen of mogen rijden. Heel indrukwekkend dus!
Lees meer

04.09.2013 - Meer rendement met veilig werken

Kom de nieuwe oplossingen ontdekken. Van 24 tot en met 26 september a.s. vindt in de Brabanthallen 's-Hertogenbosch het vakevent Veilig Werkt Beter plaats. In de VT sector is veilig werken uiteraard een belangrijk aspect, vaak zelfs dé reden van inkoop van uw dienstverlening.
Lees meer

29.08.2013 - Saan Evenementenlogistiek wordt Saan Trucking

Al jaren verzorgt Koninklijke Saan Evenementenlogistiek, en dan met name tourlogistiek, voor onder andere Cirque du Soleil door heel Europa. Het werk breidt zich echter steeds meer uit naar concerttours en projectmatige events. Om het Saan-bedrijf een gezicht te geven dat meer past bij deze branche, is de activiteit Evenementenlogistiek omgedoopt tot Saan Trucking, met een eigen, moderne en stoere stijl. Vandaag vertrokken de eerste vrachtwagens met de nieuwe ‘look’ naar Oostenrijk voor de start van een nieuwe Europese tour.
Lees meer

27.08.2013 - Geen brug te ver voor Wagenborg Nedlift

GEEN BRUG TE VER VOOR WAGENBORG (NL) Afgelopen week heeft Wagenborg een belangrijke rol gespeeld in een bijzonder project: het transport en plaatsen van de fiets- en voetgangersbrug “De Netkous” in het kader van het project de Groene Verbinding A15. Deze bijna 200 meter lange brug is dwars over de Betuwelijn en de A15 geplaatst en zal Rotterdam-Zuid met het groen buiten de stad, het Buijtenland van Rhoon en andere natuur langs de Oude Maas verbinden.
Lees meer

26.08.2013 - Nooteboom introduceert nieuwe hoogwerker semi-dieplader op MATEXPO

Op de komende Matexpo, die van 4 tot en met 8 september plaatsvindt in Kortrijk (B), introduceert Nooteboom haar nieuwste hoogwerker semi-dieplader. Het betreft hier een multifunctionele 3-assige hydraulisch gestuurde semi-dieplader compleet met hydraulisch hefbare vloer voor laden op de zwanenhals. Deze noviteit is te bewonderen op standnummer 416, Hal 4.
Lees meer

21.08.2013 - Kranen halen kabels uit boogbrug

Elf kranen staan in slagorde om de laatste hulpkabels te verwijderen uit de boog van de nieuwe stadsbrug De Oversteek over de Waal in Nijmegen. Aannemer Bouwcombinatie Stadsbrug Nijmegen had die nodig voor de juiste spanning op de brugboog.
Lees meer

16.08.2013 - Spierings Kranen presenteert nieuwe 30 meter instapkraan

Spierings Kranen introduceert de SK375-AT3 “Reman”. Deze innovatie werd aangekondigd tijdens de vorige Matexpo en is nu gereed. Na de 33 Meter SK377-AT3 en de 36 Meter SK387-AT3 “City Boy” is dit de derde variant op 3 assen. De MATEXPO heeft de primeur voor dit nieuwe instapmodel. Spierings koos dit moment voor de introductie omdat bedrijven juist nu vragen om een kostenefficiëntere nieuwe vouwkraan in het segment tot 30 meter vlucht. Tot nu toe was het enige alternatief naast een gebruikte kraan in de 30 meter klasse een gebruikte kraan. Die zijn ook van uitstekende kwaliteit, maar niet voorzien van de nieuwste techniek. Met 30 meter wordt de vlucht aangeduid.
Lees meer

10.07.2013 - Wijzigingen in de dienstverlening MobiliteitsCentrum plus

Het SOOB Bestuur heeft naar aanleiding van gesprek-ken met geïnteresseerde werkgevers onlangs maatregelen genomen om het MobiliteitsCentrum plus (MC plus) nog aantrekkelijker te maken voor werkgevers. MC plus voert de dienstverlening uit, om met ontslag bedreigde vrachtwagenchauffeurs een Met Uitgestelde Prestatieplicht contract (MUP-contract of in de volksmond 0 uren contract) aan te bieden en te begeleiden naar nieuw chauffeurswerk.
Lees meer

10.07.2013 - Steeds meer bedrijven vinden de weg naar Code 95 Check

Steeds meer transport- en logistieke bedrijven weten de weg weten te vinden naar Code 95 Check, het initiatief van VTL, TLN en Bovag om werkgevers te ondersteunen bij de administratie van de verplichte nascholing.
Lees meer

10.07.2013 - (Nieuwe) medewerkers opleiden of nascholen? SOOB geeft subsidie!

SOOB, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de sector, stimuleert het volgen van opleidingen en trai-ningen door medewerkers in de bedrijfstak. Dat doet zij door subsidie beschikbaar te stellen voor werkgevers die medewerkers opleiden.
Lees meer

10.07.2013 - MobiliteitsCentrum transport nu ook voor planners

Vanaf augustus start het MobiliteitsCentrum transport (MCT) een pilot om vraag en aanbod van transport- en logistieke planners bij elkaar te brengen. Daarbij kan het gaan om een vaste functie, maar ook tijdelijke functies met uitzicht op een contract kunnen bij het MobiliteitsCentrum transport aangemeld worden. De pilot duurt tot eind oktober en loopt in het gebied Groot Amsterdam.
Lees meer

10.07.2013 - Open dag Mammoet Europe B.V.

Op zaterdag 21 september 2013 houdt Mammoet van 10:00 uur tot 16:00 uur haar open dag op de locaties in Schiedam en Hoogvliet. Er worden tal van demonstraties gegeven, de nieuwste schaalmodellen zijn te bekijken tijdens de schaalmodellenshow en er is op de diverse pleinen volop entertainment te vinden.
Lees meer

08.07.2013 - Uitbreiding kranenpark bij M.J. van Riel B.V.

Kort geleden heeft M.J. van Riel B.V. uit Tilburg een GMK 6400 in gebruik genomen. De GMK 6400 telescoopkraan is een mooie aanvulling tot het kranenpark van M.J. van Riel BV. Mede door deze nieuwe kraan kan M.J. van Riel BV. zijn klanten nog beter voorzien van een passende kraan op de werkvloer.
Lees meer

28.06.2013 - Rutten Hoogteservice kiest opnieuw voor Omme

Rutten Hoogteservice uit Wijchen heeft haar vloot van hoogwerkers binnen een jaar uitgebreid met een tweede Ommelift schaar/knikgiek/telescoop-aanhanger hoogwerker. Het bedrijf koos dit keer voor type 1550. De machine is door Kors Hoogwerksystemen geleverd in de groene bedrijfskleuren van Rutten Hoogteservice.
Lees meer

13.06.2013 - Nieuwe 750 tonner voor Wagenborg Nedlift

Onlangs heeft Wagenborg Nedlift een nieuwe 750-tons rupskraan van het type Liebherr LR1750 in gebruik genomen. Deze 'zware jongen' zal worden ingezet bij grote bouwprojecten in de energiesector, petrochemische industrie en (offshore) windpower.
Lees meer

04.06.2013 - Albert van de Scheur B.V. investeert in kennis en kwaliteit

Om de kwaliteit van onze dienstverlening continu te kunnen verbeteren en om het team te versterken met allround inzetbare medewerkers, heeft Albert van de Scheur de afgelopen jaren extra geïnvesteerd in opleidingen en bijscholing voor de medewerkers.
Lees meer

04.06.2013 - Nieuwe mobiele telescoopkraan voor Albert van de Scheur

Op 23 april j.l. heeft Johan van de Scheur de sleutels in ontvangst genomen van de nieuwe Liebherr LTM 1090 4.1 mobiele telescoopkraan. Deze machine is in januari 2013 aangeschaft en opgebouwd door Liebherr Nederland. De machine heeft meer hijscapaciteit dan zijn voorganger, is compact uitgevoerd en kan door een speciaal ontwikkelde aanhangwagen alle benodigde equipment en ballast zelf aanvoeren.
Lees meer

30.05.2013 - JKV neemt Grove 5130-2 in gebruik

Kraanbedrijf JKV neemt Grove 5130-2 in gebruik
Lees meer

14.05.2013 - Open dag Kraanverhuur D. Boekestijn B.V. een groot succes!

Overweldigend was de belangstelling tijdens de Open Dag op 11 mei jl. Ruim 3.000 bezoekers hebben onze nieuwste aanwinst, de 750 Tons kraan bewonderd.
Lees meer

14.05.2013 - Koninklijke Saan neemt ultramodern 320 tons hijsportaal in gebruik

Vorige week nam Koninklijke Saan een ultramodern 320 tons hijsportaal in gebruik. De eerste opdracht waarbij dit hijsportaal werd ingezet werd uitgevoerd in opdracht van VPK Packaging BV in Raamsdonksveer.
Lees meer

14.05.2013 - Eerste hijsklus 750 tons kraan Kraanverhuur D. Boekestijn B.V.

Kort na de open dag van Kraanverhuur D. Boekestijn B.V. op 11 mei jl. rukte de 750 tonner maandagmorgen in alle vroegte (02.00 u) uit om in opdracht van collega kraanverhuurbedrijf BKV B.V. een nieuwe zandzuiger te water te laten.
Lees meer

10.05.2013 - Nieuwe autolaadkraan Wagenborg Nedlift

Wagenborg is altijd innovatief en vooruitstrevend bezig met haar materieelinvesteringen. Zo heeft Wagenborg Nedlift onlangs een nieuwe bakwagen met 42 tm autolaadkraan in gebruik genomen, die is uitgerust met de laatste snufjes op het gebied van flexibiliteit, veiligheid en ergonomie.
Lees meer

03.05.2013 - Koninklijke Saan plaatst vierde 9,4 Tesla MRI-scanner ter wereld in Maastricht

In opdracht van Siemens Healthcare heeft Koninklijke Saan op vrijdag 3 mei de 9,4 Tesla MRI geplaatst bij Brains Unlimited, onderdeel van de Maastricht Health Campus.
Lees meer

29.04.2013 - Nog geen groei in meeste sectoren

Alle sectoren blijven in 2013 last houden van beperkte afzetmogelijkheden in binnen- en buitenland. De groothandel, transportsector en industrie vertonen door een zwakke vraag vanuit Europa in 2013 nog geen groei.
Lees meer

23.04.2013 - VTL MobiliteitsCentrum transport plaatst 1.500ste chauffeur

Het VTL MobiliteitsCentrum transport (MCT) is een goedlopende banenmotor. Onlangs is de 1.500ste chauffeur Ardo van Ravesteijn bemiddeld naar een andere baan - binnen de transportsector - bij Slager en Zandbergen Transport. Een belangrijk doel van het MCT is om chauffeurs en kraanmachinisten, die door de huidige economische crisis werkloos worden, naar een andere baan in de transportsector te begeleiden en hen zo voor de branche te behouden.
Lees meer

19.04.2013 - Winnaars ESTA Awards 2013

Met trots presenteert de ESTA de winnaars van de ESTA Awards 2013.
Lees meer

19.04.2013 - Koninklijke Saan wint Esta Award

Koninklijke Saan viel in de prijzen bij de uitreiking van de Esta Awards 2013 op donderdag 18 april 2013. Tijdens de prijsuitreiking in München mocht Saan de eerste prijs in ontvangst nemen voor een kraanverhuurproject in de categorie telekranen ≤ 120 ton.
Lees meer

12.04.2013 - Nieuwe landelijke ontheffing van start gegaan

Vanaf 2 april kunnen vervoerders bij de RDW terecht voor de nieuwe landelijke jaarontheffing. Het eerste exemplaar werd door RDW
Lees meer

11.04.2013 - Sociale partners: 'Akkoord is essentieel voor economie'

Sociale partners en kabinet hebben - voor het eerst sinds heel lange tijd - een veelomvattend sociaal akkoord gesloten. 'Een sociaal akkoord is belangrijk, omdat het een gemeenschappelijke opvatting tot
Lees meer

05.04.2013 - Arthur van Dijk nieuwe voorzitter van TLN

Met ingang van 1 september 2013 is mr. A.Th.H. (Arthur) van Dijk (1963) benoemd tot Voorzitter van Transport en Logistiek Nederland (TLN). Op 5 april heeft de Ledenraad op voordracht van het Bestuur in een bijzondere vergadering unaniem tot de benoeming besloten.
Lees meer

19.03.2013 - In Memoriam Chiristian-Jacques Vernazza


Lees meer

11.03.2013 - Wagenborg Nedlift behaalt VCA-Petrochemie certificering

Kwaliteit en veiligheid staan bij Wagenborg Nedlift B.V. hoog in het vaandel. Reeds vele jaren is Wagenborg Nedlift B.V. gecertificeerd volgens de VCA** norm. Per 1 maart 2013 is Wagenborg Nedlift B.V. gecertificeerd voor VCA-Petrochemie (VCA-P). Deze certificering is gericht op de directe beheersing van Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op de werkvloer, op de VGM-structuur, alsmede op specifieke aanvullende eisen voor de petrochemie.
Lees meer

15.02.2013 - Allereerste Liebherr LTM 1750-9.1 kraan voor Schot Verticaal Transport

Na ondertekening van het koopcontract op de Bauma in 2010 is het dan zover: De eerste 750 tonner Liebherr LTM 1750-9.1 is onderweg naar Schot Verticaal Transport in Alkmaar. Een echte wereldprimeur, omdat het de allereerste kraan van dit type is dat door Liebherr wordt uitgeleverd. De officiële presentatie aan de pers heeft plaatsgevonden op woensdag 13 februari.Vanaf 18 februari is de kraan volledig inzetbaar.
Lees meer

13.02.2013 - Breed akkoord voor woningmarkt en bouwsector

Het kabinet heeft samen met D66, ChristenUnie, SGP en de coalitiepartijen een akkoord bereikt over de woningmarkt en de bouwsector. Het pakket omvat een fors aantal maatregelen die de bouw en daarmee de werkgelegenheid stimuleren, energiebesparing bevorderen, starters helpen en scheefwonen tegengaan.
Lees meer

05.02.2013 - Eerste totaalbeurs voor veilig en gezond werken in Nederland

Van 24 tot en met 26 september 2013 zal in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch de eerste editie van het vakevent Veilig Werkt Beter worden gehouden. In de omringende landen bestaan al jaren grote vakbeurzen over gezond en veilig werken terwijl het belang van veilig en gezond werken ook in Nederland toeneemt en de ontwikkelingen op het vakgebied niet stilstaan.
Lees meer

05.02.2013 - Vlasman brengt complete verreikervloot onder bij Bultena

Vlasman Betonbewerkings- en Slooptechnieken b.v. heeft haar afdeling Verhuur afgestoten. Het Alphense bedrijf wil zich verder specialiseren in de disciplines sloop, asbestsanering, koppensnellen, boren en zagen en heeft de complete verreikervloot ondergebracht bij Bultena Verreikerverhuur b.v.
Lees meer

14.12.2012 - TCVT-tarievenblad 2013


Lees meer

14.12.2012 - Duidelijkheid inzake TCVT-eis voor buitenlandse hijskraan machinisten

Nederlandse machinisten moeten in het bezit zijn van een TCVT-certificaat om op een Nederlandse bouwplaats te mogen hijsen met een hijskraan van 10tm of zwaarder. Voor buitenlandse machinisten zijn de eisen geharmoniseerd...
Lees meer

13.12.2012 - SOOB- scholingssubsidies 2013 bekendgemaakt

Het is voor ondernemers in de transport en logistiek sector belangrijk om medewerkers optimaal inzetbaar te houden en het opleiden van personeel draagt daaraan bij. SOOB (het opleidings- en ontwikkelingsfonds van de sector transport en logistiek) verstrekt daarom ook in 2013 subsidies op diverse opleidingen en heeft de scholingssubsidies voor 2013 vastgesteld.
Lees meer

12.11.2012 - Nieuwe GMK 5220 en GMK 5170 voor M.J. van Riel B.V.

M.J. van Riel B.V. heeft aan haar kraanwagenpark twee nieuwe kranen toegevoegd.
Lees meer

08.11.2012 - Opleidingscentrum VTC verhuist naar Ede

Opleidingscentrum VTC, gespecialiseerd in opleidingen voor het verticaal transport, is verhuisd naar Ede. Vanaf de start in 2002 was VTC gevestigd op een locatie aan de Wesselseweg in Barneveld. VTC had een kantoor op bedrijventerrein De Harselaar.
Lees meer

01.11.2012 - In de meeste sectoren blijft het kwakkelen

De groothandel, industrie en transportsector kunnen na een krimp dit jaar in 2013 weer een lichte groei tegemoet zien. De horeca en de detailhandel blijven ook volgend jaar onder druk staan door de dalende koopkracht. De bouwsector laat dit jaar van alle sectoren de grootste krimp zien en de gematigde economische verwachtingen voor volgend jaar zorgen ook voor 2013 nog niet voor herstel, al lijkt de bodem wel in zicht. Invoering van het sociaal leenstelsel in september 2014 kan de toestroom van studenten in het hoger onderwijs in 2013 kortstondig laten toenemen.
Lees meer

31.10.2012 - Nieuwe Grove GMK6400 voor Blansjaar 's-Gravenhage B.V.

Blansjaar 's-Gravenhage B.V. neemt een bijzondere mobiele hijskraan in gebruik.
Lees meer

19.10.2012 - Per 1 januari 2013 treden de WDA&T en WSCS documenten TCVT in werking

Dit betekent dat vanaf die datum er nieuwe keuringsschema’s W3-11 (keuren hijskranen) enW8-01 (keuren bouwliften en hefsteigers voor personenvervoer) gelden. Daarnaast worden per die datum alle schema’s vakbekwaamheid machinist vervangen door nieuwe schema’s. Opleiders en examenorganisaties zijn hierover reeds geïnformeerd op 10 oktober jl.
Lees meer

19.10.2012 - Inspectie SZW: Veilig werken chemie moet beter

60% van de bedrijven in de chemische industrie leeft de wetten na die gelden voor de blootstelling van werknemers aan gevaarlijke stoffen en procesveiligheid. Dat blijkt uit onderzoek van de Inspectie SZW (voorheen de Arbeidsinspectie) bij 283 chemiebedrijven.
Lees meer

19.10.2012 - Ook Caterpillar gaat voor hybride techniek

Na Komatsu en Hitachi komt nu ook wereldmarktleider Caterpillar met een hybride graafmachine. De Amerikanen gaan meteen voor het serieus grote werk, want zij kiezen niet – zoals hun Japanse tegenstrevers – voor een 21-tons rupsgraver maar presenteerden tijdens een exclusief persevent in Peoria de 336E H, gebaseerd op de 36-tons 336E.
Lees meer

17.10.2012 - SEVT organiseert cursus Wetgeving voor leidinggevenden

De cursus Wetgeving voor leidinggevenden is bedoeld voor medewerkers van kraanverhuurbedrijven die beslissingen moeten nemen op het gebied van bijvoorbeeld....
Lees meer

15.10.2012 - Bijeenkomst VVT-Pacx IT trends en kostenbesparing

In samenwerking met de VVT organiseert Pacx B.V. een informatiebijeenkomst voor de leden van de VVT, waarbij zij u graag meeneemt in de laatste trends op het gebied van IT en kostenbesparing.
Lees meer

03.10.2012 - Lancering Magna Tyres Nederland

Nederlandse bandenfabrikant Magna Tyres nu ook met eigen divisie op de thuismarkt: Magna Tyres Nederland.
Lees meer

26.09.2012 - Meldt u nu aan voor digitaal technisch tekenen (Autocad)

De SEVT heeft op de volgende data een cursus inge-pland: • Vrijdag 7 december 2012 • Vrijdag 14 december 2012 • Vrijdag 4 januari 2013 • Vrijdag 18 januari 2013
Lees meer

19.09.2012 - Webmodule verkapte VAR verklaring!

De verkiezingen liggen inmiddels achter ons, de Koningin heeft gisteren op Prinsjesdag de troonrede gepresenteerd en nu is het wachten op de kabinetsformatie. PZO is druk bezig duidelijkheid te verkrijgen over wat er voor zzp’ers in het vooruitzicht ligt.
Lees meer

18.09.2012 - Kabinet schrapt VAR-verklaring

De VAR-verklaring moet worden vervangen en een wettelijke definitie van het het begrip zelfstandige zonder personeel (zzp'er) is daarbij overbodig. Tot die conclusie komt staatssecretaris Frans Weekers van Financiën.
Lees meer

17.09.2012 - Spierings kranen: van de man (of de mens) naar het merk

Dit jaar bestaat de unieke mobiele vouwkranen bouwer Spierings Kranen 25 jaar. Oprichter Leo Spierings bedacht 25 jaar geleden dat de eigenschappen van een torenkraan veel beter tot hun recht konden komen als deze mobiel was. Hieruit ontwikkelde hij de mobiele vouwkraan. Na de eerste 25 jaar ....
Lees meer

05.09.2012 - Extra pensioenspreekuren tijdens Pensioen3daagse

Bouw je pensioen op bij Pensioenfonds Vervoer? En heb je vragen over jouw pensioen? Dan kun je gebruikmaken van het pensioenspreekuur dat het pensioenfonds houdt op zes plaatsen in Nederland.
Lees meer

28.08.2012 - Verbod inzet gewone hijskranen met attractietoestel

Na overleg tussen de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA), de Inspectie SZW enerzijds en een tweetal evenementenbureaus en de VVT anderzijds, is er duidelijkheid geschapen in het beleid rond het hijsen van zogenaamde attractie- en speeltoestellen. U kent het allemaal: de bakjes voor bungeejumpen, dinner in the sky, concert in the sky, etcetera. Kort samengevat houdt de conclusie van het gesprek in dat de bestaande wettelijke regels omtrent deze activiteiten met onmiddellijke ingang strikt zullen worden gehandhaafd.
Lees meer

28.08.2012 - FNV bereikt akkoord over gelijke betaling Polen

FNV Eemshaven en het Poolse bouwbedrijf Remak hebben een principeakkoord bereikt over de gelijke betaling van Poolse en Nederlandse werknemers. Dat maakte FNV-bestuurder Masja Zwart maandag bekend. Het akkoord werd met gejuich ontvangen door de Poolse werknemers.
Lees meer

27.08.2012 - Kort geding FNV over loon Polen

De FNV eist in een kort geding hogere lonen voor Poolse werknemers die bouwen aan de kolencentrale in de Groningse Eemshaven. Buitenlandse werknemers moeten hetzelfde cao-loon krijgen als werknemers uit Nederland, zegt de FNV.
Lees meer

26.08.2012 - Jan van Seumeren jr. start lease- en consultancybedrijf

• Re-Move gaat capaciteit in zware hijs- en transportmarkt flexibiliseren • Re-Move wil onafhankelijke positie tussen kraanverhuurbedrijven, fabrikanten van zwaar materieel en banken/ leasemaatschappijen innemen • Re-Move levert materieel zonder operators
Lees meer

15.08.2012 - SOOB-subsidie op MwVm en UVHTP

De Stichting Educatie Verticaal Transportbranche is met ingang van 9 augustus jl. SOOB gecertificeerde opleider. Dit houdt in dat bedrijven die aan het SOOB fonds afdragen in aanmerking komen voor subsidie op de SEVT-opleidingen Meewerkend Voorman (MwVm) en Uitvoerder Verticale en Horizontale Transport Projecten (UVHTP).
Lees meer

02.08.2012 - 12hoist4u behaalt NEN-4400-1 certificering!

Een beleid met veilig werken als prioriteit wordt al sinds 2009 onderbouwd door het VCU-certificaat van 12hoist4u. Aan veiligheid wordt nu financiële zekerheid toegevoegd!
Lees meer

31.07.2012 - Faillissementsrisico niet in alle sectoren hoger

Nu de economie langere tijd in onstuimig weer verkeert, klimt het aantal faillissementen dit jaar naar verwachting tot een niveau van 9.000 om volgend jaar verder te stijgen. Rekeninghoudend met de aanwas van bedrijven is het faillissementsaandeel echter niet in alle sectoren toegenomen. Dit blijkt uit onderzoek van ING Economisch Bureau in samenwerking met ING Commercial Finance.
Lees meer

26.07.2012 - Kwartaalbericht Sectoren

Het economisch bureau van ING brengt het rapport "Hoogste groei in zorgsector" uit.
Lees meer

26.07.2012 - Studie moet bouwmachines energiezuiniger maken

Het Britse Energy Technologies Institute (ETI) wil de aandrijving van onder meer bouwmaterieel efficiënter maken. Verliezen in de aandrijving tellen volgens de organisatie uit Loughborough ETI voor ruim 10 procent mee in het totale verlies van zware voertuigen in het veld. Het ETI is een publiek-privaat samenwerkingsverband waaraan onder andere Caterpillar en BP deelnemen.
Lees meer

25.07.2012 - Eemshaven krijgt super windmolens

Eind juni 2012 vond de opbouw van één van de molens op het Wagenborg Stevedoring terrein plaats. Een enorme hijskraan van het type LR11350 met power boom zorgde voor spectaculair hijswerk dat vanuit de verre omtrek te zien was.
Lees meer

16.07.2012 - Kwartaalbericht Bouw

Het economisch bureau van ING brengt het rapport "Vooruitzichten blijven somber voor bouw" uit.
Lees meer

16.07.2012 - 7e druk AI-17 beschikbaar

In deze zevende herziene druk van deze uitgave over hijs- en hefmiddelen is de inhoud aangepast aan de laatste stand van de techniek.
Lees meer

12.07.2012 - Vanaf 1 augustus 2012 SOOB subsidie op rijopleidingen voor medewerkers van SOOB bedrijven

Na 31 juli 2012 stelt ESF geen subsidie meer beschikbaar op Rijopleidingen voor medewerkers van SOOB-bedrijven. Met het oog op de verwachte vraag naar vrachtautochauffeurs in de komende jaren, heeft SOOB daarom besloten het opleiden van nieuwe chauffeurs financieel te ondersteunen. Daarom geeft SOOB vanaf 1 augustus 2012 scholingssubsidie aan bedrijven die medewerkers willen opleiden tot chauffeur. Zo wordt het bedrijven gemakkelijker gemaakt om nu al te starten met het opleiden van nieuwe chauffeurs.
Lees meer

02.07.2012 - VTC Opleidingsdagen juli - augustus 2012

VTC start in juli en augustus met verschillende cursussen en opleidingen. Zij heeft nog enkele opleidingsplaatsen vrij.
Lees meer

29.06.2012 - SZW heeft aanwijzing MKB-certificatie voor keuren kranen ingetrokken

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de aanwijzing van het bedrijf MKB-Certificatie uit Schinnen voor het keuren van hijskranen (i.c. ALK, MK en GVM) conform W3-11 per 1 juli 2012 ingetrokken.
Lees meer

25.06.2012 - Wetering Handel en Transport B.V. heeft nieuwe krol gereed

Wetering Handel en Transport heeft na maanden van opbouwen en aanpassen de nieuwe krol gereed.
Lees meer

21.06.2012 - Mammoet Training Center organiseert chauffeursdag op verjaardag

Het Mammoet Training Center in Hoogvliet organiseert op zaterdag 22 september een chauffeursdag. Deze dag valt samen met het 10-jarige bestaan van het Training Center.
Lees meer

19.06.2012 - Pas vanaf 2014 hogere nieuwbouwproductie

Het aantal nieuwbouwwoningen in Nederland zal pas vanaf 2014 toenemen. Dit jaar worden er naar verwachting 53.000 huizen gebouwd, gevolgd door een dieptepunt van 51.000 stuks in 2013. Dat stelt vandaag Bouwkennis, uitgever van marktinformatie over de sector.
Lees meer

15.06.2012 - Start nieuwe groep UVHTP

Start nieuwe opleiding Uitvoerder Verticale en Horizontale Transportprojecten............
Lees meer

12.06.2012 - Monumentale radio telescoop in haak 500 tonner

Met behulp van de nieuwe 500 tons mobiele kraan heeft Wagenborg Nedlift op 5 juni jl. de 56 jaar oude radiotelescoop op het Dwingelderveld bij het Drentse Dwingeloo van zijn toren gehaald. De schotel was aan een opknapbeurt toe en wordt momenteel gerestaureerd. Ingepakt in een tent wordt het rijksmonument gezandstraald en opnieuw in de verf gezet.
Lees meer

08.06.2012 - TLN en VVT bereiken onderhandelingsresultaat arbeidsvoorwaarden cao (2012-2013)

In de vroege ochtend van 8 juni heeft TLN met FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe arbeidsvoorwaarden cao voor het Beroepsgoederenvervoer over de weg met een looptijd van 2 jaar (1 januari 2012 t/m 31 december 2013).
Lees meer

07.06.2012 - Gewoon bouwplan niet langer vertraagd door Crisiswet

'Gewone' bouwplannen hebben niet langer last van Crisis- en herstelwetzaken. Minister Schultz stelt de komende twee jaar 2 miljoen euro beschikbaar om verdringing bij de Raad van State te voorkomen.
Lees meer

05.06.2012 - Kraanmachinisten hoeven niet te voldoen aan code 95

Kraanmachnisten hoeven niet te voldoen aan code 95. Bedienaars van gekentekende mobiele kranen rijdend op de openbare weg, vallen niet onder het toepassingsgebied van deze richtlijn mits zij geen laadvermogen (<500kg) en......
Lees meer

04.06.2012 - Wagenborg Nedlift opent vestiging in Akersloot

Vanuit de nieuwe vestiging werden onlangs al enkele projecten uitgevoerd voor de verplaatsingen van onshore boorinstallaties in de regio. Ook de logistiek van een 12 km lang gasbuizentraject ten behoeve van.......
Lees meer

01.06.2012 - Inspecties niet onafhankelijk

Voor een betrouwbare inspectie van machines en industriële en elektrische installaties is de onafhankelijkheid van de inspecteur van het grootste belang. Toch komt die onafhankelijkheid regelmatig in het geding, zo blijkt bijvoorbeeld uit onderzoek naar de periodieke keuring van liften in Nederland.
Lees meer

31.05.2012 - Mammoet Training Center geeft nieuwe opleiding ladingzekeren

Ladingzekeren is op de meest economische manier zorgen dat de lading één is met het voertuig en eigenlijk niet anders dan het opheffen van natuurkundige krachten. In de training van Mammoet Training Center wordt hier invulling en uitleg aan gegeven.
Lees meer

11.05.2012 - Koninklijke Saan investeert in opleidingen om dienstverlening te verbeteren

Om haar dienstverlening verder te verbeteren gaat Koninklijke Saan in 2012 investeren in nieuw materieel en automatiseringssystemen, maar vooral in opleidingen van haar medewerkers.
Lees meer

09.05.2012 - Datum VVT Algemene ledenvergadering voorjaar gewijzigd

De VVT Algemene ledenvergadering voorjaar vindt plaats op dinsdag 19 juni 2012.
Lees meer

02.05.2012 - Sarens wint ESTA Awards 2012

De Sarens groep was dit jaar voor de ESTA Awards 2012 genomineerd in zes categorieen.....
Lees meer

27.04.2012 - Wagenborg Nedlift wint ESTA Awards 2012

Op de jaarlijkse bijeenkomst van de ESTA (Europese associatie van kraanverhuur en transportbedrijven), op 19 april jl. in Parijs, heeft Wagenborg Nedlift de ESTA Award in de wacht gesleept in de categorie 'hijswerk tot 120 ton'.
Lees meer

21.03.2012 - Reactie TCVT op rapport Inspectie SZW

Inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie) heeft een onderzoek uitgevoerd naar de keuring van hijskranen conform TCVT: “Keuren, een hele hijs”. Hieruit is gebleken dat keuringscriteria moeten worden aangescherpt en dat de kwaliteit van de keurmeester moet worden verbeterd. De TCVT heeft reeds de nodige maatregelen getroffen.
Lees meer

21.03.2012 - Keuring hijskranen schiet soms tekort

De meeste keuringen van hijskranen worden goed uitgevoerd, maar bij een klein deel van de keuringen is de kwaliteit onvoldoende gewaarborgd......
Lees meer

19.03.2012 - Bedrijfsschool voor monteurs van kraanverhuurbedrijven

Verticaal Transport Centrum in Barneveld en praktijktrainer PTC+ in Ede starten vanaf september 2012 met een bedrijfsschool voor de opleiding voor monteurs van kraanverhuurbedrijven
Lees meer

16.03.2012 - Nieuwe schema's WDA&T en WSCS

TCVT heeft ingestemd met de nieuwe schema's WDA&T en WSCS.....
Lees meer

12.02.2012 - Premiére TONY10


Lees meer

07.02.2012 - ESTA`s Experts Summit, Safety Issues in Wind Turbine Installation and Transportation


Lees meer

01.02.2012 - Vereniging Verticaal Transport vernieuwt website en VT-Gids!


Lees meer

30.01.2012 - SOMA College beste MBO-vakschool


Lees meer

25.01.2012 - TCVT past tarieven aan


Lees meer

23.01.2012 - Geen korting bij Pensioenfonds Vervoer


Lees meer

03.01.2012 - Boetebedrag milieuzones verhoogd!


Lees meer

14.12.2011 - TLN sluit overeenkomst met Belastingdienst


Lees meer

12.12.2011 - CAO overleg


Lees meer

01.12.2011 - SOOB continueert subsidiebeleid in 2012


Lees meer

30.11.2011 - Kansen voor regionale woningbouw


Lees meer

30.11.2011 - Situatie bedrijfsleven verslechtert


Lees meer

27.10.2011 - Zes kraanverhuurbedrijven introduceren Kraanverhuur Nederland


Lees meer

12.09.2011 - Bouwproductie stabiliseert op licht hoger niveau


Lees meer

13.07.2011 - Toezicht op examens kraanmachinisten moet beter ll


Lees meer

13.07.2010 - Toezicht op examens kraanmachinisten moet beter


Lees meer