Nieuws

02.10.2020 - Derde kniktelescoopkraan voor Wagenborg Nedlift afgeleverd!

Afgelopen week was het zover: de derde kniktelescoopkraan voor Wagenborg Nedlift werd afgeleverd op de vestiging Hengelo. Regiomanager Jeanet de Jong overhandigde op gepaste afstand de sleutels aan machinisten Willy Olde Dubbelink en Gerald Heskamp.
Lees meer

01.10.2020 - Code 95 en chauffeurs geboren voor 1 juli 1955

Geldigheid vervalt per 1 december 2020 Ben je chauffeur en geboren voor 1 juli 1955 en heb je nog een geldige code 95 op je rijbewijs zonder 35 uur nascholing te hebben gevolgd, dan zal deze per 1 december 2020 vervallen. Nederland moet een eerder toegekende vrijstelling ongedaan maken.
Lees meer

21.09.2020 - Werkgevers en vakbond vragen kabinet om overgangsregime pensioenstelsel

VNO-NCW en MKB-Nederland en vakbond FNV roepen het kabinet op om snel gezamenlijk een overgangsregime te ontwikkelen voor het nieuwe pensioenstelsel. ‘Terwijl nieuwe wetgeving op komst is, dreigen door de crisis met de huidige regels in de overgangsfase onnodige kortingen en verhogingen van premies. We moeten juist nu rust en perspectief bieden voor de jaren tot het nieuwe pensioenstelsel. Daar kan een nieuw overgangsregime in voorzien’, aldus de organisaties in een gezamenlijke oproep.
Lees meer

18.09.2020 - Ondernemers: ‘Met spoed sneltesten toelaten om virus in te dammen’

MKB-Nederland en VNO-NCW delen de zorgen van het kabinet over het oplopend aantal coronabesmettingen in met name de Randstad. Wel vinden ze de maatregelen ten aanzien van de horeca disproportioneel. Slechts een fractie van de besmettingen is terug te leiden naar cafés en restaurants. Volgens de ondernemersorganisaties onderstrepen de huidige ontwikkelingen opnieuw de noodzaak van het drastisch opschalen van de testcapaciteit en het bron- en contactonderzoek. Ook sneltesten moeten met spoed worden ingezet.
Lees meer

07.09.2020 - Compensatie loondoorbetaling tijdens thuisquarantaine

MKB-Nederland wil dat er een fonds komt dat werkgevers compenseert voor de loondoorbetaling van medewerkers tijdens preventieve thuisquarantaine. Voorzitter Jacco Vonhof heeft dat voorstel neergelegd bij minister Koolmees van SZW, zo zei hij vanochtend in het WNL-programma Goedemorgen Nederland.
Lees meer

04.09.2020 - Wegtransport remt flink af, maar geeft ook gas

Grote onzekerheid door Coronavirus In dit vooruitzicht zijn we uitgegaan van de uitgangspunten voor de ontwikkeling van de economie uit het ING basisscenario. Tegelijkertijd zijn de onzekerheden groot en zijn er ook scenario’s denkbaar waarin de economie sterker krimpt. De onzekerheidsmarge rondom de ramingen in dit bericht is daardoor ook groter dan gebruikelijk.
Lees meer

03.09.2020 - Ombouwen economie pas als virus onder controle is

De schatkist biedt nog meer dan genoeg ruimte voor tijdelijke steun aan de economie. De hogere staatsschuld hoeft niet, of pas op de lange termijn afgebouwd te worden, ruim nadat de coronacrisis voorbij is. Ook een complete saneringsslag van bedrijven en banen is meer op zijn plek als het virus onder controle is. Dat concludeert het ING Economisch Bureau in zijn rapport op basis van interviews met tien academische economen.
Lees meer

20.08.2020 - Volledig herstel Transportsector pas in 2022 verwacht

Volumes in logistieke sector krimpen dit jaar met 5,5 procent Internationaal transport zwaarst getroffen Post- en koeriersbranche realiseert volumegroei van 5 procent dankzij thuis winkelende consument
Lees meer

17.08.2020 - Nieuwe rij- en rusttijdenregeling gaat 20 augustus al in

Vanaf donderdag 20 augustus dienen werkgevers zich te houden aan de vernieuwde rij- en rusttijdenregeling die in het Mobility Package is vastgelegd. Eén van de belangrijkste wijzigingen houdt in dat chauffeurs eens in de drie of vier weken moeten terugkeren naar hun woonplaats.
Lees meer

13.08.2020 - Ondernemers minder pessimistisch in derde kwartaal 2020

Het ondernemersvertrouwen is aan het begin van het derde kwartaal van 2020 sterk toegenomen tot -19,3, tegen -37,2 in het vorige kwartaal. In de detailhandel zijn ondernemers overwegend positief gestemd, terwijl horecaondernemers nog altijd erg pessimistisch zijn over hun situatie. Ook in de bedrijfsresultaten van het afgelopen halfjaar zijn grote verschillen te zien tussen de bedrijfstakken. Ruim driekwart van de horecabedrijven meldt een verlies. Daarnaast geeft 43 procent van de niet-financiële bedrijven aan investeringen uit te stellen, stil te zetten of zelfs te schrappen als gevolg van de coronacrisis. Dit melden het CBS, KVK, het Economisch Instituut voor de Bouw, MKB-Nederland en VNO-NCW op basis van de Conjunctuurenquête Nederland. De gegevens voor dit onderzoek zijn verzameld in juli 2020.
Lees meer

12.08.2020 - Werkgevers: Snel en verplicht testen na brononderzoek

MKB-Nederland en VNO-NCW willen dat werknemers die in contact zijn gekomen met corona besmette mensen, meteen verplicht worden getest. Dat zeggen zij in reactie op de verplichte thuisquarantaine die minister De Jonge (Volksgezondheid) voor deze mensen voorstelt. MKB-Nederland en VNO-NCW vinden dat werkgevers de mogelijkheid moeten krijgen om medewerkers te verplichten zich te laten testen.
Lees meer

11.08.2020 - Nieuwe kranen voor Wagenborg Nedlift!

Wagenborg Nedlift investeert wederom in nieuw materieel van de zware categorie. Twee mobiele telescoopkranen van het type LTM1450-8.1 (450 ton hijscapaciteit) en LTM1650-8.1 (700 ton hijscapaciteit) worden binnenkort toegevoegd aan de vloot. Beide zijn ultramoderne Liebherr machines, voorzien van VarioBallast®. Hiermee is het mogelijk om de radius van de ballast te variëren, al naar gelang de beschikbare opstelruimte en de te hijsen last. Ook beschikken beide kranen over VarioBase®, variabele afstempeling waarmee veilig hijsen op elke opstellocatie mogelijk is. Met behulp van de €COmode worden zowel geluidsoverlast als brandstofverbruik beperkt.
Lees meer

06.08.2020 - 1700 tons kolos Sprendlingen ingeschoven

In 1870 werd het spoortraject tussen Bingen en Worms in gebruik genomen. De spooronderdoorgang naar het plaatsje Sprendlingen dateert ook uit die periode. De verouderde en bovendien erg smalle doorgang was inmiddels hard aan vervanging toe.
Lees meer

06.08.2020 - Duidelijke landelijke preventieve corona-maatregelen nodig

VNO-NCW en MKB-Nederland zijn net als het kabinet zeer bezorgd dat het coronavirus de ruimte krijgt voor een nieuwe gevaarlijke opmars. De ondernemingsorganisaties menen dat de preventieve maatregelen eenduidiger en effectiever moeten zijn. Dit hebben zij vandaag in een brief aan het kabinet laten weten.
Lees meer

06.08.2020 - BouwMonitor juli: kwart bouwers verwacht te moeten reorganiseren vanwege corona

De bouw lijkt de grootste klap te boven, toch verwacht een kwart van de bedrijven te moeten reorganiseren als gevolg van de coronacrisis. Dat blijkt uit het BouwMonitor-onderzoek van Cobouw en USP.
Lees meer

31.07.2020 - Faillissementsgolf in transportsector op komst

De transportsector wordt hard getroffen door de coronacrisis. Komend jaar vallen er in Nederland 633 transportondernemingen om. Dat is maar liefst 1 procent van de gehele branche, blijkt uit een raming van bedrijfsdataspecialist Altares Dun & Bradstreet
Lees meer

31.07.2020 - Herstel komt, maar we zijn er nog lang niet

Met minnen die oplopen in de dubbele cijfers krijgen economieën wereldwijd harde klappen door de coronacrisis. Voorzichtig optimisme is er ook: herstel wordt verwacht voor het derde kwartaal. Maar die tweede golf dreigt ook. "De cijfers worden beter, maar we zijn er nog lang niet." Frankrijk min 13,8 procent. Spanje min 18,5 procent. Italië min 12,4 procent. Duitsland min 10,1 procent. België min 12,2 procent en de VS min 9,5 procent.
Lees meer

31.07.2020 - Ondernemers wijzen op belang bewust reizen in vakantietijd

In navolging van het kabinet roepen ondernemingsorganisaties hun leden en hun werknemers op om voor vertrek naar vakantie goed de reisadviezen te raadplegen. Na bezoek aan een oranje of rood gebied is thuisquarantaine om verspreiding van het virus te voorkomen dringend aan te bevelen. Volgens VNO-NCW en MKB-Nederland is het belangrijk omdat we alleen zo een tweede golf van het coronavirus voorkomen. 'Voorkomen is beter dan genezen,' aldus de ondernemingsorganisaties.
Lees meer

08.07.2020 - Aantal personen in bedrijfsauto verruimd

Vanaf woensdag 1 juli geen beperkingen meer in de bezetting
Lees meer

30.06.2020 - Twee gloednieuwe Palfinger kniktelescoopkranen voor Wagenborg Nedlift!

Afgelopen vrijdag: een feestelijk moment voor Wagenborg Nedlift en Palfinger Nederland. De sleutels van de eerste twee gloednieuwe kniktelescoopkranen zijn overhandigd. Later volgt nog een nummer drie. Het gaat om het type Palfinger PK 92002-SH.
Lees meer

24.06.2020 - Eerste “32 Ampère” Liebherr MK 88-4.1 in Nederland voor Baetsen-groep

Baetsen-groep uit Veldhoven is sinds begin Juni de trotse eigenaar van een Liebherr MK 88-4.1 mobiele torenkraan. Hiermee zijn zij de eerste in Nederland met een mobiele torenkraan die volledig emissievrij kan draaien op 32 Ampère bouwstroom.
Lees meer

24.06.2020 - 41ste editie Truckstar Mack en Speciaal Transportdag verplaatst naar 2021

De 41ste editie van de Truckstar Mack & Speciaal Transportdag, die op zondag 11 oktober zou plaatsvinden op het Borchland-terrein in Amsterdam Zuid-Oost gaat niet door vanwege het coronavirus.
Lees meer

18.06.2020 - Nieuwe Liebherr kranen voor Kraan & Hoogwerkerverhuur van Ginkel B.V.

Van Ginkel B.V. te Barneveld heeft onlangs zijn kraanvloot versterkt met een nieuwe Liebherr LTM 1070 en een Liebherr LTR 1060.
Lees meer

09.06.2020 - Faillissementswet wordt aangepast

De Faillissementswet wordt aangepast. Als een bedrijf in financiële problemen is, kan het buiten faillissement een akkoord sluiten met de schuldeisers. De rechtbank kan overgaan tot homologatie (bevestiging) van dit akkoord. Schuldeisers of aandeelhouders die niet met het akkoord instemmen, worden er dan toch aan gebonden. Dat staat in de Wet homologatie onderhands akkoord in faillissement (WHOA), die naar verwachting op 1 oktober ingaat. Een ondernemer in financiële moeilijkheden heeft daarmee de mogelijkheid problematische schulden te herstructureren. Commentaar VNO-NCW en MKB-Nederland Wij zijn hier blij mee. De wet zorgt er namelijk voor dat schulden sneller geherstructureerd kunnen worden. Dat is belangrijk om faillissementen en baanverlies te voorkomen. Goed dus voor behoud van werkgelegenheid en voor de economie. De schuldenaar kan proberen om samen met de schuldeisers tot een akkoord te komen. Daarna wordt dat akkoord voorgelegd aan de rechter die de eerlijkheid van de procedure en de verdeling beoordeelt. Na het 'homologeren' van het akkoord door de rechter, die daarmee zijn goedkeuring geeft, wordt het akkoord ook opgelegd aan schuldeisers die in zijn ogen onterecht medewerking weigeren.
Lees meer

09.06.2020 - Conjunctuurinformatie: Afzetprijzen industrie onder druk door daling olieprijs

Producenten kregen in april gemiddeld 8,2 procent minder voor hun producten dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek. De prijsdaling van olie zorgde voor lagere afzetprijzen in de aardolie- en de chemische industrie. In april kostte een vat ruwe Brentolie bijna 25 euro: ruim 61 procent minder dan een jaar eerder. Producten van de aardolie-industrie waren in april bijna 58 procent goedkoper dan in april 2019, aldus het CBS.
Lees meer

08.06.2020 - Nieuwe Nooteboom trailers voor Mammoet Road Cargo

Mammoet Road Cargo heeft haar wagenpark versterkt met een reeks nieuwe Nooteboom trailers.
Lees meer

05.06.2020 - Nieuwe kraan voor Verwijs Verhuur B.V. te Oosterland

Onlangs heeft Verwijs Verhuur B.V. een nieuwe mobiele torenkraan, Spierings SK597-AT4 met 48M1 in gebruikt genomen.
Lees meer

03.06.2020 - Cao beroepsgoederenvervoer wordt verlengd tot 1 januari 2021

De cao voor werknemers in het beroepsgoederenvervoer en het verticaal transport wordt ongewijzigd verlengd tot 1 januari 2021. De leden van FNV, CNV en De Unie hebben hiermee ingestemd. Zij konden tot 1 juni hun mening over het voorstel kenbaar maken. Gisteren hebben de organisaties van werkgevers en werknemers in Gouda de overeenkomst ondertekend.
Lees meer

02.06.2020 - Kamer verkeerd geïnformeerd over veiligheid werkbakken

De VVT, Vereniging Verticaal Transport, heeft kennis genomen van de publicatie van het nieuwe Arbobesluit 7.23d werkbakken. De gevolgen van deze regelgeving zijn zelfs nog veel erger dan verwacht. ‘Als we de nota van toelichting aanhouden, dan betekent het praktisch gezien een verbod op het inzetten van werkbakken in kranen. Het gaat zeker ruim 40 miljoen euro extra kosten voor sectoren die hier gebruik van maken en zal mogelijk leiden tot uitval van cruciale infrastructuur zoals het mobiele netwerk in Nederland. Het allerergste is dat het ten koste gaat van de veiligheid van werknemers. Een terechte vrees is dat meer ongevallen zullen gaan plaatsvinden omdat er bij de keuze van een werkmethode de geschiktheid van het arbeidsmiddel belangrijker wordt dan de inzet van een werkbak met de laagste risico’s,’ aldus Lion Verhagen, directeur van de VVT.
Lees meer

01.06.2020 - Nieuw Arbobesluit 7.23d werkbakken leidt tot meer ongevallen


Lees meer

29.05.2020 - Spierings levert de 250e SK1265-AT6 Mighty Tiny af aan de firma Wiesbauer

Op 22 mei jl. heeft Spierings Mobile Cranes uit Oss haar 250e 6-asser afgeleverd aan de Duitse klant Wiesbauer. Wiesbauer is een van de eerste klanten van Spierings in Duitsland. Destijds gestart met de SK477-AT4 en nu een vloot Spierings kranen en de nieuwe SK1265-AT6 Mighty Tiny.
Lees meer

28.05.2020 - Roseboom viert 28 mei haar 75-jarig jubileum

Wat begon in 1945 met paard en wagen is in 2020 uitgegroeid naar een veelzijdig, landelijk opererend bedrijf. Veelzijdig op het gebied van infra, energie, transport, sloop en sanering.
Lees meer

26.05.2020 - Primeur voor Sijperda Verhuur met nieuwste Nooteboom semidieplader.

Eerste uitschuifbare semidieplader met hydraulische zwanenhalsoprit uit Nooteboom SMART programma. Sijperda Verhuur nam onlangs de nieuwste uitschuifbare Nooteboom MCOS hoogwerker semidieplader in gebruik. Als trekker fungeert een Volvo met een laadkraan. Hiermee krijgt Sijperda Verhuur de veelzijdige en betrouwbare combinatie die het zocht.
Lees meer

18.05.2020 - Transportbedrijf Martens toekomstbestendig met overname door zoon

Transport is wat de klok slaat bij de familie Martens. Meer dan 60 jaar geleden is Transportbedrijf Martens Best B.V. opgericht door de heer Jan Martens. Het stokje werd in 1982 overgedragen aan Kees Martens. Inmiddels is het florerende bedrijf alweer toe aan de derde generatie. Zoon Chiel Martens (1992) heeft onlangs het transportbedrijf overgenomen.
Lees meer

24.04.2020 - Teuben Oosterhout neemt nieuwe zware autolaadkraan in gebruik

Kraanverhuurbedrijf Teuben, onderdeel van de Martensgroep uit Oosterhout, heeft per 1 maart 2020 een nieuwe zware autolaadkraan in gebruik genomen.
Lees meer

23.04.2020 - Coronaprotocol Transport en Logistiek biedt duidelijkheid

De sector transport en logistiek heeft een Coronaprotocol Transport en Logistiek opgesteld in overleg met de rijksoverheid. Het protocol biedt duidelijkheid aan werkgevers, opdrachtgevers, zzp-ers en werknemers (ook uitzendkrachten en oproepkrachten) over hoe er in het wegtransport en logistiek veilig en gezond doorgewerkt kan worden ten tijde van de Coronacrisis en de anderhalve-meter-economie.
Lees meer

17.04.2020 - Transportbedrijven kampen met omzetverlies

Net als veel andere sectoren merkt ook de transportsector de gevolgen van de coronacrisis. Uit een onderzoek van TLN onder de leden blijkt dat vrijwel alle ondervraagde transportbedrijven kampen met een omzetverlies.
Lees meer

17.04.2020 - Dagelijkse economische update - 15 april 2020

IMF: Wereldwijde krimp door de ‘Grote Lockdown’ Sombere verwachtingen van het IMF: de Grote Lockdown zorgt voor de grootste economische terugval sinds de crisis in de jaren ‘30. Voor Nederland wordt een krimp van 7,5% voorzien. Wereldwijd wordt een krimp van 3% voorzien.
Lees meer

03.04.2020 - Derde bouwcrisis in twaalf jaar tijd

Voor de derde keer in twaalf jaar tijd dreigt de Nederlandse bouwsector in een crisis te belanden. De coronacrisis zorgt niet alleen voor een lockdown maar heeft ook sterke negatieve gevolgen voor investeringsplannen van particuliere en zakelijke klanten van de bouw. Gelet op de doorlooptijden in de bouw zal ook deze crisis zich naar verwachting uitstrekken over een periode van twee jaar. De bouwproductie zal in deze periode in totaal met ruim 15% dalen, waarbij 40.000 voltijdbanen verloren gaan. Ook als de Nederlandse economie komend jaar weer stevig herstelt, zal de bouw de negatieve gevolgen van de coronacrisis nog steeds sterk ervaren. In de periode 2022-2024 kunnen in de bouw vervolgens weer zeer hoge groeicijfers worden gerealiseerd, waarbij ook de arbeidscapaciteit weer sterk zal moeten toenemen. Dit concludeert het EIB in de zojuist verschenen notitie ‘Vooruitzichten voor de bouw na de coronacrisis’.
Lees meer

26.03.2020 - Enquête wijst uit: bedrijfsleven over hele linie getroffen door coronacrisis

Van het betaald voetbal tot de dierenpensions en van de recreatiesector tot de sierteelt: de pijn van de coronacrisis wordt overal gevoeld. En de komende drie maanden wordt dat er niet per se beter op, zo blijkt uit een enquête onder de leden van VNO-NCW en MKB-Nederland.
Lees meer

25.03.2020 - Coronavirus: Wat gebeurt er in de economie?

ING duidt actuele economische situatie en geeft inzichten op basis van pintransacties.
Lees meer

20.03.2020 - Sector slaat handen ineen om bedrijven en werknemers te helpen

De sector transport en logistiek slaat de handen ineen om bedrijven in de sector met slimme oplossingen te ondersteunen bij de continuïteit van de bedrijfsvoering en werknemers te helpen om aan het werk te blijven. Transport en Logistiek Nederland (TLN), VVT, FNV Transport & Logistiek, CNV Vakmensen en evofenedex zijn blij met de toegezegde overheidssteun maar er is meer nodig. De organisaties werken nauw samen om oplossingen voor actuele vraagstukken te ontwikkelen.
Lees meer

20.03.2020 - ‘Help elkaar als ondernemer om de coronacrisis door te komen’

‘Help elkaar maximaal om door de coronacrisis heen te komen.’ Die oproep doen MKB-Nederland en VNO-NCW aan hun leden. ‘Er gebeuren momenteel prachtige dingen in het land waarbij ondernemers elkaar helpen. Van uitstel van huurbetalingen tot het leveren van mondkapjes aan de zorg tot uitstel van aflossing door de banken. Grote bedrijven als Heineken en Shell tot de winkelier om de hoek: allemaal kijken ze hoe ze elkaar kunnen helpen en dat is mooi om te zien,’ aldus de ondernemersorganisaties.
Lees meer

20.03.2020 - Van Nieuwenhuizen versoepelt tijdelijk regels voor rij- en rusttijden voor bevoorrading supermarkten en apotheken

Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) versoepelt tijdelijk enkele onderdelen van de rij- en rusttijdenregeling. “In deze tijd van de Corona-uitbraak moet voorkomen worden dat de bevoorrading van essentiële goederen in het geding komt. In het bijzonder supermarkten en apotheken moeten bevoorraad blijven worden. Ik sta daarom in nauw contact met de vervoerssector en doe mijn uiterste best om hen te ondersteunen”, aldus de minister in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees meer

20.03.2020 - Gemeenten bereiden zich voor op steunaanvragen van zzp'ers

Gemeenten zetten alle zeilen bij om naar verwachting meer dan honderdduizend bijstandsaanvragen van zzp'ers te verstouwen. Hun ambitie is om maandag of later volgende week al een loket in de lucht te hebben, en dan te beginnen met het uitdelen van enkele miljarden euro's aan ondernemers die vanwege de coronacrisis zonder opdrachten zitten.
Lees meer

20.03.2020 - Banken geven mkb half jaar uitstel op aflossen leningen

Banken presenteerden donderdag een ongekende maatregel om mkb-bedrijven door de coronacrisis heen te loodsen. Kleinere ondernemingen die in de kern gezond zijn krijgen zes maanden uitstel van aflossing op hun lopende leningen. ABN Amro, ING, Rabobank, de Volksbank en Triodos Bank zeggen dit toe.
Lees meer

18.03.2020 - Coronavirus: VVT steunt maatregelen kabinet

De Vereniging Verticaal Transport (VVT), de brancheorganisatie van verhuurders van mobiele kranen in Nederland, ziet veel goeds in het afgekondigde steunmaatregelenpakket van het kabinet voor werkend Nederland om de coronacrisis ook economisch het hoofd te kunnen gaan bieden. Voor heel veel ondernemers kan deze coronacrisis een enorme impact krijgen. Dit geldt niet alleen voor ondernemers die direct geraakt worden, maar de klap kan voor veel ondernemers op een wat langere termijn voor gaan doen stelt de VVT. Het is voor ondernemers van belang dat ze proberen om dit aan te zien komen en tijdig gebruik gaan maken van het maatregelenpakket.
Lees meer

16.03.2020 - Conjunctuurinformatie: Export groeide in januari

Het volume van de goederenexport was in januari 3,7 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vooral de uitvoer van aardolieproducten en machines groeide. De groei is lager dan in de voorgaande maand. Het volume van de import was 1,2 procent groter dan een jaar eerder.
Lees meer

16.03.2020 - TLN: 'bedrijven, behandel vrachtwagenchauffeurs respectvol'

Transport en Logistiek Nederland roept op om chauffeurs in het beroepsgoederenvervoer respectvol te behandelen bij maatregelen tegen besmetting met het coronavirus. Chauffeurs krijgen steeds meer te maken met allerlei restricties op laad- en loslocaties.
Lees meer

13.03.2020 - Werkgevers beroepsgoederenvervoer vragen opschorting cao-onderhandelingen wegens coronavirus

UTRECHT - Werkgevers in het beroepsgoederenvervoer hebben de vakbonden gevraagd de onderhandelingen voor een nieuwe cao vanwege de ontwikkelingen rond het coronavirus op te schorten.
Lees meer

09.03.2020 - Bouwend Nederland: ‘De Tesla onder het bouwmaterieel’

Emissievrij werken met de eerste hybride mobiele hijskraan ter wereld Spierings Mobile Cranes heeft de eerste hybride mobiele hijskraan ter wereld op de markt gebracht. Met deze hijskraan – de SK487-AT3 City Boy – kan zowel emissievrij gereden als gewerkt worden. Daarmee is de hijskraan niet alleen een wendbare oplossing voor de binnenstedelijke omgeving, maar ook een belangrijke stap in de stikstofcrisis.
Lees meer

09.03.2020 - Nieuwe Liebherr voor J. Boeter Kraanverhuur en Speciaal Transport

Met trots wil J. Boeter Kraanverhuur en Speciaal Transport bekend maken dat zij een nieuwe Liebherr 1070 in gebruik hebben genomen.
Lees meer

27.02.2020 - Ingrid Thijssen volgt Hans de Boer op als voorzitter VNO-NCW

Ingrid Thijssen (51) is vanmiddag door het dagelijks bestuur van VNO-NCW benoemd tot nieuwe voorzitter van de vereniging VNO-NCW voor de komende drie jaar. Zij volgt per 1 juli aanstaande Hans de Boer op, die dan na twee termijnen afscheid neemt.
Lees meer

20.02.2020 - Manipuleren van tachograaf door vrachtwagenmonteurs strafbaar

Monteurs die tachografen manipuleren, en daarmee faciliteren dat er langer met vrachtwagens wordt doorgereden dan toegestaan, zijn aan te pakken via het strafrecht. Dat blijkt uit een uitspraak van de Rechtbank Rotterdam van 20 februari. Daarin is voor het eerst een monteur van een transportbedrijf bestraft voor gesjoemel met een tachograaf.
Lees meer

04.02.2020 - In 2020 SOOB subsidie opnieuw beschikbaar

In 2019 zijn 2.000 extra vrachtwagenchauffeurs ingestroomd in de sector via de campagne ikwordvrachtwagenchauffeur.nl. Dat is een mooi resultaat want de arbeidsmarkt in transport en logistiek is krap. De vraag naar goed opgeleide chauffeurs blijft onveranderd groot. Daarom heeft de sector besloten om ook voor 2020 subsidie beschikbaar te stellen voor het opleiden van nog eens 2.000 extra chauffeurs.
Lees meer

03.02.2020 - Aboma versterkt positie met overname Alfa Bureau voor Certificering B.V. en Arbo Advies Ruigewaard B.V.

Per 1 februari neemt Aboma de aandelen over van Alfa Bureau voor Certificering B.V. en Arbo Advies Ruigewaard B.V. Beide bedrijven, vallend onder één holdingstructuur, zijn actief in respectievelijk certificering en arbo-advies binnen de GWW-branche, in het bijzonder op het gebied van het werken met verontreinigde bodem.
Lees meer

30.01.2020 - Van Gool investeert in 350-tons kalibratiebank

Hijs- en hefmiddelenleverancier Van Gool uit Beverwijk is in afwachting van de levering van een kalibratiebank met een capaciteit van 350 ton, in maart 2020.
Lees meer

17.01.2020 - Nieuwe kraantrekker voor Transportbedrijf Bosch Hedel B.V.

Op zaterdag 11 januari 2020 heeft Transportbedrijf Bosch Hedel B.V. een nieuwe kraantrekker in ontvangst genomen. Het betreft een SCANIA R520 Euro 6 met een Palfinger PK 53002-SH autokraan.
Lees meer

16.01.2020 - Eerste staatsexamen TCVT W4-09 bij VTC afgenomen

Op 15 januari jl. heeft er bij het Verticaal Transport Centrum (VTC) te Ede een unieke gebeurtenis plaatsgevonden namelijk het allereerste staatsexamen voor de TCVT W4-09 Aanpikker Bouw. TCVT (stichting Toezicht Certificatie Verticaal Transport) heeft per 1 januari 2020 een nieuw certificatieschema gelanceerd speciaal voor de bouw. Het betreft TCVT W4-09 Aanpikker Bouw. Dit is een lichtere versie van TCVT W4-08 Hijsbegeleider. De Aanpikker Bouw assisteert bij hijswerkzaamheden met een hijskraan op de bouwplaats. De vakbekwaamheid van de aanpikker bouw betreft onder het certificatieschema TCVT W4-09 het aanslaan en afpikken van lasten, het begeleiden van lasten en het geven van signalen en aanwijzingen aan de machinist van de hijskraan, op de bouwplaats. Hiermee is de inhoud van het certificatieschema TCVT W4-09 Aanpikker Bouw minder uitgebreid dan het certificatieschema TCVT W4-08 Hijsbegeleider en sluit het vakbekwaamheidsprofiel beter aan op de kwalificaties van de aanpikker bouw.
Lees meer

15.01.2020 - Borgstellingsregeling voor door PFAS- en stikstofcrisis getroffen bedrijven

Staatssecretaris Mona Keijzer (EZK) stelt de Borgstellingsregeling sinds 1 januari van dit jaar open voor midden- en kleinbedrijven die kampen met de gevolgen van de PFAS- en stikstofproblematiek.
Lees meer

10.01.2020 - VVT ledenvergadering bij SOMA Bedrijfsopleidingen

Vele positieve reacties van de VVT-leden over het gebruik van blended learning en simulatoren in de lessen. Woensdag 11 december 2019 werd de laatste VVT ledenvergadering georganiseerd bij ons op het park. Er vond een besloten VVT ledenvergadering plaats en een geassocieerde ledenvergadering. In de besloten VVT ledenvergadering is de nieuwe voorzitter voor VVT gekozen. Tijdens de lunch konden de leden plaatsnemen op de simulator, een rondleiding krijgen en een demonstratie over blended learning bijwonen.
Lees meer

20.12.2019 - Baetsen Groep verkoopt milieubedrijven aan REMONDIS

Baetsen Groep heeft op 20 december 2019 een principeovereenkomst gesloten met het internationale recyclebedrijf REMONDIS over de verkoop van de milieubedrijven Baetsen Containers, Baetsen Recycling en Baetsen Bouwstoffen, Grond,- en Sloopwerken. Baetsen zal zelfstandig verder gaan met haar onderdelen Internationaal Transport en Kranen.
Lees meer

12.12.2019 - Sector geeft groots aandacht aan beroep met Dag van de Vrachtwagenchauffeur

“Vrachtwagenchauffeur is een mooi en belangrijk vak”, zegt Elisabeth Post, voorzitter van TLN. ‘Met een Dag van de Vrachtwagenchauffeur vragen we daarom aandacht voor dit fantastische beroep en voor de onmisbare bijdrage die vrachtwagenchauffeurs leveren’. Op 12 december staat de eerste Dag van de Vrachtwagenchauffeur op de rit. Honderden bedrijven nemen hieraan deel met een ‘Bedankt’ actie in hún bedrijf. Met deze dag willen werkgevers-organisaties en vakbonden een jaarlijkse traditie in gang zetten.
Lees meer

11.12.2019 - Peter Sierat nieuwe voorzitter Vereniging Verticaal Transport

De ondernemer en adviseur in de logistiek Peter Sierat (62) is met ingang van 1 januari aanstaande de nieuwe voorzitter van Vereniging Verticaal Transport. Op de algemene ledenvergadering op 11 december 2019 is Peter Sierat gekozen tot nieuwe voorzitter van de brancheorganisatie voor kraanverhuurbedrijven. Peter Sierat heeft een ruime staat van dienst in de logistiek. Hij volgt Til Kroes op die ruim 9 jaar voorzitter is geweest voor de branche.
Lees meer

09.12.2019 - ECOL opleiding machinist mobiele kraan gewaardeerd op mbo 3-niveau

De opleiding die moet worden gevolgd om het ECOL certificaat van vakbekwaamheid voor machinist mobiele kraan te kunnen behalen is door het NLQF gewaardeerd op EQF-niveau 3. ECOL staat voor European Crane Operators Licence. In Nederland is dat te vergelijken een vakopleiding die leidt tot een mbo 3 diploma. De VVT vindt dit een bijzonder mooi resultaat en heeft enorme waardering voor alle personen uit de landen die aan het ECOL project hebben meegewerkt, waaronder de VVT.
Lees meer

06.12.2019 - Actuele ontwikkelingen binnen de deelmarkt Exceptioneel Transport

Friesland geeft N381 en N359 vrij voor 100 ton netwerk Nieuwe RDW-tarieven ontheffingen 2020 gepubliceerd
Lees meer

25.11.2019 - ESTA `s Users Night and Awards Dinner 2020

De ESTA organiseert de “ESTA`s Users Night and Awards Dinner 2020” op: Datum: Donderdag 23 april 2020 Locatie: Postillion Hotel Amsterdam
Lees meer

12.11.2019 - Nooteboom introduceert op de Solutrans in Lyon de nieuwste generatie lichtgewicht uitschuifbare vlakke opleggers

De TELETRAILER LONGRUNNER is de nieuwste generatie lichtgewicht uitschuifbare vlakke opleggers van Nooteboom. Leverbaar met 2 of 3 hydraulisch gestuurde assen en met een enkel of dubbel uitschuifbare laadvloer tot een maximumlengte van 30m. De Longrunner is vooral geschikt voor het vervoer van lange zelfdragende ladingen, zoals staal- en betonconstructies maar ook voor het vervoer van containers.
Lees meer

05.11.2019 - Schot Verticaal Transport B.V. neemt de activiteiten van B.V. Kraanbedrijf BKF over per 1 januari 2020

Schot Verticaal Transport B.V., Europese aanbieder van oplossingen in hijswerk, neemt de activiteiten van B.V. Kraanbedrijf BKF over. Met deze overname versterkt Schot Verticaal Transport B.V. zijn marktpositie binnen Nederland en wordt het werkgebied uitgebreid in Noord- en Oost-Nederland.
Lees meer

30.10.2019 - Spierings Mobile Cranes klaar voor de toekomst

Mobiele Torenkranen producent Spierings Mobile Cranes uit Oss heeft gedreven en wereldwijde ambities voor de toekomst. Sinds mei 2019 is Koos Spierings verantwoordelijk als CEO binnen Spierings Mobile Cranes. Vanaf heden vormt hij samen met Gijs Delissen, Camiel Both en Cindy van Vugt de nieuwe directie van Spierings Mobile Cranes.
Lees meer

25.10.2019 - VVT steunt landelijke actiedag stichting Grond in Verzet op 30 oktober

Ook de VVT sluit zich aan bij de landelijke actiedag op 30 oktober a.s. van de Stichting Grond in Verzet. Zij heeft haar leden opgeroepen om bij de manifestatie aanwezig te zijn.
Lees meer

24.10.2019 - Recessie dreigt als stikstof- en PFAS-crisis niet snel wordt opgepakt’

De problemen rond stikstof in natuurgebieden en chemische stoffen in de grond hebben veel grotere economische gevolgen dan de politiek zich realiseert, stellen de voorzitters van VNO-NCW en MKB-Nederland donderdag in De Telegraaf.
Lees meer

18.10.2019 - Nieuwste en grootste Nooteboom 4+6 dieplader biedt Zwagerman Transport

Nooteboom heeft haar EURO-PX dieplader programma verder uitgebreid. De nieuwste aanwinst is de 4-assige IC Interdolly Compact, die in combinatie met 6 gestuurde pendelaslijnen aan de achterzijde nu de grootste dieplader combinatie in het Nooteboom EURO-PX dieplader programma is.
Lees meer

18.10.2019 - Transportsector claimt 4 miljard euro aan schade door kartelvorming

Alleen al in Nederland claimen transportbedrijven voor zo'n 4 miljard euro aan schade door verboden prijsafspraken tussen vrachtwagenbouwers. Dat blijkt uit een rondgang door BNR. De bedrijven zouden jarenlang fors te veel hebben betaald voor hun vrachtwagens. 'Het merendeel van die miljardenclaim komt bij DAF terecht', zegt Jeroen van Velzen, advocaat bij Transport en Logistiek Nederland (TLN).
Lees meer

11.10.2019 - Overweldigende opkomst op speciale Ladiesnight

In de sector transport en logistiek werken meer mannen dan vrouwen. Toch is deze sector écht iets voor vrouwen. Dat steeds meer vrouwen het beroep van vrachtwagenchauffeur een aantrekkelijk beroep vinden bleek tijdens een Ladies Night in Nieuwegein waar zo’n 200 (toekomstige) vrachtwagenchauffeurs aanwezig waren. Een speciale Ladies Night voor vrachtwagenchauffeurs vormt de kick-off van een campagne van werkgeversorganisaties TLN en VVT en vakbonden FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen om meer vrouwen voor de sector transport en logistiek te werven. De campagne past in het diversiteitsbeleid van de sector, is mogelijk dankzij de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer (SOOB) en wordt uitgevoerd door Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL). Meer diversiteit is goed voor de sector; het is van maatschappelijk én bedrijfseconomisch belang.
Lees meer

27.09.2019 - Uitstel invoering wijziging Arbobesluit werkbak in een kraan

Het ministerie SZW neemt meer tijd om na te denken over het advies van de Raad van State over de voorgenomen wijziging van de regels voor het gebruik en de inzet van de werkbak hangende in een hijskraan bij het verrichten van werkzaamheden op hoogte. Het is op dit moment nog niet zeker dat de voorgenomen wijziging per 1 januari 2020 van kracht zal worden.
Lees meer

27.09.2019 - Nieuwe Sales Engineer voor Nederland en Engeland voor Spierings Mobile Cranes

Sinds 1 juli is Maarten van Brink verantwoordelijk als Sales Engineer voor de Nederlandse en Engelse markt binnen Spierings Mobile Cranes.
Lees meer

24.09.2019 - Sectormonitor: Aantal werknemers stijgt, arbeidsmarkt blijft krap

Met een record aandeel van 41% ervaarden ondernemers, door een tekort aan personeel, belemmeringen voor hun bedrijfsactiviteiten in het tweede kwartaal dit jaar. Tegelijkertijd stijgt het aantal werknemers nu al 21 kwartalen op rij tot een totaal van 153.853. Dit blijkt uit de meest recente Sectormonitor transport en logistiek.
Lees meer

19.09.2019 - Aantal goede koerswendingen kabinet, verwaarloos ondernemingsklimaat echter niet

‘Het kabinet maakt een aantal terechte afslagen in de nieuwe begroting. Zo wordt 2 miljard uitgetrokken voor de bouw van nieuwe woningen en wordt onderzocht of ook meer geïnvesteerd kan worden in infrastructuur en nieuwe technologie. Het is verder goed dat het kabinet de wig verkleint en zorgt dat mensen netto meer van hun loon(stijging) overhouden in de portemonnee. Zorgen zijn er bij ondernemers over het ondernemingsklimaat door onder meer het fiscale jojobeleid. Ook de stikstof-impasse en de vele internationale onzekerheden zijn een bron van zorg die vragen om meer richting voor de toekomst, zeker nu de economie terugloopt.’ Dat zeggen VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland in een eerste reactie op de Prinsjesdagstukken.
Lees meer

16.09.2019 - Onderzoek: Korten subsidie praktijkleren kost meer dan het oplevert

De overheid snijdt zichzelf flink in de vingers als het zou schrappen in de subsidieregeling praktijkleren, de regeling die bedrijven tegemoetkomt in hun kosten voor het opleiden van studenten via de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL). In de BBL werken studenten uit het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) vier dagen en gaan zij één dag naar school. Uit onderzoek dat onderzoeksbureau SEO in opdracht van ondernemingsorganisaties, VNO-NCW en MKB-Nederland en twintig branches uitvoerde, blijkt namelijk dat de overheid zélf financieel het meest profiteert van de BBL.
Lees meer

16.09.2019 - Conjunctuurinformatie: Export groeit met 1 procent

Het volume van de goederenexport was in juli 1 procent groter dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat is ongeveer gelijk aan de voorgaande maand, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Lees meer

11.09.2019 - ICC Nederland lanceert Incoterms®2020 regels

De International Chamber of Commerce (ICC) heeft dinsdag 10 september 2019 de Incoterms® 2020 gelanceerd. Deze wereldwijd erkende leveringsvoorwaarden voor de koop van goederen verschaffen duidelijkheid en zekerheid aan bedrijven wereldwijd. “De Incoterms® 2020 zijn toegankelijker en makkelijker in het gebruik, ze bevatten meer gedetailleerde toelichtingen met illustraties die de verantwoordelijkheden van importeurs en exporteurs voor iedere Incoterms®-regel weergeven”, aldus Marijke Wolfs, directeur van ICC Nederland.
Lees meer

11.09.2019 - Nog zeker dertig jaar diesel

In het regionale en langeafstandsvervoer zal de dieselmotor nog zeker dertig jaar worden toegepast. Elektrische aandrijving zal beslist opkomen, maar heeft voorlopig haar beperkingen op het gebied van actieradius en zeker ook laadinfrastructuur.
Lees meer

10.09.2019 - Nederland per direct van het verstikkende stikstofslot

'De neerslag van stikstof heeft een bemestend effect op onze natuur, waardoor Europees beschermde soorten in het gedrang komen. Daar zijn structurele oplossingen voor nodig. Ondertussen kan het niet zo zijn dat woonwijken, spoorwegen, sportvelden en groene projecten als windmolens niet worden aangelegd door de PAS-uitspraak. Nederland moet dan ook per direct van het verstikkende stikstofslot door onder meer vergunningsvrijstellingen,' volgens VNO-NCW en MKB-Nederland. De ondernemingsorganisaties doen daarom vandaag -vooruitlopend op de Commissie Remkes- tien voorstellen om Nederland van het slot te halen. Ook doen ze voorstellen voor structurele oplossingen waarbij natuur en economie in balans worden gebracht.
Lees meer

15.08.2019 - SOMA Bedrijfsopleidingen opnieuw CEDEO-erkend

Cedeo heeft SOMA Bedrijfsopleidingen opnieuw haar erkenning afgegeven voor open en maatwerk bedrijfsopleidingen. Een Cedeo-erkenning betekent dat een ruime meerderheid (tenminste 80%) van de klanten tevreden of zeer tevreden is over de kwaliteit. De infra, het verticaal transport en de maritieme bedrijven hebben de dienstverlening van SOMA Bedrijfsopleidingen met hoge cijfers gewaardeerd.
Lees meer

05.08.2019 - OM over kraanongeval Alphen: 'Peinemann negeerde instructies fabriek'

Kraanbedrijf Peinemann heeft 'tegen de fabrieksinstructies in gewerkt' op het project in Alphen aan den Rijn waarbij in 2015 twee hijskranen omvielen en achttien woningen werden verwoest. 'Zo werd met een van de kranen gewerkt met een maximale scheefstand van 2 graden in plaats van de voorgeschreven maximale afwijking van 0,3 graden', schrijft het Openbaar Ministerie op zijn website.
Lees meer

30.07.2019 - Nieuwe MAN ballasttrekkers voor Wagenborg Nedlift

Onlangs heeft Wagenborg Nedlift vier nieuwe MAN ballasttrekkers in gebruik genomen voor het vervoer van ballast voor de zwaardere kranen.
Lees meer

26.07.2019 - Deskundig aanslaan van lasten

Er wordt door de stichting TCVT gewerkt aan een certificatieschema van vakbekwaamheid voor aanpikker in de bouw. Instabiliteit van de last, gerelateerd aan het aanslaan van de last, is waarschijnlijk nog steeds de grootste bron van ongevallen met kranen.
Lees meer

26.07.2019 - ProRail heroverweegt PGO-contracten

Veranderde marktomstandigheden vragen wellicht om een andere benadering van het dagelijks onderhoud van het spoor en de PGO-contracten (Prestatie Gericht Onderhoud) waarin deze zijn gegoten. “De situatie waarin onze contracten werden ontwikkeld in 2006 is niet meer die van vandaag”, aldus ProRail. De spoorbeheerder is een marktconsultatie gestart als voorbereiding op de vernieuwing van de contracten vanaf 2021.
Lees meer

25.07.2019 - Rotterdam werkt aan uitbreiding Tweede Maasvlakte

Het gaat zo goed met de containeroverslag in de Rotterdamse haven, dat het Havenbedrijf werkt aan een uitbreiding van de terminals op de Tweede Maasvlakte. Dat heeft Allard Castelein, de directeur van het Havenbedrijf Rotterdam op 25 juli jl. gezegd bij presentatie van de halfjaar cijfers.
Lees meer