Haegens | horizontaal en verticaal transport viert 40-jarig bestaan

“Onze mensen zijn onze kracht.”

Zaterdag 11 juni vierde familiebedrijf Haegens | horizontaal en
verticaal transport haar 40-jarig bestaan. 17 mei 1982 begonnen Toon en Ine
Haegens met 1 kraan. Na een jaar was de 2e kraan een feit en in de loop der
jaren werd ook transport toegevoegd als dienst. Inmiddels staat, sinds 2003, hun zoon Stijn met zijn vrouw Rianne aan het roer en is het pakket zo verbreed dat horizontaal en
verticaal transport beter de lading dekt. Het weer werkte goed mee 11 juni. Want naar schatting is de enorme skyline van Elsendorp die dag door bijna 5.000 mensen bezocht. Van groot tot klein en van directie tot werkvloer. Iedereen was welkom om een kijkje te komen nemen bij de indrukwekkende opstelling van het blauwe, Elsendorpse materieel. “Ik zit nog steeds op een roze wolk”, vertelt Stijn Haegens trots. “Zo veel geweldige reacties. Ongelooflijk.”

Verenigingsleven als goed doel bestempeld

Familie Haegens werd die dag onder andere bijgestaan door de Elsendorpse verenigingen. Want alle giften komen ten goede van het lokale verenigingsleven. Een initiatief van Toon Haegens: “De verenigingen hebben het zwaar. Ze krijgen steeds minder subsidie en corona heeft het ze ook niet makkelijk gemaakt. Wij vonden dat ze wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.” Ruim een week na de feestdag is de balans opgemaakt en stopt de teller op een prachtig bedrag van € 15.000,-.

Het geheim van de afgelopen 40 jaar

Haegens | horizontaal en verticaal transport heeft inmiddels 60 medewerkers in dienst. “Daar zit onze kracht”, vertelt Stijn. “Door de gedrevenheid en inzet van ons team, staan we waar we nu staan.” Pa Toon en ma Ine zijn nog steeds actief in het bedrijf. En inmiddels heeft de 3e generatie ook zijn intrede gedaan met zoon Thijmen. Hij studeert, niet geheel onverwachts, Transport & Logistiek in Nijmegen aan het ROC. Zo houden zij het familiegevoel in ere en hopen ze dit nog lang voort te zetten.

Vooruitkijken

Het machinepark van Haegens blijft in ontwikkeling. Want de mannen zijn er als de kippen bij als er iets nieuws op de markt verschijnt. “De vraag van onze klanten is continu aan verandering onderhevig. Om daar op in te spelen, moet je blijven vernieuwen.” Bij de laatste aanwinsten van het bedrijf ligt de focus op duurzaam ondernemen en het reduceren van CO2-uitstoot. De elektrisch draaiende mobiele torenkranen Spierings SK1265-AT6 eLift en SK597-AT4 eLift zijn daar voorbeelden van. Maar ook de 45 tons JMG MC 450S en 2,5 tons JMG MC 25S pick & carry kranen en elektrische machinerollenset.

Op naar de 50 jaar!

Bron: Haegens | horizontaal en verticaal transport, 17 juni 2022