SOMA Bedrijfsopleidingen kiest voor Grove GMK3060

In samenwerking met Manitowoc Crane Group Netherlands heeft SOMA Bedrijfsopleidingen gekozen voor een vernieuwde telescoopkraan op haar opleidingscentrum in Harderwijk. De opvallende oranje gespoten 60tonner, is vanaf eind juli-2022 effectief opgenomen in het machinepark. Daarmee is afscheid genomen van de TEREX AC35L welke door de jaren heen altijd trouwe dienst heeft gedaan bij diverse (hijskraan)opleidingen.


De Grove GMK3060 is uiteraard voorzien van o.a. Megatrak (onafhankelijk hydro pneumatisch geveerd), twee beweegbare werklampen aan de basis secties van de mast, een Arlaco lastzicht camera, MAXbase (variabele positie van de stempels) en afstandsbediening. Naast nog meer diverse technieken welke de veiligheid bij hijswerkzaamheden moeten verbeteren, krijgen de toekomstige cursisten met een uitgebreide hijstabel te maken met o.a. de luxe van een hydraulische kantelbare cabine met een groot kijkvlak.


Deze mix van veiligheid en techniek zullen cursisten van SOMA Bedrijfsopleidingen extra kennis en ervaring gaan meegeven, voordat zij bij de werkgever het vak als kraanmachinist verder gaan eigen maken. Een goede basis is daarmee gelegd.


Met de komst van deze Grove GMK3060 en onlangs met de aankoop van een Jekko 1200-serie minikraan (welke ook in de opvallende oranje kleur is te bewonderen), is SOMA Bedrijfsopleidingen zich contant aan het aanpassen naar de vragen uit de markt. Een gekoesterde wens om een pedestal kraan op haar terrein te hebben is enkele jaren geleden uitgekomen om haar klanten in de Offshore en Maritieme branche voldoende aanbod te geven in diverse trainingen met de kraan en onder de kraan.


Met de aanwezigheid van diverse kranen (telescoop, torenkranen, funderingsmachine, autolaadkranen, grondverzetmachines etc.) kan SOMA Bedrijfsopleidingen elke (toekomstige) bedienaar voorzien van een goede basistraining. Maar ook onder de kraan bij het aanslaan van de lasten, kan men voldoende trainingen ontvangen voor in de bouw of in de petrochemie op haar unieke opleidingslocatie in Harderwijk aan de A28.


Bron: SOMA Bedrijfsopleidingen, 28 juli 2022