Van Grinsven investeert in vier emissievrije eLift kranen van Spierings

De firma van Grinsven heeft onlangs haar vierde nieuwe eLift mobiele torenkraan van Spierings in ontvangst genomen. Van Grinsven heeft in de afgelopen 6 maanden relatief jonge kranen vervangen voor vier hybride eLift modellen die volledig elektrisch kunnen hijsen.

Directeur Marco van Grinsven; “Het was vorig jaar tijdens de eerste Corona periode dat ik bij Spierings in Oss ging kijken naar de ontwikkeling van de hybride oplossing waar ze recent mee de markt op kwamen. Eigenlijk in eerste termijn was mijn bezoek niet eens voor de aanschaf van nieuwe Spierings kranen, maar ik wilde graag zien of het concept ook voor autolaadkranen te gebruiken was. Ik was direct overtuigd over het concept en de mogelijkheden voor de toekomst. Een accu in combinatie met ofwel een kleine bouwstroomaansluiting van 16 tot 32 ampère of een hele kleine diesel in combinatie met een accu. Na het bezoek in Oss was ik dusdanig enthousiast en overtuigd van dit concept dat ik twee weken later en gedeelte van ons jonge kranen park alsnog heb ingeruild op 4 nieuwe eLift kranen met accu.” 

“Met deze investering zijn we klaar voor de toekomst en kunnen wij onze klanten bedienen middels deze nieuwste technologie.” Marco van Grinsven

Marco van Grinsven geeft aan nog steeds verbaasd te zijn dat de meeste fabrikanten erg lang hebben afgewacht met de elektrificatie. “Er is nog steeds een zeer summier aanbod van deze machines terwijl het zeker mogelijk is, dat heeft Spierings inmiddels wel bewezen.”       

Koos Spierings, CEO van Spierings Mobile Cranes; “We zijn erg verheugd drie nieuwe 4-assers en een nieuwe 6-asser te leveren aan van Grinsven Kraanverhuur. Ze zijn hiermee de eerste Nederlandse kraanverhuurder met vier van deze hybride machines in hun vloot. De relatief jong gebruikte machines welke van Grinsven bij ons inruilde hebben inmiddels allemaal een bestemming gevonden elders in Europa.

Inmiddels hebben we ruim 60 eLift kranen afgeleverd en bestaat vrijwel onze complete order portefeuille uit dit type kranen. Het geeft aan dat we in 2019 de juiste keuze hebben gemaakt met de ontwikkeling van het eLift concept. De technologie welke voor een groot deel is voortgebracht uit ons City Boy concept, hebben we hier dankbaar kunnen toepassen. 

We zien dat de eLift kranen tot wel 90% van de tijd elektrisch draaien. Dit is alleen maar mogelijk door het gebruik van de accu, welke we toepassen waardoor de bouwstroom aansluiting zo continue en zo laag als mogelijk belast wordt.

Bron: Spierings Mobile Cranes B.V., 26 november 2021